Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda HSYK eski Başkanı İbrahim Okur, Adalet Akademisi eski Başkanı ve Yargıtay eski Üyesi Hüseyin Yıldırım ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Eski Başkanı Ekrem Ertuğrul hakim karşısına çıkarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

29.07.2018 12:44 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda HSYK eski Başkanı İbrahim Okur, Adalet Akademisi eski Başkanı ve Yargıtay eski Üyesi Hüseyin Yıldırım ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Eski Başkanı Ekrem Ertuğrul hakim karşısına çıkarıldı.

HSYK ESKİ BAŞKANI İBRAHİM OKUR

23 Temmuz'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Okur, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın üniversite yıllarından itibaren örgütün gizli toplantılarına katıldığı, meslek hayatı boyunca ülke yargısında strateji belirleyen etkin görevlerde yer aldığı, örgütün yargıya yerleşmesi için etkin rol üstlendiği, yargıyı ele geçirmede üst düzey yönetici olarak aktif rol oynadığı, böylelikle sıkı bir disiplin içinde hareket ederek örgüt hiyerarşisi içinde yönetici konumunda bulunduğu iddia edildi.

'Silahlı terör örgüt yöneticiliği' suçlamasını asla kabul etmeyeceğini söyleyen İbrahim Okur, darbe girişimini evinde televizyondan öğrendiğini, hakkında gözaltı kararının bulunduğunu öğrendikten sonra da teslim olduğunu belirtti.

Buna karşın bazı basın yayın organlarında 'örgütün kara kutusu kaçarken yakalandı' şeklinde yapılan haberlerle kendisi hakkında algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Okur, hakkında tek bir somut delil bulunmadan 2 yıl 6 gündür tutuklu olduğunu savundu.

Usule ilişkin itirazlarını dile getiren İbrahim Okur, hakkında suç üstü hükümlerinin uygulanamayacağını, soruşturmanın görevsiz ve yetkisiz makamlarca yürütüldüğünü, bu nedenle geçersiz sayılması gerektiğini öne sürdü.

Hakkındaki suçlamaların görev suçu kapsamında olup olmadığının irdelenmesini isteyen Okur, görev suçu olduğunun kabulü halinde dosyasının Anayasa Mahkemesine gönderilmesini, kişisel suç kabul edilmesi halinde ise ancak Yargıtay Ceza Genel Kurulunda yargılanabileceğini iddia etti. Okur, soruşturma sırasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile yargılama yerinin değiştirilmesinin Anayasa'nın doğal hakimlik ilkesine aykırı olduğunu ileri sürdü.

İddianamede, hakkında somut herhangi bir delil bulunmadığını, 19 yıllık meslek arkadaşı Birol Erdem'in lehine verdiği tanık ifadelerinin dosyaya konulmadığını, yalnızca bir ByLock yazışmasında, suç unsuru taşımayan bir şekilde adının geçmesine rağmen bunun bile aleyhinde delil gibi sunulduğunu iddia etti.

Örgüt içinde yer almadığını, hayatının hiçbir döneminde kod adı kullanmadığını ancak iddianamede bunun öne sürüldüğünü belirten Okur, şu savunmayı yaptı:

'Kod adı kullandığım söyleniyor ama bu adın ne olduğu yazmıyor. İftira niteliğindeki duyuma dayalı tanık beyanlarına itibar edilmiştir. Hiçbir zaman üyesi veya yöneticisi olmadığım bu örgüte karşı yürüttüğüm mücadele görmezden gelinerek karşınıza bir suçlu gibi çıkarıldım. Hiçbir illegal yapı içinde olmadım. Bu hareket içindeki gördüğüm yanlışları haykırdığım ortadadır. Devlet yetkililerinin Pensilvanya'da ziyaret ettiği, Meclis kürsüsünden övgüler düzdükleri, Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 'örgüt yoktur' kararı verdiği bu örgütle, gizli gündem olmadan, bilmeden, Bakan ve Müsteşarın bilgisi dahilinde görev yapmak suç mu? FETÖ/PDY üyesi olmam asla söz konusu değildir. Masum olduğum anlaşılacaktır.'

