Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek Yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri Cumhur Özer, Çetin Şen, Hüsamettin Uğur, Hüseyin Kulaç, Mesut Budak, Nuri Güleç ve Sami Sezai Ural hakim karşısına çıkarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

16.12.2017 16:29 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri Cumhur Özer, Çetin Şen, Hüsamettin Uğur, Hüseyin Kulaç, Mesut Budak, Nuri Güleç ve Sami Sezai Ural hakim karşısına çıkarıldı.

YARGITAY 9. CEZA DAİRESİ ESKİ ÜYESİ CUMHUR ÖZER

14 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, Balyoz, Askeri Casusluk, Hrant Dink, Devrimci Karargah davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski üyesi sanık Cumhur Özer hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Özer ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Özer'in, örgüt toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı ve örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak bahsedildiği tespitleri yer aldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Özer, 2004'te Yargıtay 9. Ceza Dairesine tetkik hakimi olarak geldiğini, gözaltına alınmadan önceki dört yıl boyunca da bu dairede üye olarak görev yaptığını anlattı.

Askerliğini de Şırnak Uludere'de yaptığını belirten Özer, askerliğinde terör bölgesinde bulunan, terör suçlarıyla ilgili savcılık yapan ve terör suçlarına bakan Yargıtay dairesinde üye olarak çalıştığını, bugün ise terör suçundan sanık olduğunu kaydetti.

Özer, Yargıtay ve YARSAV kurucu üyeliği dışında hiçbir yere üye olmadığını savundu.

Usuli itirazlarını dile getiren Özer, soruşturmayla başlayan usuli aykırılıkların sistematik şekilde bugüne kadar devam ettiğini ileri sürdü.

Özer, gözaltına alındığında evinde olduğunu, hakkında suçüstü haline ilişkin hükümlerin uygulanamayacağını, gözaltı kararının yetkisiz makamlarca verildiğini ve bu nedenlerle durma kararı verilerek, dosyanın Yargıtay Birinci Başkanlığına gönderilmesini istedi.

Hakkındaki iddianamenin de usule aykırı hazırlandığı iddiasında bulunan Özer, iddianamenin şekil bakımından sakat olduğunu, ilk 10 sayfasında kendisiyle ilgisi bulunmayan örgüte yönelik konuların anlatıldığını, bu anlatımların da soyut ifadelere dayandığını öne sürdü. Özer, iddianamede lehe delillere yer verilmediğini de savundu.

Delilin ceza yargılamasında kullanılabilmesi için hukuka uygun yollarla elde edilmesi gerektiğini dile getiren Özer, iddianamede gösterilen delillerin hukuka aykırı yollarla elde edilmesi nedeniyle ispat aracı olarak kullanılamayacağını iddia etti.

ByLock kullandığı yönündeki suçlamayı reddeden Özer, iddianamede yer verilen mesaj içeriklerinin kendisiyle ilgisi bulunmadığını savundu ve dosyadan çıkarılmasını istedi. Özer, isminin geçtiği ByLock yazışmalarını yapanları tanımadığını, bu kişilerin hakkındaki ifadelerinin aleyhine delil olamayacağını ileri sürdü.

Sanık Özer, ByLock'a ilişkin tespitlerin MİT'in istihbari raporuna dayandığını, bu nedenle de delil niteliği taşıyamayacağını öne sürdü.

Hakkındaki verilen aleyhe ifadelere değinen Özer, bunların aynı dosyanın şüpheli ve sanıklarının beyanlarından oluştuğunu, bu nedenle hükme esas alınamayacağını söyledi.

Eski HSYK Üyesi İbrahim Okur ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in, kendisini tanımadıklarını beyan etmelerine karşın cemaat listesinden seçildiğini söylediklerini aktaran Özer, kendisini tanımayan kişilerin hakkındaki ifadelerin sağlıklı olamayacağını kaydetti. Özer, Yargıtay üyeliğine seçimin HSYK Genel Kurulu'nun inisiyatifinde olduğunu, seçilmenin kendisinin bir eylemi olmadığını ifade etti.

