Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek Yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri İbrahim Kurt, Ahmet Taşkın, İrfan Doğan, Mehmet Özkan, Mustafa Akarsu ve Refik Sarıoğlu ile Danıştay eski üyeleri Okay Koçak ve Halide Esen hakim karşısına çıkarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

25.03.2018 09:35 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay eski üyeleri İbrahim Kurt, Ahmet Taşkın, İrfan Doğan, Mehmet Özkan, Mustafa Akarsu ve Refik Sarıoğlu ile Danıştay eski üyeleri Okay Koçak ve Halide Esen hakim karşısına çıkarıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ İBRAHİM KURT

19 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada eski Yargıtay üyesi sanık İbrahim Kurt, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Kurt ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada Kurt hakkındaki iddianamenin özeti okundu.

Sanık Kurt'un, örgüt talimatıyla Yargıtaya üye seçildiği, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, amacı ve stratejisi doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunmasında usule ilişkin itirazlarını dile getiren Kurt, hakkındaki soruşturmanın usule uygun yapılmadığını ileri sürdü. Kurt, yargılandığı dairenin görevsizlik kararı vererek, dosyayı Anayasa Mahkemesine göndermesini de istedi.

Örgüt marifetiyle Yargıtaya üye seçtirildiği yönündeki suçlamaya değinen Kurt, "Bu kişilerin benim seçilmeme katkısı olmamıştır. Destek vermişlerse mutlaka seçileceğimi anladıkları içindir." savunmasını yaptı.

HTS kayıtlarının delil özelliği bulunmadığını öne süren Kurt, bu kayıtların on binlerce metrekarelik alanı ve on binlerce kişiyi kapsadığını savundu.

İddianamede, örgütün sivil imamlarıyla cep telefonunun baz sinyali çakışması olduğunun belirtildiğini hatırlatan Kurt, bu kişileri tanımadığını, kim olduklarını bilmediğini, baz çakışmasının tesadüf olduğunu iddia etti.

Kurt, öğrencilik ve meslek hayatını da anlatarak, hiçbir dönemde bu yapının evlerinde ya da yurdunda kalmadığını, toplantılarına katılmadığını, himmet vermediğini, ByLock kullanmadığını, Bank Asya'da hesabının bulunmadığını ileri sürdü.

Sanık Kurt, "Sosyal çevremin büyük çoğunluğu Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi seven kişilerden oluşmaktadır. Cumhurbaşkanımızın vesayeti kaldırıp, dini inançları yaşamamızı kolaylaştırdığını görmeyecek kadar kör değiliz. Birtakım sapık, fitne, fücur hareketi olarak gördüğüm FETÖ'yü lanetliyorum, asla irtibatım yoktur. Seçilecekler arasında ismime yer verilmesi tuzaktır, taktiktir." diye konuştu.

HSYK'nin 2014 seçimlerinde örgütün adayları için çalışmadığını, Yargıtay seçimlerinde onların etkisiyle oy vermediğini savunan Kurt, örgütün parlattığı, akademide ders verdirdiği, yabancı dil öğrenmesi için yurt dışına gönderdiği mensuplarından olmadığını iddia etti.

Cezaevinde yaşadığı kalın bağırsak iltihabı problemi yüzünden ameliyat olduğunu anlatan Kurt, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın sağlık sorunları ve cezaevinde bulunduğu süreyi göz önüne alarak tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın kolluk birimine haftada bir imza verme şartı getirildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyesi İbrahim Okur, eski Yargıtay üyesi İlhami Dal ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 10 Eylül'e bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ AHMET TAŞKIN

20 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Ahmet Taşkın, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Taşkın ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Taşkın hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede sanığın, örgüt liderinin talimatıyla Yargıtaya seçilmesine karar verilen isimler arasında yer aldığı, örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Taşkın, 1995'te Seyfi Oktay'ın Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde hakimlik sınavını kazandığını anlattı.

Daha sonra Ali Suat Ertosun'un daveti ve dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün oluruyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne geçtiğini belirten Taşkın, buradan ayrılmak istediğinde ise izin verilmediğini savundu.

Sonraki dönemde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Ahmet Hamsici'nin başkanlık yaptığı dönemde Adalet Akademisi Başkanlığına geçtiğini dile getiren Taşkın, buraya yetkili olarak gelmediğini iddia etti.