Üniversite yıllarından itibaren örgütün toplantılarına katıldığı iddiasını da reddeden Okur, İzmir'de üniversite okuduğu yıllarda gecekondu gibi bir evde kaldığını, cemaat mensuplarının kendisini evlere çekmeye çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını savundu.

Bakanlıkta görev yaptığı dönemi anlatan Okur, bu dönemde uzun yıllar arkadaşı olan eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve Ahmet Hamsici ile sık sık görüştüğünü, ailecek de yaptıkları ev toplantılarının sohbet toplantısı olarak görülemeyeceğini iddia etti.

2010 Anayasa değişikliği süreci

İbrahim Okur, 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğinden önce yargının tarafsız olmayı başaramadığını, Anayasa Mahkemesinin 367 kararının AK Parti'nin kapatma davasının yanı sıra o dönemdeki HSYK ile hükümet arasında büyük gerilimler yaşandığını anlattı.

Bu gerilimlerin büyük çoğunluğunun kamuoyu önünde yapıldığını, HSYK Başkanvekili, dönemin Yargıtay Başkanının yaptıkları hükümete karşı açıklamalarla gergin ortamın daha da arttığını ifade eden Okur, bu süreçlerin ardından Anayasa değişikliğinin gündeme geldiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin ardından yapısı değiştirilen yeni HSYK'nın üyelerinin seçimiyle ilgili de bilgi veren Okur, yeni HSYK'nın oluşumunun ardından Yargıtay ve Danıştaya üye seçimi yapıldığını aktardı.

Okur, üye seçimi sürecinde cemaatin Yargıtaya seçilecek 160 üyenin 140'ının kendilerinden olması konusunda ısrar ettiğini, buna karşı çıktıklarını, bunun üzerine cemaat mensubu HSYK üyelerinin kendisine, 'Hocaefendi öyle istiyor' dediğini anlattı. Bunun üzerine tepki göstererek toplantıyı terk ettiğini söyleyen İbrahim Okur, konuyu ilettiği dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın bu kişilerle bir şekilde anlaşma sağlanmasını istediğini, sonunda bir listede anlaşıldığını kaydetti.

Zekeriya Öz nasıl Başsavcıvekili oldu?

İstanbul'da yürütülen Ergenekon soruşturmasının sulandırıldığını düşündüğünü, bu nedenle soruşturmayı yürüten eski savcı Zekeriye Öz'ün görevden alınmasını istediğini savunan Okur, 'O dönemde kararname çıkaracaktık. Türkan Saylan'ın da soruşturmaya dahil edildiğini gördüğümde, bu soruşturmanın derin devletle hesaplaşma amacından çıktığını anlamıştım. Müsteşar beye ilettim. Zekeriya Öz'ü almanın yolunu aradık.' dedi.

Dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın isteğiyle Öz'ün, soruşturmadan alınarak Başsavcıvekili yapıldığını anlatan Okur, 'Yani, Zekeriya Öz'ü ödüllendirmek için değil, soruşturmadan uzaklaştırmak için Başsavcıvekili yaptık.' diye konuştu.

Okur, bundan sonraki süreçlerde de cemaat üyesi yargı mensuplarının yanlışlarını kamuoyunda dile getirdiğini, Ergenekon davasında tutuklu bulunan iki milletvekilinin bırakılması gerektiği yönünde basına demeç verdiğini hatırlattı.

CMK 250. maddeyle yetkili savcıların yetkilerini aşmaya başladıklarını, bunu da bir televizyon canlı yayınında dile getirdiğini, konuyla ilgili daha sonra da basına açıklamalar yaptığını anlatan Okur, süreçte rahatsızlıklarını dile getirmeye devam ettiğini, bu nedenle 2011'den itibaren cemaat mensubu HSYK üyeleriyle aralarında tartışmalar çıktığını öne sürdü.

