Tam
EskidenYeniye
 

Kırklareli 15 sanıklı Darbe davası

Kırklareli'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, İstanbul'daki darbe girişimine destek vermek amacıyla 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve ilk kez hakim karşısına çıkan 15 tutuklu eski askeri personelin yargılanmasına başlandı.

Önceki haber title=Sonraki haber

13.05.2017 20:37 Kırklareli'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, İstanbul'daki darbe girişimine destek vermek amacıyla 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve ilk kez hakim karşısına çıkan 15 tutuklu eski askeri personelin yargılanmasına başlandı.

08.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında olduğu 15 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu çevresinde İl Emniyet Müdürlüğü'nce, geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanık yakınları, salon girişinde oluşturulan polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe tarafından iddianame okundu.

Öte yandan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz da, mahkemeye iddia makamı olarak katıldı.

İddianamenin okunması sonrası duruşma, TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın savunmasıyla devam etti.

Koçak, savunmasında üzerine atılı bulunan suçlamaları reddederek, FETÖ ile ilgili hiçbir bağının olmadığını ileri sürdü.

Büyük bir yanlış anlaşılma sonucu 10 aydır tutuklu bulunduğunu öne süren Koçak, kendisinin terörle mücadele kapsamında yıllarca dağlarda çatışmalara girdiğini, kolu ve göğsünden vurularak, bir gazi, bir subay olarak görevinin başında bulunduğunu söyledi.

'FETÖ soruşturmaları kapsamında at izi ile it izinin birbirine karışmış' durumda olduğunu savunan Koçak, soruşturmaların titizlikle yapılması gerektiğini belirtti.

Darbe girişiminden önce askeri birliklere yönelik terör saldırısı olacağı istihbarat bilgisine ulaştığını anlatan Koçak, '12 Temmuz'da Kırklareli Valiliğinde düzenlenen asayiş ve güvenlik toplantısında MİT tarafından terör örgütlerinin Çorlu'da eylem yapılacağı bilgisi verildi. Alınan duyum kritik bir bilgiydi. Tehlikenin sadece Çorlu değil, hedef yanıltmak için güvenlikleri az olan hudut karakollarına olabileceğini düşündüm. Ardından hudut karakollarına giderek incelemelerde bulunmak istedim.' diye konuştu.

Darbe girişiminden bir hafta önce ailesinin tatil yapması için İğneada'da jandarma misafirhanesinden yer ayırttığını ifade eden Koçak, 14 Temmuz'da kendi sivil aracı ile ailesini İğneada'ya götürdüğünü bildirdi.

İğneada'da hudut bölüğünü de ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu dile getiren Koçak, savunmasını şu şekilde sürdürdü:

'14 Temmuz gecesi Edirne'ye giderek Kolordu Komutan Vekili Hidayet Arı ile yemek yiyerek görüş alışverişinde bulunduk. 15 Temmuz günü normal mesaime gittim. Öğleden sonrada yeniden incelemelerde bulunmak üzere resmi aracım ile İğneada'ya gitmek üzere yola çıktım. İncelemelerin ardından ailemin bulunduğu misafirhaneye geçtim. Daha sonra ailemle birlikte sahile giderek denize girdik. Misafirhaneye geri döndüğümde halamın eşinin vefat ettiği bilgisini aldım. Cenaze törenine katılmak üzere geri dönmeye karar verdim. Şoförümü arayarak geri döneceğimi ve gelirken acele etmelerini ve dikkatli olmalarını istedim. Bu arada darbe girişimine yönelik haberler çıkmaya başlamıştı. Bu gelişmeleri gördüğümde cenazeye gitmeyi bırakıp tugayın başına dönmeye karar verdim.'

'Darbe girişimine asla destek vermedim'

Darbe girişiminin yaşandığı gece görevinin başında olduğunu aktaran Koçak, kendisine kapalı zarf içerisinde verilen sıkı yönetim emirlerine uymadığını ileri sürdü.

Kendisini üst komutanlıklardan arayarak darbe girişimine destek vermesi yönündeki hiçbir emri yerine getirmediğini öne süren Koçak, kışla içerisinde eylem yapılabileceğinden dolayı tüm personeli göreve çağırdığını ve tedbirlerin arttırılması yönünde emirler verdiğini ifade etti.

