Tam
EskidenYeniye
 

Ankara dinleme davaları birleşti

Ankara'da Emniyetteki 'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin, aralarında siyasetçi, gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla haklarında dava açılan 5'i tutuklu 54 sanığın yargılanmasına devam edildi. 54 kişiden 3'ü TİB görevlisi, 51'i de emniyet mensubu. Duruşma sonunda 5 tutuklu sanık tahliye edildi. Davaya bakan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyasının, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de arasında yer aldığı 50 emniyet mensubu sanığın yargılandığı Ankara 4. Ağır Ceza'daki davayla birleştirilmesini kararlaştırdı.

Önceki haber title=Sonraki haber

20.10.2015 21:08 Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, aralarında siyasetçi, gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla haklarında dava açılan 54 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hami Güney, Hakan Kirpi, Mustafa Çelik, Muharrem Durmaz ve Selat Öztürk, tutuksuz sanıklar Adem Altunay, Fikret Özdemir, Metin Ugan, Bayram Vergili, Ahmet Coşaralp, Ali Temel, Aydın Altunkaya, Ayhan Akbulut, Emre Güneş, Erdem Arıbaş, Erhan Ülker, Mutlu Çil, Yaşar Yılmaz, Recep Şahin, Murat Akkul, Yusuf Dağdelen, Turgay Gökkoyun ve Özgür Öztürk, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada müştekilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

MÜŞTEKİ ALİ ES'İN İFADESİ

Müşteki Ali Es, 37 yıl devlette görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldığını söyledi. Telefonlarının dinlendiğini 2013'te öğrendiğini bildiren Es, "Bunca yıl devlete şerefle hizmet ettim. Herhangi bir suçum yoktu. Şikayetçiyim" dedi.

MÜŞTEKİ İHLAS MEDYA BAŞKANI NURİ ELİBOL'UN İFADESİ

İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol da dinlendiğini kamuoyuna yansıyınca öğrendiğini bildirerek, "Manevi zararım oldu. Ben basın görevlisiyim. Suçum, günahım yokken, kaçakçı birisinin adıyla dinlenmişim" dedi.

Elibol, sanık avukatlarının soruları üzerine, "Detaylarını çok hatırlamıyorum. Kamuoyuna öyle bir olay yansıdı. Benim ismimin de telefon dinlemesinde geçtiğini öğrendim. Bir ay sonra emniyete davet edip, şikayetçi olup olmadığımı sordular. Şikayetçi olduğumu söyledim" diye konuştu.

Neden dinlenmiş olabileceğine ilişkin soruyu yanıtlarken Elibol, "Bence, irtibatta olduğum haber kaynaklarıyla bakanlar, başbakanlarla yaptığım görüşmelerim merak edildi" ifadesini kullandı.

Sanık avukatlarının bir başka sorusu üzerine Elibol, "Beni gazeteye haber yapanlardan ziyade ben, beni dinleyeni merak ettim ve gittim şikayette bulundum. Beni kim dinlediyse ondan şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

MÜŞTEKİ EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM HAKKI SEYDİOĞULLARI'NIN İFADESİ

-"Kritik görevlerde istemiyorlar"-

Müşteki Emniyet Müdürü İbrahim Hakkı Seydioğulları, ilk dinlendiği tarihte Altındağ İlçe Emniyet Müdürü, dinlemenin sonlandığı tarihte de Polis Akademisinde öğretim görevlisi olduğunu bildirerek, sahte isimle dinlediğini kaydetti.

Seydioğulları, "Sanıklar beyanında telefonumun dinlenmediğini, klonlandığını söyledi. Telefonum klonlu değil. Ülkemiz, klonlu telefonların cirit attığı bir ülke değildir. Devlet bununla ilgili tedbir almaya başlamıştır. GSM işletmecilerine 'Klonlu telefonlara mesaj atın, uyarın' diye görev verildi. Bana kimse mesaj atmadı. Bu, telefonumun klonlanmadığını ispatlıyor" diye konuştu.

