Tam
EskidenYeniye
 

Özkök muhtırayı doğruladı

Ergenekon davasında tarihi tanıklık.. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, muhtırayı doğruladı: ´Benimle dönemin kuvvet komutanları arasında görüş farkı vardı. Muhtıra verelim sözü resmi bir teklif değildi. 2003 yılındaki toplantıda muhtıra verelim dendi.´ Halen süren ifade işleminde, Özkök´ten birbirinden önemli açıklamalar geliyor. ´Yasal olmayan dinlemeler konusunda Jandarma´yı uyardım´ diyen Özkök, o dönem bir gazetenin kendisini yıpratma kampanyası düzenlediğini, bunun bilinçli yapıldığı kanaatinde olduğunu söyledi: ´Burada çok karmaşık bir şey vardı. Mahkemenize bunu özellikle arz ediyorum.´

Önceki haber title=Sonraki haber

02.08.2012 10:30 CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ün de aralarında bulunduğu 65´i tutuklu 273 sanıklı ´Ergenekon´ davasının 213´üncü duruşması başladı. Hilmi Özkök, ifadesinde kuvvet komutanlarının muhtırayı gündeme getirdiğini doğruladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile gazeteci Tuncay Özkan´ın da aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık katıldı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, emekli tuğgeneraller Levent Ersöz ile Veli Küçük ve Sedat Peker´in de aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, bu dosyadan tutuksuz yargılanan ´Odatv´ davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük ile diğer tutuksuz sanıklar emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Ertuğrul Orta, İlyas Çınar ve Nusret Senem de hazır bulundu. Duruşmaya ´Balyoz´ davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan´ın eşi Nilgün Doğan´ın da aralarında bulunduğu aynı davada tutuklu yargılanan bazı asker sanıkların eşleri ile Ergenekon davası sanıklarının yakınları da izleyici olarak katıldı.

-Reddihakim talebi reddedildi-

Özese, sanıklardan Dursun Çiçek ve Durmuş Ali Özoğlu´nun reddi hakim talebinde bulunduğunu, İbrahim Özcan´ın da hakimlerin çekilmesini içeren dilekçe verdiğini belirtti. Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen kısa aranın ardından bu taleplerin reddine karar verdi.

TANIK HİLMİ ÖZKÖK´ÜN İFADESİ

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık olarak ifadesine başvurulmak üzere çağrılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök´ün hazır olduğunu söyledi. Daha sonra devam edilen duruşmada, tanık Hilmi Özkök salona alındı. Başkan Özese, kimlik tespiti yapılan Hilmi Özkök´e tanıklar için belirlenen yasal haklarını hatırlatarak, yeminini yaptırdı. Özkök, Özese´nin soruları üzerine sanıklarla bir akrabalığı olmadığını söyledi. Kürsüde oturarak konuşabileceğinin söylenmesi üzerine Özkök, yanındaki sandalyeye oturdu.

MUHTIRA GİRİŞİMİNİ DOĞRULADI

Özkök mahkemedeki ilk ifadesinde Kuvvet komutanları ile 2003 yılında yapılan toplantıda ´muhtıra´ kelimesi geçti. Benimle dönemin kuvvet komutanları arasında görüş farkı vardı. Muhtıra verelim sözü resmi bir teklif değildi. 2003 yılındaki toplantıda muhtıra verelim dendi dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´ndeki salonda yapılan duruşmada tanık olarak dinlenilen emekli Orgeneral Hilmi Özkök, askerliğiyle ilgili şahit olduğu şeyleri anlatacağını ve sorulan sorulara bilgisi dahilinde cevap vereceğini söyledi. Özkök, 2002 yılının ağustos ayında Genelkurmay Başkanlığı görevine atandığını, görevine başlamasından kısa bir süre sonra AK Parti´nin iktidara geldiğini hatırlatarak, ´Bu, ben dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarında bir tedirginlik oluşturdu. Bu kişilerin eski söylemlerine bakıldığı zaman, ´bir kötüye doğru gidiş olur mu?´ diye endişe ettik. Bunları kendi aramızda da konuştuk. Çeşitli kişiler, çeşitli fikirler söyledi. Askerlikte herkes hür fikrini söyler. Sonunda komutanın dediği olur. Benim görüşlerim ile astlarım arasında ayrışmalar oldu. Bu çok normal´ diye konuştu.

