Tam
EskidenYeniye
 

Darbede Kartal Köprüsü davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 29'u tutuklu 117 askerin yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.07.2017 14:25 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 29'u tutuklu 117 askerin yargılandığı davaya devam edildi.

10.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'nin kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 30'u tutuklu 117 askerin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada savunması alınan tutuklu sanıklardan Cenk Kahveci, olay tarihinde 23. Motorlu Piyade Alayında Bölük Astsubayı olarak görev yaptığını anlatarak, 15 Temmuz gününe kadar her şeyin sıradan olduğunu ve olağanın dışında hiçbir faaliyette bulunmadığını söyledi.

'Alay komutanı 'alarm eğitimi' yapılacağını söyledi'

Kahveci, saat 17.00'den sonra yanlarına gelen uzman çavuşun alay komutanının bugün 'alarm eğitimi' yapılacağını söylediğini aktararak, bunun üzerine taburdaki askerlere alarm eğitimine ilişkin bilgi verdiğini ifade etti.

Saat 21.00 sıralarında bölük komutanı Üsteğmen Mehmet Argun'un kendisini arayarak dört aracı hazır etmesini söylediğini belirten Kahveci, bu talimat doğrultusunda hazırlık yaptığını kaydetti.

Kahveci, Argun'un bölükteki rütbelilere attığı 'herkes kışlaya gelsin' mesajının ardından rütbelilerin toplandığını ifade ederek, 'Saat 21.30 civarında alay içtima alanında toplandık. Alay Komutanı Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse de oradaydı. Bölük komutanımız Mehmet Argun da bölükteki uzmanları ve astsubayları toplayıp 'bomba ikazı var, Kartal Köprüsü'nün emniyetini almak maksadıyla sabaha kadar Kartal Köprüsü'nde görev yapacağız' dedi. Daha önce hazırlanan 4 araçla saat 23.00 sıralarında nizamiyeden çıktık.' dedi.

Bir süre sonra kışlaya dönmek için yola çıktıklarını anlatan Kahveci, Başıbüyük Askeri Lojmanları'na üç araçla giriş yaptıktan sonra sabaha kadar beklediklerini söyledi.

'Vatandaşlar, kışlaya dönmemiz gerektiğini söylüyordu'

Tutuklu sanık astsubay Bilgin Bozkurt da KOKTOD birliğinde görevli olduğunu anlatarak, akşam bölük komutanından gelen 'acil kışlaya gelin' mesajı üzerine, görev yerine gittiğini söyledi.

Kışlaya gittiğinde asker ve araçların hazır olduğunu savunan Bozkurt, konunun ne olduğunu sorduğu bölük komutanının, 'İstanbul'da büyük bir eylem ihbarı alındığını KOKTOD birliği oldukları için Kartal Köprüsü'ne giderek önlem alacaklarını' söylediğini ifade etti.

Bozkurt, kışladan çıktıklarında bunun bir terör eylemini önleme amaçlı olduğunu düşündüklerini öne sürerek, bölük komutanının kendilerini metro durağının olduğu bölgeye yönlendirdiğini savundu.

Bir süre sonra vatandaşların kendilerine tepki gösterdiklerini anlatan Bozkurt, 'Biz, tepki gösteren vatandaşlara, terör saldırısına karşı buraya geldiğimizi, kandırıldığımızı anlatmaya çalıştık, onlar da Başbakan'ın darbe girişimi olduğu açıklaması yaptığını ve acil kışlaya dönmemiz gerektiğini söylüyorlardı.' ifadelerini kullandı.

Bozkurt, bunun üzerine bölük komutanını arayarak durumu ilettiğini ifade ederek, 'Bölük komutanımız da 'Biz oraya geliyoruz, durum farklı' dedi. Bölük komutanı bulunduğumuz yere varmadan, gelen iki araca askerleri bindirdim. Ardından da kışlaya gitmek için hareket ettik ve Başıbüyük lojmanlarına ulaştık.' diye konuştu.

Duruşmada söz alan bazı sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı erteledi.

11.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada savunması alınan tutuklu sanıklardan Kemal Özer, 23. Piyade Motorlu Alayı'nda görev yaptığını, bölük komutanı Eyüp Cenker Gürer'den 'herkes kışlaya dönsün' mesajı aldığını, Gürer'in kendilerine terör olaylarının olabileceğini ve kışladan dışarı çıkabileceklerini söylediğini anlattı.

