Tam
EskidenYeniye
 

Flaş!!! 2. Organize Baskın başladı: TİB´in kayıtları inceleniyor

Yarsav başkanı Ömerfaruk Eminağaoğlu´nun başvurusu üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Osman Kaçmaz´ın verdiği kararla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda Ergenekon soruşturması kapsamında yapılmış gizli dinleme kayıtları incelenmeye başlandı. Bir hakim ve üç bilirkişi kayıtları inceliyor. Dinleme kayıtları arasında 2008´de Ergenekon kapsamında çok sayıda hakim ve savcı hakkında başlatılan inceleme sürecinde mahkeme kararlarıyla yapılan gizli telefon dinleme kayıtlarının da bulunduğu ileri sürülüyor. Böylelikle Ergenekon kapsamında dinlendiği açığa çıkan Osman Kaçmaz vasıtasıyla, aynı şüpheyle dinlemeye takılan diğer hakim ve savcıların isimleriyle bu dinleme kararlarını veren hakimlerin isimleri de açığa çıkabilecek.

Önceki haber title=Sonraki haber

FLAŞ!!! 2. Organize Baskın başladı: TİB´in kayıtları inceleniyor

Yarsav başkanı Ömerfaruk Eminağaoğlu´nun başvurusu üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Osman Kaçmaz´ın verdiği kararla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda Ergenekon soruşturması kapsamında yapılmış gizli dinleme kayıtları incelenmeye başlandı. Bir hakim ve üç bilirkişi kayıtları inceliyor. Arama işlemi 4 saat kadar sürdü. Arama işleminin sona ermesinden sonra bir açıklama yapan TİB Başkanı Fethi Şimşek, yaptıkları işlemlerin tümünün gizli olduğunu ve hiçbir mahkemenin bu gizlilik kararını kaldıramayacağını belirtti ancak aramayı yapan yetkililerin gizli dinlenen kişilerin kim olduğunu öğrenip öğrenmediğini ise açıklamadı. Dinleme kayıtları arasında 2008´de Ergenekon kapsamında çok sayıda hakim ve savcı hakkında başlatılan inceleme sürecinde mahkeme kararlarıyla yapılan gizli telefon dinleme kayıtlarının da bulunduğu ileri sürülüyor. Böylelikle Ergenekon kapsamında dinlendiği açığa çıkan Osman Kaçmaz vasıtasıyla, yine aynı Ergenekon bağlantısı şüphesiyle dinlemeye takılan diğer hakim ve savcıların isimleriyle bu dinleme kararlarını veren hakimlerin isimleri de açığa çıkabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı´na (TİB) saat 14.20 sıralarında gelen, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin ve beraberindeki 3 bilirkişi inceleme başlattı. İncelemenin ´telekulak´ iddialarıyla ilgili YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu´nun başvurusu üzerine Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi´nce alınan karar doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

20.05: ´Telekulak´ araması sona erdi

Yaklaşık 3 saat süren arama sona erdi. Hakim Keskin ve 3 bilirkişinin iletişim başkanlığındaki inceleme yaklaşık 4.5 saat sürdü. İncelemenin tamamlanmasının ardından Keskin ve bilirkişi heyeti, binanın arka kapısından ayrıldı.

Yargıdaki Kontrgerillacılar Ergenekon dinlemelerine ulaşmayı başardı

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz´ın kararıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´ndaki (TİB) bütün dinleme kararlarında inceleme yapıldı. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, üç bilirkişi eşliğinde TİB´e habersiz baskın yaptı. Başta Ergenekon olmak üzere devam eden soruşturmaların dinleme kararlarının da tutulduğu bilgisayar harddisklerinin bir kopyası alındı. Kararların kopyasının alınmasının Emniyet, MİT ve Jandarma´nın sürdürdüğü gizliliği bulunan soruşturmaları tehlikeye attığı ifade edildi.