-´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´-

Özkök, o dönemde yoğun bir gündemin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

´Bana 2004 yılının bahar aylarında bir vasıtayla bir CD geldi. Bunun içindeki sunumlar ´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´ olduğu iddia edilen sunumlardı. Dezenformasyon da olabilirdi, doğru da olabilirdi. Bu nedenle astlarımla bile paylaşmadım. Genelkurmay Başkanı olarak temkinli olmam gerekiyordu. Bazen bir fıkra, bazen bir espri, bazen de açıkça, bu konulardan haberdar olduğumu ifade ettim. Bulunduğumuz makamlar çok önemli makamlar. Örneğin bir Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nın emrinde 300 bin kişi var. Meşru olmayan, gerçek olup olmadığını bilmediğim bir belgeyle işlem yapamazdım. Bu astlardan şüphe duyduğum anlamına gelir. Astlara güven vermek çok önemlidir. Benim uçağıma havada yakıt ikmali yapıldı. Ben cesur olduğumdan mı? Onların eğitimlerine güven duyduğumu belirtmek için yaptım. ´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´ meşru bir belge olmadığından işlem yapmadım.´

Daha sonradan bazı kişilerin emekli olduğunu, bazılarının kaldığını aktaran Özkök, bu konuların kendisinin emekliliğinden sonra yeniden gündeme geldiğini söyledi.

-´Muhtıra verilmesi yönünde teklifte bulunan oldu mu?´-

Özkök, savcılıktaki ifadesinde ´Genelkurmay Başkanlığı yaptığınız dönem içerisinde mahiyetinizdeki kuvvet komutanlarından dönemin yürütme organına yönelik muhtıra verilmesi yönünde telkin ya da teklifte bulunan oldu mu? Olduysa kimler tarafından ne amaçla ve nasıl oldu?´ sorusuna verdiği cevap okunduğu sırada araya girerek, şunları kaydetti:

´Geçen bir gazeteci burada, bir röportajıma atıfta bulunarak ´Teklif diye soruldu, başka şekilde sorulsaydı cevabım başka olurdu´ dediğimi belirtmiş. Buraya bir açıklık getirmek istiyorum. Teklif askerlikte çok özel bir terimdir. Daha önce emredilen bir konuda astlar bir çalışma yapar ve emri verene bu konuyla ilgili bir sunumda bulunur. Bunun dışında zaman zaman toplanır beyin fırtınası yaparız. Orada kişiler aniden aklına geleni söyler. Saldırı, savunma ve geri çekilme gibi birbirinden farklı 3 hareket tarzı vardır. Evet, orada böyle bir söz söylendi. Muhtemel hareket tarzlarından biriydi.´

-Emekli Orgeneral İlker Başbuğ duruşma salonuna geldi-

Bu arada, duruşmaya verilen kısa aranın ardından davanın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da duruşma salonuna geldi. Davada kısa beyanda bulunduktan sonra celselere katılmayacağını bildiren Başbuğ, yaklaşık 3 aydan sonra ilk defa duruşmada bulundu.

-Evraktaki şema ile bu şema yüzde 90 aynı-

Özkök, dosyada bulunan ´Ergenekon´ şemasını inceleyerek, ´Aradan geçen yıllar ve yaşımı da dikkate alırsanız, bana verilen evraktaki şema ile bu şema yüzde 90 aynı´ dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, MİT tarafından Genelkurmay Başkanı ve Başbakan´a gönderilen ´Ergenekon´ şeması ve belgelerini sordu.

Özese, MİT´in mahkemeye gönderdiği yazıda, ´3 Temmuz 2003 tarihli isimsiz bir yazı ve ekinde ´Ergenekon´ lobi belgesi çerçevesinde hazırlanan şema ve kitapçığın 10 Temmuz 2003´te Genelkurmay Başkanı´na intikal ettirildiğini, aynı kapsamdaki bilgi notunun da 26 Mayıs 2006´da Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı´na gönderildiğinin´ yer aldığını hatırlattı.

Dosyada bulunan ´Ergenekon´ şeması ve ekindeki belgeleri Özkök´e gösteren Özese, 10 Temmuz 2003´te Genelkurmay Başkanı olarak kendisine sunulan ´Ergenekon´ belgeleri ve şemasıyla aynı olup olmadığını sordu.