5. Kolordu Komutanı Alparslan Erdoğan'ın talimatı ile darbecileri bastırmak amacıyla KOKTOD ekibini hazırlattığını vurgulayan Koçak, 'Ancak hiçbir personelin ve askeri aracın kışladan çıkması için emir vermedim. O gece yanlış anlaşılma olmaması için nöbet değişimini bile gerçekleştirmedim. Sıkı yönetim komutanları listesinde ismimin neden olduğunu bilmiyorum. Belki Kırklareli'nde tek general olduğum için olabilir, bu durum darbeye destek verdiğim anlamına gelmez. Listede olmam tutuklanmak için bir sebep olamaz. Darbe girişimine asla destek vermedim.' dedi.

Üzerinden çıkan 1 dolar ile 5 doların rahmetli· annesi·ni·n hac dönüşü kendi·si·ne verdiği hatıra olduğunu veya yurt dışı görevi sonrasında kalmış olabileceğini bildiren Koçak, bu paraların FETÖ ile bir bağının olmadığını savundu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece birlikteki tanların çalıştırılmasından haberdar olmadığını iddia eden Koçak, tankların dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı çalıştırılmış olabileceğine aktardı.

Öğle arasından sonra devam edilen duruşmada, TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, sabah başladığı savunmasını sürdürdü.

Koçak, savunmasında, iddianamede yer alan darbe girişiminden sonra 'Komutanı kimseye vermeyin' cümlesini kendisinin söylemediğini ileri sürdü.

Kendisinden başka birinin böyle bir emir verip vermediğinden bilgisinin olmadığını belirten Koçak, savcı ve polise direnme gibi bir niyetinin bulunmadığını da kaydetti.

'Komutanı kimseye vermeyin' cümlesinin söylenmiş olsa bile, kötü niyetle söylenmiş olabileceğini düşünmediğini ifade eden Koçak, 'Darbeye katkı sağlayacak hiçbir fiilim olmadı. Kelleyi koltuğa alarak, emirlerini yerine getirmedim. İmkan olduğu halde kaçmadım. Ben asla böyle bir emir vermedim. Zaten ben böyle bir emir vermiş olsaydım, kendim gidip teslim olmazdım. Ben, o gece bana verilen emir gereği diğer personeli göreve çağırdım. Bunun sorumlusu ben değilim. Bunun sorumlusu dönemin komutanı Alparslan Erdoğan ile Ümit Dündar'dır.' diye savunma yaptı.

Koçak, ağabeyi ile arasındaki para transferlerinin ise yaşlı babasının bakımı için olduğunu savundu.

Görevinden ihraç edilen tutuklu sanıklardan astsubay Ahmet Bulutlu da savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Darbe girişimi ile ilgili hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia eden Bulutlu, üzerine atılan iftiralar nedeniyle burada bulunduğu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin 'Savunmanız bittiyse yerinize geçebilirsiniz' demesi üzerine Bulutlu, 'emredersiniz komutanım' demesi salondaki tutuklu sanık, avukat ve dinleyicilerin gülmesine neden oldu. Bulutlu, mahkeme heyetinden özür dileyerek, yerine geçti.

Tutuklu sanıklardan bölük komutanı Ahmet Şahin de darbe girişiminin yaşandığı gece telefonla aranması üzerine göreve gittiğini ve Fetullah Gülen'in şarlatan ve gözü dönmüş biri olduğunu vurguladı.

'Polis, savcı ve hiç kimseyi içeriye almayın'

Tutuklu sanıklardan ve görevinden ihraç edilen 2. bölük komutanı Dahi İbrahim Bilgiataç ise darbe girişiminin yaşandığı gece nöbetçi amiri olarak görevli olduğunu belirtti.

Üst komutanı İ.D'nin kendisine verdiği 'Polis, savcı ve hiç kimseyi içeriye almayın' emrini nöbetçilere aktardığını anlatan Bilgiataç, verilen emrin darbe ile bir bağının bulunduğunu düşünmediğini aktardı.

O gece kışlada emir ve komutanın kendisinde olduğunu ifade eden Bilgiataç, maksadının kışlanın güvenliğini sağlamak olduğunu iddia etti.