MİT krizi

MİT krizinin yaşandığı 2012 Şubat ayında yaşananları da anlatan İbrahim Okur, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağırdığını, bunun duyulması üzerine, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in kendisini Hakimevine çağırdığını belirtti. Okur, 'Bakan beyin yanında Fikret Seçen'i aradım. 5 kişiyi Oslo görüşmeleri nedeniyle ifadeye çağırdığını söyledi. 'Bunlar devlet politikası, siz karışamazsınız' dedim. Bu görüşmeden sonra Hakimevinden ayrıldık. Bir süre sonra internet sitelerine sızdırdılar. Ardından Bakan bey ile özel uçakla İstanbul'a gittik. Dolmabahçe Ofis'te Başsavcı Turan Çolakkadı ve Fikret Seçen ile görüşme yaptık. Evrakı yetkisizlik vererek, Ankara'ya göndermelerini söyledik.' ifadelerini kullandı.

Buna rağmen verilen sözü tutmadıklarını, bu sırada dönemin Ankara Başsavcısı Ethem Kuriş ile de görüştüğünü, evrakın gelip gelmediğini sorduğunu anlatan Okur, bu görüşmeden sonra Ankara Başsavcılığının da MİT Müsteşarını özel kaleme not bırakarak ifadeye çağırdığını öğrendiğini anlattı. Okur, tekrar görüştüğü Ethem Kuriş'ten, birkaç gün süre verilmesini istediğini, bu sürede de yasanın çıkarıldığını aktardı.

İbrahim Okur, 'Cemaatin operasyonel olaylarını MİT krizi sırasında burada kavradım. Bu yapının artık dış güçlerin güdümünde olduğunu, İsrail ve ABD'nin aracılığıyla bu yapının operasyon yaptığını düşünüyorum. Cemaat diye bilinenlerin bu kadar aklının olduğunu düşünmüyorum.' diye konuştu.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanması

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanma süreçleriyle ilgili de bilgi veren Okur, bu konuyla ilgili de Fikret Seçen'i aradığını, dosyada önemli şeyler bulunduğunu söylediğini aktardı. Avrupa'dan da tepkiler gelmesi nedeniyle en azından bu kişilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini belirttiğini söyleyen Okur, Mahkeme Başkanını değiştirdiklerini, bunun ardından Şık ve Şener'in tahliye edildiğini kaydetti.

Ergenekon, Balyoz hakim ve savcılarıyla ilgili şikayetler

İbrahim Okur, Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargah, Oda TV gibi soruşturmaları yürüten savcılar ile yargılamayı yapan hakimlerle ilgili HSYK'ya 2013'te gelen şikayetlerle ilgili de bilgi verdi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin şikayetleriyle ilgili Kurul'da 14 dosya bulunduğunu söyleyen Okur, bu dosyaların tümünde hakim ve savcılar hakkında soruşturma açılması yönünde oy kullandığını ancak çoğunluk sağlanamadığı için tümünün reddedildiğini anlattı.

Buna rağmen iddianamede, 'HSYK'da görev yaptığı dönemde kumpas davalarının hakim ve savcılarıyla ilgili ret kararı vererek onları koruduğunun' belirtildiğini savundu.

Okur, tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ettiler. Savunmasının uzun olduğunu belirten Okur'a, savunmasına devam etmesi için süre verildi.

Verilen aranın ardından Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Okur'un tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 11 Eylül'e bırakılmasına karar verdi.

ADALET AKADEMİSİ BAŞKANI VE YARGITAY ESKİ ÜYESİ HÜSEYİN YILDIRIM

24 Temmuz'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Adalet Akademisi Başkanı ve Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanık Yıldırım, avukatı ve yakınları katıldı.

İddianamede, öğrencilik yıllarından beri dahil olduğu terör örgütü üyeliği faaliyetlerini hakimlik mesleğinde de sürdürdüğü, örgüt toplantılarına katılıp himmet topladığı, bu toplantılarda örgüt üyelerinin faaliyetlerini gizlilik içinde sürdürmeleri yönünde talimat verdiği belirtilen Yıldırım'ın, Adalet Akademisi Başkanıyken terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da görüştüğü ifade edildi.

Yargıtay üyesi seçildikten sonra divan üyelerinin ve daire başkanlarının seçilmesinde belirleyici olduğu, örgütün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı belirtilen Yıldırım'ın, yargıda alınacak kararların belirlendiği ve heyet şeklinde çalışan örgüt biriminin 'taktiksel beyin takımı'nda yer aldığı, örgütün yargıya sızmasında etkin olduğu, Adalet Bakanlığı, Adalet Akademisi ve Yargıtayda örgütün özel görevli yöneticisi konumunda bulunduğu kaydedildi.

