Tam
EskidenYeniye
 

Gaziantep 42 sanıklı Darbe davası

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında kentte konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına başlandı.

Önceki haber title=Sonraki haber

12.11.2017 13:47 Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında kentte konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına başlandı.

10.11.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından cezalandırılmaları talep edilen dönemin eski tugay komutanı tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın da katıldığı duruşma, sanık savunmalarıyla sürüyor.

Bu arada, çevredeki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti, sanık yakınları üst aramasından geçirilerek salona alındı.

'Çok iyi koordine olmuşlardı'

TBMM ve Başbakanlık adına davaya katılan avukat Mustafa Doğa İnal, duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe faaliyetlerinin il bazlı, büyük karargahlar veya tugaylarda yoğun şekilde yaşandığını anımsattı.

İnal, şunları dile getirdi:

'İddianamenin anlatımıyla o gün için Gaziantep'te de yoğun bir şekilde darbe faaliyeti vardı. 31'i tutuklu 42 sanığın yargılandığı dava için buradayız. Diğer dosyalarda da olduğu gibi beklentimiz, darbecilerin hızlı ve etkin bir şekilde yargılanması ve cezalandırılması. Dosyada genel olarak bir şekilde darbe faaliyetlerinin koordinasyonunu daha önceden planlayan sanıkların, Gaziantep'te o gün için her ne kadar başarılı olamadılarsa da Türkiye genelinde gördüğümüz şuydu: Çok iyi koordine olmuşlardı, çok iyi planlama yapmışlardı fakat halkımızın tepkisi, halkımızın gayretiyle darbe faaliyetleri engellendi.

Dosyada sanık olan, o gün 5. Zırhlı Tugay Komutanı eski tuğgeneral Murat Soysal, darbe faaliyetine etkin katıldığı, daha sonra pişmanlık gösterdiği dosyadaki beyanlarda mevcut.'

DETAYLAR

8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından cezalandırılmaları talep edilen eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları katıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın da izlediği duruşmada TBMM ve Başbakanlık avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, TBMM, Başbakanlık ve Gaziantep Barosunun davaya katılma taleplerinin kabul edildiğini belirtti.

Davanın 'bir numaralı' sanığı, tutuklu yargılanan dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı Soysal, sınır illeri olması nedeniyle Gaziantep ve Kilis'teki görevlerin zorluklarını anlatarak, 'Beynini başka unsurlara satıp memleketimize kurşun atanlar ile memleketi bekleyenler arasında ayrım yapılacağına inancım tamdır.' dedi.

Mahkeme Başkanı Durmaz'ın, sesini alçaltmasını istediği sanık Soysal, hassas olduğu için sesini yükselttiğini belirterek özür diledi.

Başkan Durmaz'ın, 'Sözde sıkıyönetim listesinde niçin isminiz yazıyor?' sorusu üzerine sanık Soysal, 'Belgeyi yazanların hiçbirini tanımıyorum. Orada konsey diye yazılan kişilerden 7-8 yaş büyüğüm. Bölgeyi bildiğim için ve bölgedeki tugay komutanları yazılı olduğu için ismimin yazıldığını düşünüyorum. Bölgenin hassasiyetini düşünmüş olabilirler ya da bizim gibi Atatürkçü insanları kötü duruma düşürmek de istemiş olabilirler.' diye yanıt verdi.

15 Temmuz'da 3 devir teslim

15 Temmuz sabahı saat 09.00'dan 11.00'e kadar kışlaya gelen yeni komutanların devir teslim törenini yaptırdığını, ardından Kilis'e gittiğini anlatan sanık Soysal, şunları söyledi:

'Kilis Tabur Komutanı yeni gelmişti. Onun da devir teslim törenini gerçekleştirdim. 17.50'de Hatay'a vardım. Buradaki devir teslim törenine katıldım. Saat 20.00'de Hatay'dan ayrıldım. Hatay Çurcur Bölüğü'ne saat 20.30'da girdim, 21.30'da ayrıldım ve 22.40 sıralarında Gülbaba bölgesinde yaptırmış olduğumuz emniyet sistemini kontrol etmek istedim. Geceyi güvenlik tedbirini kontrol etmek için burada geçirmeyi düşünüyordum. Dönemin İskenderun Tugay Komutanı, kişiye özel mesaj geleceğini söyleyince saat 22.00 sıralarında kurmay başkanını arayıp, 'Mesaj geldi mi?' diye sordum.