Yargıtaya seçilme sürecine ilişkin de savunma yapan Taşkın, "Yargıtay üyesi olmuşum, hay olmaz olaydım. Birisi haberim olmadan bir şey yapınca bu nasıl benim hareketim sayılıyor." dedi.

HTS kayıtlarına değinen Taşkın, yaptığı görüşmelerden bazılarının ayıklandığını ve dosyaya sadece FETÖ'cülerle görüşmüş gibi yansıdığını savundu.

Baz kayıtlarının dosyaya konulmasının da üzücü olduğunu söyleyen Taşkın, baz sinyallerinin geniş bir alanı kapsadığını, herkesin haberi olmadan tanımadığı pek çok kişiyle aynı yerden baz sinyali verebileceğini öne sürdü.

Taşkın, örgütle iltisakı nedeniyle kapatılan Kimse Yok mu Derneğinden kendisine gelen mesajların hiçbirine yanlışlıkla dahi olsa karşılık vermediğini, derneğe yardım etmediğini söyledi.

Sanık Taşkın, "Hak ediyorsak Allah belamızı versin. Hainsek, hain olalım. Ama bir tane somut delil olsun. Bir tane delil bulup suratıma çalın ki ben de 'Oh hak ettin Ahmet, Allah belanı versin.' diyeyim. Benim bütün hayatım devletin saygınlığını korumakla geçti." savunmasını yaptı.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyesi İbrahim Okur, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, ile Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 10 Temmuz'a bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ İRFAN DOĞAN

20 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, ilk celse oy çokluğuyla tahliye edildikten sonra itiraz üzerine tekrar tutuklanan eski Yargıtay üyesi İrfan Doğan, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Doğan, önceki duruşmada hakkında verilen tanık ifadelerine karşı beyanda bulundu.

Eski HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik'in, Samsun'da birlikte çalıştıklarını söylediğini hatırlatan Doğan, bu kişi ile Samsun'da bulundukları sürenin 8 ay olduğunu, Özçelik'in kente geldiğinde uzunca süre örgüt tarafından aranmadığını anlattığını kaydetti.

Özçelik'in bazı konuları karıştırmış olabileceğini ifade ettiğini de aktaran Doğan, bu konuda da yanılgı içinde olduğunu iddia etti.

Eski savcı Ömer Fatih Taze'nin ise 20 yıl önceki olaylardan söz ettiğini belirten Doğan, yakın zamana ilişkin bir beyanda bulunmadığını savundu.

Örgütün sivil imamlarıyla baz çakışması olması nedeniyle, bu kişilerle görüştüğü suçlamasına da değinen Doğan, sinyallerin farklı saatlere ait olduğunun gelen raporlarla ortaya çıktığını, buna çakışma denemeyeceğini öne sürdü.

Sanık Doğan, ByLock kullanmadığını, doğrudan ya da dolaylı olarak Bank Asya'da hesap açtırmadığını ileri sürerek, ByLock yazışmalarında "İrfan abi" şeklinde söz edilen kişinin kendisi olmadığını iddia etti.

Terör örgütüne bağlı kurum ve şirketlerle, dernek ve sendikalarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığına, ByLock kaydı ve Bank Asya hesabının olmadığına ilişkin bilgi ve belgelerin dosyada yer aldığını anlatan Doğan, hakkında hiçbir somut delil bulunmamasına rağmen 610 gündür tutuklu olduğunu savundu. Sanık Doğan, tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırdı.

Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir en yakın kolluk birimine imza verme şartı getirildi. Duruşma, 10 Eylül'e bırakıldı.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ OKAY KOÇAK

20 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Okay Koçak, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Koçak ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada Koçak hakkındaki iddianamenin özeti okundu. Sanık Koçak'ın, örgütün talimatlarının iletildiği, himmet verilen toplantılarına katılan, örgüt liderinin talimatıyla Danıştaya seçilmesine karar verilen isimler arasında yer aldığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Koçak, suçlamaları reddetti.

Meslek hayatı boyunca binlerce dosyada karar verdiğini ve Danıştayda binlerce dosyanın incelemesine katıldığını ifade eden Koçak, bu çalışmalarının hiçbir şikayete konu olmadığını savundu.