Belgeleri inceleyen Özkök, ´Ek-7´de bulunan belge çağrışım yaptırıyor. Aradan geçen yıllar ve yaşımı da dikkate alırsanız bana verilen evraktaki şema ile bu şema yüzde 90 aynı´ dedi.

Başkan Özese de Ek-7´de bulunan şemanın, üzerinde isimlerin yer aldığı ´Ergenekon´ şeması olduğunu açıkladı.

Özkök, soru üzerine 26 Mayıs 2006 tarihinde Genelkurmay İstihbarat Başkanı´na sunulan şemadan haberi olmadığını söyledi.

MİT tarafından verilen belgenin üzerinde makam, tarih ve imza olmadığını belirten Özkök, ´Hala üzerinde işlem yapılabilecek bir evrak olarak düşünmüyorum´ dedi.

MİT tarafından gönderilen bu belgeyle ilgili sorular yönelten Savcı Mehmet Ali Pekgüzel de ´Ömrünüzü askerlikle geçirmişiniz. ´Ergenekon´ adını, ilk sanıklardan Erol Mütercimler kamuoyuna duyurdu. Bugün İtalya, Yunanistan gibi NATO ülkelerinde bu tür gizli örgütlenmelerin olduğuna kimse itiraz etmiyor. ´Ergenekon´ örgütünün varlığı konusunda bilginiz var mı?´ diye sordu.

´Ergenekon´ adını ilk kez MİT´in belgesinde gördüğünü ifade eden Özkök, ´O zaman tutarsız olarak değerlendirdiğim belge dışında bilgim yok´ diye konuştu.

Pekgüzel´in ´Ergenekon, yazılı ve görsel basında yer aldı. İçinde askerlerin olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bunlarla ilgili bir şey yapıldı mı?´ sorusu üzerine Özkök, kendi döneminde bilgisi dahilinde böyle bir çalışma yapılmadığını söyledi.

-´Belge tutarsızdı´-

Özkök, Pekgüzel´in ´Bu belgenin arşivlenecek mahiyette olmadığını söylüyorsunuz. Size MİT tarafından yapılan arzın nasıl olduğu, içeriği konusunda detaylı bilgi verir misiniz?´ sorusuna da ´Ergenekon belgesinde büyük tutarsızlık vardı. Askeri yönden olmayan bir mantık hatası vardı. Şemada kıdemsiz komutanlar kıdemlilerin üstünde yer alıyordu. Ben belgeyi İstihbarat Başkanı´na gönderdim. İnceler, ciddi bir durum olursa bana bildirir. Ancak böyle bir şey olmadı. Belgeler makamında, MİT müsteşarı tarafından kağıt şeklinde verildi´ yanıtını verdi.

Pekgüzel, 26 Mayıs 2006 tarihinde Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı´na da gönderilen MİT belgesini Genelkurmay Başkanlığı´na sorduklarını, ancak bunlara rastlanmadığının bildirildiğini söyledi.

Özkök de bunun 2006 yılında kendisine gelmediğini belirterek, o dönemdeki istihbarat başkanını da hatırlamadığını kaydetti.

-Jandarma Genel Komutanlığı´ndaki dinlemeler-

Pekgüzel´in, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde Jandarma Genel Komutanlığı´nda yapılan gizli dinlemelerden haberi olup olmadığını sorduğu Özkök, ´Hayır. Jandarma Genel Komutanlığı´nın Genelkurmay Başkanlığı ile bağlantısı eğitim ve harekat konusudur´ dedi.

Özkök, Jandarma Genel Komutanlığı´nın İçişleri Bakanlığı´na bağlı ve yetkilerinin de fazla olduğunu ifade ederek, ´Onların yapıldığı duyuluyordu´ dedi.

Pekgüzel´in, dinlemelerin yasal dayanağı olup olmadığına ilişkin sorusuna da Özkök, ´Bilmem mümkün değil´ yanıtını verdi.

Özkök, Pekgüzel´in ´Bülent Arınç, Mehmet Emin Karamehmet, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ile yapılan görüşmeler var. Bir kısım sesli, görüntülü kayıtlar, çözümler var. Bunlarla görüşüp görüşmeme konusunda size bir şey söyledi mi? Size bilgi arzı oldu mu?´ sorusu üzerine, ´Buna benzer görüşmelerin olduğundan bilgim var. Ancak jandarmanın özel durumu var. Genelkurmay´da gazetecilerle nasıl konuşulacağı konusunda düzenleme var. Diğer kuvvet komutanları yaptıkları toplantıları bana arz ederler. Ama jandarmanın toplantılarını bilemem´ şeklinde konuştu.

