Tam
EskidenYeniye
 

Sivas andıcı Seyfi Dede´den

Akit, Madımak olaylarının yaşandığı dönemde Adalet Bakanı olan Seyfi Oktay´ın, Sivas ve Kayseri´de görülen 3 dava konusunda başsavcıya talimat verdiğini, 7 savcının ´Düşünce Örneği´ adı altında hazırladığı andıç sonrası davaların Ankara DGM´de birleştirildiğini ortaya çıkardı.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.03.2012 23:12 Sivas´ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli´nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olayları davalarına yapılan müdahaleyi gözler önüne seriyoruz. ?Ergenekon Terör Örgütü davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri? gerekçesiyle açılan davanın bir numaralı sanığı olan Seyfi Oktay´ın, Adalet Bakanı olduğu dönemde; Sivas davasına açıkça müdahale ettiği ortaya çıktı. Seyfi Oktay´ın; Sivas olaylarının ardından açılan, Sivas Asliye ve Ağır Ceza Mahkemeleri ile Kayseri Devlet Güvenlik Mahkemesi´nde (DGM) süren 3 davaya müdahale ettiği, söz konusu 3 davanın Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi´nde (DGM) birleşmesini sağladığı öğrenildi.

BİLDİRİNİN ARDINDAN SUÇLAMA PROTESTODAN ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE ÇEVRİLDİ

Seyfi Oktay´ın çağrısı üzerine 20 Eylül 1993 tarihinde dönemin Ankara (DGM) Cumhuriyet Başsavcısı Nusret Demiral, Ankara DGM Cumhuriyet Savcıları Nuh Mete Yüksel, Talat Şalk, Tevfik Hancılar, Kemal Ayhan, Ülkü Coşkun ve Dilaver Kahveci´nin toplandığı, yargılamanın Ankara DGM´de yapılması yönünde ?Düşünce Örneği? adı altında tavsiye kararı aldığı bildirildi. Başsavcı ve 6 savcının tavsiye kararının ardından Sivas´ta ve Kayseri´de 3 davanın Ankara DGM´de birleştiği, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü´ne muhalefet ettiği gerekçesiyle yargılanan sanıkların anayasal düzeni değiştirmeye yönelik suçlamadan yargılandığı öğrenildi. 7 savcının ?Düşünce Örneği? adı altında aldığı karar, Sivas davasının seyrini değiştirdi. Madımak Oteli´nde sadece slogan atan vatandaşlar, Ankara DGM´de, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nı cebren tağyir, tebdil ve ilgadan dolayı Türk Ceza Kanunu´nun 146/1´inci maddesi hükmünce ölüm cezasına çarptırılması talebiyle yargılandı.

İŞTE SİVAS DAVALARINA MÜDAHALENİN BELGESİ

Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcısı Nusret Demiral ve 6 savcı (Sivas olaylarından 80 gün sonra) 20 Eylül 1993 tarihinde toplandı ve ?Düşünce Örneği? adı altında şu kararı aldı:

?Sivas´ta meydana gelen toplumsal olayın Ceza Yasaları´nın hükümlerinin ayrı ayrı ihlal dışında tümü ele alınarak TCK´nun 146´ncı maddesi içinde araştırılması, soruşturulması vehameti bakımından daha da önem taşıyacaktır. Bu sebeble, ayrı ayrı mahkemelere açılan kamu davalarındaki eylemlerin toplumsal olayımızla bir bütün olarak ele alınıp sona gidilmesinde her yönüyle faydaları çoktur.

(...)

Olayımızda topluluk içindeki sanık olarak belirlenen kişilerin kasıtları Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin temel taşlarından olan laiklik ilkesinin kaldırılıp yerine şeriat kaidelerini öneren düzenin getirilmesi amacını taşıdığı artık belirlenmiştir ve görülmüştür.

İşte bu düşüncelerden hareketle üç ayrı mahkemede açılan ve ayrı ayrı maddeler çerçevesinde davaların çözülmesi ve sonuca gidilmesi önerilen davalardan vazgeçilerek bu davaların yani Ankara Asliye Ceza ve Ağır Ceza Mahkemelerine naklen gelen davaların Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi´ne aynı mülahaza ile naklen gönderilen dava ile birleştirilerek sanıkların eylemlerinin TCK´nun 146/1 ve son maddeleri içinde araştırılması ve sonuca gidilmesi usul ve yasalara uygun olacaktır.

Bu nedenlerle davaların öncelikle birleştirilmesi ve duruşmaya bu durumuyla başlanılmasını kamu adına talep ederiz.?

?DAVANIN SEYRİ BU BİLDİRİDEN SONRA TAMAMEN DEĞİŞMİŞTİR?