Önceki duruşmada savunmaya hazırlanamadığını öne sürerek süre isteyen Yıldırım'a, savunmasını yapması için söz verildi.

Usul itirazlarını dile getiren Yıldırım, suç tarihindeki mevzuata göre özel hükümlere göre yargılanması gerektiğini öne sürerek, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılanmasının tabii hakimlik ilkesine aykırı olduğu iddiasında bulundu.

Soruşturmanın usulüne uygun yürütülmediğini öne süren Yıldırım, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını da savundu.

Örgütün sivil imamlarıyla aynı yerde baz çakışmaları tespitini kabul etmeyen Yıldırım, 15-16 Temmuz 2016'de Marmaris'te ve Yalova'da olduğunun belirtildiğini dile getirerek, bu tarihlerde Ankara'da olduğunu iddia etti. Yıldırım, baz sinyali aldığı veya telefonla görüştüğü belirtilen kişileri tanımadığını ileri sürdü.

Hüseyin Yıldırım, belirli tarihlerde örgüt mensubu 37 kişiyle aynı anda yurt dışına giriş-çıkış yaptığı yönündeki tespiti de reddetti. Yurt dışına giriş çıkış yaptığı tarihlere bakıldığında, bunların hepsinin Yargıtayın veya Türkiye Adalet Akademisinin resmi ziyaretleri olduğunu, aynı anda yurda giriş yaptığı belirtilen sivil imamları tanımadığını iddia etti. Yıldırım, ziyaretlerde yanında şu anda Yargıtayda halen görev yapan üyelerin de bulunduğunu, ziyaretlere ilişkin resmi yazıların Yargıtaydan istenebileceğini belirtti.

Terör örgütü elebaşı ile görüştüğü iddiası

Sanık Yıldırım, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı iken dil eğitimi için gittiği ABD'de, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile Pensilvanya'da görüştüğü iddiasını da kabul etmedi.

Bu iddianın BİMER'e yapılan bir ihbar üzerine iki polis memuru tarafından tutulan tutanakta yazdığını, iddianameye de bu şekilde girdiğini ileri süren Yıldırım, ihbarcının ifadesinin alınmadığını, şikayetinin dosyaya konulmadığını savundu.

Herhangi bir araştırma yapılmadan bunun iddianameye dayanak yapıldığını söyleyen Yıldırım, 'Dayanaksız tutarsız iddiayı reddediyorum. Dil eğitimi için ABD dahil hiçbir ülkeye gitmedim. 2010 ile 2014 yılları arasında yaptığım Akademi Başkanlığım döneminde ABD'ye gidip gitmediğimin ilgili yerlerden sorulmasını istiyorum.' dedi.

Adalet Akademisinde örgüte eleman temin ettiği iddiasının da tutarsız ve dayanaksız olduğunu ileri süren Yıldırım, akademide başkan olarak görev yaptığı 3 yıl 3 ayda, 4 bin hakim savcı adayının meslek öncesi, 5 bin hakim savcının da meslek içi eğitimlerini yaptıklarını, şeffaf bir eğitim süreci gerçekleştirdiklerini savundu.

Hüseyin Yıldırım, 2010 referandumu sonrası yeniden şekillenen HSYK seçimi için aday belirlenmesinde aktif rol oynadığı iddiasını da somut delil bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.

Yıldırım, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık hakkında ifade veren eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma 17 Eylül'e bırakıldı.

YARGITAY 9. CEZA DAİRESİ ESKİ BAŞKANI EKREM ERTUĞRUL

25 Temmuz'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonunda görülen duruşmada, kamuoyunda 'kumpas davaları' olarak bilinen Balyoz, Devrimci Karargah gibi davaların onandığı eski Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Başkanı Ekrem Ertuğrul, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İddianamede, Ertuğrul'un, örgüt mensuplarınca örgüt adına çalışması için takip edildiği, örgüt yöneticisi olmakla yargılanan eski tetkik hakimi ve eski Yargıtay üyesi Ahmet Toker ile 2001, örgüt mensubu eski tetkik hakimi ve daire üyesi Fikriye Şentürk ile 2003'ten bu yana birlikte çalıştığı, bu kişilerin üye seçilmeleri konusunda girişimde bulunduğu savunuldu.

