Tam
EskidenYeniye
 

´6. Ceza gibi hassas olsalar bu tahliyeler yaşanmazdı´

Adalet Bakanı Sadullah Ergin kamuoyu vicdanını yaralayan tahliyelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tüm bunların engellenebileceğine dikkat çeken Ergin, ´Yargıtay Başkanı, ´Biz UYAP üzerindeki sıraya göre dosyaya bakarız´ diyor ama 6. Ceza Dairesi, ´Biz bu süreci öngördük, 1 yıl öncesinde dosyaları taradık. 3 ay öncesinde bunları görüşmeye başladık, başka işe bakmadık. Bizim dairemizde tahliye yoktur.´ diyor. Aynı Yargıtay içerisinde farklı dairelerin uygulamalarıdır. Bu süreç 2004´ten buyana göz göre göre gelen bir süreç. 6 yıl öncesinden bu engellenebilirdi. 6. Ceza Dairesi başkanı ve üyelerinin gösterdiği hassasiyet bir miktar gösterilebilseydi bunlar oluşmayacaktı. Bu kadar toplumun vicdanı kanatılmayacaktı.´ şeklinde konuştu.

Önceki haber title=Sonraki haber

´6. Ceza gibi hassas olsalar bu tahliyeler yaşanmazdı´

Adalet Bakanı Sadullah Ergin kamuoyu vicdanını yaralayan tahliyelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tüm bunların engellenebileceğine dikkat çeken Ergin, ´Yargıtay Başkanı, ´Biz UYAP üzerindeki sıraya göre dosyaya bakarız´ diyor ama 6. Ceza Dairesi, ´Biz bu süreci öngördük, 1 yıl öncesinde dosyaları taradık. 3 ay öncesinde bunları görüşmeye başladık, başka işe bakmadık. Bizim dairemizde tahliye yoktur.´ diyor. Aynı Yargıtay içerisinde farklı dairelerin uygulamalarıdır. Bu süreç 2004´ten buyana göz göre göre gelen bir süreç. 6 yıl öncesinden bu engellenebilirdi. 6. Ceza Dairesi başkanı ve üyelerinin gösterdiği hassasiyet bir miktar gösterilebilseydi bunlar oluşmayacaktı. Bu kadar toplumun vicdanı kanatılmayacaktı.´ şeklinde konuştu.

Bakan Ergin, CnnTürk´te canlı yayına katılarak, tahliyelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3365 hakim savcı kadrosunun boş, niçin bunları doldurmadınız? şeklinde sorular sorulduğunu belirten Ergin, Adalet Bakanlığı´nın hakim, savcı alım sürecinde son 5 yılda 4 kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Biz her defasında hakim savcı alımına çıkmışız, sınavlar yapmışız bu sınavlar Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmuş. Anayasa Mahkemesi´ne Adalet Bakanlığı´nın böyle bir sınav yapamayacağına dair dava açmış. Anayasa Mahkemesi ´hayır bu dava doğru değildir. 1934 yılından beri Adalet Bakanlığı hakim savcı adayı alıyor.´ demiştir. Stajdan sonra mesleğe kabullerini gene HSYK yapıyor. Bu çok önemli bir şey. Bakanlık hakim savcı alamıyor. Son 5 yılda açtığımız hakim savcı alımlarının 4 tanesi yürütmeyi durdurmayla engellenmiş, kör topal yürütülmüştür bu işlemler. dedi.

Ergin, bu davaların bir kısmının YARSAV, bir kısmının da sınavı kaybeden adayların açmış olduğu davalar olduğunu söyledi. Danıştay´ın 2006 tarihine kadar mülakatlarla ilgili davalarda ´Adalet Bakanlığı bu sınavı yapar herhangi bir yasaya Anayasa´ya aykırılık söz konusu değildir´ şeklinde içtihatları bulunduğunu aktaran Ergin, Ama 2006 tarihinden sonra bir anda Danıştay yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu yürütmeyi durdurma bir üst mahkeme tarafından kaldırılıyor. Anayasa Mahkemesi karar veriyor ´Adalet Bakanlığı bu sınavı yapabilir.´ Danıştay yeni bir yürütmeyi durdurma veriyor. ´Mülakatı yapar ama mülakat çok muğlak bunun şartları düzeltilsin.´ Bakanlık peki diyor, mülakatın oranını yüzde 30´a düşürüyoruz. Mülakatta neler sorulacağını kanuna yazıyoruz. Bütün bunları koyduktan sonra YARSAV, ÖSYM´nin yapmış olduğu sınavı dava etti. Bu uygulamanın yasayı aykırı olduğunu gerekçesiyle yürütmeyi durdurmasına kararı verildi. diye konuştu.