Yasadışı dinlemelerin yapıldığına ilişkin iddiaların olduğunu, böyle bir şeyi yapma kabiliyetinin Jandarma Genel Komutanlığı´nda bulunduğunu belirten Özkök, bunun üzerine Şener Eruygur´a İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz ve Teknik İstihbarat Daire Başkanı Hasan Atilla Uğur ile görüşmek istediğini söylediğini anlattı.

Ersöz ve Uğur ile görüştüğünde ´Ellerinde çok büyük bir kabiliyetlerinin olduğunu, dikkatli olmalarını söylediğini´ aktaran Özkök, Uğur´un ifadesinde ´Hilmi Özkök, ´sağdan soldan bilgiler ve dedikodular geliyor. İnansaydım soruşturma başlatırdım´ dedi´ şeklindeki beyanlarının olduğunun söylenmesi üzerine ´Böyle bir konuşma geçmiş olabilir. Dikkatli davranmaları gerektiğini söyledim´ diye konuştu.

Savcı Pekgüzel´in Ersöz ve Uğur´un mahkemedeki ifadelerinin kendisiyle ilgili bölümlerini okuyarak, sanıkların yasadışı dinlemelerin konuşulmadığını söylediklerini belirtmesi üzerine Özkök, şunları kaydetti:

´Konuşuldu. ´Çok büyük bir kabiliyetiniz var dikkatli olun´ dedim. ´Yasadışı bir dinleme yapıyor musunuz?´ demedim. Duyumlar olduğunu belirterek, yapılıyorsa engellemeyi düşündüm. Bir tavsiye niteliğindeydi. O konuda benim emrimde değillerdi.´

Jandarma Genel Komutanlığı´nın bilgisayarlarında inceleme yapıp, yapamayacağına ilişkin o dönemki adli müşavire danıştığını belirten Özkök, müşavirin İçişleri Bakanlığı´na bağlı olduğu için inceleme yapılamayacağını söylediğini anlattı.

Pekgüzel´in sorusu üzerine Özkök, tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz´ın jandarma tarafından korunduğunu duyduğunu söyledi.

-Hilafetin kaldırılması toplantısı-

Pekgüzel´in 3 Mart 2004 tarihinde Ankara Ticaret Odası´nda hilafetin kaldırılmasıyla ilgili yapılan toplantıyı hatırlatması üzerine Özkök, o dönemde görevli olarak İsveç´te olduğunu belirterek, ´Konferansla ilgili bilgi verilmedi. Benim yerime kuvvet komutanım katıldı. Rahatsız oldum. ´Keşke gitmeseydiniz´ diye ifade kullanmış olabilirim. Kimin organize ettiğini bilmiyorum. Katılımdan memnun olmadığımı ifade ettim´ şeklinde konuştu.

Soru üzerine, gayri resmi yollardan, imzasız mektup, CD ve benzeri şekilde Genelkurmay Başkanlığı´na çok sayıda ihbar geldiğini aktaran Özkök, bunların özel kalemi tarafından seçilerek sunulduğunu, hatta bazılarının Genelkurmay 2. Başkanı´na danışılarak kendisine sunulduğunu anlattı.

Özkök, ´İmzalı olmayan bu belgelerle hukuki bir işlem yapmayız. Ancak, ileriki çalışmalarımızda bunları dikkate alırız´ dedi.

-Basındaki yıpratma kampanyaları-

Özkök, daha önce alınan ifadesi okunduğu sırada da basında aleyhine kampanya yapıldığını ifade ederek, bir gazetenin tanınmış yazarının kendisi hakkında 18 yıl yurt dışında kaldığı ve ülke gerçeklerinden haberdar olmadığı şeklinde yazı yazdığını söyledi.Bunun üzerine, gazeteciyi arayarak bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söylediğini belirten Özkök, araştırma yapması durumunda hakkındaki bilgilere ulaşabileceğini anlattığını kaydetti. Özkök, Gazeteci bana haber kaynağının çok sağlam olduğunu, bu bilgileri yüksek rütbeli birilerinin verdiğini söyledi. Basın yoluyla yapılan yıpratma kampanyası beni ve ailemi çok üzdü. Hakkımdaki kampanya belli mihraklar tarafından yürütülüyordu. diye konuştu.Özkök, ´Genelkurmay Başkanı hakkında yazı yazarken dikkat etmesi konusunda uyardım. Bu kampanyalar sadece basının kafasından uydurduğu şeyler değil. Belli mihraklar tarafından kurgulandığını mahkemenin takdirine bırakıyorum´ diye konuştu.