"Neden şahsım dinlendi? Bunu sanıklar söylemeli. Dinlemeyi yapanların, bir emniyet müdürünü dinlediklerini bilmeleri gerekir" diyen Seydioğulları, "Konuştuğum kişilere saygıyla Sayın Müdürüm, Sayın Savcım diye hitap ediyorum. Günde onlarca, yüzlerce kez telefonla konuşuyorum. Dinleyenler, büroya 'Bakın biz böyle birini dinliyoruz, böyle konuşmalar yapıyor' neden demedi?" diye sordu.

Seydioğulları, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatının içinde devlet imkanlarını kullanan bir yapı vardı. Bunlar tüm birimlere sızmışlar. Açık kaynaklarda buna 'Paralel Devlet Yapılanması ve Fetullahçı Terör Örgütü' denmekte. Kendisi gibi düşünmeyen, tehlikeli ve uzlaşmaz gördükleri kişileri canından bezdirmek için her yola başvurdular. Açık kaynaklar, bunlarla ilgili haberlerle dolu. Şahsımla ilgili kullanabilecekleri bir bilgi için dinlenmişimdir. Örgüt karşısında duruş sergileyenleri kritik görevlerde istemiyorlar. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Fetullah Gülen hakkındaki şikayetim saklıdır."

Seydioğulları, başka illerdeki mahkemelerde görülen usulsüz dinleme davalarının birleştirilmesini talep etti.

-Avukatların soruları-

Seydioğulları, söz konusu yapıdan ne zaman haberdar olduğu sorusuna, "1982'de Ankara Polis Kolejinde yeni filizlendiğini gördüm. Arkadaşlarım içinde onlarca kişi bu örgüte üye yapıldı, temin edildi" yanıtını verdi.

Seydioğulları'nın Avukatı Aysun Ulusoy Aktan da müvekkilinin 1982'den beri devlette olduğunu, birçok olaya şahitlik ettiğini anlatarak, "Verdiği ifade ne kadar detaylı olsa da bu aysbergin görülen kısmıdır. Terör örgütü tarafından dinlenmiştir" diye konuştu.

Bunun üzerine sanık avukatları, iddianamede "terör örgütünün" geçmediğini belirtti. Müşteki ve sanık avukatları arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı.

Sanık avukatlarının, "Bugüne kadar devlet içindeki yapıyla ilgili suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusu üzerine Seydioğulları, "Bu, ifademin satır aralarında var, okumadınız mı? Savcılıkta benim ifadelerim var. Emniyet içinde bir yapılanma olduğu şikayetim de var. Danıştayda, Yargıtayda şikayetim var. İsim olarak vermemiş olabilirim. İsim olarak vermeyişim, bu isim 17 Aralık'tan sonra verildi. Bunu devlet bir örgüt olarak görmüyordu daha önce" yanıtını verdi.

Seydioğulları, "Altındağ gibi suç oranı yüksek bir ilçede sizin atanmanıza neden müsaade edildi?" sorusu üzerine, "Belli bir yapıya gelinceye kadar örgütün umurunda değil. Çalışacak adam aranıyor" dedi.

Seydioğulları, "Siz, Paralel Devlet Yapısı ile uyumlu değilsiniz. Neden Polis Akademisine gönderildiniz?" sorunu üzerine de "2009'da 2. sınıf emniyet müdürü olarak atandım. Temmuz 2013 sonuna kadar öğrencisiz öğretmendim. Ders verilmedi" ifadesini kullandı.

MÜŞTEKİ MİLLİYET YAZARI TOLGA ŞARDAN'IN İFADESİ

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan da beyanında yaklaşık 27 yıldır emniyet ile çalışan bir gazeteci olduğu, yasa dışı yollardan dinlendiğini söyledi.

Şardan, "Doğrudan kendi adıma olan telefon üzerinden dinleme gerçekleştirilmiştir. Büyük ihtimalle haber kaynaklarıma ulaşmaya çalışıldığı için dinlendim. Şahsıma yönelik yasa dışı suç işlendiği kanaatindeyim. Dinleme evrakında imzası bulanan herkesten şikayetçiyim. Siz bunları cezalandıracaksınız ama kendi vicdanlarında nasıl aklanacaklar, onu merak ediyorum" dedi.