Sanık Özer, araçlara bindiklerini ifade ederek, şöyle savunma yaptı: 'Üsteğmen Gökhan Mengeç'in emri altında Samandıra gişelerinde durduk. Emniyetini alarak araçların tek tek geçmesini sağladık. Tanımadığım 3-4 kişi bir araçtan indi ve Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse tarafından yetkilerinin kendilerine geçtiğini söyleyerek, gişenin komutasını aldılar. Bir ara silah sesleri geldi. Askerlerin güvenliği için kolonların arkasına aldım. Elinde diyafon olan birisi sıkıyönetim ilan edildiğini vatandaşlara söyledi. Bize de 'araçları durdurmayın' diye talimat verdi. Subaylardan biri vatandaşa silah çekti. Elinden silahı aldılar. Ağabeyimle telefonla konuştuğumda bu durumun Fetullah Gülen'in bir kalkışması olduğunu öğrendim. Bana video ve fotoğraflar yolladı.'

Personeli araçlara bindirerek kışlaya dönmek için yola çıktıklarını söyleyen sanık Özer, yollar kapalı olduğu için vatandaşların yardımıyla mahallelerden kışlaya dönmeye çalıştıklarını, bu sebeple kışlaya geç girdiğini dile getirdi.

Mahkeme başkanından sanıklara çapraz sorgu

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün, 'Şarjörü tak emrini kim verdi?' diye sorması üzerine sanık Özer, mahkeme salonunda eliyle göstererek, 'Sanık Serdar Erdoğan olduğunu düşünüyorum.' dedi.

Başkan Öztürk, 'Akademili subaylardan birinin vatandaşa silah doğrulttuğu iddiası var. Ne şekilde oldu bu olay?' sorusunu sanık Özer, şöyle yanıtladı:

'Bu olay bana 25-30 metre uzaklıkta gerçekleşti. Bağrışmalar oldu. Gökhan Mengeç silahı çekenin elinden silahı aldı, vatandaşa silah çekildi. Daha sonra bir kişi vatandaşı aldı, karşı gişelere götürdü.'

Başkan Öztürk, sanığa 'Akıllı telefon kullanıyorsunuz. Birliğinizde herkesin telefonu var. İnternetten hiç neler olduğuna bakmadınız mı?' diye sordu.

Sanık Özer de, 'Ben telefonu sadece oyun için kullanırım. Aklıma gelmedi.' dedi.

Bir diğer sanık Mehmet Argun savunmasında, üsteğmen olarak görev yaptığını, bölük komutanlığına vekaleten baktığını, çarşı izinlerinin iptal edildiğini ve kendisinin de mesai sonrası evine gittiğini söyledi.

Sanık Argun, yaklaşık 6 aydır kendilerine terör olaylarına dikkat edilmesi konusunda mesajlar geldiğini, son mesajın ise İstanbul'un turistik yerlerini kapsayan uzun bir mesaj olduğunu dile getirdi.

Bölücü terör örgütlerinin eylemler gerçekleştireceği düşüncesiyle Kartal Köprüsü'ne gittiklerini anlatan sanık Argun, '2 subay gördüm. Biri yüzbaşı, biri üsteğmendi. Yüzbaşı olanın adı Süleyman'dı. Bize orada görevli olduklarını söylediler. Uzman çavuş Fatih Tekin, vatandaşların kendisine darbe olduğunu söylediğini bana söyledi. Şok oldum, çok şaşırdım. Bu hain darbe girişimini fark ettiğimde personele çekilme emri verdim. Araçlarla Mehmetçiği topladım ve kışlaya döndük.' şeklinde konuştu.

'1 dolar düğün hatırasıydı'

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, 'Üzerinde 1 dolar bulunmuş. Bilindiği üzere FETÖ'ye mensup kişilerde 1 dolar çıkıyor. Nedir bu 1 dolar?' sorusuna sanık Argun, '18 Temmuz'da gözaltına alındım. İsteseydim atabilirdim. 24 Ağustos 2014'te düğünüm oldu. Düğünlerde çocuklara en küçük kağıt para bahşiş verilir. Düğünden hatıra olsun diye saklıyordum.' diye cevap verdi.