Duruşma, verilen öğle arasının ardından Özkök´e soruların yöneltilmesiyle devam ediyor.

-´Türk Silahlı Kuvvetleri´nde fikir ayrılıkları her zaman olur´ -

´Ergenekon´ davası kapsamında tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ´Türk Silahlı Kuvvetleri´nde fikir ayrılıkları her zaman olur, ama sonunda komutanın emrini uygularlar´ dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´ndeki salonda yapılan duruşmada tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü nedeniyle yapılan toplantıdaki katılımlarla ilgili soruyu ´Bana karşı bir hareket olarak düşünmedim. Benim yurt dışında olduğum dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı tüm yetkileri kullanır. O takdir etmiş, katılım olmuş. AB aleyhine bazı şeyler söylenmiş ve alkışlanmış. Ben bundan rahatsızlık duydum. Herhangi bir suç unsuru görmedim´ cevabını verdi.

Savcı Pekgüzel, sanıklardan Hurşit Tolon´un bir ses kaydında ´Çetin´i severim ama Ankara´ya gitmesini istemem´ dediğini belirterek, Çetin Doğan´ın Genelkurmay Başkanı olması ihtimali olup olmadığını sordu. Özkök, buna tanık olarak değil de bilirkişi olarak cevap verebileceğini, o günkü mevcut şartlarda bunun mümkün olmadığını söyledi.

Mustafa Balbay tarafından yapılan ´Genç subaylar rahatsız´ şeklindeki haberden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri´nde bir çatlak olup olmadığı yönündeki soruya Özkök, şu cevabı verdi:

´Hayır. Bu konu basına yanlış intikal etti. Benim Başbakan ile görüştüğüm ve ´genç subaylar rahatsız´ dediğim yazıldı. O görüşmede bizden başka kimse yoktu. Dolayısıyla görüştüğümüz konuyu bilecek kimse de yoktu. Daha sonra ben bir açıklama yaptım. Yalnız genç subayların değil, hepimizin rahatsız olduğunu söyledim. Yoksa ´genç subaylar rahatsız değil´ anlamında bir şey söylemedim. Türk Silahlı Kuvvetleri´nde fikir ayrılıkları her zaman olur ama sonunda komutanın emrini uygularlar. Bu haberden sonra bir çatlak filan olmadı.´

-´Balbay´ı birinci sınıf gazeteci olarak görüyorum´-

Özkök, Mustafa Balbay ile ilgili ´Balbay´ı birinci sınıf bir gazeteci olarak görüyordum. Düşüncelerim hala da devam ediyor´ dedi.

´Balbay ile ilgili, darbe planlarıyla ilgili bir şey duydunuz mu?´ sorusuna ´Duymadım´ diyen Özkök, ´Hakkımda yazdığı bazı yazılarından tedirgin oldum´ diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese´nin, ´Bu yazı ´Genç subaylar rahatsız´ haberi miydi?´ sorusunda Özkök, ´O beni hakikaten çok müşkül durumda bırakacak yazıydı. Çağrıştırdığı ifadeden rahatsız olduğum için basın toplantısı yaptım´ dedi.

Mustafa Balbay, pek çok haber yaptığını ifade ederek, ´Sizi zaman zaman üzdüm. Düzeltmemizi isteyip de düzeltilmeyen bir haber oldu mu?´ diye sordu.

Özkök de, düzeltilmesini istediği bir haberin daha sonra gazetenin küçücük bir köşesinde düzeltildiğini anlattı.

Balbay, kendisinin yazdığı ´Genç subaylar rahatsız´ haberinden sonra Genelkurmay karargahında Özkök tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldığını ifade ederek, Özkök´ün toplantıdaki açıklamalarının ertesi gün gazetelerinde manşet olarak yer aldığını söyledi.