Duruşma, topçu tabur komutanı Efendi Haspolat'ın savunmasının alınmasının ardından sona erdi. Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Tutuklu sanıklar, salondan geniş güvenlik önemleri altında çıkarılarak ceza infaz kurumuna götürüldü.

09.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında olduğu 15 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu çevresinde İl Emniyet Müdürlüğünce, geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanık yakınları, salon girişinde oluşturulan polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Duruşma TSK'den ihraç edilen üsteğmen Gökhan Bayniş'in savunmasıyla başladı.

Bayniş, hakkındaki suçlamaları reddederek, FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını ileri sürdü.

Darbe girişimin yaşandığı gece Şehit Haydar Süner Kışlası'nda nöbetçi amir olarak görevli olduğunu belirten Bayniş, 15 Temmuz gecesi saat 22.30 sıralarına kadar hiçbir askeri hareketlilik olmadığını söyledi.

Gece eski Tuğgeneral Koçak'ın kendisini arayarak kışlaya geleceğini ve kriptolu telefonla görüşme yapacağını söylemesi üzerine santral odasına gittiğini ifade eden Bayniş, kriptolu telefonların arızalı olması nedeniyle görüşmeler yapılamadığını anlattı.

İlerleyen saatlerde sıkı yönetim emri geldiğini dile getiren Bayniş, 'Darbe girişiminin yaşandığı gece Suriye ile savaşa girdiğimizi sanarak tedbirleri attırdık. Darbe olacağını hiç düşünmedim. O gece KOKTOD ekiplerininde hazırlığını gördüğümde tedbirlerin arttırılmasında acele edilmesi gerektiğine kanaat verdim. Bu sırada 'Harekat yıldırım' ikazıyla sıkı yönetim mesajı geldi. Mesaja baktığımda sıkı yönetim emrini gördüm ve çok şaşırdım. Baştan tatbikat sandım ama bu tatbikatı da bir hafta önce yapmıştık.' şeklinde savunma yaptı.

Ani müdahale mangasının nizamiyede hazır bekletildiğini anlatan Bayniş, manga komutanına dışarı çıkmamaları konusunda emir verdiğini bildirdi.

Savcı, askeri personel ve polisin kendisinden habersiz kışlaya giriş çıkış yapmaması yönünde emir verdiğini dile getiren Bayniş, 'O gece kimin kazanacağını görmeden tarafımı belli ettim. Ben hep darbecilerin karşısında durdum. Mühimmat alınmaması yönünde talimat verdim. Koçak, toplantı düzenlediğinde de sürekli darbecilerin karşısında olduğunu söylemesi üzerine hiçbir durumdan şüphelenmedim.' dedi.

Darbeci komutanı korumak için tedbir alınmış

Tutuklu sanıklardan bölük komutanı Emin Aksu ise darbe girişiminin yaşandığı gece eski tuğgeneral Bekir Koçak'ı korumak için tedbirleri arttırdıkları bilgisini paylaştı.

Komutanı korumak için 4 uzman çavuşu görevlendirdiklerini anlatan Aksu, uzman çavuşlara ikişer şarjör mühimmat verdiklerini söyledi.

Görevlendirilen uzman çavuşların tecrübeli ve soğukkanlı kişilerden seçildiğini aktaran Aksu, şöyle devam etti:

'Görevim karargahın emniyetini almaktı. Amacım asla darbeci bir komutanı korumak değildi. Faaliyetlerin her birini emirler çerçevesinde yaptım. Koçak'ın darbeye karşı olduğumuzu söylemesi ve bu maksatla KOKTOD hazırlığı yapılması nedeniyle verilen müteakip emirleri hiçbirinin darbe saiki ve art niyetli olduğunu düşünmedim. Faaliyetlerin hiçbirini suç kasıtlı ve art niyetli yapmadım.'

Öğle arasından sonra devam eden duruşmada, binbaşı İlker Birel'in savunması alındı.

Birel, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, hiçbir terör örgütü ile bağının bulunmadığı öne sürdü.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece tugay nöbetçi amiri olarak görev yaptığını belirten Birel, o gece gelen sözde sıkıyönetim emrini ilk sayfasını okuduktan sonra eski tuğgeneral Bekir Koçak'a vermek üzere zarfladığını ifade etti.

