Tam
EskidenYeniye
 

Kozmik Oda kumpasına yeni dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Kozmik Oda' soruşturmasını yürüten eski cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili ile aynı soruşturma kapsamında bazı kararlar veren eski hakimler Halil İbrahim Kütük ve Nihal Uslu hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçlamasıyla 2 ayrı iddianame hazırlandı. Öte yandan aynı sanıkların da yer aldığı 8 sanıklı Kozmik Oda aramalarında kumpas konulu diğer davanın görülmesine ise Yargıtay'da başlandı.

Önceki haber title=Sonraki haber

13.04.2017 13:09 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Kozmik Oda' soruşturmasını yürüten eski cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili ile aynı soruşturma kapsamında bazı kararlar veren eski hakimler Halil İbrahim Kütük ve Nihal Uslu hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçlamasıyla 2 ayrı iddianame hazırlandı.

12 Nisan'daki gelişmeye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ahmet Akça tarafından hazırlanan iddianamelerin birinde Bilgili, diğerinde ise Kütük ve Uslu 'şüpheli' olarak yer aldı.

Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamelerde, şüphelilerin, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamelerde, davaların, şüphelilerin yine 'Kozmik Oda' soruşturmasına ilişkin 'devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin hukuka aykırı yollarla ele geçirilip askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin edilip açıklanması' suçundan yargılandıkları Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki dava dosyasıyla birleştirilmesi talep edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin anlatıldığı ve bu girişiminin ardından, örgütün yargı yapılanmasına yönelik soruşturmalara başlandığı belirtilen iddianamede, örgütün yargı yapılanmasına ilişkin tespitlerle itirafçı ve tanık beyanlarına yer verildi.

Mustafa Bilgili hakkındaki iddianamede, Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan şüphelinin, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edildiği ve bu kararın 29 Kasım 2016'da kesinleştiği bildirildi.

Bilgili'nin, '530 415 90 60' numaralı hat ve '35601606071468', '01333400340017' IMEI numaralı cihazlarla 27 Ağustos 2014'ten itibaren terör örgütü mensuplarının haberleştiği ByLock programını kullandığı ifade edilen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca ByLock içeriklerini çözümleme çalışmalarının halen sürdüğü, bu konuda düzenlenecek raporun daha sonra dosyaya sunulacağı belirtildi.

Mustafa Bilgili'nin HTS kayıtlarına da yer verilen iddianamede, şüphelinin, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu farklı meslek gruplarından haklarında FETÖ/PDY irtibatı nedeniyle işlem yapılmış kişilerle çok sayıda görüşme yaptığı kaydedildi.

'Yargı yetkisi silah gibi kullanıldı'

İddianamede, Mustafa Bilgili'nin, FETÖ/PDY'nin devlet içerisindeki gücünü arttırmak üzere yargı yetkisinin bir silah gibi kullanıldığı 'Kozmik Oda' soruşturması kapsamında, devletin kozmik nitelikte gizlilik içeren bazı bilgilerinin yer aldığı Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı içerisinde arama ve el koyma işlemleri yaptığı hatırlatıldı.

Kozmik Oda soruşturmasının geçmişine ilişkin bilgilere yer verilen iddianamede, Bilgili'nin örgüt hiyerarşisinde hareket edip savcılık yetkisinin sınırlarını aşarak yürüttüğü soruşturma işlemlerinin, FETÖ/PDY'nin amaç ve hedefleri doğrultusunda sonuç almaya matuf eylemler olarak değerlendirildiği ifade edildi.

İddianamenin 'sonuç ve talep' bölümünde, Mustafa Bilgili'nin, FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair kamu davası açmaya yetecek delil elde edildiği belirtildi ve şüpheli hakkındaki dosyanın Yargıtay 16.Ceza Dairesince ilk derece mahkeme sıfatıyla yargılama yapılan davayla birleştirilmesi istendi.

