Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat´ta 25. duruşma

28 Şubat davasında 25. duruşma görülüyor. Duruşmada sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

25.10.2013 15:17 28 Şubat darbe sürecine ilişkin 27´si tutuklu 103 sanığın ´Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak´ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılandığı davanın 25. duruşması görülüyor.

Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları, sanık yakınları ve müştekiler katılıyor. Duruşmaya, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı katılmıyor.

Mahkeme üyelerinden Süleyman Köksaldı, sanık yoklamasını aldı. Duruşma, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi´nde (UYAP) yaşanan sorun nedeniyle geç başladı.

SANIK AYHAN CANSEVGİSİ´NİN SAVUNMASI

Duruşmaya, sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor. Duruşmada, savunmasını ilk olarak, tutuklu sanıklardan emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi yaptı. Cansevgisi, 7 Nisan 1997´de Genelkurmay Karargahında yapıldığı iddia edilen irtica konusunda alınacak tedbirler konulu toplantıya katılmadığını savundu. Toplantıya katılmadığını gösterecek belgeleri, mahkemeye sunmak için Genelkurmay Başkanlığı ve TUBİTAK´tan istediğini bildiren Cansevgisi, bu belgelerin imha edildiğini öğrendiğini söyledi. 54. Hükümet döneminde Genelkurmay Karargahında, Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevini yaptığını belirten Cansevgisi, o dönemde Tsk, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın da bulunduğu devlet kurumlarının, haberleşmede, yabancı ülke kaynaklı muhabere ve kripto sistemlerini kullandığını anlattı. Devletin kurumlarının, yabancı ülkelerin kurduğu muhabere ve kripto sistemlerinden kurtulması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cansevgisi, milli kaynakları kullanarak, ulusal şirketler, üniversiteler ve Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumuyla (TÜBİTAK) yaptıkları çalışmalar sonucunda önemli ilerlemeler sağladıklarını kaydetti.

O dönemde sürekli toplantılara katıldığını, bu nedenle Genelkurmay Karargahında çok az kaldığını aktaran Cansevgisi, şöyle devam etti: Şahsım ve personelim, irticaya karşı alınacak tedbirler konusunda hiçbir şey yapmamıştır. Toplantıya çağrılmamız mümkün değil. Bu tür toplantılara, kimlerin faaliyet alanına giriyorsa onlar çağırılır. ´İrtica konusunda alınacak tedbirler´ konulu 7 Nisan 1997 tarihli toplantı dahil, görev ve ilgi alanım dışında kalan hiçbir toplantıya katılmadım. 10 Nisan 1997 tarihli, BÇG´nin kurulması konulu şemada, ne şahsımın ne de makamımın adı geçmiyor. BÇG tarafından hazırlanan, Batı Eylem Planı´nda da ne makamıma ne de personelime dair bir ibare bulunuyor. BÇG ile ilgili giriş kartı ve telefon listesinde ne şahsım ne makamım ne de personelim bulunuyor.

Savunmasını tamamlamasının ardından Cansevgisi´nin çapraz sorgusuna geçildi. Mahkemenin üye hakimlerinden Hakan Oruç, Cansevgisi´ne, Savcılıkta, 7 Nisan 1997 tarihli toplantıyla ilgili ayrıntılı bir soru sorulmuş. ´O dönemde görevim itibarıyla toplantıya katılmış olabilirim, ama hatırlamıyorum´ demişsiniz. Buradaki beyanınız doğru mu, böyle bir toplantı yapılmış olabilir mi sorusunu yöneltti. Cansevgisi, o dönemde, görevi gereği Genelkurmay Karargahında günde en az 2-3 toplantıya katıldığını, söz konusu toplantıya katılıp katılmadığını hatırlamadığını söyledi.

-Sanık Cansevgisi müştekilere tepki için sorularını cevaplamadı-

Müşteki avukatlarının sorularını yanıtsız bırakan Cansevgisi, Müştekilerin durumu açıklığa kavuşturulmadığı sürece, cevap vermek istemiyorum. 1890´larda Emile Zola´nın bir sözü var, ´gerçek yürüyor.´ Bunu not etmenizi istiyorum dedi.

