Tam
EskidenYeniye
 

Mumcu bugün 2. kez öldürülüyor

24 Ocak 1993 tarihinde faili meçhul cinayete kurban giden ve dosyası bugün bir daha açılmamak üzere zaman aşımından kapanacak olan Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili cevaplanması gereken çok fazla soru var. Buna rağmen cinayet dosyası göz göre göre kapanıyor. 20 yıl önce patlayan bomba Mumcu´yu öldürmüştü. Dosyanın katiller bulunmadan kapanması, bombanın 2. kez patlaması ve Mumcu´nun bir kez daha ölmesi anlamına geliyor. Hüseyin Yayman, yazısında karanlıkta kalan sorulara yer veriyor. Diğer taraftan rahmetli Mumcu´nun, bu sitenin sahibi Abdullah Harun üzerindeki etkisi de büyüktür.

Önceki haber title=Sonraki haber

24.01.2013 11:01 Hüseyin Yayman (Hürriyet): Uğur Mumcu´yu kim, neden öldürdü.. Yirmi yıl önce bugün Uğur Mumcu, faili meçhul bir suikasta kurban gitti... Başbakan Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İçişleri Bakanı İsmet Sezgin katillerin bulunacağına dair sözler vermelerine rağmen olayda arpa boyu yol alınamadı. Gelinen noktada bırakın katillerin bulunmasını dava zaman aşımına uğramak üzere...

Cinayet dosyası, Güldal Mumcu´nun ´İçimden Geçen Zaman´ kitabıyla yeniden açıldı. Suikasta dair şüpheleri ve soru işaretlerini alt alta dizen kitap, derin karanlığa ışık tutuyor. Güldal Mumcu, katilin ismini söylemiyor ancak somut bir tarif ve net bir eşkal veriyor. Zaman içinde bu cinayet kontrgerilla ve ´rutin dışına´ çıkmanın simgesi haline geldi.

Hayatını derin yapılarının ortaya çıkarılmasına adamış bir aydının bu yapılar tarafından katledilmesi büyük bir trajedi... Olayla ilgili çok söz söylenmiş gibi gösterilse de Güldal Mumcu´nun kitabında anlatıldığı üzere sorulması gereken sorular sorulmamış. Türkiye bugün, Uğur Mumcu´nun arabasının uzaktan kumandayla mı, yoksa kontak ateşleme sistemiyle mi öldüğünü dahi net olarak bilmiyor?

DERİN DEVLETİN TUĞLASINI KİM ÇEKECEK?

Nasıl ki, Abdi İpekçi, Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Gün Sazak cinayetleri 12 Eylül darbesiyle sonlandıysa, Uğur Mumcu suikastında de aynı film sahneye konuldu. Uğur Mumcu cinayeti Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç suikastları, büyük stratejinin, taktik hamlesi olarak gerçekleştirildi.

Cinayetler, seçilen isimler, yöntem, kullanılan semboller ne kadar benziyor değil mi? Mumcu suikastı, ülkeyi 28 Şubat´a götürecek toplum mühendisliğinin parçasıydı... Kanlı senaryo işlemedi ve silah geri tepti...

Bir diğer hedef ise soğuk savaşın bitmesiyle tasfiye sürecine giren gladyo örgütlenmesini yeniden yapılandırmaktı... Gladyo varlığını devam ettirmek için Fırat´ın doğusunda kendisine yeni sorun alanı yaratırken bir anlamda tasfiyeden de kurtuldu.

Devleti, milletin ve tarihin önünde ayıplı hale getiren bu yapıların artık çözülmesi gerekiyor. Buradaki en büyük sorumluluk ise cesur savcılara ve hükümete düşüyor.

UĞUR MUMCU CİNAYETİNDE CEVAPSIZ SORULAR...

1. Ankara DGM Savcısı Ülkü Coşkun´un ifade ettiği belirtilen ´üstüme gelmeyin devlet yapmıştır, siyasi iktidar isterse çözer´ cümlesinin üzerine neden gidilmedi?

2. Ülkü Coşkun, daha sonra bu ifadeyi neden inkar etti? Ona susmasını kim tembihledi?

3. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ´olayı aydınlatmak namus borcumuzdur´ sözünün arkasında neden durmadı? Demirel´e kimler engel oldu?