İstanbul organize baskınını hatırlatan olaylar yaşandı. Hakim ve bilirkişi tüm bilgisayarları kopyalamak istedi

İncelemeler sırasında TİB yetkilileri ile hakim ve bilirkişiler arasında tartışma çıktı. Bilirkişilerin dinleme kararlarının tutulduğu bilgisayarların dışında başka bilgisayarları da kopyalamaya kalkışması üzerine TİB görevlilerinin müdahale ettiği ve gerginlik yaşandığı belirtildi. Harddiskleri kopyalama işlemi yaklaşık 5 saat sürdü. Hakim ve bilirkişi heyetinin TİB´de yaptığı inceleme devam eden soruşturmaların gizliliğinin nasıl korunacağını da tartışmaya açtı. Başta Ergenekon soruşturması olmak üzere Emniyet, MİT ve Jandarma´nın sürdürdüğü operasyonların deşifre olma tehlikesi gündeme geldi. Dinleme kararları ve bu kararlara göre yapılan dinlemelerden, TİB, soruşturmaları yürüten güvenlik kuvvetleri ve savcılıkların dışında Sulh Ceza Hakimi Keskin ile üç kişilik bilirkişi heyeti bilgi sahibi olacak.

Elde edilen bilgileri Kaçmaz değerlendirecek

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu´nun talepleri doğrultusunda, TİB´in 4 GSM firması ve Türk Telekom´un hangi kayıt ve bilgileri MİT ve EGM´ye açtığının saptanması ve kendisi ile YARSAV´a ait telefon numaraları ve maillerin bulunup bulunmadığının tespitini yapacağı belirtildi. Karar üzerine elde edilecek deliller Kaçmaz tarafından değerlendirilecek. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin başlattığı soruşturmada dinlenen Kaçmaz ve Eminağaoğlu, haklarında dinleme kararının hangi mahkemelerce verildiğini öğrenebilecek. ( Zaman)

TİB Başkanı yaptıkları işlemlerin tümünün yasal ve gizli olduğunu ve hiçbir mahkemenin bu gizlilik kararını kaldıramayacağını belirtti ama heyet aramayı yine de yaptı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Başkanlık´ta yapılan işlemlerin tümünün, kesinlikle gizli olduğunu, gizlilik kararını hiçbir kurum, merci ve mahkemenin kaldıramayacağını belirterek, Biz yapılan işlemlerin hukuka uygun olmayacağı kanaatinde olduğumuzu belirttik dedi. Şimşek, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nce alınan karar doğrultusunda Başkanlıkta yapılan incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Fethi Şimşek, bir iki yıldır, kamuoyunun merak ettiği TİB´e ilişkin konularla ilgili verilen hakim kararıyla Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi ve bilirkişiler tarafından tespit işlemi yapıldığını söyledi. TİB´in 2005 yılında çıkan bir kanunla kurulduğunu hatırlatan Şimşek, istihbari ve adli dinleme ve tespit işlemlerinin hakim kararıyla TİB üzerinden yapıldığını belirtti. Başkanlığın 2006´dan beri faaliyette olduğunu dile getiren Şimşek, Kamuoyumuz gerçekten inanıyor, burada ne işlem yapılıyorsa hakim kararıyla yapılıyor. Kurumumuza gelen hakim arkadaşımız ile bilirkişiler de burada gereken tespitlerini yaptılar. Gerekli incelemelerini yapıp mahkemesine bu sonucu bildirecekler. Burada yapılan işlemlerin tümü, hem iletişimin tespiti hem de dinlenmesi konuları, kesinlikle gizlidir. Tüm bu işlerle ilgili görevlilerin kanunlarında yazan Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu, Jandarma Kanunu ve MİT Kanunu´nda, ayrıca Ceza Muhakemeleri Kanunu´nun 135. maddesindeki hükümler gereğince yapılan tüm işlemler gizlidir dedi.Şimşek, Bu gizlilik, eğer bir hakim tespit istemiş, dinleme talep etmişse bu işlemler kesinlikle yasalarda yazılı hükümler, nedeniyle gizlidir. Bu gizlilik kararını hiçbir kurum, merci, mahkeme kaldıramaz. Biz burada yapılacak işlemlerin Türk Ceza Kanunu´nun 285/1 ve 258. maddeleri gereğince hukuka uygun olmayacağı kanaatinde olduğumuzu belirttik. Hakim Bey de yetki, görev ve kendisine gönderilen hakim talimatı çerçevesinde gereğini yaptı ve gerekli tespitlerini yapıp bilirkişilerle birlikte ayrıldılar diye konuştu. Şimşek, bir gazetecinin Usulsüz dinlemeye ilişkin iddialara yönelik bir tespit var mı sorusunu, Burada ne yapılıyorsa, İletişim Başkanlığında ne işlem yapılıyorsa kesinlikle Cumhuriyet savcısı ve hakim kararı doğrultusunda yapılıyor. Onun dışında hiçbir işlemin yapılması, hiçbir şekilde mümkün değildir diye yanıtladı. ( Cnnturk)