Arama, el koyma ve inceleme kararları

Halil İbrahim Kütük ve Nihal Uslu hakkında düzenlenen iddianamede de Ankara hakimleri olarak görev yapan şüpheliler hakkında 'Kozmik Oda' soruşturması nedeniyle inceleme ve soruşturma yapıldığı, Kütük ve Uslu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle HSYK tarafından meslekten ihraç edildikleri anımsatıldı.

İddianamede, Halil İbrahim Kütük'ün '505 224 80 39' numaralı hat ve '01341700540983' IMEI numaralı cihazla 8 Eylül 2014'ten itibaren ByLock kullandığının tespit edildiği, yazışma içeriklerinin çözülmesine ilişkin çalışmaların Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca yürütüldüğü aktarıldı.

Kütük'ün, 'Kozmik Oda' soruşturması kapsamında, soruşturmanın başladığı tarihten yaklaşık 4 yıl sonra Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin talebi doğrultusunda arama, el koyma ve inceleme yönünde bazı kararlar verdiğine işaret edilen iddianamede, şüphelinin soruşturma aşamasında devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belgelerin incelenmesi yasal olarak mümkün olmadığı halde bu yönde verilen kararının FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyeti doğrultusunda olduğu vurgulandı.

İddianamede, soruşturma başlangıcında hakim tarafından incelenip mühürlenerek Genelkurmay Başkanlığı Destek Kıtaları Grup Komutanlığındaki odada tutulan hard diskler üzerinde cumhuriyet savcısınca inceleme yapılmasına karar veren şüpheli Nihal Uslu'nun bu kararı da FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetleri kapsamında değerlendirildi.

İddianamede, Kütük ve Uslu hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçundan dava açılmasına, dosyanın Yargıtay 16.Ceza Dairesince ilk derece mahkeme sıfatıyla yargılama yapılan davayla birleştirilmesi istendi.

DETAYLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamuoyunda 'Kozmik Oda' olarak bilinen soruşturmayı yürüten eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçlamasıyla hazırlanan iddianamede örgütün yargı yapılanmasına ilişkin detaylara yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ahmet Akça'nın, eski savcı Bilgili hakkında hazırladığı iddianamede, farklı davaların sanıkları arasında yer alan eski hakim ve savcıların ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin tespitler aktarıldı.

İddianamede ifadesine yer verilen FETÖ şüphelisi eski savcı Metin Özyurt, örgütün 1999'dan 2012'ye kadar stajyer yargı mensuplarını Ankara'da istihdam ettiğini, stajyerlerin üç ya da dörder kişilik gruplar halinde örgüte bağlı evlerde kaldığını ve her stajyer grubunun başına bir 'imam' atandığını söyledi.

Stajyerlerin bir kısmının 'sınav hizmetleri' adı altında kamuya giriş sınavlarını takip etmekle görevlendirildiğini belirten Özyurt, 'murakıp' denilen bu kişilerin hafta sonları ya da iki haftada bir evleri ziyaret ederek yeni mezunları izlediklerini belirtti.

Özyurt, 'örgütün merkezi' tabir edilen Ankara'da Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimlerinin kendi içlerinde ayrı gruplar halinde çalıştığını, bu gruplardaki tetkik hakimlerinin en fazla 3-4 kişilik gruplar halinde, ayda 2 defa lojmanlarda bir araya geldiklerini ifade ederek, bu görüşmelerin birinde 'keyfiyet' tabiriyle mesleki konuların görüşüldüğünü, ikinci görüşmede ise evli olanlardan maaşlarının yüzde 10'unun, bekarlardan da yüzde 20'sinin 'himmet' olarak toplandığını kaydetti.

Özyurt, bir araya geldiklerinde kıdemli olan tetkik hakimi tarafından diğer örgüt üyelerine 'sohbet' verildiğini söyledi.