Kurmay başkanının sesi uykulu geliyordu, 'Bilgim yok.' dedi. 22.30'da hareket merkezi subayı Alpaslan (tutuklu sanık) beni arayarak, İstanbul Boğaz Köprüsü'nde askerler olduğunu söyledi. 5 dakika sonra Gülbaba Hudut Taburu'na girdim. Televizyonda Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını gördüm. DEAŞ olabileceğini düşündüm, kişiye özel mesajın da bu konuda geleceğini düşündüm. 23.00'te tekrar Alpaslan aradı, 'sıkıyönetim emri' mesajı geldiğini söyledi. 'Hayrolsun inşallah.' diye tepki gösterdim. Bana Gaziantep ve Kilis'ten sorumlu sıkıyönetim komutanı olduğumu söyledi. Ben de 'Kilis de mi var?' dedim. İki ili de bana verdiklerine göre, büyük bir DEAŞ saldırısı olacağını düşündüm ve o bölgeye hareket ettim. Bulunduğum bölge dağlık olduğu için telefon çekmiyordu. 22.55'te Gülbaba'dan ayrıldım. Saat 23.10 civarı kurmay başkanı aradı ve mesajın geldiğini söyledi. Mesajın içeriğini bilmediğim için 'Herhangi bir şey yapmayın, güvenlik tedbirini arttırın, ben geliyorum, gelince bakarız.' dedim.'

Mahkeme Başkanı Durmaz'ın 'Sözde sıkıyönetim komutanı olduğunuzu okuyorlar, içeriğini okumamışlar mı?' sorusu üzerine sanık Soysal, mesajın içeriğini ayrıntılı anlamadıklarını öne sürdü.

Durmaz'ın, 'Sözde sıkıyönetim emrini hiç merak etmediniz mi?' sorusuna karşılık sanık Soysal, 'O esnada ilk şokta ne olduğunu anlayamadım, aklıma gelmedi.' yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı Durmaz, 'Saat 01.00 civarı tugaya geldim.' diyen sanığa, '140 kilometre yolu 2 saatte mi geldiniz?' sorusunu yöneltti.

Soysal, soru üzerine şunları kaydetti:

'Sık sık telefonla görüştüğüm için zaman zaman durduk. Alpaslan Kılıç'tan sonra 23.20'de Adana Tümen Komutanı ile görüştüm. Kendisi de yolda olduğunu, güvenlik tedbirlerini artırmamızı, mesajı (sözde sıkıyönetim emri) dikkate almamamızı söyledi. Daha sonra Kahramanmaraş Komutan Yardımcısı Uzay Şahin, (başka darbe girişimi davasında tutuklu sanık) aradı.

Sıkıyönetim ilan edildiğini, kendisinin de Kahramanmaraş komutanı olduğunu söyledi, sonra telefon kesildi. Daha sonra Gaziantep Jandarma Alay Komutanı'yla görüştüğünü, girişim olabileceğini ve benim de sıkıyönetim komutanı olarak adımın yazıldığını, olduğumu söyledi. Ben de garnizon komutanı olduğumu söyledim. Bunu 'Sıkıyönetim komutanı değilim.' demek için söyledim.'

Sözde 'sıkıyönetim emrini' cezaevinde okumuş

Mahkeme Başkanı Durmaz, 'Hala merak edip de sormadınız mı mesaj içeriğini?' diye sordu.

Soysal, bunun üzerine şöyle devam etti:

'Kendisi, bir kısım gruplar tarafından darbe girişimi olabileceğini ve dışarıda olduğunu söyledi. Ben de kışlaya gidip 'Bir bakar mısın?' diye rica ettim. Daha sonra Gaziantep Valisi ile 23.30'da görüştüm, 'Paşam ne oluyor?' diye sordu, ben de herhangi bir bilgi edinemediğimi, kışlaya gider gitmez kendilerini arayacağımı söyledim ancak bunun öncesinde Orman Erbaş, 'Kışlanı kontrol altında tut, kendine de dikkat et.' demişti.

Bunu daha sonra komutanların derdest edildiği için söylediğini anladım. Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanı'nı aradım, alaya kimin vekalet ettiğini sordum, Uzay Şahin'le koordineli olmasını söyledim. Daha sonra konuşmalarla ilgili hakkımda tutanak tutulmuş. Bu tutanağı kabul etmiyorum. Uzay Şahin'in söylediklerini benim söylediğim gibi algılamış, karıştırmış.'