Eski HSYK Üyesi Mustafa Kemal Özçelik'in beyanlarının ise duyumlara dayandığını öne süren Özer, örgüt toplantılarına katıldığına ilişkin ifadelerin de gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bir silahlı örgütün varlığı için cebir ve şiddet unsurunun bulunması gerektiğini belirten Özer, 'Yargıtaydaki meslektaşlarımla toplantı yapmanın, yazılım programı yüklemenin cebir ve şiddetle ilgisi yoktur.' savunmasını yaptı.

Özer, kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalara ilişkin onama kararlarını veren heyetlerde yer almadığını savunarak, tahliyesini ve beraatini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Buna göre, sanığın tahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında ifade veren İbrahim Okur, Birol Erdem ve Mustafa Kemal Özçelik'in gelecek celse tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 5 Mart 2018'e bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ ÇETİN ŞEN

11 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen davada eski Yargıtay üyesi sanık Çetin Şen hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Şen ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Şen'in örgüt toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında yer aldığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespitine yer verildi. Şen'in ayrıca, kumpas davalarından Erzincan'daki 'Ergenekon' davasına müdahale ettiği de öne sürüldü.

Hakkındaki suçlamaları reddeden sanık Şen, Ankara hakimi olarak görev yaparken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin döneminde Müsteşar Ahmet Kahraman'ın isteğiyle önce Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı, ardından da genel müdür olarak görev aldığını söyledi.

Terör örgütü FETÖ'nün talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği iddiasını reddeden Şen, dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kahraman'ın kendisini Yargıtay üyesi yapmak istediğini söylediğini, kendisinin de 'Takdir sizin.' diyerek teşekkür ettiğini savundu.

Üye seçilmesinde bunun dışında kimsenin emir ve talimatının bulunmadığını iddia eden sanık Şen, Yargıtay üyesi seçildiği gün eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Kahraman ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in kendisini arayarak hayırlı olsun dileklerini ilettiklerini anlattı.

ByLock kullandığı yönündeki tespitleri de kabul etmeyen Şen, FETÖ üyesi olmadığını, meslek hayatı boyunca kimseden emir, talimat almadığını öne sürdü. Şen, cumhuriyetçi olduğunu, Anayasa ve yasalara bağlı, çoğulcu demokrasiyi savunan düşünceye sahip bulunduğunu iddia etti.

Sanık Şen, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın, YARSAV Genel Sekreterliği yaptığı dönemde Adalet Bakanlığına gelerek, YARSAV'daki cemaat mensubu üyelerin sayısının artırılması amaçlı toplantı yaptıklarının iddia edildiğini söyledi. Böyle bir toplantı yapılmadığını söyleyen Şen, Murat Arslan ile kesinlikle bir araya gelmediğini öne sürdü.

'Hamsici iftira atıyor'

FETÖ soruşturmasında tutuklanan ve itirafçı olduğu için tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin, cezaevinden kurtulmak için kendisi gibi birçok kişiyle ilgili beyanda bulunduğunu iddia eden Şen, 'Hamsici, hücreden kurtulabilmek için bu ifadeleri vermiş, benim de aralarında bulunduğum birçok kişiye iftira atmıştır.' dedi.

Bazı tanıkların, kendisinin 'Bakanlık kontenjanı'ndan, bazı tanıkların ise 'cemaat kontenjanı'ndan Yargıtay üyeliğine seçildiğine ilişkin beyanda bulunduklarını belirten Şen, aleyhinde ifade verenlerin beyanlarını kabul etmediğini söyledi.

Ergenekon'un gizli tanığı Bozkurt'un beyanları

Sanık Çetin Şen, Ergenekon davasında kumpas kurmak suçlamasıyla 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve FETÖ soruşturmasında tutuklanan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un da kendisi aleyhinde ifade verdiğini belirtti.

Erzincan'daki Ergenekon davasının 'gizli tanığı' Bayram Bozkurt'un, yaptığı yalan tanıklık nedeniyle ceza aldığını ifade eden Şen, bu kişinin beyanlarına itibar edilemeyeceğini öne sürdü.

Çetin Şen, Bozkurt'un, FETÖ soruşturması kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinde, '... O dönem Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen'e gittim. Osman Şanal'ı sordum. 'Şanal, cemaat içinden, ne diyorsa onu yap.' dedi. İlhan Cihaner ve Saldıray Berk ile ilgili tanıklık yapmamı istedi. Telefonla yaptığımız görüşmede de 'Osman Şanal senden ne istiyorsa onu yap.' diye talimat verdi.' şeklinde beyanları bulunduğunu kaydetti.