'Kesinlikle telefon irtibatı sağlanmıyordu'

Eski savcı Özyurt, örgütün 2010'dan sonra sivilleşmeye geçtiğini, aidatların sivil kişiler tarafından takip edilmeye başlandığını ve yine bu kişilerin sohbet gruplarının da takibini yaptığını anlattı.

Bu sivil mesullerle irtibatın bazen telefondaki program aracılığıyla bazen de tabletlere yüklü programla sağlandığına işaret eden Özyurt, 'Bu irtibatlar 2014 yılı sonuna kadar ByLock isimli program ile yapıldı. Daha sonra meslektaşlara tabletler verildi. ve irtibatlar bu tabletlerdeki programlar aracılığıyla yapılmaya başlanıldı. Kesinlikle telefon irtibatı sağlanmıyordu.' beyanında bulundu.

Ankara'daki örgüt üyesi hakim ve savcılar arasında iş bölümü olduğunu, bir kısım meslektaşlarının 'müfettiş' adı altında taşradaki hakim ve savcıları ziyaret ettiğini, bir kısmının da stajyer hakim ve savcıların sorumluluğunu üstlendiğine dikkati çeken Özyurt, diğer bir kısım meslektaşlarının da stajyer hakim ve savcılarla belli periyotlar halinde sohbet ettiklerini kaydetti.

'Örgütün gerek merkez, gerek taşra gerekse de stajyer yapılanmasında hücre yapılanmasına benzer bir sistem mevcuttur.' diyen Özyurt, meslektaşlarının çok fazla yapılanmayla ilgili bilgi edinmelerinin örgüt tarafından istenmediğini, genelde dershane yöneticisi ve ilahiyatçılar arasından seçilen mesuller de tayine tabi tutulduğu için bu kişileri de birebir tanımanın mümkün olmadığını belirtti.

Şüpheli eski savcı Özyurt, örgüt üyelerinin deşifre olmamak için uyguladığı yöntemleri anlatırken, 'Örgütün taşra yapılanmasına mensup hakim, savcılar cuma namazlarına gitmezlerdi. Çocuklarını örgütün kolejlerine göndermezlerdi. Ayrıca Bank Asya ile herhangi bir irtibatları, işleri olmaz.' diye konuştu.

'Yargı mensupları 2015 yılı tarihi itibarıyla ByLock kullanımını bırakmışlardı'

Özyurt, ByLock programının örgüt mensuplarının sivil kanadı ile hakim ve savcılar arasındaki iletişimi sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Örgüt, ByLock programının 2014 yılında deşifre olduğunu keşfetti. Hatta 2014 yılında cemaat mensuplarının ByLock kullandığına dair bir haber Akşam gazetesinde çıktı. 2014 yılının sonundan itibaren yargı mensupları için ByLock kullanımı peyderpey azaltılmaya ve bırakılmaya başlandı. Telefonlara formatlar atılarak, fabrika ayarlarına geri dönme işlemi yapılarak temizlenmeye çalışıldı. Bu programlarda ilk etapta genel itibari ile dini şeyler, hadisler, ayetler paylaşılıyordu. Benim söylediklerim ByLock kullanan hakim, savcılar için geçerlidir. Diğer grupları bilmem, ByLock'tan sonra bir süre Telegram isimli program kullanıldı. Daha sonra WhatsApp görünümlü başka programlar kullanıldı. Yani telefon uygulamalarında WhatsApp görüntüsü var fakat içerik WhatsApp değil.

2015 yılından sonra da tabletler aracılığıyla irtibat sağlanmaya başlandı. Telefonla irtibatın kesilmesi yönünde talimatlar geldi, yargı mensupları 2015 yılı tarihi itibarıyla ByLock kullanımını bırakmışlardı.'