4. Önce Hiram Abas daha sonra İsrail Büyükelçisi tarafından sorulan ´öldürülmekten korkmuyor musunuz?´ sorusu cinayetin önceden tasarlandığını mı ortaya koyuyor?

5. Hüsamettin Cindoruk, hangi duyum ve istihbarata dayanarak ´zaten bekliyorduk´ dedi?

6. Uğur Mumcu´nun nikah şahidi olan ve ilk defa kontrgerillayı telaffuz eden Bülent Ecevit olayın üzerine neden gitmedi?

7. Güldal Mumcu´nun kitabında anlattıklarıyla olay yeri tutanağı arasındaki fark neden kaynaklanıyor.

8. Cinayetten hemen sonra süpürgelerle sokağı temizleyenlerin ifadelerine şimdiye kadar neden başvurulmadı?

9. Uğur Mumcu´ya bazı devlet kurumlar bir güvence mi vermişlerdi, ölüm tehditlerine rağmen Mumcu, neden koruma almadı?

10. Devlet, öldürüleceğine dair istihbarata rağmen Mumcu´ya neden koruma vermedi?

11. Uğur Mumcu´nun öldürülmesinden sonra herkes olay yerine gelirken beyaz renkli kartal arabayla uzaklaşan kişiyle ilgili neden bir soruşturma açılmadı?

12. Dönemin DGM Başsavcısı Nusret Demiral neden konuşmuyor, gizli bir tehdit mi alıyor?

13. Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı cinayetleriyle Uğur Mumcu olayı arasında bir bağ var mı? Diğer cinayetler neden aydınlatılamadı?

14. Mehmet Ağar´ın ifade ettiği ´tuğlanın birini çekersen duvar göçer´ sözü ne anlama geliyor? Mehmet Ağar bu konuda neden susuyor?

15. Doğan Güreş, Teoman Koman, Sönmez Köksal, Mehmet Eymür, Hanefi Avcı ve dönemin güvenlik bürokrasisi neden konuşmuyor? Olayın ucu kime ve nereye varıyor?

16. Yeşil Kod, Mahmut Yıldırım´ın Uğur Mumcu cinayetiyle ilgisi nereden kaynaklanıyor? Mahmut Yıldırım´ın emniyette alınan ifadesinin tam metni nerede?

17. 90´ların karanlık olaylarının bilgisine sahip Mahmut Yıldırım şimdi neden susuyor?

18. Olaydan hemen sonra dile getirilen İslami Hareket Örgütü isimli yapılanma asıl faillerin üzerini örtme operasyonu muydu? Bu iddiayı ilk kim ve hangi kurum ortaya attı?

19. Suikastta kullanılan C4´ün adresi bilinmesine rağmen olayın üzerine neden gidilmedi?

20. Suikast dosyasında neden bu kadar çok savcı değiştirildi? Savcı Kemal Ayhan´ın ani ölümüyle ilgili herhangi bir soruşturma açıldı mı? Kemal Ayhan´a otopsi neden yapılmadı? (Hüseyin Yayman / Hürriyet)

TAM BİR ARAŞTIRMACI GAZETECİYDİ

24 Ocak 1993 sabahı Ankara büyük bir patlamayla sarsıldı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, Karlı Sokak´taki evinin önünde park halinde bulunan otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin ardından tüm Türkiye´de protesto yürüyüşleri düzenlendi, faillerin bulunacağı yönünde sözler verildi. Ancak hain cinayetin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen failler hala bulunamadı.

22 Ağustos 1942´de Kırşehir´de doğan Uğur Mumcu´nun hayatı araştırarak ve üreterek geçti.

1957-61 yılları arasında Ankara Cumhuriyet Ortaokulu´nu ve Ankara Deneme Lisesi´ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ne giren Mumcu, yazmaya öğrencilik yıllarında başladı.

1962´de Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan Türk Sosyalizmi başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü aldı. Hukuk Fakültesi´ni bitirdikten sonra bir müddet avukatlık yapan Mumcu, 18 Haziran 1965´te Biz Anayasayı Savunuyoruz. Ya Siz? başlıklı makalesiyle Yön dergisinde yazmaya başladı. 27 Mayıs Devrimi´nin özgürlükçü ortamında İnsanlar sadece konuştuklarından değil sustuklarından da sorumludurlar diyerek Doğan Avcıoğlu´nun yönetimindeki Yön Dergisinde yazdığı makalelerle Mustafa Kemal Atatürk´ün ilke ve devrimlerini, tam bağımsız bir Türkiye´yi savundu.