6. Ceza Dairesi üyelerinin gösterdiği hassasiyeti diğer daireler de gösterseydi bu tahliyeler olmazdı

Tahliyelerin kamuoyu vicdanını yaraladığını söyleyen Ergin, bunların engellenebileceğini fakat bu sürecin biraz da göz göre göre bu noktaya doğru geldiğine değindi. Tüm bunların engellenebileceğine dikkat çeken Ergin, Bugünkü yayınlara bakarsanız, Yargıtay Başkanı, ´Biz UYAP üzerindeki sıraya göre dosyaya bakarız´ diyor ama bir başka yayına bakıldığında 6. Ceza Dairesi, ´Biz bu süreci öngördük, 1 yıl öncesinde dosyaları taradık. 3 ay öncesinde bunları görüşmeye başladık, başka işe bakmadık. Bizim dairemizde tahliye yoktur.´ diyor. Aynı Yargıtay içerisinde farklı dairelerin uygulamalarıdır. Bu süreç 2004´ten buyana göz göre göre gelen bir süreç. 6 yıl öncesinden bu engellenebilirdi. Geç kalınmış değil, tamamı sonuçlanmış değil, bunları önleyici çalışmalar ortaya konulabilir. Bundan sonra zararın neresinden dönülürse kardır. 6. Ceza Dairesi başkanı ve üyelerinin gösterdiği hassasiyet bir miktar gösterilebilseydi bunlar oluşmayacaktı. Bu kadar toplumun vicdanı kanatılmayacaktı. şeklinde konuştu. ( Cihan)

İşte Yargıtay´daki Daire Farkları

Yargıtay´daki daireler 102. maddeyi dayanak göstererek suçluları bir bir salıverirken; 6. Ceza Dairesi bir tek suçluyu bile bırakmadı. İşte Yargıtay´daki daire farkı... Yargıtay´da aralarında cinayet, uyuşturucu kaçakçıları, Hizbullah´ın beyin takımı serbest kalırken gasp ve hırsızlık suçlarına bakan 6. Ceza Dairesi tutuklu dosyaları 3 ay önceden incelediği için CMK´nın 102. maddesi kapsamında tek bir tahliye yapmadı. Ceza Muhakemesi Kanunu´nun (CMK) tutukluluk sürelerini sınırlayan 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından başlayan tahliyeler tartışma yaratırken Yargıtay 6. Ceza Dairesi´nin örnek bir uygulama yaparak tutuklu sanıkların dosyalarını 3 ay önce incelemeye başladığı ortaya çıktı. Daire böylece bin 500 dosyadaki 3 bin tutuklu sanıkla ilgili temyiz incelemesini 102. maddenin yürürlüğe girdiği 31 Aralık tarihine kadar tamamladığı için bu maddeden tahliye edilen sanık olmadı.

Daire hangi suçlara bakıyor?

6. Ceza Dairesi hırsızlık suçları, kapkaç, yankesicilik, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde hırsızlık, gasp (yağma) suçları, suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak gasp, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi, bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı satın almak suçlarının temyiz incelemesini yapıyor. Daire´nin önünde, 2009 yılından devreden 58 bin 895 dosyanın yanı sıra 2010 içinde gelen 32 bin 90 dosyayla birlikte 90 bini aşkın dosya vardı. Daire, 2010 yılı içinde bu dosyaların 21 bin 304´ü hakkında karar verdi. Daire bu iş yükü arasında CMK´nın tutukluluk sürelerini sınırlayan maddenin 31 Aralık´ta yürürlüğe gireceğini öngörerek çok önemli bir çalışma sistemine imza attı. Daire Başkanı Celal Altunkaynak, 3 ay önce tutuklu dosyalarını öne alarak görüşülmesi talimatını verdi. Böylece son 3 ayda yaklaşık bin 500 tutuklu dosyası öne alındı ve dosyalar esastan görüşülerek temyiz incelemesi yapıldı. Bu süreçte daire başka dosya ele almadı. Bu incemeler sonunda kimi dosyalarda onama, kimilerinde bozma kararı verildi. Böylece cezası onanan çete, hırsızlık ve gasp sanıklarının CMK´nın 102. maddesinde öngörülen tahliyeden yararlanmaları önlenmiş oldu. Daire, bazı dosyalarda tutuklu sanıklara verilen mahkumiyet kararlarını da bozdu. Böylece tutuklu sanıkların uzun yargılamadan kaynaklanabilecek mağduriyetlerini de gidermiş oldu. Daire´nin bu şekilde yaklaşık 3 bin tutuklu sanıkla ilgili tahliyeyi veya mağduriyetleri önleyecek kararlar verdiği belirtildi.

Diğer Daireler ne yaptı?