Bozkurt ile böyle bir görüşme yapmadığını ileri süren Şen, 'Kendisini hiç görmedim. Ne bu savcıyı ne de Osman Şanal'ı tanırım. Bozkurt, eşinin de tutuklanması ve üç çocuğu bulunması nedeniyle böyle ifadeler vermiştir. Böyle bir gizli tanıklığa teşvik etmek gibi bir suçlamayı asla kabul etmiyorum.' şeklinde savunma yaptı.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Şen'in tahliye talebini reddeden heyet, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eski HSYK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik ve eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma 7 Şubat'a bırakıldı.

Şanal ve Bozkurt hakkındaki FETÖ soruşturması

Ergenekon soruşturması kapsamında dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'i tutuklayan eski Ergenekon savcısı Osman Şanal, gizli tanık 'Efe' kod adıyla eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un verdiği beyanlarla soruşturmayı yürütmüştü.

Dönemin Başsavcısı Cihaner'in makamında gözaltına alınmasıyla kamuoyunda geniş yer tutan soruşturmanın savcısı Şanal ile söz konusu davada 'gizli tanık' sıfatıyla yalan tanıklık yaptığı belirlenen eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

'Çetin Şen, soruşturma nedeniyle Cihaner'i aradı'

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanması nedeniyle tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçesinde, 'Cihaner'in İsmailağa ve Gülen cemaati hakkında iki ayrı soruşturma başlattığı, dönemin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdür Yardımcısı Çetin Şen'in, Cihaner'i arayarak 'Ergenekon'a misilleme gibi algılanıyor, Ankara toz duman. Böyle soruşturmalar insanın başını derde sokar.' dediğini ve iki soruşturmanın da uygun biçimde sonuçlandırılmasını istediği' belirtilmişti.

İki firari FETÖ'cü asker evinde yakalanmıştı

Bu arada, darbe girişiminde Ege Ordusu Karargahı'nı ele geçirmeye çalıştıkları, başarısız olmalarının ardından firar ettikleri iddiasıyla aranan eski Kurmay Yarbay Mustafa Toklu ile eski Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç, İzmir'in Tire ilçesinde bir evde yakalanmıştı.

Toklu ve Kılıç'ın saklandıkları evin, Çetin ve kardeşi Davut Şen'e ait olduğu ortaya çıkmıştı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ HÜSAMETTİN UĞUR

12 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen davada eski Yargıtay üyesi sanık Hüsamettin Uğur hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Uğur ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Uğur'un örgüt toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında yer aldığı belirtildi.

Sanığın kardeşinin adına kayıtlı telefonda örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' tespit edildiği aktarılan iddianamede, örgüt üyeleri arasındaki ByLock yazışmalarında bir konuda görüş sorulmasıyla ilgili isminin geçtiği ifade edildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Uğur, soruşturma ve dava açılma süreçlerinin usulüne uygun yürütülmediğini savundu.

Uğur, itirafçı beyanları gelene kadar, dosyasında aleyhine bir delil olmadığını ileri sürdü.

İtirafçı beyanlarında geçen aleyhe hususları reddeden Uğur, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici ile eski HSYK üyesi İbrahim Okur'un, cemaat listesinden seçildiğini ancak cemaate üye olup olmadığı konusunda net bilgi sahibi olmadıklarını söylediğini iddia etti.

Eski HSYK üyesi Kerim Tosun, tetkik hakimi Arif Bayer ve baldızı Sıdıka Tekin'in aleyhine beyanlarını da kabul etmeyen Uğur, baldızının sonradan bu ifadelerini reddettiğini ileri sürdü.

Bu beyanların silahlı terör örgütüne üyelikten tutuklu bulunan kişilerce, tahliye umuduyla verildiğini savunan Uğur, lehine de aleyhine de olsa delil olarak kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Yargıtaya 160 üye seçileceği duyurulduğunda yıllardır tetkik hakimliği yapan birisi olarak üye seçilmek istediğini dile getiren Uğur, bunun için yayınlanan makalelerini ve çalışmalarını dosya halinde dönemin HSYK üyelerine gönderdiğini söyledi.