SANIK ORHAN YÖNEY´İN SAVUNMASI

Emekli Orgeneral Orhan Yöney de savunmasında, Genelkurmay Karargahında 7 Nisan 1997´de yapılan toplantıyı, aradan 16 yıl geçmiş olması nedeniyle hatırlamadığını ifade etti. Yöney, iddianamede delil olarak sunulan belgelerin, sahte olduğunu iddia ederek, söz konusu belgelerin, Tsk´nın arşiv yönergesine, usullerine, yazım ve protokol kurallarına aykırı olduğunu ileri sürdü. İrtica konulu toplantıda yaptığı iddia edilen konuşmanın kendisine ait olmadığını savunan Yöney, 28 Şubat döneminde Strateji Dairesi Başkanı olduğunu, dairenin, Avrupa Birliği ve Nato ile ilişkiler başta olmak üzere, askeri ilişkilerin takibini yaptığını, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon halinde olduğunu anlattı. Yöney, Benim dairemden, BÇG´ye personel veya herhangi bir görev verilmedi. Ancak verilmiş olsaydı, konu suç teşkil etmediği için yapardım dedi.

İddianamede, karargahta rutin olark yapılan bilgilendirme toplantılarının, BÇG toplantıları gibi gösterildiğini öne süren Yöney, şöyle devam etti: Türk Silahlı Kuvvetleri´ne 45 yıl hizmet verdim ve hiçbir kanunsuz işe girmedim. Şerefle bitirilmesi gereken en büyük görev, hayatın kendisidir, benim hayatım da böyle. Hakkımdaki suç isnatlarını kabul etmiyorum, suç unsuru olan hiçbir eylem ve faaliyette bulunmadım. Tahliyemi istiyorum. Mahkeme aksi düşüncede ise adli kontrol hükümleri doğrultusunda tahliyemi istiyorum. Sonrasında da beraatıma karar verilmesini talep ederim.

Yöney´in savunmasını tamamlamasının ardından, çapraz sorgusuna geçildi. Üye Hakim Hakan Oruç, Yöney´e, ABD´deki bir Yahudi komitesinin Çevik Bir ve sizin de katılımınızla yaptığı bir toplantı var. Bu toplantıda sizlere ilginç sorular sorulmuş. Toplantı hangi amaçla yapıldı? O dönemde Genelkurmay´da görevli generaldiniz, neden bir yabancı kuruluşla konuşma gereği hissettiniz veya onlar neden hissetti sorularını yöneltti. Yöney, şunları söyledi:

Neden onlar bizimle görüşme gereği hissetti, sorunun önemli kısmı bu. Genelkurmaya heyet geldiğinde genellikle ben, ikili ilişkilerden sorumlu olduğum için o toplantılarda bulunurdum. Gelen heyet bir Yahudi kuruluşuydu. İkinci başkandan zaman zaman toplantı istekleri olurdu. Orada sorulan sorulara bakarsanız, bize, yani Türk heyetine bir şeyler söyletmek istediklerini hemen görürsünüz. ´Müdahale yapacakmısınız´ diye soruyorlar. Ben, Strateji Daire Başkanıydım. Kuruluşlar, toplantı taleplerini Dışişleri Bakanlığına iletir. Onlar da Genelkurmaya bildirir, ´heyet görüşmek istiyor´ diye. Böylece görüşülür.

-Yöney de müştekilere tepki olarak soruları cevapsız bıraktı-

Yöney, müşteki avukatlarından İsmail Aydos´un, Genelkurmay Başkanlığından gelen belgelerin, evrakların sahte olduğunu iddia ediyorsunuz. Bu sahteciliğin Genelkurmayda mı, Emniyette mi, Savcılıkta mı, nerede yapıldığını düşünyorsunuz? Bu konuda bir girişiminiz oldu mu sorusunu yanıtsız bıraktı. Yöney, Ben buraya çıkarken, kendi kendime söz verdim. Hukuki durumunuz mahkeme tarafından belirlenmeden cevap vermeyeceğim dedi.

Müşteki avukatlarının İllegal bir yapılanma tutanak, evrak düzenleseydi, nasıl düzenlerdi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz sorusuna Yöney, Ben 10 yılımı yurt dışında uluslararası karargahlarda geçirdim. O karargahlarda, tutanağın nasıl hazırlandığını gördüm, ama illegal tutanak nasıl hazırlanır görmedim cevabını verdi.

Yöney, müşteki avukatlarının diğer sorularını cevaplandırmadı.

SANIK KÖKSAL KARABAY´IN SAVUNMASI

28 Şubat Davası´nın tutuklu sanıklarından dönemin Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanı emekli Korgeneral Köksal Karabay da duruşmada savunma yaptı. Karabay, 28 Şubat sürecinde askerin, hükümetin istifası için herhangi bir baskı ya da telkini olmamıştır dedi.