Soysal'ın, o geceki görüşmelerde kimseye sıkıyönetim komutanı olduğunu söylemediğini öne sürmesi üzerine Mahkeme Başkanı Durmaz, 'Birçok kişi duyduğunu söylüyor, bunların hepsi mi yalan söylüyor?' diye sordu.

Soysal, ast-üst ilişkisi olan kişilerin tutanak tuttuğunu, bunun emir üzerine yapılmış olabileceğini savundu.

Soysal'ın saat 23.45 civarlarında MİT Bölge Başkanı'yla ÖSO'ya gönderilecek yardım tırlarıyla ilgili görüştüğünü belirtmesi üzerine Başkan Durmaz, 'İçinde kalkışma olan konuları anlat. O arada eşinle konuştuysan onları da istemiyorum.' diyerek sanığı uyardı.

Dönemin Kilis İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin'le konuşmasında mesajı okuyunca emrini ileteceğini söylediğini kaydeden Soysal, 'Ancak tutanak tutulmuş, sıkıyönetim komutanı olduğumu söylemedim, 'Darbe, Başbakan'a yapılıyor.' dediğimi kabul etmiyorum.' beyanında bulundu.

Saat 00.45'te akaryakıt istasyonuna girdiğini ifade eden Soysal, şunları dile getirdi:

'O sırada kesin anlamıştım hain bir grubun kalkışması olduğunu. Milletimizin yanında olduğumuzu, birlikten dışarı herhangi bir çıkış olmayacağını astlarıma ilettim. Saat 01.15'te Valimizi aradım, o da hiçbir şekilde dışarı araç çıkmadığı için Gaziantep halkının kendisine minnettar kalacağını söyledi. Ben de çok mutlu oldum. O saate kadar tugayda neler olduğunu iddianamede öğrendim.'

Başkan Durmaz, bunun üzerine sanığa 'Sormadınız mı, neler yaptınız diye? Tugayın komutanısınız, araçlar hazırlanmış, mühimmat alınmış, 3 bin ekmek yapılmış, harita açılmış. Gelip yattınız mı? Siz hep böyle mi yönettiniz tugayı?' sorusunu yöneltti.

Soysal, harita görmediğini, kışlada sıkıyönetim emrini de okumadığını öne sürerek, 'Sıkıyönetim emrini cezaevindeyken okudum. Kesinlikle ilk öğrendiğim andan itibaren bizim birliğimizin vatandaşa silah çevirmeyeceği kafamda yer etmiştir. Kim ne söylerse söylesin, buna komutanlar dahildir.' ifadelerini kullandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümü sanık savunmalarıyla devam etti.

'Senin karşında çocuk mu var?'

Tutuklu sanık Hakan Çınar darbe girişiminden bir ay önce kurmay başkanı atandığını belirterek, iddianamede iki kelimeden birinin ya Hakan Çınar ya da kurmay başkanı olduğunu belirterek, savunmasına mesleki tecrübelerini anlatarak başlamak istedi.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, sanığa 'Dünyanın en iyi insanı olabilirsin, tecrübeli komutan da olabilirsin ancak yargılama için önemli olan o gece neler yaptıkların. O nedenle geçmişin beni ilgilendirmiyor. İddianamede atılı suçlamaları ve o gece neler yaptın onları anlat.' diyerek uyardı.

İddianamede 'emir, plan ve görevlendirme' ifadelerinin geçtiğini, bunların üçünün de tugay komutanı emriyle olduğunu savunan Çınar, kurmay başkanı olarak askerin veya herhangi birliğin tugay dışına çıkması emri verme yetkisinin olmadığını söyledi.

Saat 22.00 sularında tugay komutanının aradığını ve neler olduğunu sorması üzerine harekat merkezini aradığını, bu sırada televizyonda köprünün kapandığını gördüğünü anlatan Çınar, 'Harekat Yıldırım mesajı geldiği söylendi. Hazırlanıp tugaya gittim. Saat 23.00'te kışlaya vardım. Başbakanın açıklaması yoldayken olduğu için görmedim. Aklıma DEAŞ'ın terör saldırısı ihtimali ve Suriye sınırındaki askeri araçlar geldi.' dedi.

Başkan Durmaz, 'Şehrin ortasında, köprüdeki askeri araçlarla sınırdaki olay bir mi? Bu iki olayı nasıl bir tutarsın?' diye sordu. Çınar, askeri geçmişinden dolayı aklına terör saldırısı ihtimalinin geldiğini savundu.

Çınar, kışlaya geldikten sonra personelin durumunu sorduğunu, harita istediğini ama o sırada sıkıyönetim emrini okumadığını söyledi.