Sanık Uğur, 'İddia ediyorum bu 160 kişi içinde ilk 10 arasında yer alırım. Liyakatim ve ehliyetim nedeniyle tercih nedeniydim. Liyakatim olmasa dahi suç seçende mi yoksa seçilende midir?' savunmasını yaptı.

Üyeliği döneminde 'örgüt faaliyetleri kapsamında hareket ettiği' suçlamasına değinen Uğur, görev yaptığı dairede en fazla muhalefet şerhi yazan üyeler arasında yer aldığını, bunun örgüt ile hareket etmediğinin göstergesi olduğunu savundu.

Uğur, kardeşinin adına kayıtlı telefonda ByLock bulunduğu iddiasına karşı da suçun şahsiliği ilkesi gereğince bu durumun kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Soru üzerine, isminin geçtiği ByLock yazışmalarını yapan kişileri tanımadığını öne süren Uğur, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Buna göre, sanığın tahliye talebi reddedildi.

Ahmet Hamsici, İbrahim Okur, Kerim Tosun, Arif Bayer ve Sıdıka Tekin'in gelecek celse tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılırken, duruşma 12 Şubat 2018'e bırakıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ HÜSEYİN KULAÇ

13 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Hüseyin Kulaç savunma yaptı. Duruşmaya, sanık Kulaç ile avukatları katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Kulaç'ın, hakimlik stajı döneminde örgüt içinde yer aldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak bahsedildiği tespitleri yer aldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Kulaç, devleti kendisine asla hasım görmediğini, hasım görenleri de asla desteklemediğini savundu.

Kulaç, meslek hayatı boyunca hukuktan ayrılmadığını öne sürerek, soyut delillerle suçlandığını iddia etti.

İddianamede yer alan aleyhine ifadelere değinen Kulaç, ceza yargılamasında tanığın güvenilirliğinin büyük önem taşıdığını, hakkında ifade verenlerin bu davanın sanıkları ya da şüphelileri olması nedeniyle beyanlarının delil olarak kabul edilemeyeceğini ileri sürdü.

Sanık Kulaç, şüpheli ifadelerinin serbest kalma vaadiyle alındığını, bunlara itibar edilemeyeceğini savundu.

İsminin geçtiği ByLock yazışmalarından haberinin olmadığını, mesajlaşan bu kişileri tanımadığını öne süren Kulaç, 'Kendimi ve ailemi bu yapıdan uzak tuttum. Oğlumu örgütün okullarına göndermedim. ByLock'u ilk kez cezaevinde duydum. Teknolojiyle aram iyi değildir, sosyal medya uygulamalarını dahi kullanmıyorum.' savunmasını yaptı.

Bu yazışmayı yapanların tespit edilmesini ve neden bu mesajlaşmayı yaptıklarının sorulmasını isteyen Kulaç, 'Bu mesajlarda birisi için bir şey söylendiğinde bahsedilen kişinin öyle olduğu anlamına gelmez, ki benimle ilgili bir isnat da yok. ByLock kullanmadım, nasıl kullanıldığını bilmem. ByLock kullanmak suç ise kullananlar cezasını çeksin, mesajı yazanlar tespit edilsin.' diye konuştu.

Cemaat listesinden seçildiği iddiasıyla ilgili de konuşan Kulaç, bu listeden haberinin olmadığını, bilgi sahibi olması halinde isminin bu listeden çıkarılması için elinden geleni yapacağını savundu.

Sanık Hüseyin Kulaç, 'Bu yaşıma kadar pek çok sınava girdim. En büyük sınavımı şimdi veriyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum.' dedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Buna göre sanığın tahliye talebi reddedilirken, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında aleyhe ifadeler veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılarak duruşma ertelendi.

Üç kardeş de FETÖ sanığı

Bu arada, Kulaç'ın asker iki kardeşinin de darbe davalarında yargılandığı belirtildi.

Kulaç'ın kardeşlerinden eski jandarma kurmay albay Ömer Kulaç'ın darbecilerin sözde sıkıyönetim listesinde 'Kırşehir Sıkıyönetim Komutanı' olarak atandığı kaydedildi.