TİB´in itirazı komşu mahkemede reddedilmişti

TİB, Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itirazda Kaçmaz´ın kararının kaldırılmasını istemişti. TİB´in itirazında, Kaçmaz´ın kararının, iletişimin tespiti ve dinlenmesi karar ve işlemlerinin tedbir süresince gizli tutulacağını belirten Ceza Muhakemeleri Kanunu´nun (CMK) 135, TİB´in kuruluşunu öngören 5397 sayılı kanun ile MİT ve Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu´na aykırı olduğu kaydedilmişti. İtiraz gerekçesinde, dinleme tedbiri devam ettiği müddetçe, herhangi bir kimsenin dinlenip dinlenmediği konusunda TİB´de bir tespitin yapılamayacağı belirtilmişti. Kanun hükümlerine göre, TİB´de yapılan iletişimin tespiti ve dinleme tedbirlerinin gizliliğini ihlal edenler hakkında cumhuriyet savcılarınca doğrudan soruşturma açılacağı vurgulanmıştı.

Yarsav-Kaçmaz ikilisinden Ergenekon soruşturmasına karşı etkili atak

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e yargı yolunu açan tartışmalı kararıyla gündeme geldi. Dinleme tartışması ise Kaçmaz´ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın YARSAV Başkanı Eminağaoğlu´nun dinlendiği iddialarıyla ilgili takipsizlik kararını eksik soruşturma gerekçesiyle mahkemesinin soruşturmasına karar vermesiyle başladı. Kaçmaz, Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Başkanlığı´ndaki bilirkişi heyetinin TİB´de Eminağaoğlu ve YARSAV´ın telefonlarının dinlenip dinlenmediği yönünde inceleme yapmasına karar verdi. Karar üzerine bilirkişi heyeti oluşturan sulh ceza mahkemesi, dinleme veya izlemesi yapılan tüm telefon numaralarını incelemek için TİB´e Kaçmaz´ın kararını tebliğ etti. Kaçmaz, MİT, Emniyet ve TİB görevlileri hakkındaki görevi kötüye kullanma iddialarının Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi hakimince araştırılmasına hükmetti.

Kaçmaz´ın hamlesi İstanbul Organize´ye yapılan Kontrgerilla baskınını hatırlattı

TİB´te bugün başlatılan arama akıllara, AYM üyesi Osman Paksüt´ün başvurusuyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın Ergenekon soruşturmasına bakan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi´ne hukuk kılıfı altında yapılan baskınını getirdi. Yapılan baskında Organize Şube´deki bilgisayar harddisklerinin kopyası alınarak henüz mahkemeye bile yansımamış Ergenekon soruşturmasının kimlere uzandığı ve uzanacağı öğrenilmeye çalışılmıştı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz´ün olaydan haberdar olur olmaz devreye girmesi ve İstanbul 1. Ağır Ceza´dan aldığı aramayı durdurma kararı ile Kontrgerillacıların baskını ve kopyalama işleminin tamamlanması son anda engellenmiş, elde ettikleri kopyalara da el konulmuştu. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında Osman Paksüt´ün eşinin de Ergenekon Terör Örgütü şüphelisi olduğu ortaya çıkmıştı. Ferda Paksüt halen Ergenekon davası sanığı olarak yargılanıyor. Anayasa Mahkemesi üyesi olan kocası Osman Paksüt´ün de mahkeme bilgilerini Ergenekon sanıklarına sızdırdığı anlaşılmış, ancak mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemesinin sadece karısını kapsadığı ve onun görüşmesine tesadüfen takılan Osman Paksüt´ü kapsamadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi Osman Paksüt´e ceza veremeyeceğini açıklamış, ancak bu karara diğer mahkeme üyeleri tepki göstermişti ve karara şerh koydurmuştu.