Ardından Koçak ile cep telefonu ile görüştüklerini anlatan Birel, 'Komutanım çok önemli bir emir var. Okumadan zarfladık. Size vermeyi bekleyeceğim' dedim. Komutan da 'emir mi var' diye sordu. 'Evet ben de ne olduğunu anlayamadım' dedim. 'Personeli mesaiye çağırın kışla emniyet tedbirlerine dikkat edin ben geliyorum' dedi. Ardından telefonu kapadı.'

Koçak'ın gelmesinin ardından makam odasında toplantı düzenlendiğini aktaran Birel, o gece hiçbir aksi harekette bulunmadıklarını ileri sürdü.

Birel, nizamiye görevlilerine 'Savcı, polis doğrudan içeriye alınmasın, giriş çıkış olmasın' diye talimat verdiğini ifade etti.

Duruşmanın ikinci gününde 9 sanığın savunmaları tamamlandı.

Sanıklar geniş güvenlik önemleri altında duruşma salonundan çıkarılarak ring aracına bindirildi.

10.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu çevresinde İl Emniyet Müdürlüğünce, geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanık yakınları, salon girişinde oluşturulan polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Sanıkların tamamının katıldığı duruşmada, TSK'dan ihraç edilen Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı eski Kurmay Albay Güngör Gündoğdu'nun savunması alındı.

Darbe girişimiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını ileri süren Gündoğdu, darbe girişiminin yaşandığı gün Kuşadası'nda tatil yaptığını söyledi.

FETÖ'ye bağlı askeri personelin 'Trakya sorumlusu' olduğu öne sürülen 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı eski Albay Uzay Şahin'in devre arkadaşı olduğunu belirten Gündoğdu, zaman zaman Şahin ile görüştüklerini anlattı.

Şahin'in 14 Temmuz günü kendisini aradığını belirten Gündoğdu, savunmasını şöyle sürdürdü:

'Devre arkadaşım Uzay Şahin 14 Temmuz'da beni arayarak, ailesiyle Yunanistan'a tatile gittiğini ve bu nedenle Babaeski'de bir süre dinlenmek istediğini belirtti. Ben de konutumu kendilerine tahsis ettim. Daha sonra Uzay Şahin, beni arayarak 'Teşekkür ederim, bir dahakine beni daha iyi karşılamanı bekliyorum. Bu arada ailemle gelmedim, sana şaka yaptım. Edirne'den araba almaya geldim' dedi. Ben de 'Oğlum ne yaptığını anlayamadım' dedim ve telefonu kapadık. 16 Temmuz'da görevime geldiğimde, Uzay Şahin, Hidayet Arı ile Murat Çelebioğlu'nun evimde buluştuklarını öğrendim. Arkadaşımın beni kandıracağını nereden bileyim ki?'

Türk milleti aleyhine hiçbir eylem ve söylemde bulunmadığını iddia eden Gündoğdu, 'Uzay Şahin, Hidayet Arı ve Murat Çelebioğlu'nun FETÖ ile bağlantılı olduklarını bilmiyordum. Uzay Şahin zaten o gün resmi bir görevle gelmedi. Bu nedenle ben de yardımcımı arayarak resmi tören yapılmaması konusunda uyarıda bulundum.' dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece sabaha kadar uyuyamadığını ifade eden Gündoğdu, konutunu devre arkadaşına iyilik yapmak amacıyla tahsis ettiğini sözlerine ekledi.

Duruşmaya daha sonra TSK'dan ihraç edilen astsubay Eyüp Hamedan'ın savunmasıyla devam edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece kışlada nöbetçi astsubay olarak görev yaptığını belirten Hamedan, o gece emirsiz hiçbir usulsüz faaliyette bulunmadığını söyledi.

Bazı askeri personelin ATM'den para çektiğini gördüğünü anlatan Hamedan, gelen uyarılar sonrası ATM'nin önünün boşaltıldığını sözlerine ekledi.

Öğle arasının ardından devam eden duruşmada, tutuklu sanık İl Jandarma Komutan Vekili Mehmet Metin Omur'un savunması alındı.

Savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddeden Omur, hiçbir terör örgütü ile bağının bulunmadığı öne sürdü.