Sivas davasının sanık avukatlarından Cüneyt Toraman, DGM savcılarının Nuh Mete Yüksel öncülüğünde toplanarak, ?Düşünce Örneği? adı altında bir bildiri yayınladığını, davanın seyrinin de söz konusu bildiriden sonra tamamen değiştiğini söyledi. Toraman, ?Sivas olayları ve o dönemdeki faili meçhul cinayetler, kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlamak amacıyla yapılmış, peşinden 28 Şubat darbesi yapılmıştır. Sivas olaylarının failleri, 28 Şubat darbesinin aktörleridir? dedi.

Sivas olaylarını gerçekleştirenlerin, Müslümanlara yönelik planladıkları darbeyi meşru gösterebilmek için, Müslümanların üzerine yıkmaya çalıştıklarını ve yargıya da açıkça müdahale ettiklerini hatırlatan Toraman, ?Olayla ilgili soruşturma açan savcının, mahkemelerin ortak teşhisleri, bu olayların anayasal düzene yönelik bir suç olmadığı, taksirle adam öldürmeye sebebiyet vermekten yargılanması konusunda tam bir görüş birliği içerisinde oldukları halde, DGM savcıları Nuh Mete Yüksel´in öncülüğünde toplanarak, ?Düşünce Örneği? adı altında bir bildiri yayınlamışlar ve bu olayın, anayasal düzene karşı işlenen bir suç olduğunu deklare etmişlerdir. Davanın seyri de bu bildiriden sonra tamamen değişmiştir. Ceza yargılamasında, savcıların böyle bir yetkileri olmadığı gibi, böyle bir eylem, yargılamaya/mahkemeye müdahale niteliğinde olduğundan suçtur! Bu olaydan sonra, buna benzer bir bildirinin yayınlanmamış olması, bu bildirinin yargıya müdahale niteliğini ortaya koymaktadır? diye konuştu.

?CHP´Lİ ADALET BAKANI´NIN GÖREV YAPTIĞI BİR DÖNEMDE, YARGILAMAYA MÜDAHALE EDİLMİŞTİR?

Toraman, söz konusu bildirinin yayınlanmasından sonra, Ağır Ceza Mahkemesi ve Asliye Ceza Mahkemeleri nin ?görevsizlik kararları? vererek, dava dosyasını Devlet Güvenlik Mahkemesi´ne intikal ettirdiklerini belirterek, ?Sivas olaylarının mağdurları, bu olayın asli faillerinin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını istemek yerine, (bilerek veya bilmeyerek), Aziz Nesin´i ve Vali´yi protesto etmekten başka hiçbir suçu olmayan insanların, anayasal düzene başkaldırı ve adam öldürme suçun failleri olarak cezalandırılmasını isteyerek, bu olayın gerçek faillerine dolaylı destek vermektedirler. CHP´li Adalet Bakanı´nın görev yaptığı bir dönemde, yargılamaya müdahale edilmiştir. Bu davaya müdahale edilmeseydi, adil bir yargılama yapılabilseydi, bu olayın mağdurları, (Hrant Dink olayında olduğu gibi) gerçek faillerin bulunması için ısrarcı olsalardı, bu olayların sorumlusu gibi gösterilmeye çalışılan kişilerden bir kişi bile tutuklu kalmaz, tamamı tahliye edilir, olayın gerçek failleri de bulunarak çoktan cezaevine girmiş olurdu? şeklinde konuştu.

TUNA: TÜRKİYE CUMHURİYETİ´NDE YARGILAMAYA BÖYLE MÜDAHALE YAPILMADI

Sivas ve Başbağlar davasının sanık avukatlarından AK Parti eski Milletvekili Hüsnü Tuna, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yargılamaya böyle müdahale edildiğinin görülmediğini, 7 savcının ?Düşünce Örneği? adı altında aldığı kararın Sivas yargılamasının andıcı olduğunu söyledi. Tuna, 28 Şubat sürecini hazırlayan etkenlerden birinin andıç örneği olduğunu, ?Düşünce Örneği? adı altında alınan kararın, Sivas olaylarının yargı üzerindeki yönlendirmeye yönelik andıç olduğunu kaydetti. Tuna; ?Sivas olayları sanıklarından bir kısmı gösteri yürüyüşünden Asliye Ceza Mahkemesi´nde, bir kısmı da ölümler sebebiyle Ağır Cezalarda yargılanıyordu. Hazırlanan iddianamede de öyleydi. ?Düşünce Örneği? devreye sokulmak suretiyle yargılamaların birleşik olarak o zamanın özel yetkili mahkemeleri olan Devlet Güvenlik Mahkemeleri´nde yapılması gerektiği dikte ettirildi, davalar DGM´lere götürüldü ve birleştirildi. Ankara´ya taşındı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yargılamaya böyle müdahale edildiği görülmedi. Bu belge, üstü örtülü verilen talimatın somutlaşmış örneğidir? dedi.