Yarsav´ın arama sevinci

Yargıçlar ve Savcılar Birliği Vakfı (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, önceki Adalet Bakanı´nın, vermiş olduğu isimsiz inceleme ve soruşturma emri ile tüm yargıç ve Cumhuriyet savcılarını terör inceleme ve soruşturması kapsamına soktuğunu, böylece dünyada ilk kez yargı erkinin terör şüphelisi olarak görüldüğünü belirterek, İstenen her yargıç ve savcı hakkında hukuka aykırı biçimde dinleme ve izleme kararları alınmış ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´na göndererek infazı sağlanmıştır. Buna Yargıtay telefonlarının da dahil olduğu ortaya çıkacaktır dedi. Eminağaoğlu yazılı açıklamasında, iletişimle ilgili tüm dinleme ve izleme işlemlerinin yürütüldüğü resmi birim olan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda mahkeme kararıyla gerçekleştirilen tespit işleminin hukuksuz olarak nitelenmesi ve itirazla karşılaşmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi. ?Türkiye´de yetkili mahkemelerin bile giremeyeceği kurumlar varsa hukuk devletinin son derece tartışmalı noktada demektir. Konuya ilişkin soruşturmanın etkin biçimde yürütülmesi, bugüne kadar gerek Adalet Bakanlığı gerekse TİB işlemleri ile engellenmiştir. Adalet Bakanlığı ile TİB arasında dirsek teması olmamalıdır diyen Eminağaoğlu, Adalet Bakanlığının elinde dinleme ve izlemeyi gerekli kılan soruşturma bile olmadan, yargıç ve savcıları dinlediği ve izlediğinin Bakanlık işlemleri ile sabit hale geldiğini kaydetti.

Yargıtay´ın dinlendiği de ortaya çıkacak

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargı hiç bir dönemde bu denli baskı altında kalmamıştır. Kaldı ki Adalet Bakanlığı hukuksuzluğu en üst düzeye de taşıyarak İstanbul´daki geniş yetkili mahkeme savcılarına bu konuda açıkça yazılarla baskı yapmaktadır. Bunlar da süreçte YARSAV´ın elde ettiği belgelerle açıkça ortaya çıkmıştır. Önceki Adalet Bakanı, vermiş olduğu isimsiz inceleme ve soruşturma emri ile tüm yargıç ve cumhuriyet savcılarını terör inceleme ve soruşturması kapsamına sokmuş, böylece dünyada ilke kez yargı erkini terör şüphelisi olarak görür olmuş, istediği her yargıç ve savcı hakkında, sahip olduğu yetkilerin yarattığı baskıdan hareketle yargıçlardan hukuka aykırı biçimde dinleme ve izleme kararları almış ve TİB´e göndererek infazını sağlamıştır. Buna Yargıtay telefonlarının da dahil olduğu ortaya çıkacaktır görüşünü savundu.

Yargıya darbe dönemlerinde olmayan ölçüde baskı var

Eminağaoğlu, Türkiye´de hiç bir darbe dönemlerinde karşılaşılmadığı boyutta yargı üzerinde baskı söz konusudur derken bunların hepsinin de belgelere bağlı olduğunun ortaya çıktığını bildirdi. Yargıdan hukuka aykırı olarak alınan kararların, bu kararlardaki dinleme ve izleme süreleri bitmesine rağmen, gizli tutulduğunu belirten Eminağaoğlu, bu yolla anılan kararlara itiraz etme olanağının hiç bir biçimde sağlanmadığını belirtti. Ömer Faruk Eminağaoğlu, Artık gizli tanıklardan sonra, bu kararları veren gizli yargıçlar, itiraz edilemeyen gizli kararlar yaratılmıştır. Özellikle saklanarak hukuk denetiminden kaçırılan kararlardan hareketle yargı üzerinde olmadık işlemler yapılmaktadır. Süreçte YARSAV her türlü baskı ve etiketlemeye de maruz bırakılmaktadır dedi. Eminağaoğlu, YARSAV´ın hukukun üstünlüğünü her koşul ve durumda savunduğunu ve hukukun egemenliğini amaçladığını belirtti. Bu nedenle Dünya Yargıçlar Birliği´nde Türkiye´yi de temsil ettiklerini kaydeden Eminağaoğlu, Ancak Türkiye´de her türlü baskı ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Her işlem hukuk çerçevesinde yürütülmelidir. Hukuksuz işlemlere ne TİB ne de bir başka kurum aracı kılınmamalıdır. Adalet Bakanlığının elde ettiği yetkiler nedeniyle, hukuksuz biçimde dinleme ve izleme tehdidi altında olmayan tek bir yargıç ve savcı bulunmamaktadır. Hukuk rafa kaldırılmıştır. Kimin hakkında olursa olsun, her işlem, soruşturma ve yargılama, sadece ve sadece hukuk içerisinde ve sonuna kadar yürütülmelidir. Artık soruşturmalar da sadece ve sadece yargıya bırakılmalıdır. Yargı yargıya bırakılmalıdır. Yargı üzerindeki kuşatmalar sona erdirilmelidir dedi. ( Anka)