Omur, 9-16 Temmuz tarihlerinde İl Jandarma Komutanlığına vekalet ettiğini aktararak, darbe girişiminin yaşandığı gece resmi mesajlaşma kanalıyla gelen 'sıkı yönetim emri'ni görerek, bilgi almak amacıyla 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı eski tuğgeneral Bekir Koçak'ın yanına gittiğini söyledi.

Gelen sıkı yönetim emrini işleme koymadığını ifade eden Omur, 'O gece hiç kimse darbenin başarılı ya da başarısız olunacağına dair bir tahminde bulunamaz. Kalkışmanın olacağını ön görmem, il jandarma komutanının izne ayrılmasını sağlamam mümkün değildir. Olay tarihinde jandarma komutanı görevinin başında olsaydı, bana vereceği emirlere göre hareket edecektim. Jandarma Genel Komutanlığı ve Edirne Jandarma Komutanlığını arayana kadar, gelen sıkı yönetim emrinin kanunsuz bir emir olduğu yönünde hiçbir bilgi gelmedi. Tugay komutanlığına talimat ya da icazet almak maksadıyla değil, bilgi almak maksadıyla gittim. Tugay komutanlığına gitmemden dolayı darbeci ilan edildim. Sorgulanacak tek hareketim, tugay komutanlığına bilgi almak için gitmemdir.' diye konuştu.Omur, tugay komutanlığına gitmeden önce ve gittikten sonra darbe girişimiyle ilişkilendirilecek hiçbir söyleminin ya da eylemim olmadığını ileri sürdü.

Bir üstüne danışmak için tugay komutanlığına gittiğini savunan Omur, şunları kaydetti:

'Herkes bilir ki böyle durumlarda rütbece büyüğe danışmak en doğal davranıştır. Tugay komutanının odasına girdim kendisine sıkı yönetim emrini bilgisi olup olmadığını sordum. Koçak bana evraktan haberi olmadığını, yeni gördüğünü ve inceleyeceğini söyledi. Ben de sayın valimizin kriz merkezinde beni beklediğini ifade ederek tugaydan ayrıldım. Evrakta Bekir Koçak'ın sıkı yönetim komutanı olduğunu görmüştüm. Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in aramalarını açmamamda herhangi bir kastım yoktur. Makam telefonundan çok fazla arama gelmediği için dikkat etmemiştim. Cevap vermemem, tamamen aramaları fark etmememdir. Vali hanım, geç kaldığımı ve nerede olduğumu sordu. Ben de 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına sıkı yönetim emri hakkında bilgi almaya gittiğimi söyledim.'

Duruşmada, eski kurmay başkanı Murat Erdoğan'ın savunması alındı.

Erdoğan, savunmasında, hiçbir terör örgütü ile bağının bulunmadığını iddia etti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Erdoğan, darbe girişimini televizyondaki haberlerden öğrendiğini ileri sürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece kendisini eski tuğgeneral Koçak'ın göreve çağırdığını anlatan Erdoğan, tugay nöbetçi amirinden 4 adet sözde sıkı yönetim emri geldiğini öğrendiğini belirtti.

Sıkı yönetim emrini bir süre incelemesinin ardından yasal olmadığını düşündüğünü ifade eden Erdoğan, harekat yıldırım koduyla geldiğini bildirdiği emre karşılık hiçbir işlem yapmadığını öne sürdü.

Emri zarf içerisine koyarak Koçak'a teslim ettiğini bildiren Erdoğan, 'Sıkı yönetim emrini tugay komutanı tugaya gelir gelmez verdim. Makamına geçerek kriptolu telefondan kolordu komutanıyla görüşmeye çalıştı. Daha sonra birlik komutanlarıyla makamında toplantı yaptı. Bir yandan da sıkı yönetim emrini inceledi. Emrin kanunsuz 'Kanunsuz saçma bir emir uygulamayın' diye söyledi. O akşam ben hiç kimseye kanunsuz bir emir vermedim.' diye savunma yaptı.

Duruşmanın üçüncü gününde 12 sanığın savunmaları tamamlandı.

Sanıklar geniş güvenlik önemleri altında duruşma salonundan çıkarılarak ring aracına bindirildi.