FETÖ'nün yargı yapılanmasının başında yaklaşık 5 yıl önce ' Ahmet Can' isimli avukat kökenli kişinin bulunduğu bilgisini veren Özyurt, yargı yapılanmasının 'akademi', 'teftiş', 'bakanlık', 'HSYK', 'stajyerler', ' Yargıtay', ' Danıştay', 'taşradaki adli hakimler', 'taşradaki idari hakimler' ve 'avukatlıktan mesleğe geçiş yapanlar' şeklinde bölümlere ayrıldığını anlattı.

Yargı yapılanmasının başındaki Ahmet Can'ın avukat göründüğünü fakat aynı zamanda FETÖ'nün yayın organı Sızıntı dergisinin fotoğraflarını seçen ve kapak sayfasını da yapan kişi olduğunu kaydeden Özyurt, 'Bu avukatın zaman zaman gelip gittiği, kaldığı dershane şeklinde bir evi vardı. Ev, Ankara Hukuk civarındaydı. Bu evde sadece sürekli kalan bir ya da iki kişi olmaktaydı. Taşradan gelen önemli misafirler burada ağırlanmaktaydı. Bu avukattan sonra bu görevi muhtemelen kod adı ' Kartal' olan bir şahıs devraldı. Bu şahıs Yargıtayda üye ya da tetkik hakimiydi. Daha sonra meslekten ayrıldı, gerçek adını bilmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Özyurt, yargı sorumlusu altında 7 kişilik heyetin de yapılanmanın tüm sorunlarını, işleyişini koordine ettiğini belirterek, bu sorumluların 'unvanlı hakim', 'savcı sorumlusu', ' Yargıtay sorumlusu', 'teftiş sorumlusu', 'HSYK sorumlusu', 'akademi sorumlusu', ' Danıştay sorumlusu', ' Sayıştay sorumlusu' ve 'taşra sorumlusu' şeklinde ayrıldıklarını, bir dönem unvanlı hakim ve savcıların sorumluluğunun ' Aydın' ismindeki tetkik hakimi tarafından üstlenildiği bilgisini paylaştı.

Akademideki tetkik hakimlerine özel önem

FETÖ'nün yargı yapılanmasında akademi ayağında görev yapacak tetkik hakimlerine ayrıca önem verildiğini, akademi yöneticilerinin örgütten olmasının sağlandığını, akademide derse giren öğretim üyelerinin de örgütten ya da örgüte yakın kişilerden olmasına önem verildiğini ifade eden eski savcı Özyurt, Adalet Bakanlığı yapılanmasında da Personel Genel Müdürlüğü, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Strateji Daire Başkanlığı birimlerine, Yargıtayda da 'hassas daireler' olarak görünen 9'uncu, 5'inci ve 11'inci ceza dairelerine önem gösterildiğini bildirdi.

Özyurt, Danıştayda da memur yargılamalarına bakan, soruşturma izni ya da yargılama izni veren dairelerin, FETÖ için ayrıca önemli olduğunu, FETÖ'nün adli yargı yapılanmasında başsavcılık, komisyon başkanlıkları, ağır ceza başkanlığı, özel yetkili savcılık gibi birimlere önem verildiğini, idari yargı yapılanmasında da idari mahkemelere önem gösterildiğini ifade etti.

Özyurt, FETÖ'nün yargı yapılanmasının taşradaki hakim ve savcıları, 2002 yılından itibaren sicil numaralarına göre 'T1,T2, T3, T4' şeklinde bölümlere ayırarak ilgilendiğini, T1 grubunda sicili 39 binden önce gelenlerin, T2 grubunda 39 bin ile 42 bin sicillilerin, T3 grubunda 92 bin ile 109 bin arası sicillilerin, T4 grubunda daha sonraki sicillilerin, T5 grubunda da 125 bin ve sonraki sicillilerin yer aldığını söyledi.