Bir diğer sanık Eyüp Cenker Gürer de savunmasında, 15 Temmuz günü mesai bitiminden sonra Fenerbahçe'deki evine gittiğini, alkol almaya başladığını, arkadaşlarıyla buluşmak için plan yaptığını ve askeri kıyafetleri yıkamak için çamaşır makinesine attığını söyleyerek, 'Bunları yapmam darbeden haberim olmadığının göstergesidir. 2016 yılında Şırnak'a eğitim için gittim. Bu eğitim büyük şehirlerdeki terör olaylarıyla da ilgiliydi. İstanbul'da sansasyonel eylemler yapılacağına dair mesajlar geliyordu. Tabur komutanım İsmail Çakmak'ın terör eylemleri olabilir tarzındaki konuşmaları bana bu sebeplerden garip gelmedi.' diye konuştu.

Sanık Gürer, darbe girişimi olduğuna dair bir bilgisinin bulunmadığını, Tabur Komutanı İsmail Çakmak'ın da sulh ceza hakimliğinde 'emrimi yerine getirdiler' şeklinde verdiği ifadenin de bunu doğruladığını söyledi.

Üzerine mühimmat olmadığını, sadece kamuflaj kıyafetlerinin bulunduğunu belirten sanık Gürer, 'Kartal Köprüsü'ne Harp Akademili 4-5 subay gelerek, emir komutayı alacaklarını söylediler. Tabur Komutanı Çakmak, emir komutayı vermeyeceğini söyledi. Darbe olduğunu gece yarısı öğrendim. Gece boyunca halkın içindeydim. Sivil bir araçla kışlaya geri döndüm. Üzerimde silahım yoktu, ateş de etmedim. Emir, komuta ettiğim bir birlik yoktu, kendi inisiyatifimle köprüden ayrıldım. Tabur Komutanı İsmail Çakmak ile aynı koğuşta kalıyorduk. Kendini astığını gördüm. Suçsuzların tutuklu kalması en çok FETÖ/PDY'ye yarıyor. Devletin itibarını zedeliyorlar. Tahliyemi talep ediyorum.' dedi.

Mahkeme Başkanı Öztürk, 'Sen başka bir yerdesin, bölüğün başka bir yerde bu normal bir durum mu?' şeklinde sanık Gürer'e soru sordu.

Sanık Gürer de birliklerin takviye amacıyla gittiği için olağan bir durum olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, 'Terör olayına gittiğini söylüyorsun ancak silahın bile yanında değil. Bu nasıl oluyor?' şeklindeki sorusuna sanık Gürer, 'Tabur Komutanı bana 'sen de gel' dedi. Ben de gittim. En kötü aracın arkasında G-3 vardı, onları kullanırım dedim.' cevabını verdi.

Bir diğer tutuklu sanık Mustafa Özkula da savunmasında, kalkışmayı gece 01.30 sıralarında cep telefonundan öğrendiğini, durumu bölük komutanına söylediğini, akademili olan bir yüzbaşının bir vatandaşa silah doğrulttuğunu, araya giren bir kişinin, bu kişiyi uzaklaştırdığını, herhangi bir olaya karışmadan kışlaya döndüklerini anlattı.

'Megafonla artistlik yapmak için gelmedik duyurusu'

Tutuklu sanık Gökhan Mengeç ise savunmasında, Samandıra'da bölük komutanı olduğunu, 15 Temmuz'dan 20 gün önce bu göreve başladığını dile getirerek, şunları söyledi:

'Samandıra gişelerde bir araçtan 4 kişi indi. Alay komutanının emriyle takviye geldiklerini söylediler. Bu kişilerden biri Binbaşı Şenol Deveci'ydi. Hakkari'deki görevden hatırladım. Yüzbaşılardan biri Serdar Erdoğan, diğerleri Suat Can ve Serkan Kocapınar'dı. Alay komutanı emir komutayı devretmemi istemeseydi, bu durumu sorgulardım. Kıdemli ve üst olmaları nedeniyle bize yardımcı olacaklarını düşündüm. Benim endişem tecrübesiz olan erbaş ve erlerdi. Eline megafon alan askerlerden biri 'Emir komutayı ele aldık. Halkın güvenliği için buradayız. Artistlik yapmak için gelmedik.' şeklinde duyuru yaptı. İnternetteki haberlerden kalkışma olduğunu öğrendim. Gördükten sonra kısa bir konuşma yaparak, 'emrim dışında bir şey yapmayın' dedim. Serkan Kocapınar, bir vatandaşa silah çekti, tehditler savundu. Mermiyi namluya sürünce vatandaşı vuracak düşüncesiyle müdahale ettim, tepki gösterdim. Sonra uzaklaştı.'