Emniyeti takip eden bir gazeteci olduğundan sanıklardan bazılarını tanıdığını dile getiren Şardan, "Tolga Şardan'ın bir suçu varsa kulağından tutup içeri atmaları gerekir. Eğer gerçekten bunlar arkadaşım olmalarına rağmen telefonumun dinlendiğini söylerlerse vatan hainidir. Devlette işlerin nasıl yürüdüğünü biliriz. Ben bir hedef kişi olabilirim, varsa suçum mahkemede yargılanırım. 'Senin telefonunu dinliyoruz' diye onlardan bana en ufak bir şey gelmedi" ifadesini kullandı.

Şardan, telefonlarının dinlenmesi nedeniyle haber kaynaklarına ulaşmada zorlandığını ve mağduriyet yaşadığını kaydetti.

MÜŞTEKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN AŞKIN'IN İFADESİ

Müştekilerden Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da "Paralel Devlet Yapılanmasına karşıyım. Bu yüzden dinlenmiş olabilirim. Telefonumun klonlandığını düşünmüyorum. Bizi sahte isimlerle inleyen herkesten şikayetçiyim" dedi.

MÜŞTEKİ POLİS MEMURU ŞAKİR YILMAZ'IN İFADESİ

Müştekilerden Polis Memuru Şakir Yılmaz, terör örgütü iddiasıyla telefonlarının dinlendiğini, mağdur olduğunu söyledi. Yılmaz, "Dinleyen, mahkeme kararını veren, haber yapan gazeteden şikayetçi oldum" ifadesini kullandı.

MÜŞTEKİ POLİS MEMURU EMRAH TEMEL'İN İFADESİ

Duruşmada beyanı alınan şikayetçi Emrah Temel, halen polis memuru olduğunu belirtti. Kendisinin "çete lideri" olarak dinlediğini aktaran Temel, "Ancak kimi yönettiğini bilmediğini" ifade etti.

Temel, duruşmada şunları söyledi:

"1993'te mesleğe başladığımdan bu yana cemaat yapılanması konuşulurdu. Cemaate yakın polisler ve amirler olduğu söylenirdi. Bu yapılanmaya yakın kişilerin önemli yerlere geldiğine şahit oldum. Eğer yapılanma içindeyseniz güzel yerlerde çalışıyorsunuz, yoksa yerinizde sayıyorsunuz. Ben, 3 ay dinlenmişim. Karar alınırken polis memuru olduğum söylenmemiş. Adıma kayıtlı iki numara dinlenmiş. Bu sürede eşimle, akrabalarımla, arkadaşlarımla yaptığım konuşmalar deşifre edildi. Meslektaşlarımın sanık sandalyesinde oturmaları zoruma gidiyor. Ama beni dinleyenlerden şikayetçiyim."

MÜŞTEKİ ANADOLU AJANSI BAŞKANI MUZAFFER ŞAHİN'İN İFADESİ

Anadolu Ajansının (AA) eski Haber Yayın Daire Başkanı Muzaffer Şahin de soruşturma aşamasında Emniyette verdiği ifadeyi tekrarladığını bildirdi.

Buna göre Şahin, dinlendiğinden ifade için Emniyete çağırılınca haberdar olduğunu aktardı. Telefonu dinlenirken tanımadığı "Muzaffer Şahin" adlı birinin kimlik bilgilerinin kullanıldığını belirten Şahin, herhangi bir cemaat, siyasi yapı ve dini oluşumla irtibatı bulunmadığını kaydetti.

Muzaffer Şahin, dinlendiği dönemde de gazeteci olarak haber kaynaklarıyla, bürokratlarla, siyasi isimlerle irtibatı olduğunu ifade ederek, "Kişisel haberleşmemin gizliliğinin ihlal edilmesi ve başka kişinin kimlik bilgileriyle telefonumun dinlenmesinden ötürü şikayetçiyim" dedi.