30 Haziran 1967´de Kitap Toplatmak Anayasaya Aykırıdır başlıklı ilk yazısıyla Kim dergisinde yazmaya başladı. 18 Ağustos´ta Anayasaya Saygı başlıklı yazısıyla Akşam gazetesinde incelemeleri yayımlanmaya başladı.

1968´de dil öğrenmek için İngiltere´ye giden usta gazeteci, yazılarına oradan devam etti. 25 Şubat´ta Akşam gazetesindeki inceleme yazılarının sonuncusu yayımlandı. 1 Mart´ta Kim dergisindeki son yazısı, Londra´dan yolladığı Yeter Artık Beyler oldu. 25 Mart´tan itibaren aralıklarla Türk Solu dergisinde yazmaya başladı.

1969´da, incelemeleri, Milliyet Gazetesinde yayımlanmaya başladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde asistan olduktan sonra, Ankara Barosu Levhasından kaydını sildirerek avukatlığı bıraktı. 1969-71 arasında, Fakülte´nin dergisinde yazıları yayımlandı. 1970´de Ant Dergisi ile Cumhuriyet gazetesinde de makale ve incelemeleri yer buluyordu. 24 Mart´tan itibaren Devrim dergisinde yazmaya başladı.

12 Mart 1971´de gerçekleşen darbenin aydınlara yönelik baskıcı tutumundan o da payına düşeni aldı. 17 Mayıs´ta gözaltına alındı. Bir ay sonra serbest bırakıldı.

12 Temmuz´da Ortam´da yazıları yayımlanmaya başladı. Dergi, 29 Kasım´da çıkan sayısından sonra kanun dışı baskıları protesto etmek amacıyla yayın hayatına son verdi. 27 Ekim´de Devrim Dergisine son kez yazdı. Askerliğini yapmaya hazırlandığı sırada, orduya hakaret etme savıyla tutuklandı. Pek çok aydınla birlikte, Mamak Askeri Cezaevi´nde bir yıla yakın kalan Uğur Mumcu, açılan davada yedi yıl hapse mahkûm edildi ancak, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından serbest bırakıldı. Bunun ardından hemen askere alındı.

1973 yılında, Tuzla Piyade Okulunda 10 Ocak´a kadar süren üç aylık eğitimden sonra, okul yönetimi tarafından kötü hal ve düşünce sahibi diye suçlanarak er çıkarıldı ve Patnos´a yollandı.

31 Ocak 1974´te askerliğini sakıncalı piyade eri olarak, Ağrı´nın Patnos ilçesinde tamamladı. Bu yaşadıklarını Evet, evet ne olursa olsun, ben Patnos dağlarında halk çocuklarıyla er olarak askerlik yapmayı, emekli olduktan sonra siyasal iktidarın uzattığı yönetim kurullarında, on binlerce lira para alan orgeneral olmaya değişmem! diyerek, yedek subaylık hakkı ve aylıkları için sadece maddi tazminat isteğiyle açtığı davayı kazandı ve yedek subaylık hakkını elde etti.

Askerlikten sonra üniversitedeki görevinden ayrıldı ve gazeteciliğe profesyonel olarak, 25 Şubat´ta Yeni Ortam gazetesinde başladı. Yazılarında, hem sorunları dile getirdi hem de hukuka aykırı ve yasadışı uygulamaların üstüne gitti. Tek bir tahrikçi ajan adı veremezsiniz diyen Demirel´e Bir Hikâyemiz Var başlıklı yazısında, onlarca provokatörün adını belgeleriyle açıklayarak, tüm antilaik, antidemokratik oluşumları uygulamalarıyla belgeledi.

1975´te Denklem yazısıyla Cumhuriyet gazetesindeki ´Gözlem´ başlıklı köşesinde düzenli olarak yazmaya başladı. Aynı zamanda da Anka Ajansı´nda çalışmaktaydı.

Nisan ayında 12 Mart dönemini sergilediği makalelerinden oluşan Suçlular ve Güçlüler kitabı yayımlandı. Ekim ayında, Anka Ajansında çalışırken Altan Öymen´le birlikte hazırladıkları, Süleyman Demirel´in yeğeni Yahya Demirel´in hayali mobilya ihracatını konu edinen, Mobilya Dosyası adlı kitap yayımlandı. Böylece hayali ihracat kavramı kamuoyunun gündemine girmiş oldu.