Her zaman demokrasinin yanında olduğunu belirten Koçak, 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek, hiçbir zaman, hiçbir terör örgütüne sempati duymadığını söyledi.

Danıştay üyeliğine kıdemi ve liyakatiyle seçildiğini ileri süren Koçak, hakkındaki ifadelerin etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyenler tarafından verildiğini ve delil olarak değerlendirilemeyeceğini iddia etti.

Koçak, iddianamede yer alan, örgütün sivil imamı olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma yürütülen Yusuf Doğan ile telefon görüşmesine değinerek, bu kişinin eşinin Çınar Eğitim Kurumlarında görev yaptığını, oğlunun burada TEOG sınavına hazırlandığını, telefonuna gelen mesajın da Yusuf Doğan'dan değil, bu kurumda çalışan eşi Yasemin Doğan'dan gönderildiğini öne sürdü.

ByLock kullandığını kabul etmeyen Koçak, MİT tarafından elde edilen verilerin yasal delil sayılamayacağını savundu ve bu kapsamdaki belgelerin dosyasından çıkarılmasını istedi.

Koçak, usul itirazlarını da dile getirerek, soruşturmanın usulüne uygun yürütülmediğini, davanın görevsiz mahkemede açıldığını ileri sürdü. Tutuklamanın ölçülü olmadığını savunan Koçak, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyesi İbrahim Okur, eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir, Vahit Bektaş ile Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 10 Temmuz'a bırakılması kararlaştırıldı.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ HALİDE ESEN

21 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Rize Valisi Kasım Esen'in eşi eski Danıştay üyesi Halide Esen hakim karşısına çıktı.

İddianamede, dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyesi seçilen sanığın, İstanbul'daki evinin altındaki daireyi örgüt üyelerine misafirhane olarak tahsis ettiği, eşi adına ByLock kaydı olduğu, ByLock yazışmalarında isminin geçtiği, böylelikle örgüt hiyerarşisine dahil olduğu belirtildi.

Savunma için söz verilen Esen, 22 yıllık Hazine avukatlığı görevinin ardından, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyesi seçildiğini, gözaltına alınana kadar da Danıştay 14. Daire üyesi olarak görev yaptığını anlattı.

Darbe girişimini lanetleyen Halide Esen, darbe teşebbüsünün ardından hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını evindeyken öğrendiğini, evinde gözaltına alındığını ifade ederek, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını savundu.

Sanık Esen, hakkında tanık ifadesine dayanan tek delilin, tutuklandıktan 4 ay sonra dosyaya girdiğini, iddianamede hakkında tek bir somut delil bile bulunmadığını ileri sürdü.

Savcılık sorgusunda, üniversite yıllarında örgütün yurt veya evlerinde kalıp kalmadığının sorulduğunu aktaran Esen, İstanbul'da üniversitede okurken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile aynı devlet yurdunda kaldığını iddia etti.

İddianamede, kendisinin ByLock kullandığına dair bir tespit bulunmadığını, yalnızca eşine ait olduğu iddia edilen ByLock kaydının kendi dosyasına konulduğunu söyleyen Esen, eşinin tutuksuz yargılandığını, bunun kendisiyle ilgili iddianamede neden yer aldığını anlamadığını belirtti.

Örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında "Esen Hanım" ismiyle geçen kişinin kendisi olmadığını savunan Halide Esen, yazışmada Danıştay 5. Dairesi Başkanlığı seçiminden bahsedildiğini, sözü edilen kişinin bu dairede görev yapan adı Esen olan bir başka üye olduğunu ileri sürdü.

Hakkındaki tanık ifadelerini de kabul etmeyen Esen, eski Danıştay Üyesi Hamza Eyidemir'in, "Halide Esen bana, İstanbul'daki evlerinin altında bulunan bir daireyi, örgüt üyeleri için misafirhane olarak kullandıklarını söylemişti." dediğini aktardı. Eyidemir'i şahsen tanımadığını, aralarında böyle bir konuşma geçmediğini iddia eden Esen, Danıştay üyesi seçilmeden önce İstanbul'da yaşaması nedeniyle bazı üyelerin İstanbul'da nerede kalınacağını sorduklarını, bu kişilere, evinin alt sokağında bulunan DSİ'ye ait misafirhaneyi önerdiğini savundu.