TİB incelendi, usulsüz dinleme bulunamadı iddiası

TİB´e yapılan baskının detayları ortaya çıkmaya başladı. Alınan bilgiye göre önceki günkü incelemede Hakim Hayri Keskin ve beraberindeki bilirkişiler bütün sistemi incelemek ve kayıtların tamamının kopyalarını almak istedi. Ancak bu talebe eski bir savcı olan TİB Başkanı Fethi Şimşek karşı çıktı. Tartışmaların ardından geçmişe dönük dinleme kayıtlarının bulunduğu HTS merkezinde inceleme yapıldı. İlk aşamasında, Eminağaoğlu´nun daha önce ve halen kullandığı cep telefonu numaralarının dinlenip dinlenmediğinin taraması yapıldı. Taramada Eminağaoğlu´nun telefonlarının dinlenmesi yönünde bir karara rastlanmadı. İkinci aşamada ise Eminağaoğlu´nun telefonunun dinlenmesine yönelik bir talimat verilmesi istendi. Sisteme Eminağaoğlu´nun telefon numarası girildi ve dinlemeye izin verilmesi istendi. Ancak sistem mahkeme kararıyla ilgili bölümlerin doldurulmasını, TİB Başkanlığı´nın onayıyla ilgili karar sayısını istedi. Mahkeme kararı olmadığı için, sistem otomatik olarak dinlemeye izin vermedi. Böylece, heyet, mahkeme kararı olmadan sistemin dinlemeye izin vermediğini gördü. Heyet bunun üzerine, sistemi incelemek ve kayıtların tamamını kopyalamak istedi. Talebe, eski bir hakim olan TİB Başkanı Fethi Şimşek karşı çıktı ve ´kayıtların mahkeme dışında kimseye verilemeyeceğini´ belirtti.

Edinilen bilgilere göre, TİB yetkilileri, telefon dinlemelerinin ve iletişim takibinin hakim kararı dışında yapılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Kayıtların da mahkeme dışında kimseye verilemeyeceğine işaret edildi. TİB Başkanı Şimşek de mevzuat gereği, dinleme kayıtlarının bilirkişi heyetine teslim edilmesinin haberleşmenin gizliliği ve hürriyetine aykırı olduğunu vurguladı. Şimşek, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi´nin verdiği inceleme kararının, bütün kayıtların kopyasını alma hakkı vermediğine dikkat çekti. Dinlemelerle ilgili kayıtları vermelerinin mümkün olmadığına vurgu yapan Şimşek, Ancak sistemle ilgili bilgi verebiliriz. Burada yapılan işlemlerin tümü, hem iletişimin tespiti hem de dinlenmesi konuları, kesinlikle gizlidir. Bu gizlilik kararını hiçbir kurum, merci, mahkeme kaldırmaz. diyerek, söz konusu talebi reddetti.

İddia doğru mu? Kayıtlar incelendi, kopyalama yok deniliyor

Karşılıklı mevzuat tartışmasının ardından, geçmişe dönük dinleme kayıtlarının bulunduğu HTS merkezinde inceleme yapıldı. İnceleme tamamen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu´nun şikayetiyle verilen mahkeme kararı üzerinden gerçekleşti. İki aşamada gerçekleşen incelemenin ilk bölümünde, Eminağaoğlu´nun daha önce ve halen kullandığı cep telefonu numaralarının dinlenip dinlenmediğinin taraması yapıldı. Taramada, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu´nun telefonlarının dinlenmesi yönünde bulguya rastlanmadı. İncelemenin ikinci aşamasında ise, Eminağaoğlu´nun telefonunun dinlenmesine yönelik talimat verildi. Bunun için önce sisteme Eminağaoğlu´nun telefon numarası girildi. Ardından, dinleme için izin istendi. Ancak sistem mahkeme kararıyla ilgili bölümlerin doldurulmasını ve TİB Başkanlığı´nın onayıyla ilgili karar sayısını istedi. Görevli, bu bilgiler olmadan sistemin telefon dinlemelerine izin vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine TİB Başkanı Şimşek, Hakim Hayri Keskin ve bilirkişi heyetine, Gördüğünüz gibi, mahkeme kararı olmadan dinlemeye izin vermek teknik olarak da mümkün değil. dedi.