1976´nın Mayıs ayında Güldal Homan ile nişanlandı. 19 Temmuz´da evlendiler.

1977´de Anka Ajansı´ndan ayrılarak Cumhuriyet Gazetesinin kadrolu yazarı oldu. Bu gazetede, terörün toplumu korkuya, karamsarlığa ittiği günlerde, kalemiyle teröre karşı durdu. Taksim´deki 1 Mayıs katliamının ardından, bu olayı ve bu tür olayları irdeleyen yazılar yazdı. Aynı yıl Mayıs ayında oğlu Özgür dünyaya geldi. Ayrıca, Sakıncalı Piyade ve Bir Pulsuz Dilekçe kitapları yayımlandı

12 Mart döneminde yaşadıkları, gülmece ustaları için bulunmaz bir malzemeydi. Kendisi de yazı ve konuşmalarında gülmece öğelerini sık sık kullanırdı. Bu dönemi anlattığı Sakıncalı Piyade adlı yapıtını, Rutkay Aziz ile birlikte, tiyatroya uyarladı. Sakıncalı Piyade, 1978´de tiyatro ilk olarak Ankara Sanat Tiyatrosu´nca sahneye kondu ve 700 kez sahnelendi. Aynı yıl Aralık ayında, siyasal yaşamda adı duyulan, belli dönemlere damgasını vurmuş birçok ünlünün yaşam öykülerini, siyasal geçmişlerini, bir güldürü zenginliğiyle anlattığı kitabı Büyüklerimiz yayımlandı.

Terörün yeniden tırmandığı, gencecik insanların sokak ortasında kurşunlandığı, kahvelere, evlere bombaların atıldığı bir ortamda, tarihin boş yere tekrar etmesini önlemek ve ders alınmasını sağlamak amacıyla, 12 Mart öncesi ve sonrası gençlik liderlerinin yaşadıklarını kendi ağızlarından yansıttığı ve silahlı eylemlerle bir yere varılamayacağına dikkat çektiği kitabı Çıkmaz Sokak Temmuz 1979´da yayımlandı.

1980´de 12 Eylül darbesi oldu. 12 Eylül´ü gerçekleştiren generaller tarafından partilerin, birçok kitle örgütünün kapatılması gibi sorunların yaşandığı bu dönemi ve uygulamalarını eleştiren yazılar yazdı.

Kendi deyişiyle, ...terörün silah kaçaklığıyla ilgisini ortaya koymak ve kamuoyunu bu konuda uyarmak için yazdığı Silah Kaçakçılığı ve Terör adlı inceleme kitabı, Mart 1981´de yayımlandı.

Haziran 1981´de kızı Özge doğdu. Aynı yıl, Söz Meclis´ten İçerinin ilk baskısı Ekim ayında yapıldı.

1982´de Ağca Dosyası kitabının ardından Kasım´da Terörsüz Özgürlük adlı makale derlemesi yayımlandı.

1983 yılında, Mehmet Ali Ağca ile cezaevinde röportaj yaptı. Bu röportajın NBC´de yayımlanmasını isteyen NBC yöneticilerine, hazırladığı röportajı o sırada kapalı olan gazetesi Cumhuriyet´ten başka bir yerde yayımlamayı düşünmediğini söyledi.

Mart 1984´te, ülkedeki olumsuzlukların dile getirildiği, yazar Aziz Nesin öncülüğünde bir grup tarafından Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığına sunulan ancak, Kenan Evren´in imzalayanları vatan hainliği ile suçlayarak dava açtığı Aydınlar dilekçesinin hazırlanmasına katıldı.

Aynı sene, Sakıncasız adlı oyunu yazdı. Basındaki yozlaşmanın ve döneklerin sergilendiği, 12 Eylül döneminde aydınlara yapılan işkencelerin anlatıldığı oyun, İstanbul ve Ankara´da sahnelendi.

Uzun ve yorucu bir araştırmanın ürünü olan Papa-Mafya-Ağca kitabı ise Haziran ayında yayımlandı.

1985´te Liberal Çiftlik ve Devrimci Demokrat adlı kitapları yayımlandı.