Ömer Kulaç'ın yönettiği 'Analizharbi' adlı Twitter hesabından, 15 Temmuz sabahında darbeye yönelik paylaşımlar yaptığı da belirlendi.

Kulaç'ın diğer kardeşinin ise eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Daire Başkanı tuğamiral Hasan Kulaç olduğu öğrenildi.

Hasan Kulaç'ın eşinin kardeşinin ise Ergenekon davasının savcılarından Cihan Kansız olduğu tespit edildi. Kansız, hakkında açılan soruşturmada tutuklama kararı çıkmadan önce yurt dışına kaçmıştı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ MESUT BUDAK

11 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen davada eski Yargıtay üyesi sanık Mesut Budak hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Budak ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Budak'ın örgüt toplantılarına katıldığı, bir kısmını organize ettiği, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında yer aldığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespitine yer verildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Budak, üniversite yıllarında cemaat evlerinde kalmadığını, iki çocuğunu da örgütün okul, dershane ve yurtlarına göndermediğini söyledi.

Budak, 25 yıllık meslek hayatının 17 yılını Yargıtay'da tetkik hakimi ve üye olarak geçirdiğini, bu sürede hukuk dışına çıkmadığını belirterek, 'Tüm kararlarımın, muhalefet şerhlerimin arkasındayım.' dedi.

Darbeye, darbe yapanlara her zaman karşı olduğunu, 15 Temmuz darbe girişimini de lanetlediğini anlatan Budak, tutuklanmasını gerektirecek somut delil bulunmadığını, gözaltına alınacağını öğrendikten sonra kaçmadığını, evinde polisleri beklediğini ifade etti.

Yargıtay'da görev yapmaya başladığı günden itibaren hedefinin üye seçilmek olduğunu anlatan Budak, 160 üye seçimi yapılacağının duyurulmasının ardından destek için HSYK üyelerini ziyaret ettiğini, tetkik hakimi olarak görev yaptığı daire başkanının da desteğiyle üye seçildiğini savundu.

Sanık Budak, listelerin oluşturulmasında katkısının bulunmadığını savunarak, bu listelerin hazırlanmasına ilişkin üç kişinin ifadesinin yeterli olmadığını söyledi ve diğer HSYK üyelerinin de dinlenmesini istedi.

Örgütün isteği doğrultusunda karar çıkması için çalışmakla da suçlandığını anımsatan Budak, kendisi için en ağır suçlamanın bu olduğunu, hakkında bu yönde ifade veren kişinin tahmine dayalı konuştuğunu öne sürdü. Budak, suçlamayı kabul etmedi.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kesinlikle kullanmadığını iddia eden Budak, iddianamede mesaj içeriği bulunmadığını, kullanıcı adı tespit edilemediğini savundu.

Budak, programı kullanmanın suç olarak görüldüğünü ve indirmenin kullanma anlamına gelmediğini öne sürerek, 'Bu programı ne indirdim, ne de kullandım.' savunmasını yaptı.

HSYK'nın 2014 yılı seçimlerinde örgüt için çalıştığı yönündeki ifadeleri de reddeden Budak, hakkındaki aleyhe ifadelerin hiçbirisini kabul etmediğini söyledi.

Budak, hakkında tanıklık yapan kişilerin tamamının şüpheli konumunda olduğunu ifade ederek, bu kişilerin tahmine dayalı beyanda bulunduklarını, ifadelerinin delil olarak değerlendirilemeyeceğini, hükme esas alınamayacağını iddia etti. Budak, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından heyet, ara kararını açıkladı.

Buna göre, sanığın tahliye talebi reddedilirken, hakkında ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik ile eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Duruşma, 12 Şubat 2018'e bırakıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ NURİ GÜLEÇ

14 Aralık'ta İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Nuri Güleç hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Güleç ile avukat ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Güleç'in üniversite yıllarından itibaren örgüt içinde yer aldığı, toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, 2014'te yapılan HSYK seçimlerinde örgütle irtibatlı adaylar için seçim çalışmaları yaptığı belirtildi.

Sanık Nuri Güleç, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, hakkındaki iddiaları reddetti.

Darbeyle, terör örgütü FETÖ ile bir alakasının bulunmadığını öne süren Güleç, bazı tanık beyanlarına dayanılarak suçlandığını, bu iddialarla ilgili somut bir veri bulunmadığını savundu.