Bunun üzerine Başkan Durmaz, 'Personeli sordun, harita istedin ama o sırada sıkıyönetim emrini okumadım. Mesajın içeriğine bakmadan nasıl planlama yaptın? Senin karşında çocuk mu var, bizimle dalga mı geçiyorsun? Sadece 3 sayfalık sözde emri okumadın mı?' diyerek sanığa tepki gösterdi.

'Darbe bildirisi olduğunu saat 24.00'te anladım'

Çınar, harekat merkezinde 30'a yakın insan olduğunu, herkesin bir şeyler söylediği belirterek şunları söyledi:

'Mesajı elime aldığımda ya biri aldı ya telefon geldi okuyamadım. Mesajı idrak edebilmem 45 dakika veya 1 saatimi aldı. Ben geri zekalı değilim, tecrübeli bir askerim. Saat 24.00 sularında darbe bildirisi olduğunu anladım. Yolda kışlaya giderken aklımda 4 düşünce vardı. Gaziantep'te lojman güvenliği, kışla emniyeti, hudut karakolları takviyesi ve Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme (KOKTOD) vardı.'

Başkan Durmaz, 'Sıkıyönetim emrini okumuyorsun ama haritayı istetip üstünde işaretlemeler yaptırıyorsun.' demesi üzerine sanık zihnindeki çalışmayı yaptırdığını darbe girişimine dahil olma gibi bir niyetinin ve yetkisinin olmadığını öne sürdü.

Diğer birliklere 'sıkıyönetim emri'nin iletilmesi talimatını verdiği iddiasını kabul etmeyen sanık Çınar, 'Gelen evrakın gönderilmesi emri vermedim, zaten evrakı görmemiştim. Zaten okuduktan sonra gönderilecek evrak değildir.' dedi.

3 bin ekmek yapılmasını istemiş

Çınar, tankçı birliklere 'Personel durumunuza bakın, araç ve mürettebat durumunuza bakın' dediğini çünkü neyle karşılaşacağını bilmediğini ancak 7 tankın çalıştırılması, mühimmat dağıtılması yönünde talimat vermediğini öne sürdü. 3 bin ekmek yapılması talimatını verdiğini kabul eden Çınar, bu üretimin dışarıdan gelecek ve izne çıkacak askerler için yapılmasını istediğini iddia etti.

Başkan Durmaz'ın, 'Çalışmayı eksiksiz yapıyorsun ama plan yok. Çalışma listesi var. Ekmeklerin hazırlanması istemişsin, görev dağılımı yapılmış ama plan yok, nasıl oluyor?' sorusuna sanık Çınar, kurmay başkanının yaptığı çalışmanın, komutanın onaylamasıyla plan haline geleceğini savundu.

Tutuklu sanık eski istihbarat astsubaylar Osman Tutdu ile Mesut Dündar, kışlaya çağrıldıklarında lojmanda tesadüfen kurmay başkanının makam aracına denk geldiklerini ve kışlaya geldiklerini, darbe girişimiyle ilgili herhangi bir eylemde bulunmadıklarını öne sürdüler.

'Suriye ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşündüm'

Dönemin Birinci Tank Tabur Komutanı eski yarbay tutuklu sanık Hakan Yazılıtaş da amiri olduğu birliğin Valiliği kontrol altına alması için görevlendirilen birlik olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Yazılıtaş şöyle devam etti:

'Birliğimiz, Suriye'ye müdahale için hazır bekletilen çok önemli bir taburdur. 30 tankımız, 40 ZPT var ve 200 bin mühimmat tanklarda hazırdır. Böyle bir tabur Türkiye'de yoktur. Sınırda olaylar olduğunda Gaziantep yakın olmasına rağmen Kahramanmaraş ya da Şanlıurfa'dan takviye gitmişti. Benim taburuma dokunulmadı. Çünkü Suriye'ye yapılacak harekatta benim taburum kullanılacaktı.'

O gece kışlaya çağrıldığını söyleyen Yazılıtaş, 'Tugaya giderken personele 'Uyumayın, her an çağrılabiliriz, tatbikat değil.' dedim. Çünkü ilk kez ben aranıyordum. Tabura giderken 'Bütün personeli çağırın.' dediler. Saat 23.22'de Gaziantep'te olanları mesaiye çağırdım. Ben bu emri Ani Müdahale Taburuma verdim. Benim tabur 280 kişidir, Ani Müdahale Taburu ise 580 kişidir. Suriye ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşündüğüm için buraya gönderdim. Tabura geldiğimde nöbetçi amir Mehmetçik'i kaldırması yönünde emir vermiş. Bunun üzerine ben Suriye'ye yönelik operasyon olduğu konusunda emin oldum.'