Özyurt, 2005 yılına kadar taşrada bulunan grupların aylık görüşmelerini ortak yaptığını, 2005'ten sonra gelen talimatla 'T' ile tabir edilen grupların birbirinden ayrılarak kendi içlerinde görüşmeler yapmaya başladıklarını, bu gruplardan 'aidat' adıyla toplanan paraların himmet olarak merkeze gönderildiğini, her grup içinde devre sorumlusu bulunduğunu, bu gruplara bir dönem 'Muzaffer', ' Aydın', 'Hasan' ve 'Mustafa' isimli tetkik hakimlerinin mesullük yaptıkları bilgisini verdi.

Devre sistemindeki mesullerin belli dönemlerde Ankara'da bir araya geldiğine işaret eden Özyurt, bu devre sistemindeki sorumlu mesullerin koordinesinde geziler düzenlenerek hakim ve savcıların bir arada tutulmaya çalışıldığını, devre sorumlularının 2 ya da 3 yılda bir değiştirildiğini anlattı.

Yapılanmanın en üstündeki kişinin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile irtibatı sağladığını vurgulayan Özyurt, '2006 yılından sonra o tarihteki adıyla 'cemaat' olan yapılanma içinde bayan hakim, savcı sayısı da artmaya başlayınca bayan hakim, savcıların evlendirilmesi yoluna gidildi. Bu amaçla genel itibarıyla alt dönem bayan hakim, savcılar, üst dönem erkek hakim, savcılarla evlendiriliyordu. Ayrıca, evlenme işlerini koordine eden bir de meslektaş bulunuyordu. Örneğin, bu işleri organize eden kişi Yargıtayda tetkik hakim iken geçen yıl Mersin iline hakim olarak atanmıştır. İsmini hatırlamıyorum.' beyanında bulundu.

FETÖ'den hakim ve savcılara 'uyanık göz' talimatı

Eski Cumhuriyet Savcısı Mücahid Ünal da ifadesinde FETÖ'nün yargı yapılanmasında 'menfi takip havuzu' ve 'dava takip havuzu' ile değişik konularda veri tabanı oluşturulduğunu kaydetti.

'Menfi takip havuzu'nda görev yapılan adliye ve etrafında olup bitenlerle örgüte yakın kişiler hakkındaki olumsuz beyanda bulunanlar ve haklarında olumsuz algı oluşturulacaklarla ilgili bilgilerin toplandığını, bu bilgilerin hücre tipi yapılanma vasıtasıyla sorumlulara ulaştırıldığını belirten Ünal, kendilerinden görev yaptıkları yerlerde 'uyanık göz' olmalarının istendiğini söyledi.

Ünal, 'dava takip havuzu'nda ise hiyerarşik düzende önemli davalarla ilgili bilgilerin veri tabanının oluşturulduğunu aktararak, 'Ergenekon soruşturmalarının Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla başladığı bilgilerinin dava takip havuzuna aktarıldığını, diğer gelen bilgilerle de parçaların dava takip havuzunda birleştirilerek Ergenekon operasyonlarının başlatıldığı ve bu şekilde dava takip havuzunun yararlı bir sistem olduğu anlatılıyordu. Grup sorumluları bir üstlerine hiyerarşik düzen uyarınca bilgileri aktarıyordu.' şeklinde ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca kamuoyunda 'Kozmik Oda' olarak bilinen soruşturmayı yürüten eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, FETÖ'cülerin insanları 'Üçlük: Cumaya giden', 'Dörtlük: Beş vakit namaz kılan, dost', 'Beşlik: Cemaat mensubu', 'Altılık: müntesip', 'Yedilik: Sol görüşlü', 'Yedi/A: Cemaate karşı olan Alevi' şeklinde sınıflandırdığı kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ahmet Akça'nın, eski savcı Bilgili hakkında hazırladığı iddianamede, farklı davaların sanıkları arasında yer alan eski hakim ve savcıların ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün yargı yapılanmasına ilişkin tespitler aktarıldı.