11.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık, ceza infaz kurumu ring araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu çevresinde İl Emniyet Müdürlüğünce, geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanık yakınları, salon girişinde oluşturulan polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Duruşmada 15 sanığın ve avukatlarının savunmaları ile 3 tanığın ifadeleri tamamlandı.

Kurmay albay Osman Nuri Yıldırım, savunmasında, FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağının olmadığını ileri sürdü.

Oğlunun 2014 yılında FETÖ ile bağlantılı bir dershaneye gittiğini kabul eden Yıldırım, o dönemde o dershanenin FETÖ ile iltisaklı olduğunu bilmediğini iddia etti.

Tek amacının oğlunun kaliteli bir eğitim almasını sağlamak olduğunu savunan Yıldırım, oğlunun eğitim görmesi sebebiyle dershaneye ücret ödediğini, hiçbir şekilde himmet vermediğini öne sürdü.

Kırklareli'de kimseyi tanımadığını ifade ederek dershaneleri kısa süreli araştırma sonucunda herkesin bu dershaneyi önermesiyle oğlunu kaydettirdiğini savunan Yıldırım, 'Etrafımıza sorduk soruşturduk. Gerek halktan gerekse kızımı kayıt yaptırdığım devlet okulu personelinden en iyi dershanenin bunlar olduğunu öğrendik. Ben de terör örgütü ile bağlantısını bilmediğimden dershaneye oğlumun ve kendimin isimlerimizle kayıt yaptırdım. Kendi kredi kartımla ödeme yaptım. Amacım onlara destek olmak değildi. Darbe girişiminden sonra ne olduğunu öğrendim. Ödediğim ücret himmet olsaydı ya da örgütle ilişkilerini bilmeme rağmen kayıt yaptırsaydım sahte bir isimle kayıt yaptırarak ya da hiç kayıtsız olarak göndermez miydim?' sözlerini kendini savundu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, 10 gün önce görevinden ihraç edildiğini belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşmanın dördüncü gününde 15 sanığın ve avukatlarının savunmaları ile 3 tanığın ifadeleri tamamlandı.

Sanıklar, geniş güvenlik önemleri altında duruşma salonundan çıkarılarak ring araçlarıyla cezaevine götürüldü.

İDDİANAME VE DAVA

Askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen ve kırmızı bültenle aranan 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

'20 bin asker hazır' mesajı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede FETÖ'ye bağlı askeri personelin 'Trakya sorumlusu' olduğu öne sürülen 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı eski Albay Uzay Şahin'in, darbe girişiminden bir gün önce WhatsApp'tan 'Trakya'da 20 bin asker hazır' mesajı gönderdiğine yer verildi.

Darbecilerin oluşturduğu WhatsApp grubunda bulunan ve 15 Temmuz gecesi yapılan görüşmelerde çeşitli talimatlar verdiği belirlenen Şahin'in, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Bekir Koçak ve diğer askeri personel ile bağlantı kurup toplantı için hazır olmaları talimatı verdiği belirtildi.

Öte yandan iddianamede, Koçak'ın FETÖ terör örgütlerince Babaeski, Edirne ve İğneada'daki toplantılara katılarak, kışladaki birliklerin İstanbul'a gitmek üzere hazırlatıldığını bilgisine yer verildi.

Koçak'ın isminin sıkı yönetim komutanların listesinde isminin bulunduğunun belirtildiği iddianamede, darbe girişiminin yaşandığı gece valilikte düzenlenen toplantıya katılmadığı ve tutuklandıktan sonra üzerinde, terör örgütü içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı değerlendirilen '1 dolar' ve '5 dolar' ele geçirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Koçak, 17 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

İLK DAVADA 81 SANIK YARGILANIYOR

Öte yandan Kırklareli'ndeki Darbe faaliyetleri konusunda daha önce açılan bir başka dava daha var. Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan kalkışmaya destek verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanığın yargılanması sürüyor. Davada, darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan askeri personel yargılanıyor.

Paralel yapı-13 Mart (2017) 'Kırklareli Darbe Yapılanması 16 sanık' davası
Paralel yapı-27 Aralık (2016) 'Kırklareli Darbe Yapılanması 81 sanık' davası

(13 Mayıs 2017, 20:37)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10384    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.499.468