Sanık Mengeç, bir vatandaşın kendilerine yaptıklarının bir kalkışma olduğunu söylediğini, kendisinin de vatandaşa bu durumdan haberlerinin olmadığını, kışlaya döndüklerini söylediğini, herkesi araçlara bindirdiğini ve gişelerden ayrıldıklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

13.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmaya 29 tutuklu, 40 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Süleyman Yıldırım, olay tarihinde yüzbaşı olarak görev yaptığını, 19 yıl boyunca TSK üniforması giydiğini belirtti.

Olay günü öğleden sonra Harp Akademisi'ndeki dersten çıktıktan sonra 'başhoca' olarak görev yapan ve başka soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Ahmet Zeki Gerehan'ın kendilerini çağırdığını belirten Yıldırım, amfide birinci ve ikinci sınıftan öğrencilerin hazır bulunduğunu gördüğünü söyledi.

Gerehan'ın yanında Zafer Özleblebici'nin de bulunduğunu dile getiren Yıldırım, Gerehan'ın orada kendilerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir emir geldiğini ve buna göre okunacak listede yer alan personeli İstanbul'daki bazı birliklere personel temini kapsamında görevlendirdiğini ifade etti.

Yıldırım, kendisinin de Samandıra'daki birlikte görevlendirildiğini belirterek, kendilerine detayların Alay Komutanı tarafından söyleneceğinin aktarıldığını savundu.

Birilerinin KOKTOD tatbikatı gibi bahanelerle olaylardan habersiz olan askerleri topladığı saatlerde eşiyle dışarıda olduğunu öne süren Yıldırım, 'Haberim olsa o saatlerde dışarıda olmazdım. Trafikteyken telefonla arandım ve öğrencilerin akademiye çağrıldığı söylendi. Eşimi eve bıraktıktan sonra aracımla Samandıra'daki kışlaya gittim.' dedi.

Yoldayken neler olduğunu tahmin etmeye çalıştıklarını öne süren Yıldırım, çok ciddi bir terör eylemi olacağı gerekçesiyle askerlerden de yardım beklendiğini zannettiklerini savundu.

Nizamiyede yanına gittikleri Alay Komutanı Ömer Faruk Özköse'nin kamuflajları giymesini istediğini anlatan Yıldırım, 'Alay komutanı, bize üst komutanlıktan emir geldiğini görevimizin de KOKTOD kapsamında kolluğu desteklemek olduğunu söyledi. Bize görev yerimizin Samandıra gişeleri ile Kartal Köprüsü'nün güvenliğini almak olduğunu anlattı.' diye konuştu.

-'Teslim olan ilk kişiyim'-

Sanık Süleyman Yıldırım, Kartal Köprüsü'ne vardıktan bir süre sonra yoldan geçen vatandaşların kendilerine tepki göstermeye başladığını ifade ederek, şu iddialarda bulundu:

'Ben de bu konuyu netleştirmek için tabur komutanının yanına gittim. İsmail Yarbayın etrafındakilerle tartıştığını gördüm. Kendisine yaklaşarak ‘ne darbesi, ne diyor bu insanlar, gelme amacımız ile bu durum farklı, lütfen kışlaya dönelim' dedim. İsmail Yarbay da ‘emir bekliyorum' karşılığını verdi.'

Kargaşa içinde kalması nedeniyle aracına yetişemediğini savunan Yıldırım, 'Kalabalık arasındakilerden bazıları bizi darbetmeye çalıştı. Onlara kandırıldığımı, darbe için gelmediğimizi anlatmaya çalıştım. Aradan bazıları etrafımda set oluşturarak 100 metre ilerisindeki polislerin yanına götürdü. Orada kışla dışına çıkan askerlerle ilgili gözaltı kararı bulunduğunu öğrenmem üzerine teslim oldum. O bölgede teslim olan ilk kişiydim.' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, kimseden bir darbe emri almadığını öne sürerek, kimseye de bu tür bir emir verildiğine şahit olmadığını olay gecesi silah kullanmadığını savundu.