İddianamede, devlet yönetimini ele geçirme ve örgüt ideolojisine uygun düzeni yerleştirme yönünde yıllar boyunca süren gizli kadrolaşmasıyla etkin hale gelen FETÖ'nün, yargı yapılanmasının en üstünde 'yargı imamı' olarak adlandırılan bir ismin olduğu, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile irtibatın bu isim üzerinden sağlandığı vurgulandı.

FETÖ'nün yargı imamlığını bir dönem ' Ahmet Can' isimli bir avukatın yürüttüğü, bu görevin daha sonra örgüt içinde ' Kartal' kod adıyla örgüt içerisinde tanınan Yargıtay Üyesi İlyas Şahin tarafından devralındığına işaret edilen iddianamede, son dönemde ise örgüt imamlığını 'Faik' kod ismiyle kimliği tespit edilemeyen bir sivilin yürüttüğü belirtildi.

İddianamede ifadesine yer verilen FETÖ sanığı Recep Ünal, örgütün yargı yapılanmasında taşradaki mensuplarını kodladığı 'Tl', 'T2' ve 'T3' şeklindeki gruplardan bahsederken son dönemlerde 'T' yerine 'Ertuğrul' ibaresini, sonraki kodlamaların da 'Osman' ve 'Orhan' şeklinde devam ettirilmiş olabileceğini bildirdi.

FETÖ'nün kendi mensupları dahil olmak üzere insanları numaralarla kategorize ettiğine dikkati çeken Ünal, deneme yanılma yoluyla öğrendiği kadarıyla sınıflandırma hakkında 'Birlik veya ikilik diye bir kategori hakkında bilgim yoktur. 'Üçlük: Cumaya giden', 'Dörtlük: Beş vakit namaz kılan, dost', 'Beşlik: Cemaat mensubu', 'Altılık: müntesip', 'Yedilik: Sol görüşlü', 'Yedi/A: Cemaate karşı olan Alevi' kökenli kişiler.' bilgisini verdi.

Gülen'in acil müdahale timleri

Ünal, örgüt içinde 'ATM' olarak anılan birimle FETÖ mensuplarının evlerine bazen baskınlar yapılarak buradaki 'zararlı' materyallerin kontrol edilip, temizlenmesinin sağlandığını, örgütsel kitapların belli bir sayının üzerinde olmaması, evde 2'den fazla seccade bulundurulmaması ve onun da yıpranmış olmaması, 'hassas işlerle' uğraşan örgüt mensuplarının isim listesi gibi notların bulundurulmaması şeklinde tedbirler uygulandığını anlattı.

İddianamede, 'ATM' görevlilerinin çok gizli olduğu, bilgisayar sistemleri, bilişim, dijital ve elektronik konularında üst düzey seviyede bilgiyle donatıldığı, örgüt üyelerinin tanımadığı ATM görevlilerinin bireysel hareket ettikleri ve doğrudan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e bağlı oldukları ve bu kişilerin gerek görüldüğünde örgüt mensuplarının tayinlerinin çıkartılması veya cezalandırılması yönünde yetki kullanabildikleri aktarıldı.

Ayrıca iddianamede, FETÖ'nün iletişim ve talimat notlarını sohbet gruplarında küçük kağıtlara yazarak ilgilisine ulaştırdığı, bunları alan kişinin notu imha etmekle vazifelendirildiği belirtildi. Örgüt üyelerinin çeşitli amaçlarla oluşturduğu isim listelerini küçük kağıtlar halinde genelde cüzdanda taşıdığı, toplantı notlarının küçük İngilizce kitaplar arasına yazıldığı bildirilen iddianamede, özel veya mahrem birimleri yöneten yargı imamlarının bilgisayarlarını boş tutarak, bilgileri harici hafıza kartlarında tuttuğu ve bu kartların karmaşık şifrelerle korunduğu da anlatıldı.