Sanık Esen, bazı üyelerle arasında geçen bu konuşmanın Eyidemir tarafından ya yanlış anlaşıldığını ya da çarpıtıldığını ileri sürdü.

Esen, tanık olarak ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in ise "2011'de yapılan üye seçimindeki pazarlıklar nedeniyle bazı isimler hakkında fikir sahibi oldum. Bu kişinin de örgüt mensubu olduğunu düşünüyorum." şeklinde beyanda bulunduğunu ifade etti. Birol Erdem'in kendisini tanımadığını iddia eden Esen, "Benim HSYK tarafından seçilmediğimin bile farkında değil." dedi.

Örgüt üyeliği için Bank Asya hesabının yeterli delil sayıldığını belirten Esen, bunun tam aksinin de örgüt üyesi olmamanın delili sayılması gerektiğini savunarak, "Bank Asya'da hatırı sayılır miktarda param vardı. FETÖ elebaşı 17/25 Aralık'tan sonra Bank Asya'yı kurtarmak için 'Para yatırın' derken, Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Paranızı bankadan çekin' dedi. Ben devlet büyüklerimizi dinledim, tam da o dönemde paramı çekip hesabımı kapattım." diye konuştu.

İddianamede, örgütün talimatıyla karar verdiği yönünde tek bir delil bulunmadığını savunan Esen, görev yaptığı 5 yılda 30 binden fazla karara imza attığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu alanın tarihi sit alanı olduğu iddiasıyla bazı meslek odalarının açtığı davada, yerel mahkemenin odaların lehine yani Külliye'nin yapıldığı alanın tarihi sit alanı olduğuna dair karar verdiğini anlatan Esen, yapılan temyiz üzerine bu dosyanın görev yaptığı Danıştay 14. Dairesince incelendiğini söyledi.

Dairede kendisinin de bulunduğu 3 kişilik çoğunluğun, yerel mahkeme kararının yürütmesinin durdurulması yönünde oy verdiğini kaydeden Esen, "17/25 Aralık sürecinin 6. ayına denk geliyordu. Tek kişinin oyu kararı değiştirmeye yetiyordu. İktidar için çok önemli bir karardı. FETÖ'cü olsam bunu iktidarın aleyhine kullanırdım." dedi.

FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Ahmet Ulusoy Lisesi'ni işleten Atlantik Eğitim Kurumlarına verilen para cezasının da Danıştay 14. Dairesince onandığını anlatan Esen, bu kararda da imzasının bulunduğunu aktardı.

Sanık Halide Esen, "FETÖ'yü doğrudan ilgilendiren davalarda onların lehine karar vermediğim açıktır. FETÖ'cü olsam onların lehine karar vermeyeceksem ne işlerine yararım? 20 aydır tutukluyum, tahliyeme karar verilmesini istiyorum." diye konuştu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırdı.

Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir en yakın kolluk birimine imza verme şartı getirildi. Duruşma, 10 Eylül'e bırakıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ MEHMET ÖZKAN

21 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Mehmet Özkan, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Özkan ile avukatı katıldı.

Duruşmada Özkan hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgüt liderinin talimatıyla Yargıtaya seçilmesine karar verilen isimler arasında yer aldığı, örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Sanık Özkan, savunmasına, "Vatan haini şerefsizlerce gerçekleştirilen darbe girişimini en samimi duygularımla en sert şekilde lanetliyorum." sözleriyle başladı.

Suçlamaları reddeden Özkan, usul itirazlarını dile getirdi.

Soruşturmanın görevsiz ve yetkisiz makamlarca usule aykırı şekilde yürütüldüğünü öne süren Özkan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşinin memleketinde bulunduğunu, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını savundu.

Arama ve el koyma işlemlerinin de hukuksuz olduğu iddiasında bulunan Özkan, hakkındaki iddianamenin hukuki değerden yoksun ve geçersiz olduğunu ileri sürdü.