´Bilirkişi heyeti, TİB´de yasa dışı dinleme yapılmadığını tespit etti´

Telekomünikasyon İletişim (TİB) Başkanı Fethi Şimşek, yasadışı dinleme iddialarına tepki gösterdi. Şimşek, Anayasa´da yazılı haberleşmenin gizliliği ilkesini en iyi şekilde sağladığımızı düşünüyoruz. diye konuştu. Şimşek, bilirkişi heyetinin yaptığı incelemede hakim kararı olmadan bir dinleme yapılmadığının tespit ettiğini kaydetti. TİB Başkanı, şunları söyledi: TİB burada dinleme yapmıyor. Dinlemeler MİT, Jandarma ve Emniyet tarafından gerçekleştiriliyor. Yapılan tespitte de herhangi hakim kararı olmadan bir dinleme olmadığı belirtildi. TİB´in faaliyete başladığı 2006 Temmuz ayından bu yana Türkiye´de bizim üzerimizden izinsiz yapılmış bir dinlemeden söz edilemez. Bütün dinlemeler hakim kararıyla yapılır. Herhangi bir somut bilgi ve belge olmadan afaki konuşmaların bir değeri yok. TİB´de yapılan bilirkişi incelemesinin doğru olmadığını söylüyoruz. Biz hukuk zemininde kaldık. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Bu şekilde bir inceleme yapılmasının hukuki olmadığını düşünüyoruz. ( Zaman)

Yargıtay´dan ´korsan kararname´ye´ inceleme

06 Kasım 2009: Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu, Ergenekon soruşturmasını yürüten hakim ve savcıların görevden alınmasını isteyen Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında inceleme başlattı. ( Zaman)

Ertosun: Hakkımdaki inceleme kendi isteğimle başlatıldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu´nca hakkında yürütülen incelemenin, kendi isteğiyle başlatıldığını ileri sürdü. Ertosun, bazı basın yayın organlarında hakkında inceleme başlatıldığına ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlatarak şunları kaydetti: Adli ve idari yargı hakim ve savcıları ile ilgili 2009 yılı yaz kararnamesinin görüşülmesi sürecinde yazılı, görsel ve işitsel yayın organlarında şahsıma yönelik, ´tarafsızlığımı kaybettiğime, kamuoyunda Ergenekon olarak adlandırılan silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğuma ve yargılanmam gerektiğine´ ilişkin ithamlarda bulunulması nedeniyle 7 Ağustos 2009 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığı´na verdiğim dilekçeyle hakkımda inceleme ve gerekirse soruşturma yapılmasını istemiştim. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu tarafından başlatılan inceleme sürdürülmektedir. İnceleme sonunda gereken açıklama yapılacaktır. ( Zaman)

Zabıt katibinin suç duyurusu üzerine inceleme başlatıldı

YARSAV Başkanı ile HSYK üyelerinin beklemediği bu soruşturma Adana´daki bir suç duyurusu üzerine gerçekleşti. Adana Adliyesi´nde görevli zabit İsmail Can, 28 Haziran 2009´da Yargıtay´a suç duyurusunda bulunmuştu. Can dilekçesinde, HSYK üyeleri ile Eminağaoğlu´nu Ergenekon Silahlı terör örgütü soruşturmasında görevli savcılar ve hakimleri görevden almaya çalışarak, soruşturmayı sulandırmak ve akim bırakmaya çalışmak ile suçluyor. Suçlamalar bununla sınırlı değil. Zabit İsmail Can, yargının önemli noktalarındaki bu isimleri terör örgütüne yardım etmek ve görevlerini kötüye kullanmakla da suçluyor. Bir yargıç için çok ağır suçlamaların yer aldığı bu dilekçeyi, inceleyen Yargıtay Başkanlığı, HSYK´nın 4 üyesi ve Eminağaoğlu hakkında, 1´inci Başkanlar Kurulu aracılığı ile soruşturma başlattı.