-'Silahla yaralama suçunu işlemedim'-

Tutuklu yüzbaşı Rüstem Üstünel de 15 Temmuz'da Kurmay Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın kendisinin de arasında olduğu 80 - 90 subayı topladığını anlattı.

Gerehan'ın kendilerini gruplara ayırdığını ve içinde bulunduğu grubu Samandıra'daki 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nda görevlendirdiğini dile getiren Üstünel, akşam saatlerinde kışlaya gittikten sonra görevlendirdikleri Tuzla Köprüsü'ne geçtiklerini söyledi. Üstünel, Kartal Köprüsü'ne vardıklarında buradaki askerlerin araçları durdurarak terör eylemi olacağını söyleyip içeridekileri evlerine yönlendirdiğini öne sürerek, daha sonra toplanan kalabalığın kendilerine tepki göstermeye başladığını ifade etti.

Buradaki insanlarla konuşurken kendilerine tepki gösteren bazı kişilerin olduğunu anlatan Üstünel, burada gördüğü polise tabancasını uzatarak silahını teslim etmek istediğini öne sürdü.

Üstünel, iddianamede üzerine atılı silahla yaralama suçunu işlemediğini öne sürerek, tabancasının olay anındaki karmaşa sırasında elinden alındığını savundu.

Duruşmada, söz alan bazı sanıklar da darbe girişiminden olay yerinde haberdar olduklarını öne sürüp, bölgeye terör olayı nedeniyle gittiklerini savunarak, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, bir kasım sanık savunmaları ile tahliye taleplerinin alınması amacıyla duruşmayı yarına erteledi.

14.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmaya 29 tutuklu, 50 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan müştekiler Galip Çolak ve Sinan Çağlayan, şüphelilerden eski yüzbaşı Rüstem Üstünel'den şikayetçi olduklarını belirterek, duruşmalara katılma talebinde bulundu.

Başbakanlık ve diğer müşteki avukatları da sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, duruşmalara katılma taleplerini iletti.

Katılma taleplerine ilişkin beyanları ve diğer talepleri sorulan tutuksuz sanıklar, bu taleplere ilişkin bir diyeceklerinin olmadığını ifade etti.

Davanın beşinci celsesinde, tutuklu sanık eski yüzbaşı Suat Can, savunmasının tamamlandı.

Can, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Can'ın savunma ve çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından sanık, müşteki ve taraf avukatlarının taleplerin alınması işlemine karar verdi.

Tutuklu sanıktan müştekilere 'Üniformamı yırttınız' şikayeti

Söz verilen tutuklu sanıklardan eski yüzbaşı Rüstem Üstünel, müştekilerin katılma taleplerini kabul etmediğini söyledi.

Olay tarihinde görevi başında bir askeri personel olduğunu öne süren Üstünel, bazı müştekilerin kendilerine müdahale ederken tabancasını aldığını ve üniformasını yırttığını savunarak, bu müştekilerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Taleplerin ardından verilen ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan yüzbaşı Mehmet Ayvaz ile üsteğmen Murat İkto'nun tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, duruşma salonundaki tutuksuz 18 sanığın tutuklanmasına, duruşma salonunda bulunmayan 5 tutuksuz sanık hakkında da yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz'da Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerini kontrol altına almaya çalışan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi personeline ilişkin hazırlanan iddianamede, 30'u tutuklu 117 sanık yer alıyor.

İddianamede, tüm sanıkların 'cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs', 'cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede ayrıca 'kasten yaralama' suçundan sanıklar üsteğmen Ersin Gelen ve yüzbaşı Süleyman Yıldırım hakkında 6 yıldan 18'er yıla kadar, sanık yüzbaşı Rüstem Üstünel hakkında 4 yıldan 11 yıla kadar, sanık Ali Özler hakkında da 9,5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-08 Nisan (2017) 'İstanbul 117 sanık Darbe Y./Kartal Köprü&Samandıra İşgali' davası

(15 Temmuz 2017, 14:25)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10890    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.536.560