Kimsenin tabi olduğu mahkeme dışındaki bir merci önünde yargılanamayacağını ifade eden Özkan, bunun "tabii hakim" ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Aleyhine verilen tanık ifadelerini de reddeden Özkan, bu kişiler hakkında da aynı suçtan soruşturma bulunduğunu, kişilerin bu nedenle içinde bulundukları durumdan kurtulmak için bu şekilde ifade verdiklerini iddia etti.

Sanık Özkan, "Hayatımda örgüt bir yana hiçbir kulübe, derneğe veya vakfa da üye değilim. Şüphelilerin beyanları zanna dayalı, maddi gerçeklere uymayan, kendilerini kurtarmak için verdikleri soyut ifadelerdir." savunmasını yaptı.

Dosyada sivil imamlarla baz çakışması olduğu belirtilen telefonu kızının kullandığını anlatan Özkan, bu kişileri kendisinin de kızının da tanımadığını, baz çakışmalarının tesadüften ibaret olduğunu ileri sürdü. Sanık Özkan, tutuklu bulunduğu sürenin de göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın kolluk birimine haftada bir imza verme şartı getirildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyeleri İbrahim Okur ve Kerim Tosun ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 11 Eylül'e bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ MUSTAFA AKARSU

22 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra Sakarya'da gözaltına alınan ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Mustafa Akarsu hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Akarsu, yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada Akarsu hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın öğrencilik yıllarından itibaren örgüt içinde yer aldığı, örgütün talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği, talimatların verildiği ve himmetlerin toplandığı örgüt toplantılarına katıldığı, 2014'teki HSYK seçiminde örgüt adayları için çalıştığı ve bir dönem örgütün "Yargıtay imamı" olduğu belirtilen "Kartal" kod adlı eski Yargıtay üyesi İlyas Şahin'in bacanağı olduğu ifade edildi. Akarsu'nun, böylelikle örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği kaydedildi.

Savunma için söz verilen Akarsu, hakkındaki suçlamaları reddetti. Akarsu, mesleğe 1991'de başladığını, uzun yıllar ağır ceza mahkemesi başkanlığı yaptığını, terfi ve sicilleri yeterli olduğu için ve başarılı geçmişi dikkate alınarak 2011'de Yargıtay üyesi seçildiğini savundu.

Sanık Akarsu, darbe girişiminin ardından 3 gün evinde polislerin gelmesini beklediğini, kaçmadığını, polislerin gelmemesi nedeniyle ailesiyle memleketi Sakarya'ya gittiğini, burada yakalandığını belirtti.

Hakkında tek bir delil bile bulunmadan tutuklandığını, ilk delilin tanık beyanlarının tutuklandıktan aylar sonra dosyaya girdiğini savunan Akarsu, böylelikle haklarının ihlal edildiğini ileri sürdü.

Suç tarihinde FETÖ/PDY isminde mahkeme tarafından kesinleşmiş bir terör örgütü kararı bulunmadığını, bu nedenle terör örgütü üyeliğiyle yargılanamayacağını öne süren Akarsu, "Darbenin kim ya da kimler tarafından yapıldığı kesinleşmemiştir. Hiçbir şekilde şiddete bulaşmamış kişiler suçlanamazlar. 15 Temmuz'a kadar kimsenin bilmediği bir terör örgütünü benim bilmem de söz konusu olamaz." şeklinde savunma yaptı.

"Sivil imamları tanımıyorum"

Aleyhine verilen tanık ifadelerine değinen Akarsu, tanıkların tamamının aynı suçtan soruşturulduğunu ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen kişiler olduğunu söyledi.

Akarsu, bu kişilerin tahliye ve mesleğe geri dönme umuduyla ifade verdiklerini, bu ifadelerin hukuki değerinin olmadığını ileri sürdü.

Aynı bölgelerden baz sinyali verdiği örgütün sivil imamlarını tanımadığını savunan Akarsu, sinyallerin ikamet ettiği ve çalıştığı yerlerden verildiği iddiasında bulundu.

Örgüt liderinin talimatıyla örgüt mensubu HSYK üyelerince Yargıtaya seçilmesi istenen isimler arasında yer aldığı yönündeki suçlamayı da kabul etmeyen Akarsu, "Listede yer alıp Yargıtaya üye seçilmem beni örgüt mensubu yapmaz. Listede yer almam benim tercihim değil." savunmasını yaptı.