KOZMİK ODA'DA KUMPAS DAVASI BAŞLADI

Öte yandan aynı sanıkların da yer aldığı 8 sanıklı Kozmik Oda aramalarında kumpas konulu diğer davanın görülmesine ise Yargıtay'da başlandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlayan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığında günlerce süren aramalara ilişkin soruşturmada görev yapan hakim ve savcıların yargılanmasına ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde başlandı.

10 Nisan'da Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda yapılan yargılamada heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil başkanlık etti.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar eski savcı Mustafa Bilgili, eski hakimler Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük jandarma eşliğinde getirildi. Duruşmada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici olarak görevden uzaklaştırılan tutuksuz sanık hakim Abdullah Bahçeci de hazır bulundu.

Sanıkların yakınlarının da katıldığı duruşmada, Seferberlik Tetkik Komutanlığında o dönemde görev yapan subay ve astsubayların avukatı Süleyman Ayhan, Seferberlik Bölge Başkanı emekli albay Yusuf Akal ve soruşturma döneminde Seferberlik Astsubayı olan emekli asker Muzaffer Ata müşteki sıfatıyla yer aldı.

Mahkeme Başkanı Yeşil, Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığınca, eski Ankara Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili, Şadan Sakınan ile eski hakimler Nihal Uslu, Halil İbrahim Kütük, Dündar Örsdemir, emekli hakim Selahattin Türkeli ile Hasan Şatır ve Abdullah Bahçeci hakkında hazırlanan son soruşturma kararının iddianame yerine geçeceğini hatırlattı.

Başkan Yeşil, 8 sanık arasında sayılan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan firari Dündar Örsdemir ve Şadan Sakınan'ın halen yakalanamadıklarını belirtti. Başkan Yeşil, son soruşturma raporunda, haklarında 'görevi kötüye kullanma' suçundan dava açılması istenilen eski hakimler Hasan Şatır ile emekli hakim Selahattin Türkeli hakkındaki isnatların, başka dairenin konusuna girmesi nedeniyle bu iki kişi hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verdiklerini bildirdi.

-Son soruşturma kararı-

Duruşmada daha sonra Savcı Kenan Zeybek tarafından, Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığının sanıklar hakkında hazırladığı son soruşturma kararı okundu.

Buna göre, iddianame yerine geçen son soruşturma raporunda, sanıkların, 'kozmik oda' soruşturması sürecinde FETÖ/PDY içerisinde yer alarak hareket etmek suretiyle devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin hukuka aykırı yollarla ele geçirilip askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin edilip açıklanması eylemine müşterek fail olarak katıldıkları belirtildi. Sanıklardan Bilgili, Uslu, Örsdemir, Sakınan, Kütük ve Bahçeci'nin, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'gizli kalması gereken bilgileri açıklama', 'görevi kötüye kullanma', Hasan Şatır ile emekli hakim Selahattin Türkeli'nin ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan cezalandırılması istendi.

Sanıklardan Nihal Uslu, son soruşturma kararı kendisine tebliğ edilmediğinden savunma için süre istedi. Sanık Halil İbrahim Kütük de avukatı bulunmadığını, kendisine zorunlu müdafi atanmasının ardından savunma yapabileceğini belirtti. Diğer sanıklar ve avukatları da savunma yapmak için süre istedi.

Duruşmada daha sonra müştekilere söz verildi.

'Zalimler için yaşasın cehennem'

Dosyada müşteki sıfatıyla yer alan avukat Süleyman Ayhan, Seferberlik Dairesi Başkanlığında o dönemde görev yapan subay ve astsubayların avukatlığını yaptığını, bu askerlerle ilgili soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını söyledi. Bu dosyanın müştekisi olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Ayhan, 'Son soruşturma kararını inceleyip müşteki sıfatım var mı yok mu bir bakayım, ondan sonra beyan verebilirim.' dedi.

'Kozmik Oda' soruşturması sürecinde Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanı olan emekli albay Yusuf Akal da 'Bölge Başkanlığındaki subay ve astsubayların komutanı olarak çok mağduriyet yaşadık, şikayetçiyim.' diye konuştu.