Zabıt katibinin ifadesi alındı

Diğer yandan Can´ın, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındı. Can ifadesinde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Müsteşarı Ahmet Kahraman´ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Şikayetinin geçerliliğini kanıtlamak için ise YARSAV Başkanı Eminağaoğlu´nun Ergenekon ile ilgili açıklamalarının dökümünü verdi. Zabit İsmail Can ayrıca savcılığa bir de delil sundu. Can´ın sunduğu delil, Adalet Bakanı Sadullah Ergin´in HSYK toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamaydı. Yaz kararnamesi sürecinde başta Ergenekon olmak üzere bazı kritik davalara bakan hakim ve savcıların yerleri değiştirilmek istenmişti. Sürecin tıkanma sebebinin HSYK´nın tavrı olduğunu Adalet Bakanı da teyit etmişti. Dilekçenin sahibi Can, Eminağaoğlu´nu da dava sürecini sulandırmakla suçluyor. Can savcılıktaki ifadesinde ayrıca HSYK´nın Ergenekon savcılarının yerini değiştirmek istemesini soruşturmayı sonuçsuz bırakmaya yönelik girişimler olarak değerlendirdi.

Baskına katılan hakim Hayri Keskin TİB görevlisi için engelleme yaptı diye suç duyurusunda bulundu

09 Kasım 2009: Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda (TİB) inceleme yapan Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, inceleme sırasında ´fiili engellemede bulunduğu´ iddiasıyla TİB görevlisi bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. ( AA)

TİB´e ´yargıyı engellemek´ten suç duyurusu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz´ın kararı doğrultusunda geçen hafta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda (TİB) tespit incelemesi yapan heyetin başındaki hakim Hayri Keskin, TİB Hukuk Daire Başkanı Mustafa Akar hakkında suç duyurusunda bulundu. Keskin, Mustafa Akar´ı, ´görevini yapmasını engellemek´le suçladı. Hakim Keskin ve beraberindeki üç kişilik heyet, geçen hafta Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz´ın verdiği mahkeme kararı doğrultusunda, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu´nun telefonlarının yasalara aykırı dinlenip dinlenmediğini araştırmak üzere TİB´e tespit incelemesinde bulunmuştu. Keskin ve beraberindeki bilirkişiler, kayıtları incelemek istemiş, ancak kurum yetkilileri bu talebe söz konusu mahkeme kararını yasalara aykırı olduğu ve kayıtların gizli olduğu gerekçesiyle karşı çıktığı öne sürülmüştü. Yaşanılan bu tartışma nedeniyle Keskin, TİB Hukuk Daire Başkanı Mustafa Akar hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Akar hakkında TCK´nın ´görevi yaptırmamak için direnmek´ suçunu düzenleyen 265/2. maddesi uyarınca dava açılmasının istendiği bildirildi.

Tartışma yaşanmıştı

Tespit incelemesi sırasında TİB yetkilileri, heyet arasında yetki tartışması yaşanmıştı. TİB yönetimi, heyete kurumda yapılan işlemlerin gizli olduğunu ve bu gizlilik kararını hiçbir kurum, merci, mahkemenin kaldıramayacağını öne sürmüştü. Hakim Hayri Keskin ise hakim kararı doğrultusunda davrandıklarını bildirdi. Bu tartışma 4.5 saatlik inceleme süresinin büyük bir bölümünü aldığı ortaya çıkmıştı. Yaşanılan tartışmaya rağmen heyetin inceleme yapmada ısrar etmesi üzerine TİB yöneticileri, söz konusu kayıtları heyete gösterdi. Ancak TİB yöneticileri heyetin bu kayıtlardan örnek almasına izin vermemişti. ( Radikal)

(05 Kasım 2009, 15:30), son güncel.: (10 Kasım 2009)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Sincan hakimi Kaçmaz´ın skandal ´tüm gizli dinlemeleri inceleme´ kararı

Haklarından 2008´de soruşturma başlatılan hakim ve savcılar manşetlerimiz

Sincan hakimi Osman Kaçmaz için başlatılan soruşturma haberlerimiz

Osman Kaçmaz´la ilgili manşetlerimiz

Paksüt & Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın Ergenekon belgelerini ele geçirme baskını

Ergenekon soruşturmasını/davasını akamete uğratma girişimleri

Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=1097    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.458.955