Kamuoyunda 'kumpas davaları' olarak bilinen davaların hiçbirisinde imzasının bulunmadığını iddia eden Güleç, Yargıtayın tüketici haklarına bakan dairesinde görev yaptığını, hayatı boyunca örgütle ilişkilendirilecek en ufak bir eylemi bulunmadığını ileri sürdü.

Ailesi Ankara'da olduğu için üniversite hayatı boyunca ailesiyle kaldığını, örgütün evlerine, yurtlarına gitmediğini iddiasını paylaşan Nuri Güleç, 'Tarikatın, cemaatin, cemiyetin yardımına ihtiyacım hiç olmadı. Bahsedilen evlerde ne kaldım ne bu yapının konferansına, pikniğine gittim. Tanıklar somut bir hadise anlatsalar ona da ayrıntılı cevap verebilirdim.' dedi.

Güleç, Bank Asyada hayatının hiçbir döneminde hesap açmadığını, ByLock kullanmadığını, iddianamede bu yönde bir tespit de bulunmadığını söyledi.

Hakimlik mesleğinin ardından Ankara'ya gelebilmek için teftiş kurulunda görevlendirme istediğini ve müfettiş olarak çalıştığını anlatan Güleç, müfettişliği döneminde Bakanlığın resmi gezisi için ABD'yi ziyarete gittiğini de kaydetti.

Örgüt listesinden Yargıtay üyeliğine seçildiği iddiasını da kabul etmeyen Güleç, illerde hakimlik yaptığı dönemlerde verdiği kararların Yargıtayca onandığını, bu nedenle 'pekiyi' aldığını bildirdi.

Güleç, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ve heyet ile bir proje kapsamında ABD'ye yaptıkları ziyaretin sekreteryasını yürüttüğünü, burada Kahraman ile yakınlaştığını, bu nedenle kendisini onun Yargıtay üyesi seçtirdiğini düşündüğünü ifade etti.

Eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile de hısım akraba olduklarını, bu nedenle kendisine oy vermiş olabileceğini belirten Güleç, 'Yani Yargıtaya üye seçilmemde cemaatin etkisi olmamıştır.' savunmasını yaptı.

HSYK'nın 2014'te yapılan seçimlerinde örgüt mensupları için kesinlikle oy istemediğini, böyle bir görüşme veya telkinde bulunmadığını öne süren Güleç, 'Şerefimle 5,5 yıl Yargıtayda görev yaptım. Yan odamda oturanlar, yemekhanede birlikte yemek yediğim insanlar cemaatçiyse ne yapabilirim, bu beni nasıl cemaatçi yapar? Altına imza attığım bütün kararlarımın arkasındayım.' diye konuştu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, HSYK üyesi İbrahim Okur ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın da 5 Mart 2018'e bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ SAMİ SEZAİ URAL

13 Aralık'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Sami Sezai Ural hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Ural ile avukatı Erol Aras ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Ural'n üniversite yıllarından itibaren örgüt içinde yer aldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, Adalet Akademisi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu sırada örgüt mensubu hakim adaylarını kolladığı tespitleri yer aldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Ural, üniversite hayatı boyunca devlet yurdunda kaldığını, örgütün yurtları veya evlerine hiç gitmediğini iddia etti. Üniversite yılları ve staj döneminde, milliyetçi kökenli insanlarla bir arada olduğunu, avukatlık stajını örgütle alakası bulunmayan avukatların yanında yaptığını savundu.

Sanık Ural, ilkokul öğretmenin kızıyla evlendiğini, taşrada görev yaptıktan sonra 1999'da Adalet Bakanlığına atandığını, ataması sırasında Adalet Bakanının Hikmet Sami Türk olduğunu anlattı.

Türkiye Adalet Akademisine Adalet Bakanı Cemil Çiçek döneminde 2003'te atandığını, kimsenin aracılığıyla bir yerlere gelmediğini öne süren Ural, Akademide görev yaptığı dönemde hakim savcı adaylarıyla alakasının bulunmadığını iddia etti.