Soruşturma döneminde Seferberlik Astsubayı olarak görev yapan ve olaylar sırasında gözaltına alınan Muzaffer Ata da sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Ata, 'uydurulan' soruşturma kapsamında, 25 Aralık 2009'da üniformasıyla gözaltına alındığını, kendisi gözaltındayken, eşi ve iki oğlunun bulunduğu evinin sabaha karşı arandığını anlattı.

Olayların ardından 8 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü, evinin karanlıkta aranması şokunu atlatamayan oğlunun da halen kırmızı reçeteli ilaç kullandığını söyleyen Muzaffer Ata, şunları söyledi:

'Terörle mücadelede, ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve onurum için yıllarca çalıştım. Ama o dönemde en yakınlarımın gözünde dahi suçlu konumuna düştüm. Tedavime GATA'da başladım. Bana 'uyum bozukluğu' teşhisi konması nedeniyle, 'TSK'da görev yapamaz, silah kullanamaz' denilerek TSK ile ilişiğim kesildi, malulen emekli edildim. 6 yıl boyunca fiziki ve teknik takibe maruz kaldım, birçok baskı gördüm. İlişiğim kesildiği için şu an mesleğimle alakalı başka bir iş de yapamıyorum. Devletten aldıkları gücü kötüye kullananlar hakkında şikayetçiyim. Zalimler için yaşasın cehennem.'

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, ara kararları açıkladı. Yeşil, ByLock kullanıcısı olan bazı sanıklarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünden doküman istenmesine, sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar verdiklerini bildirdi.

DAVA ERTELENDİ

Duruşma, 7 Haziran 2017'ye bırakıldı.

KOZMİK ODA'DA NE OLDU?

Eski Ankara Savcısı Mustafa Bilgili, kamuoyunda 'Kozmik Oda' olarak bilinen, Aralık 2009'da dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'suikast düzenleneceği' iddiası üzerine açılan soruşturmayı yürütmüştü.

Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığına ait 'devlet sırrı' niteliğindeki belgelerin bulunduğu 11 ve 16 numaralı odalarda (kozmik oda) arama yapmak istemiş, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Dairesi Başkanlığı görevlileri ise çift kilitli çelik kapılarla muhafaza edilen odalardaki bilgi, belge ve arşiv kayıtlarının devlet sırrı niteliğinde, devletin güvenliğiyle ilgili doğrudan bilgiler içerdiğini belirterek, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereği cumhuriyet savcılığına bu odalara giriş izni verilemeyeceğini ifade etmişti.

Bunun üzerine savcılığın talebiyle o dönem Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olan ve FETÖ üyeliği suçlamasıyla halen aranan hakim Kadir Kayan, bu odalarda 20 gün boyunca arama yapmış, CD, dosya ve hard disklerden oluşan 'gizli belgeler' dışarı çıkarılarak FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilen TÜBİTAK uzmanı bilirkişilere çözümletilmişti.

Yıllarca Bilgili'de bulunan dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki yeni iş dağılımının ardından Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna verilmişti. Büroda görevli savcı, 38 şüpheli asker hakkındaki soruşturmayı Mart 2015'te 'takipsizlik' kararıyla sonuçlandırmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha sonra 'Kozmik Oda' soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline 'kumpas' kurulduğuna yönelik deliller elde edilmesi üzerine, aralarında eski polisler ve TÜBİTAK personelinin de bulunduğu bazı zanlılar hakkında soruşturma açmıştı.

Firari durumdaki Mustafa Bilgili, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Cebeci semtinde yakalanmış, 8 Aralık 2016'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Paralel yapı-Kozmik Oda soruşturması
Arınç'a suikast ve kozmik arama konulu tüm haberler

(13 Nisan 2017, 13:09), son güncel.: (15 Nisan 2017, 12:39)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10158    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.473.540