Balbay´ın, bunu hatırlayıp hatırlamadığını sorduğu Özkök, ´Anımsamıyorum ama birçok gazete açıklamalarıma manşetten yer verdi´ dedi.

-Kuvvet komutanlarının ısrarcılığı-

Kuvvet komutanları ile Genelkurmay Başkanı´nın konumlarının farklı olduğunu, Genelkurmay Başkanı´nın yapılan her şeyin politik, uluslararası ve diğer etkilerini hesaplamak zorunda olduğunu anlatan Özkök, zaman zaman kuvvet komutanlarının belirli konularda ısrarcı olmasından sıkıntı duyduğunu kaydetti.

Savcı Pekgüzel´in, ´Kahvaltıda sizi sıkıştırdılar mı?´ sorusu üzerine Özkök, ´Zaman zaman sıkıştırmalar oluyordu. Normaldir. Ben sıkılsam da, dinlerdim´ diye konuştu.

´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´ başlıklı slaytlar gösterilerek, bu slaytlarda geçen ´Yetim´, ´Gemi aslanı´ ifadelerinin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Özkök, bu slaytları incelediğinde ve üzerinde düşünüldüğünde pek çok şeyin anlamlandırılacağını, örneğin ´Penguen´ ifadesinden deniz kuvvetlerinin, ´Abide´den Yaşar Büyükanıt´ın kastedildiğini düşündüğünü kaydetti.

´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´ konusunun daha sonra yatıştığını belirten Özkök, ´Bu işlerin buradaki gibi cereyan etmesini engelledim mi, engellemedim mi bilmiyorum ama komutanın görevi bir şeyin olmasını engellemektir, bunu yapmaya çalıştım´ dedi. Bazı kişilerin emekli olduğunu söylediği hatırlatarak, bunların kimler olduğunun sorulması üzerine Özkök, Aytaç Yalman ve Şener Eruygur´un emekliye ayrıldıklarını ifade etti.

Savcı Pekgüzel´in ´Şener Eruygur´a böyle bir çalışma yapıp, yapmadığını sordunuz mu?´ şeklindeki soru üzerine Özkök, Eruygur´a sorduğunu, böyle bir çalışmasının olmadığını söylediğini kaydetti.

´Ayışığı´ ve ´Yakamoz´ slaytlarının kendisine nasıl ulaştırıldığın sorulması üzerine Özkök, CD olarak geldiğini, çok sayıda benzer şeyin gönderildiğini anlatarak, ´O zamanlar bunların bu kadar önemli olduğunu fark etmedik´ diye konuştu.

Savcı Pekgüzel´in, 1998 yılında Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde internet siteleri kurulup kurulmadığını sorduğu Özkök, böyle internet siteleri olduğunu, ancak suç teşkil edecek yönde yayın yapmadıklarını, yasal olarak kurulan siteler olduklarını söyledi.

´Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı´nın isminin neden ´Bilgi Destek Daire Başkanlığı´ olarak değiştirildiğinin sorulması üzerine Özkök, ´Psikolojik Harekat´ın sanki halkı yönlendirmek amaçlıymış gibi yanlış anlaşıldığını ve kamuoyunda çok yıpratıldığını, bu nedenle ismin değiştirildiğini kaydetti.

Dursun Çiçek´in ifadesinde, bu sitelerde bilgilendirme amaçlı, beyaz propaganda yapıldığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Özkök, ´Beyaz propaganda mıdır bilmiyorum ama katılıyorum´ dedi.

Savcı Pekgüzel´in, Özden Örnek´in günlüklerinde yer alan 10 Ekim 2004 tarihli Yaşar Büyükanıt´ın zehirlenmesinin düşünüldüğüne ilişkin yazı olduğunu belirterek, ´Bu konudaki bilginiz nedir?´ sorusunu Özkök, ´Zehirlenme bir efsanedir. Benimle ilgili de söylendi. Sefer tasıyla yemek getirmemin sağlık nedeniyle olduğunu defalarca söyledim. Birlikleri geziyorum, oralarda yemek yiyorum beni karargahta mı zehirleyecekler? Bu Ayışığı, Yakamoz´da ´etkisiz hale getirmek´ten, ´pasifize´ etmekten bahsedildiği için böyle bir şey hayal etmiş olmalılar´ şeklinde cevapladı.