Başkan Durmaz'ın 'Düşünüyorsun da niye sormuyorsun?' sorusuna sanık Yazılıtaş, 'Gizli bilgi olduğu için telefonda konuşmam doğru olmazdı' diye yanıt verdi.

Sanık, 'Televizyon izlemedin mi?' sorusunu da 'Benim saat 23.00'a kadar hiçbir şeyden haberim yoktu. Ders çalışıyordum. Görev bilinciyle üstümü giyip kışlaya gittim, televizyona bakmadım.' şeklinde yanıtladı.

Sanık Yazılıtaş, daha sonra tanklarda bulunan mühimmatın kontrol altına alınması talimatı verdiğini söylemesi üzerine Başkan Durmaz, 'Ama şarjörlere mühimmat basılmış, ne diyeceksin?' diye sordu.

Sanık, soruya karşılığı verdi:

'Mühimmat açık haldeydi, 'Mühimmatı sayın, kontrol altına alın.' dedim. Hatta 'Başına da 2 güvenilir adam koyun' dedim. Tanklardaki açık mühimmatları güvenlik altına aldırdım. Herhalde saymak için şarjörlere mühimmat doldurmuşlar, sayımı kolay olsun diye.'

Başkan Durmaz'ın 'Belki Türkiye'deki darbe girişiminin gidişatı beklenmiştir?' sorusuna sanık Yazılıtaş, 'Öyle bir niyetim olsa bendeki mühimmat kimsede yok. O gece Türkiye'de kullanılan mühimmat, taburumdaki mühimmatın 10'da biridir. Ben de darbeye katılabilirdim.' diye konuştu.

Dönemin 2. Tank Bölük Komutan Vekili tutuklu sanık Gıyasettin Çalışkan da eski yarbay Hakan Yazılıtaş'ın emriyle personeli göreve çağırdığını ifade ederek, o geceyi şöyle anlattı:

'Tabur komutanı ilk geldiğinde saat 23.00-23.15 civarıydı. Kendisi geldikten sonra alarm durumu olduğunu, personelin garajlar bölgesinde hazır beklemesi gerektiğini söyledi. Daha sonra askerler kamuflajlı ve silahlı şekilde çıktı; tahminen 10-15 kişi. Şarjörsüz vaziyette.'

Başkan Durmaz'ın 'Tutuklu sanık Engin Kaykı, şarjörlere mermi basılması emrini iletti mi?' sorusuna Çalışkan 'G3 piyade tüfeklerinin mühimmatlarını emniyetli saymak amacıyla şarjörlere basılarak, depolarda muhafaza altına alınmasını ve kilitli bir şekilde muhafaza edilmesini söyledi.' karşılığını verdi.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz çapraz sorgusunda sağın hazırlık aşamasında verdiği ifadede saymaktan bahsetmediğini hatırlatması üzerine sanık, savcılıktaki ifadesini olaydan 6 ay sonra verdiğini o yüzden sayılma amaçlı dememiş olabileceğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Kasım Pazartesi tarihine bıraktı.

İDDİANAME

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosunca hazırlanan iddianamede, darbe girişimi gecesi saat 22.30'da sözde 'sıkı yönetim' emrinin geldiği, tugay komutanının il dışında olduğu ve dönemin kurmay başkanı tutuklu sanık Hakan Çınar'ın tüm personeli mesaiye çağırdığı belirtilmişti.

İddianamede, aynı gece birlik komutanlarıyla toplantı yapıldığı ve şehrin haritası açılarak valilik, belediyeler, havalimanı, askeri lojmanlar ve kritik kavşaklarda tank ve piyade tabur komutanlığı personelinin görevlendirildiği kaydedildi.

Kobra tipi helikopter, 8 tank, 6 'Unimog' tipi askeri araç, 5'i otobüs olmak üzere 6 sivil araç ve mayına dayanıklı askeri aracın mühimmatıyla darbe için hazırlandığı bildirilen iddianamede, ayrıca askerlerin kamuflajlı şekilde hazır bekletildiği ve 3 bin ekmek ile yemek hazırlandığı bilgisine yer verildi.

Paralel yapı-27 Mayıs (2017) 'Gaziantep 42 sanık TSK Yapılanması/Darbeye destek' davası

(12 Kasım 2017, 13:47)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=11679    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.543.883