Roma´ya gitti. Papa davasında uzman tanık olarak bilgisine başvuruldu.

1988 yılında, eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Başkanı Behice Boran´la yaptığı söyleşiyi içeren Bir Uzun Yürüyüş yayımlandı. Yine aynı yıl, Tarikat-Siyaset-Ticaret adlı kitabı yayımlandı.

Yakın tarihimizin pek aydınlanmayan bir bölümünü oluşturuyor diye düşündüğü 40´lı yılların siyasal çerçevesini çizmek ve koşullarını yansıtmak amacıyla yaptığı araştırma çalışmalarını 1990´da 40´ların Cadı Kazanı adlı kitabında topladı. Ağustos´ta da diğer bir kitabı Kâzım Karabekir Anlatıyor yayımlandı.

Temmuz 1991´de en önemli araştırmalarından biri olan Kürt-İslam Ayaklanması 1919-1925 yayımlandı.

6 Kasım´da onaylamadığı gelişmeler üzerine, 80 arkadaşı ile birlikte, Cumhuriyet gazetesinden ayrıldı.

1992´de kısa bir süre Milliyet Gazetesi´nde yazdı. Buradaki yazılarında Kürt sorununu sıklıkla gündeme getirirken yurtdışındaki PKK yayınlarını yakından izledi.

Şubat ayında, ilk kez yayımlanan belgelerin yer aldığı Gazi Paşa´ya Suikast adlı kitabı basıldı.

7 Mayıs´ta Cumhuriyet Gazetesi´nde yapılan yönetim değişikliği üzerine yeniden gazetesine döndü. Hizbullah, PKK ve kontrgerilla konularını irdeleyen makaleler yazdı.

13 Ocak 1993´te İstanbul´da Harp Akademileri´nde gazetecilik üzerine bir konferans verdi.

Öldürülmeden önce, PKK ile Kürt sorununu birbirinden ayırdığı bir bakış açısıyla, konu üzerinde çalışmalar yapmaktaydı. 24 Ocak 1993 Pazar günü arabasına yerleştirilen bomba ile öldürüldü.

ABDULLAH HARUN´UN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Rahmetli Mumcu´nun, bu sitenin sahibi Abdullah Harun üzerindeki etkisi büyüktür. 1990 yılı sonunda Gladio skandalının patlaması üzerine Abdullah Harun, Kontrgerilla ve Özel Harp Dairesi konusunu sürekli araştırma kararı aldı. 3 yıl sonra Uğur Mumcu katledildi. Harun, Mumcu´nun son yıllarında bir bilgisayar edindiğini ve araştırmalarını bu bilgisayara yüklediğini öğrendi. Mumcu, bu şekilde belge ve bilgilerde geçen isimler ve olaylar arasındaki bağlantıları çok daha kolay şekilde yakalamaya başlamış. Araştırmaları ivme kazanmış. Örneğin son araştırma konusu olan PKK-MİT bağlantısı konusunda önemli bir bağlantıya da bu şekilde ulaştığı söylenir.

Klasik usulde, kağıttan oluşan gazete ve kitap sayfaları arasında gezinmek ve bilgiler arsasındaki bağlantıları yakalamak çok zahmetlidir ve verimsizdir. Bir çok bilgi gözden kaçabilmektedir. Oysa bilgisayarda arama kolaylığı vardır. Bir tuşa basarak binlerce sayfa arasında gezinebilmek, bağlantıları yakalamak çok daha kolaydır. Bilgilerin gözden kaçması da imkansızdır.

İşte Mumcu´nun araştırmalarında bilgisayarı bu şekilde kullandığını öğrenmesi üzerine Abdullah Harun da topladığı bilgilerini o günden beri bilgisayara yüklemekte, 2001´den beri de bu bilgileri internetteki ´kontrgerilla.com´ sitesine taşımaktadır. Binlerce sayfadan oluşan ve giderek büyümekte olan bir arşiv haline gelen bilgi, belge ve iddianame sayfaları arasında arama özelliğini kullanarak ´kontrgerilla.com´ sitesinde araştırma yapabilirsiniz. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

(24 Ocak 2013, 11:01)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili manşetlerimiz

Uğur Mumcu ile ilgili tüm manşetlerimiz

Zaman aşımı fırtınası yaşanacak mı?

Ergenekon, Balyoz ve diğer iddianamelerde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5092    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.502.809