´Ergenekon´ davasında tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ´(Yakamoz ve Ayışığı planlarındaki ifadeler) Bunların bir asker elinden çıktığını bana gösterdi´ dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada tanık olarak dinlenilen Özkök, tutuklu yargılanan emekli Orgeneral İlker Başbuğ´un avukatı İlkay Sezer´in sorusu üzerine, ´İlker Başbuğ´un, Genelkurmay 2. Başkanı ve 1. Ordu Komutanı olmasını ben istedim´ dedi.

Özkök, Genelkurmay Başkanlığı´ndaki internet siteleriyle ilgili soru üzerine de, 1998 yılında Genelkurmay 2. Başkanı iken internet sitelerinin açılmasının kendi yetkisinde olduğunu belirterek, ´İçeriğinde suç teşkil edecek bir şey varsa, ben böyle bir emir vermedim´ diye konuştu.

´İrtica.org´ isminin neden tercih edildiği şeklindeki soru üzerine Özkök, ´İrtica Silahlı Kuvvetler için her zaman bir tehdittir. Ama bunu bir siyasi parti ile ilişkilendirmek TSK´nın görevi değildir. Siyasi partilerin görevidir. Bunu hükümetle ve siyasi bir partiyle ilişkilendirecek yazı yazılmamıştır´ diye konuştu.

Özkök, kendisinin, ´irtica.org´ adıyla bir site kurulması için emir vermediğini anlattı.

Emekli Orgeneral Özkök, Yakamoz ve Ayışığı planlarındaki ifadelere ilişkin bir soru üzerine de, ´Bunların bir asker elinden çıktığını bana gösterdi. Slaytlarda bir asker şeyi vardı´ dedi.

ÖZKÖK´ÜN İFADESİNE YARIN DEVAM EDİLECEK

Mahkeme heyeti, Özkök´ün ifadesinin alınmasına ara vererek, duruşmayı yarına erteledi. Özkök, duruşmanın ardından Silivri´den ayrıldı. Yarınki duruşmada Özkök´e soru yöneltilmesinin tamamlanmasının ardından, Mehmet Eymür´ün dinlenileceği öğrenildi. ( AA)

DURUŞMADAN NOTLAR

Ergenekon davası kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulması kararlaştırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, duruşmanın yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´ne geldi. Yerleşkeye, savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Özkök, daha sonra duruşma salonunun olduğu binaya alındı. Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök´ü tanık sıfatıyla dinleme kararı almıştı. Özkök, bu sabah saat 09.00 sıralarında Silivri Cezaevi´ndeki duruşma salonuna geldi. Özkök´ün önümüzdeki saatlerde ifade vermesi bekleniyor.

-Özkök davanın en önemi tanığı-

Hilmi Özkök, Ergenekon davasının en önemli tanığı konumunda. Darbe girişimlerini doğrulaması beklenen Özkök´ün ifadesi ve çapraz sorguda cevaplayacağı sorular merakla bekleniyor. Dava konusu darbe iddialarını kapsayan 2002-2006 arası Genelkurmay Başkanlığı yapan Özkök, mahkemeye çağrılması durumunda ´Gider bildiklerimi anlatırım´ demişti. Özkök´e sorulacak kritik sorular bulunuyor. Bunlardan biri; yemeğini karargaha niçin sefertası ile getirdiği.. Özkök´ün darbe girişimini engellediği için dönemin kuvvet komutanları tarafından zehirlenebileceği endişesi taşıdığı iddia ediliyordu. Diğer bir soru; Genelkurmay Başkanı olduğu dönemdeki kuvvet komutanları tarafından hazırlandığı iddia edilen ´Ayışığı´, ´Sarıkız´ ve ´Yakamoz´ adlı darbe planları.. Diğer bir soru da; savcılık ifadesinin ardından bir gazeteye verdiği röportajdaki ifadeleri.. Özkök, komutanların katıldığı toplantıda muhtıra konusunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine ´Savcı bana sadece teklifi sordu, ´Görüş beyan eden oldu mu?´ diye sorsaydı, cevabım daha farklı olurdu´ demişti.