İyimaya: Sivas´ta kamu görevlileri de yargılanmalı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nin Sivas olaylarından 19 yıl sonra 5 firari sanık ile ilgili verdiği ?zamanaşımı? kararı, tartışmaları da beraberinde getirdi. 19 yıl önce yaşanan olayla ilgili Sivas halkı cezalandırılırken bir tek kamu görevlisinin dahi ceza almamış olması sorgulanıyor.

?200 YIL DA GEÇSE SORUMLULARI BULUNUP YARGILANMALI?

Yeni Akit´e konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, olayın karanlık boyutlarının olduğunu ve aydınlatılması gerektiğini ifade ederek, kaç yıl geçerse geçsin sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanması gerektiğini söyledi. Mahkemenin kararında olayla ilgili, asli failleri açısından olayın ?insanlığa karşı işlenmiş suç? olduğu hükmüne varmasının önemli olduğunu ifade eden İyimaya, ?Kamu görevlileri hakkında insanlığa karşı suçlarda zaman aşımının dolması düşünülemez. 200 yıl da geçe, evet zaman uzadıkça kanıtları toplamak açısından güçlük olacaktır ancak zaman aşımı diye bir durum kabul edilemez? dedi.

Türkiye´nin artık 20 sene öncesinin Türkiye´si olmadığını ve karanlıkta kalan olayların aydınlatılabildiğini dile getiren İyimaya, ?Burada teknik olabilirlik yargının işidir. Bu olayda yeniden yargılanamazlık diye bir şey yok. Firari sanıklarla ilgili dava zamanaşımı nedeniyle düştü. Ancak ´şunlar bakımından düştü´ dendi. Burada mesele kanıtların toplanmasıdır. Artık kimin ihmali mi var kastı mı var, bu açığa çıkarılmalı ve kim olursa olsun yargılanmalıdır? diye konuştu.

SİVAS OLAYLARI SIRASINDA KİMLER KAMU GÖREVLİSİYDİ

Sivas olaylarının yaşandığı 2 Temmuz 1993´te Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´di. İktidarda DYP-SHP koalisyonu vardı ve Tansu Çiller Başbakan, SHP Genel Başkanı Erdal İnönü Başbakan Yardımcısı idi. İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Kültür Bakanı Fikri Sağlar, dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin´di. Şenliğin Tertip Komitesi Başkanı dönemin İl Kültür Müdürü Mehmet Talay´dı.

2 TEMMUZ´DA 6 BİN ASKER NEREDEYDİ?

Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin, Sivas olaylarının karanlık yüzü ile ilgili bir açıklamasında o gün yaşananlar hakkında askerin ilk andan itibaren olayları yakından izlediğini hatta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş´in kendisini arayarak ?Orada 6 bin mevcudum var, hepsi emrinde? dediğini anlatmıştı. Karabilgin, ?Güreş Paşa´ya, ´Paşam bunları bana söylemeyin. Yanımda Tugay Komutanı var. Telefonu ona veriyorum. Ona söyleyin, talimatınızı ona verin´ dedim. Tugay Komutanı telefonu aldı, ´Başüstüne komutanım´ dedi ve gitti? demişti. Karabilgin, daha sonra beklenen askeri kuvvetin bir türlü gelmediğini eklemişti.

?Sivas provokasyonunun sorumluları bulunsun?

SİVAS

Sivas Şube Binası´nda basın açıklaması düzenleyen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Sivas Temsilcisi Burhan Gökçe, 19 yıl öncesinde Salman Rüşdi´nin ´Şeytan Ayetleri´ isimli romanından bazı kesitlerin Aziz Nesin öncülüğünde Aydınlık gazetesinde yayınlandığını söyledi. Aziz Nesin´in bunun üzerine Sivas´ta bir programa davet edilmesiyle istenmedik sonuçlar yaşandığını dile getiren Gökçe, müdahil avukatların bu olaydan kimse acı çekmiyormuş ve içeride yatan hiç mağdur kimse yokmuş gibi kalan kişilerin de cezalandırılmasını istediklerini söyleyerek, ortada bir cadı avının söz konusu olduğunu belirtti. Sivas´ta yaşananların bir mezhep çatışması olmadığının altını çizen Burhan Gökçe, cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir etnik ve mezhebi çatışmanın toplumsal refleksle gerçekleşmediğini, devlet eliyle gerçekleştirildiğini vurguladı. Gökçe ayrıca, 2 Temmuz´da yaşananların üzerinin örtülmesini istemediklerini söyleyerek, yaşananların aydınlatılmasını, oteli yakanların bulunmasını ve güvenlik zafiyetinin nedenlerinin araştırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. (Kenan Kıran - Ertuğrul Cesur / Yeni Akit)

(15 Mart 2012, 23:12)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Sivas dosyası yeniden açılsın

Sivas Madımak katliamıyla ilgili manşetlerimiz

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=4349    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.592.026