Sanık Karabay, savunmasına, Söyleyeceklerim bir savunma değil, hakkımdaki iddialara cevaptır sözleriyle başladı.

Savunmasında, Türkiye´yi 28 Şubat´a götüren süreci özetleyen Karabay, 54. Hükümet göreve başladıktan sonra, kamuoyunun alışık olmadığı bazı olayların yaşandığını, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan´ın Başbakanlıkta cemaat liderlerine yemek verdiğini, şeyh Müslüm Gündüz´ün Fadime Şahin´le yakalandığını, Sincan´da Kudüs gecesi düzenlendiğini, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in hükümete uyarı mektubu gönderdiğini, Susurluk olayının meydana geldiğini ifade etti.

Milli Güvenlik Kurulu´nun (Mgk) 28 Şubat 1997´deki toplantısından, tansiyonun düşürülmesi için Hükümete 18 maddelik tavsiye kararı çıktığını anlatan Karabay, Maddeler, hükümete tavsiye niteliğindedir. Hükümet isterse bu önerileri kabul etmeyebilir. Ancak bu önerileri kabul edilmiş ve Başbakanlık genelgesiyle icra için yayımlamıştır diye konuştu.

Sürecin devamında Doğru Yol Partisinden (Dyp) bazı bakan ve milletvekillerinin tepki göstererek istifa etmesi üzerine, hükümetin görevi bıraktığını savunan Karabay, dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ile bazı bakanların açıklamalarından örnekler vererek, 28 Şubat sürecinde askerin, hükümetin istifası için herhangi bir baskı ya da telkini olmamıştır dedi.

Cumhurbaşkanı, yeni hükümeti kurma görevini koalisyon ortağı Tansu Çiller´e vermiş olsaydı, bugün istifa eden Erbakan Hükümetinin, cebir ve şiddet kullanılarak ortadan kaldırıldığından bahsedilecek miydi diye soran Karabay, iddianamenin objektif hazırlanmadığını, sanıklar lehine hiçbir cümlenin bulunmadığını iddia etti.

Karabay, sözlerini şöyle sürdürdü: Erbakan Hükümetinin istifası ve yeni hükümetin kurulması normal bir siyasi gelişme olup, siyasi yaşantımızda buna benzer şeyler olmuştur. İddia makamı hangi asker veya askerlerin nerede, ne zaman, nasıl cebir ve şiddet kullanarak hükümeti devirdiklerini ortaya koyabilecek midir? Bunu somut olarak açıklamalıdır. İddiaanamede benimle ilgili somut hiçbir iddia ve kanıt yok. Hatta bırakın cebir ve şiddeti, ´bu hükümet istifa etsin´ gibi bir sözümü kanıtlarlarsa, ben bütün iddiaları kabul edeceğim ve savunma yapmayacağım. Soruşturma 15 sene sonra başlamıştır. O dönemki faaliyetler 15 sene suç değildi de ne oldu da suç oldu? Rahmetli olan Erbakan´ın şahitlik yapamayacak olmasının, arşivlerdeki belgelerin imha edilmiş olmasının, iddiaların asıl belgelerinin bulunmayacak olmasının bu zamanlamada etkisi var mı?

-Karabay: Asker verilen her görevi yapar-

28 Şubat süreci ve BÇG´de görev almadığını söyleyen Karabay, Bana görev verilmedi, ama verilseydi her görevi yapardım. Askerlikte, ben bu görevi yapmam´ diye birşey yoktur, verilen her görev yapılır dedi.

24 Nisan-15 Temmuz 1997 tarihleri arasında Arnavutluk´ta görevli olduğunu, hiçbir toplantıya katılmadığını bildiren Karabay, Arnavutluk´tan, nasıl cebir ve şiddet uyguladığını anlayamadığını belirtti.

Tahliyesini isteyen Karabay, PKK´lılar, Deniz Feneri sanıkları, Taksim´de palayla adam kovalayan bırakılıyor. Çünkü onlar delil karartmaz, kaçmaz. Ama biz kaçarız, çünkü biz askeriz dedi.

Karabay´ın savunmasını tamamlamasının ardından duruşma, 30 Ekim Çarşamba saat 10.00´a ertelendi.

(25 Ekim 2013, 15:17)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5647    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.447.304