Bacanağına yönelik örgüt yöneticiliği suçlamasının kendi dosyasına konulmasının hukuki olmadığını ileri süren Akarsu, "Bacanağımın örgüt yöneticisi olup olmadığını bilmiyorum. Bir kişinin akrabasının örgüt üyesi olması o kişinin örgüt üyeliğine delil teşkil etmez. Cezaların şahsiliği ilkesi nerede kaldı?" ifadelerini kullandı.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 19 Temmuz'a bırakılması kararlaştırıldı.

Üç bacanak aynı tarihte Yargıtay üyesi seçilmişti

Önemli dosyaların örneklerini bizzat Pensilvanya'daki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e götürdüğü belirtilen "Kartal" kod adlı "Yargıtay imamı" İlyas Şahin'in iki bacanağının da aynı tarihlerde Yargıtay'a üye seçildiği ortaya çıkmıştı.

2010 Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun ardından FETÖ'nün ele geçirdiği HSYK tarafından, örgütün talimatıyla 2011'de Şahin ile iki bacanağı Mustafa Akarsu ve Hüseyin Karagöl'ün Yargıtay'a üye seçildiği belirlenmişti.

İlyas Şahin ile eski Yargıtay üyesi Hüseyin Karagöl halen firari. Mustafa Akarsu ise darbe girişiminin ardından 25 Ağustos'ta Sakarya'da yakalanmıştı.

Karagöl ve İlyas Şahin'in isimleri, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla gündeme gelmişti. Bu üç isim, kaset kumpasında "finansör" olarak ismi geçen iş adamı İbrahim Faruk Bayındır'ın da akrabası.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ REFİK SARIOĞLU

22 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan yaklaşık 3 ay sonra Bursa'da gözaltına alınan ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Refik Sarıoğlu, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Sarıoğlu ile avukatı katıldı.

Duruşmada Refik Sarıoğlu hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgüt liderinin talimatıyla Yargıtaya seçilmesine karar verilen isimler arasında yer aldığı, talimatların verildiği, himmetlerin toplandığı örgüt toplantılarına katıldığı, örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Bank Asya'da hesap açmasına ilişkin savunma yapan sanık Sarıoğlu, ev almak için bu bankadan kredi çektiğini, bu nedenle hesap açıldığını öne sürdü. Sarıoğlu, o dönem yasalara uygun işlem yapan bankada hesap açmanın suç olamayacağını savundu.

Dosyadaki, aleyhine tanık beyanlarına da değinen Refik Sarıoğlu, tanıkların aynı suç ya da daha ağır örgüt yöneticiliği suçundan tutuklanan kişiler olduğunu, bu kişilerin mesleğe dönmeye ya da tutukluluktan kurtulmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Sarıoğlu, ifadelerin soyut, zanna dayalı beyanlardan oluştuğunu, delil niteliği bulunmadığını iddia etti.

Eski Yargıtay üyesi İlhami Dal'ın, "Gaziantep'te birlikte sohbet toplantılarına katılırdık, himmet paralarını Sarıoğlu ya da Ali Sancar toplardı. Yargıtaya geldikten sonra da sohbet toplantılarına devam ettik" yönünde ifade verdiğini belirten sanık Sarıoğlu, Dal'ın beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Refik Sarıoğlu, Gaziantep'e İlhami Dal'dan 2 yıl önce geldiğini ifade ederek, Yargıtaya geldikten sonra da lojman komşusu olduklarını, bu kapsamda birbirlerine karşılıklı ziyaretlerde bulunduklarını iddia etti.

Baz çakışması olduğu belirtilen sivil imamları tanımadığını öne süren Sarıoğlu, baz sinyali verilen yerlerin, çalıştığı Yargıtay binasının bulunduğu Kızılay ya da evinin bulunduğu lojman bölgesi olduğunu anlattı.

Yargıtaya 2011'de değil 2012'de seçildiğini aktaran sanık Sarıoğlu, örgüt mensubu HSYK üyelerinin seçilmesinde katkısının olamayacağını da öne sürdü.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Mustafa Kemal Özçelik, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eski Yargıtay üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 19 Temmuz'a bırakılması kararlaştırıldı.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(25 Mart 2018, 09:35)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12660    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.523.645