Bir soru üzerine Şahin, Emniyette ifade verirken kendisine telkinde bulunulmadığını bildirerek, "Medeni şekilde şikayetçi olup olmadığım soruldu" ifadesini kullandı.

MÜŞTEKİ EMNİYET MÜDÜRÜ KORAY ÖNER'İN İFADESİ

-"Şantaj yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum"-

Halen Emniyette Şube Müdürü olan müşteki Koray Öner ise "Minimum 6 yıl dinlendiğini" kaydederek, "Bunun bilinçli olduğunu düşünüyorum. Önleyici dinlemede 'Hemen bunu dinleyelim. Suç gördüm' denilmez. Önce suç unsuru araştırılır. 'Biz IMEI'den dinledik' deniliyor. IMEI'den de dinlesen numarası karşına çıkar. IMEI'den dinleme amacı şudur; Adam dinlendiği şüphesiyle makineyi değiştirmez, kartı değiştirir. Ama, hangi numaranın dinlendiği çıkar" diye konuştu.

Sanık avukatlarının, Ankara Garı önündeki terör saldırısını hatırlatarak, "Önleme dinlemesi yapılsaydı bu önlenebilir miydi?" diye sorması üzerine Öner, "Bunlar yurt dışından gelen ve telefon kullanmayan iki şahıs. Önleme dinlemesi yapma şansı yok" yanıtını verdi.

Koray Öner, dinlenen görüşmeleriyle kendisine şantaj yapılıp yapılmadığı yönündeki soruyu, "Ben kayıtların Pensilvanya'da mı Washington'da mı Münih'te mi olduğunu bilmiyorum. Şu ana kadar şantaj yapılmadı. Ama yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum" şeklinde yanıtladı.

MÜŞTEKİ ATO BAŞKANI CİHANGİR DURSUN'UN İFADESİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) eski Başkan Vekili Cihangir Dursun da "Paralel Devlet Yapılanmasının odada da hakimiyet kurmaya çalıştığını" dile getirdi.

"Organize suç çetesi lideri" gösterilerek oda seçimleri öncesinde dinlendiğini belirten Dursun, "Benim dinlenme emrimi kim verdiyse, seçimlere girebileceğimi, seçimleri kazanabileceğini düşündüğü için dinlemiş veya dinletmiş olabilir" şeklinde konuştu.

MÜŞTEKİ EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET SULA'NIN İFADESİ

Ahmet Sula da dinlenmesine ilişkin imzası olan herkesten şikayetçi olduğunu belirterek, "Dinlenmemle ilgili izin veren hakim kandırıldığını düşünüyorsa, burada bizler gibi şikayetçi olarak yer almalı. Yok, malum yapıyı biliyordu ve göz yumduysa, sanık olarak yargılanmalı" görüşünü dile getirdi.

Sula, "Umut ediyorum ki söz konusu örgütle ilgili ülke genelinde parça parça olan davalar, birleştirilerek tek dosya haline getirilir. Tek dosya olursa bu örgütün neler yaptığı daha net ortaya çıkacaktır" ifadesini kullandı.

SANIKLA MÜŞTEKİ ARASINDA TARTIŞMA

Sanıklardan Hami Güney, Ahmet Sula'ya, "20 yıl beraber çalıştık, neden hiçbir Fetullahçı ile kavga ettiğini görmedim? Eğer ben FETÖ üyesiysem, senin de sanık olman gerekirdi" dedi.

Sula da Güney'e, "Kimin Fetullahçı olup olmadığını ismen say, söyleyeyim. Eğer bazı şeylere karşı çıkmasaydım, kavga ettiklerim tarafından mağdur edilmeseydim, ben de sanıklar arasında olabilirdim" yanıtını verdi.

TALEPLER

Duruşmada, müşteki beyanlarının ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.

Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz'ın avukatı Mustafa Hisar, "Kişisel husumetlerin dahi duruşmada şikayet konusu edildiğini" iddia etti.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, tutuklu sanıkların tahliyelerini talep etti.