6. Ceza Dairesi´nin tutuklu dosyaları öne alarak bir yandan temyiz sonunda suçlu bulunan sanıkların tahliyesini önlemesi bir yandan da cezaları bozulan sanıkların mağduriyetini gidermesi yoluna gitmesine rağmen Yargıtay´ın diğer daireleri bu yola gitmedi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 26 Ekim´den bu yana önünde olan Hizbullah ana Davası´nda tebligat sorununu gerekçe göstererek Ocak ayında duruşma tarihi verdi. Bu yüzden 188 cinayetten sorumlu tutulan Hizbullah´ın 10 yöneticisi CMK´daki tutukluluk süreleri nedeniyle tahliye edildi. Daire ayrıca PKK ve diğer örgüt davalarından yargılanan 16 sanığı da tahliye etti. Cinayet ve yaralama suçlarına bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi de tutuklu 3 bin dosyayı öne alarak incelemediği için CMK´nın ilgili maddesinin yürürlüğe girmesinden sonra her gün ortalama 50 sanığın tahliyesine karar veriyor. Uyuşturucu satıcılarının davalarına bakan 10. Ceza Dairesi de şimdiye kadar yaklaşık 20 sanığı tahliye etti. ( Vatan)

Gerçeker´in yanıt veremediği soru

Son günlerde kamuoyunda rahatsızlık yaratan tahliyelerle ilgili Yargıtay Başkanı Gerçeker bir açıklama yaptı. Gerçeker, iş yükü çok dedi ama o soruya yanıt veremedi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratan son tahliyelerle ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi. Gerçeker yaptığı açıklamada Yargıtay´a yönelik eleştirilerin haksız olduğunu, ilgili dairelerde çalışan tetkik hakimlerin özveri ile çalıştığını söyledi. Sorunun çözümü için de İstinaf Mahkemelerinin bir an önce faaliyet geçmesi ve yeni dairelerin kurulmasını öneren Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kamuoyunun merakla beklediği sorulara tatmin edici yanıtlar veremedi.

6. Daire bir tek tahliye bile vermedi, demek ki oluyormuş, peki ya diğerleri?..

Öncelikle durumu kısaca özetleyelim. 2004 yılında AB uyum yasaları çerçevesinde tutukluluk sürelerini düzenleyen CMK 102. maddede değişiklik yapıldı. Bu değişiklik 2005 yılında yürürlüğe girdi. Yargıtay da bu dosyaların 2010´a kadar neticelendirilmesi konusunda uyarıldı. (AKP´li Bekir Bozdağ´ın açıklaması bu yönde) Ancak aradan geçen 5 yıl gibi bir süre içinde sayıları 953 olan bu dosyalara bakıl(a)madı. Peki bakan Yargıtay dairesi yok mu? Var tabi... Bugün Vatan Gazetesi´nde Kemal Göktaş imzası ile çıkan haberde, Yargıtay´da aralarında cinayet, uyuşturucu kaçakçıları, Hizbullah´ın beyin takımı serbest kalırken gasp ve hırsızlık suçlarına bakan 6. Ceza Dairesi tutuklu dosyaları 3 ay önceden incelediği için CMK´nın 102. maddesi kapsamında tek bir tahliye yapmadığı belirtiliyordu. Yani 6. Ceza Dairesi, 2010´da zaman aşımı nedeniyle tahliye edilecek isimlerin dosyalarını 3 ay önceden tespit etmiş ve o dosyaların sanıkları tahliye edilmemiş. Hasan Gerçeker´e bu soru bugün soruldu. Gerçeker, her dosyanın içeriği farklıdır diyerek bu soruyu geçiştirdi.

Gerçeker´den gerçekçi olmayan savunma

Gerçeker´in cevap veremediği, daha doğrusu verdiğini sandığı sorulardan birisi; 2005-2010 yılına kadar, zaman aşımı nedeniyle ilgili dosyalara neden 5 yıl boyunca bakılmadığı sorusuydu. Gerçeker bu soruya da Deniyor ki Bu dosyaların önlemi neden alınmadı. Bu iddia doğru değil. ben de ceza dairesinde görev yaptım. Bütün arkadaşlar tutuklu dosyaları gelir gelmez gerekeni yaptı. Her dosyanın inceleme prosedürü vardır. Her dosya aynı şekilde incelenmez. Tebligatların davaların taraflarına ulaşması gerekiyor. şeklinde yanıt verdi.

Cihaner´de jet diğerlerinde kağnı

Ve gelelim asıl soruya. Yargıtay Başkanı bu soruyu öyle bir geçiştirdi ki... İlhan Cihaner, Osman Kaçmaz ve Mehmet Haberal davaları Yargıtay tarafından hemen karara bağlandı. Bu dosyalarda herhangi bir gecikme sözkonusu bile olmadı. Hatta İlhan Cihaner´in tahliye kararı fotokopi üzerinden verildi. Dosyanın aslı bile beklenmedi. İşte Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker´e bu soruda soruldu. Bazı dosyalar Hizbullahçıların, PKK´lıların dosyaları 5 senedir beklerken, neden bu dosyalar hiç bekletilmeden Yargıtay tarafından görüşüldü? Hasan Gerçeker bu soruya bakın nasıl yanıt verdi: Dosyaları kıyaslamak doğru değil. Dosyanın niteliğine göre bu durumlar değişebilir. Ortaya çıkmış somut bir gecikme durumu yok. Önceliği verilmesi gereken dosyalara öncelik verilmiştir. ( Aktifhaber)

(07 Ocak 2011, 14:35)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

10 yıllık tutukluluk süresi tartışmalarıyla ilgili manşetlerimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=2760    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.513.893