Meslek hayatı boyunca akademik çalışmalara yöneldiğini, Atatürk ilke ve inkılapları üzerine master yaptığını, tez hazırladığını ifade eden Ural, yargıdan ayrılarak akademik kariyer yapmayı planladığını, erken emekli olabilmek için primleri önceden yatırdığını, yabancı üniversitelere başvurduğunu kaydetti.

Kanada'dan bir üniversiteden yabancı öğretim üyeliği için davet aldığını, buraya gidebilmek için TÜBİTAK'a proje sunduğunu ancak reddedildiği için gidemediğini belirten Ural, o dönemde TÜBİTAK'ın malum yapının elinde olduğunu söyledi.

Meslek hayatı boyunca örgüte mal edilecek tek bir kararının, eyleminin bulunmadığını, kararlarını hukuk ve vicdani kanaatlerine göre verdiğini, üye seçilip Yargıtay 1. Hukuk Dairesinde görevlendirildikten sonra yapılan seçimlerde örgüt mensuplarına oy vermediğini de savundu.

Aleyhinde ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile üyeler İbrahim Okur, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in, beyanlarının bilgi ve görgüye dayanan somut ifadeler olduğunu öne süren Ural, bu kişilerin kendisini örgütün herhangi bir toplantısında görmedikleri yönünde beyanları olduğunu iddiasını da paylaştı.

Hamsici'nin ifadesinde, 'Yargıtay üyeliğine ben aday gösterdim.' dediğini, İbrahim Okur'un ise 'Ülkücü olarak tanımıştım, cemaat kontenjanından seçildiğini biliyorum.' şeklinde beyanda bulunduğunu aktaran Ural, bu ifadelerle örgüt üyeliğinden suçlanamayacağını ileri sürdü.

Adalet Akademisinde örgüt mensuplarını kolladığını reddeden sanık Ural, bu iddianın, eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un ifadesinde geçtiğini hatırlattı. Ural, Bozkurt'un, 'Adaylığım döneminde Ural beni idare etti.' şeklindeki asılsız beyanı nedeniyle örgüt mensuplarını kolladığının söylendiğini savundu.

Sanık Sami Sezai Ural, 'Adalet Akademisinde Başkan Yardımcısıydım ama mülakat veya sınav komisyonlarda yer almadım. Bir adayın lehine ya da aleyhine sicil doldurmadım. Akademide tek bir ders bile vermedim. Bireysel başvuruyla ilgili kitabım vardı. Benden not istediler ama beni derse çağırmadılar. Hiçbir seçimde kimsenin lehine çalışmadım. HSYK'nın gündemine bu yapının tercihiyle gelsem Hamsici beni neden teklif etme gereği duysun? Hayatım boyunca hiç kimsenin emrinde olmadım, hukuka ve vicdanıma göre karar verdim.' şeklinde savunma yaptı.

Ural, tahliyesi ve beraatine karar verilmesini istedi.

Avukat Erol Aras da müvekkilinin örgütle iltisakının, hatta FETÖ'ye sempatisinin bile bulunmadığını iddia etti. Sanığın Bank Asyada hesabı olmadığını belirten Aras, müvekkilinin ByLock kullanmadığını da ileri sürdü. Örgütün istediği doğrultusunda verildiği iddia edilen kararların hiçbirinde müvekkilinin imzası bulunmadığını da öne süren Aras, Ural'ın tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Daha sonra Başkan Burhan Karaloğlu, HTS raporlarına göre sanığın Kazakistan ile yoğun telefon görüşmeleri bulunduğunu anımsattı.

Sanık Ural, Kazakistan'daki bir devlet üniversitesi ve Nursultan Nazarbayev Devlet Akademisinde Birleşmiş Milletler projesi kapsamında ders verdiğini, bu nedenle görüşmeler yaptığını savundu. Ural, bu faaliyetini Yargıtay Birinci Başkanlığı izniyle yürüttüğünü öne sürdü.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Buna göre, sanığın tahliye talebi reddedilirken, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ve üyeler İbrahim Okur, Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski savcı Bayram Bozkurt'un tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı.

Sanık Ural'ın, ders verdiğini belirttiği Kazakistan'daki üniversite ve akademinin FETÖ ile bağlantısı bulunup bulunmadığının da sorulmasına hükmedilirken, duruşma 5 Mart 2018'e bırakıldı.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(16 Aralık 2017, 16:26)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=11964    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.517.650