TAHLİYE VE BİRLEŞTİRME KARARLARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz ve eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ile Hakan Kirpi, Mustafa Öztürk ve Selat Öztürk'ün, yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyelerini kararlaştırdı.

Heyet, dava dosyasının, Emniyet Genel Müdürlüğünün eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de arasında yer aldığı 50 sanığın yargılandığı Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla birleştirilmesini kararlaştırdı.

Heyetin, buna ilişkin kararında, "Sanıklar hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetmek, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, iftira ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından yargılandıkları belirtildi.

Sanıklara isnat edilen suçların işlendiği tarihlerde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve 49 arkadaşı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yaptığı anımsatılan kararda, bu soruşturmanın, kaldırılan özel yetkili mahkemelerdeki denetimlere dayalı yürütüldüğü bildirildi.

Bu soruşturmanın sahte isimler üzerinden, gerçekçi olmayan istihbari bilgilere dayanarak, telefonların hukuka aykırı şekilde dinlendiği iddialarına yönelik olduğu anlatılan kararda, iki davaya konu suçların aynı olduğuna vurgu yapıldı.

Koray Öner'in iki davada da müşteki olduğu, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın hazırlık soruşturması sonucu hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verilen Tamer Özbek'in Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada sanık olduğu belirtilen kararda ise şöyle denildi:

"Diğer taraftan, istihbari dinlemelerin adli dinlemelerden farklı yöntemle yapıldığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının bilgisi ve izni olmadan yapılamayacağı gerçeği karşısında her iki dava arasında fiili ve hukuki bağlantı bulunduğu, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıkların İstihbarat Dairesi Başkanı ve 49 arkadaşı olduğu, dolayısıyla dosyamızdaki sanıklarla aralarında hiyerarşik astlık-üstlük ilişkisi bulunduğu, yargılamanın birlikte yürütülmesinin zorunlu olduğu, sanıkların suç tarihlerindeki konumları nazara alındığında, yargılamanın Ankara 4. Ağır ceza Mahkemesinde görülmesinde kamu yararı bulunduğu anlaşılmakla, iki dava dosyasının birleştirilmesine karar verilmiştir."

-54 sanıklı davanın iddianamesinden-

İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığının soruşturmalarında, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesince 2009-2013 döneminde "usulsüz dinlemeler" yapıldığının belirlendiği aktarılarak, müştekilere yönelik, farklı isimlerle ve çıkar amaçlı suç örgütleriyle irtibatlandırılmak suretiyle dinleme kararı alındığı ve bu dinlemelerin arşiv kayıtlarına veri girişlerinin yapılmadığı ifade ediliyor.

Birçok polis memuru ile eski Anadolu Ajansı Haber Yayın Daire Başkanı Muzaffer Şahin, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan, eski ÖSYM Genel Sekreteri Mehmet Altunay ile bir MİT görevlisinin de arasında bulunduğu bazı kişileri, farklı adlar için alınan kararlarla usulsüz dinlendikleri kaydediliyor.

İddianamede sanıklardan, istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ile eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'e "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", emniyet mensubu 48 kişiye de "suç örgütüne üye olmak" suçlamaları yöneltiliyor.

Sanıkların tamamının "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" suçlarından da cezalandırılmaları istenen iddianamede, TİB görevlileri Fikret Özdemir, Adem Altındağ ve Yaşar Yılmaz'ın da "suç örgütüne üye olmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

PARALEL MEDYA DURUŞMALARI GEÇİŞTİRDİ

Öte yandan Zaman ve Bugün gibi paralel medyanın merkez yayın organlarının duruşmalarda yaşananları çok kısa geçiştirmesi dikkat çekti. İki gazetedeki bir kaç cümlelik haberlerde sadece 5 tutuklunun tahliye edildiği ve iki davanın birleştirildiğinin belirtilmesiyle yetinildi.

(20 Ekim 2015, 21:08)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=7268    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.497.616