ÖZKÖK ESKİ SİLAH ARKADAŞLARININ İPİNİ ÇEKTİ

03.08.2012 11:13 Cüneyt Özdemir (Radikal): Dün emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök Silivri Cezaevi kampüsü içindeki Ergenekon davasının görüldüğü mahkeme salonunda nihayet kasaptaki ete soğan doğradı. Tutuklu eski silah arkadaşlarının yanında o günlerde yaşananları az ama öz anlattı. Az dememin nedeni, daha da fazlasını anlatabilirdi. Mesela Genelkurmay Başkanı´na yönelik itibarsızlaştırma çabaları daha çok soğan kaldırırdı! O öyle yapmadı. Tam tersi; ne bir zamanlar emrindeki subayları ´sattı´ ne de mahkeme heyetini manipüle edecek yalan ifadelerde bulundu. Olduğu gibi her şeyi anlattı. Bazı konuların anlaşılması için askeriyenin içindeki işleyişten de örnekler verdi. Ve ifadesi sonrasında mahkemede tutuklu yargılanan pek çok eski silah arkadaşının ipini çekti! Hilmi Özkök´ün Ayışığı ve Yakamoz belgelerini doğrulaması, en önemlisi de altındaki komutanların muhtıra vermeyi teklif ettiklerini söylemesi bile Ergenekon davasının en önemli delillerinden birine dönüşecektir. Özkök´ün bu ifadesi aylardır yerden yere vurulan Ergenekon davası için bir nevi hayat öpücüğü oldu. ( Radikal)

ÖZKÖK DAHA NE DESİN!

03.08.2012 12:41 Mustafa Ünal (Zaman): Bu kez ´tanık´ sıradan biri değil. Eski Genelkurmay Başkanı. Adı sanı belli. Hilmi Özkök. İsmini yüzünü gizlemiş değil. Dün Silivri´ye gitti, hakimlerin karşısına çıktı. Gördüklerini bildiklerini anlattı. Savcıların sorularına cevap verdi. Bütün açıklıkla mı? Değil elbette. Ağzından çıkacak her sözün hukukî karara dönüşeceğinin farkında. Askerlik mesleğinde ´silah arkadaşlığı´ kutsaldır. Yeri gelir omuz omuza ölüme gidersiniz. Söyledikleriniz ´cezaya´ gerekçe oluşturacaksa kolay konuşamazsınız. Buna psikolojik havayı da ekleyin. Tutuklu veya tutuksuz olarak yargılanan arkadaşlarınızın gözü kulağı sizin ağzınızdan çıkacak sözlerde. Günler öncesinden üzerinizde baskı oluşmuş. Kolay mı konuşmak? Her şeyi açık açık anlatmak? Değil elbette...

Özkök mahkemenin huzurunda ´Evet, orada böyle bir söz söylendi. Muhtemel hareket tarzlarından biriydi´ dedi. Orada dediği komutan arkadaşlarıyla yaptığı toplantı. O söz de ´muhtıra´... Bu Özden Örnek´e ait günlüklerin doğrulanması demek. O toplantının ayrıntıları günlüklerde anlatılıyor. Tarih 3 Aralık 2003. AK Parti iktidarda birinci yılını doldurmuş. Örnek, günlüklerine şöyle not düşmüş: ´Sabah Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nda başarılı birlikler ödül törenine katıldık. Sonra beraberce Genelkurmay´a geçerek çok önemli toplantıyı icra etmeye başladık´. Komutanlar kıdem sırasına göre konuşmuş. Konu siyaset. ´AK Parti hükümetinden nasıl kurtuluruz?´ sorusuna cevap aranıyor. ´Geç kalıyoruz´ diyen de var, ´Devlet tehlikede´, ´İcraata geçmeliyiz´, ´Söz artık bitti´ diyenler de... Komutanlardan biri ´Parlamento feshedilmeli´ önerisini getirmiş. Ve muhtıra önerisi o komutandan. Aytaç Yalman´dan yani: ´Zamanı boşuna geçirdik. Benim önerim hemen ve gecikmesiz eylem planına başlamak. Seçimden önce muhtıra vermeliyiz.´ Bu kez tanık sıradan biri değil, Hilmi Özkök. Lafın tamamını söyleyen biri olmamasına rağmen ´Ergenekon şemasını gördüm´ dedi, ´Ayışığı, Yakamoz darbe planlarını okudum´ dedi, muhtırayı kastederek ´O söz toplantıda söylendi´ dedi. Daha ne desin. ( Zaman)

(02 Ağustos 2012), son güncel.: (03 Ağustos 2012)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=4725    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.511.434