Ertuğrul'un ayrıca kamuoyunda geniş yer tutan Balyoz davasında oy birliğiyle onama kararı verilen heyette başkan olarak yer aldığı, Dairede dizayn edilen yapı içinde birçok örgütsel taktiğin uygulandığı süreçlere tanık olmasına rağmen örgüt mensubu üyelerle çalışmaya devam ettiği belirtildi. İddianamede, Ertuğrul'un örgüt içinde yer almamakla birlikte örgüt üyeleriyle fikir ve eylem birliği içinde yapıya dahil olarak örgütün istediği kararların çıkmasını sağladığı ileri sürüldü.

Tanıklar dinlendi

Sanık Ertuğrul, yakınları ve avukatının katıldığı duruşmada, Ertuğrul hakkında ifade veren tanıklar dinlendi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşma salonuna bağlanan eski HSYK Birinci Dairesi Başkanı İbrahim Okur, Ekrem Ertuğrul'un cemaatçi olmadığını bildiğini ancak cemaatçilerin yakın markajı nedeniyle onlarla çalıştığını savundu.

Balyoz Planı davasıyla ilgili HSYK'ya çok sayıda şikayet geldiğini, kararda somut, fahiş hatalar bulunduğunu kendilerinin de tespit ettiklerini anlatan Okur, 'Ekrem beyin bu hataları göreceğini düşünmüştüm, görmesi gerekirdi. Diğer örgüt mensubu Daire üyelerinin Ekrem beyi markaja alarak kararı çıkardıklarını düşünüyorum. Çünkü karar oy birliğiyle alındı. Ekrem Ertuğrul çok iyi bir hukukçu idi. Buna rağmen karşı oyu yoksa yapı mensubu üyelerin etkisinde kalmıştır diye düşünüyorum.' dedi.

Sanık Ekrem Ertuğrul ise 'Balyoz davasındaki sıkıntıların bana aktarıldığını duymuş mu? 1 kamyon dolusu klasörden bahsediyoruz, 8 tetkik hakimi anlatmış. Böyle bir dosyada Ekrem Ertuğrul emir ve talimat almış mı, Allah rızası için bir sorun' dedi.

İbrahim Okur ise kamuoyuda bu konuların o dönemde çok konuşulduğunu, usulsüzlüklerin gazetelere manşet yapıldığını belirterek, Ertuğrul'un Daire başkanı olarak bunları dikkate alabileceğini düşündüğünü belirtti. Okur, Ekrem Ertuğrul'un kimseden emir ve talimat aldığını duymadığını, sadece dairesindeki üyelere güvendiği için etkilerinde kalmış olabileceği kanısında olduğunu söyledi.

Tanık olarak dinlenen eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem de Ertuğrul'un FETÖ mensubu olmadığını bildiğini belirtti.

Erdem, Ekrem Ertuğrul'un, milliyetçi-muhafazakar olarak bilindiğini, Yargıtay üyesi seçildiği dönemden bu yana cemaatle ilgisine dair kanısı bulunmadığını kaydetti.

Yargıtaya 2011'de seçilen 160 üyenin ardından 2013'te Yargıtayda oluşan rahatsızlık üzerine, bu yapıdan olmayan Yargıtay üyelerini bir araya getirdikleri toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Birol Erdem, toplantıya çağırmak üzere yapı mensubu olmadığını bildiği Yargıtay üyelerinin isim listesini yaptığını, bu listede Ertuğrul'un da bulunduğunu kaydetti.

Birol Erdem, 'Ekrem beyin, bu yapının girişimlerine son derece kapalı olduğu, hatta her türlü yapılara karşı her zaman mesafeli, kapalı durduğu şeklinde genel bir kanı hep vardı. Yapıyla organik bağı olmadığını biliyorum. Etkisinde de kalmadığını düşünüyorum' diye konuştu.

Eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici de Ertuğrul'un yapıdan olmadığını bildiğini ifade etti.

Ertuğrul hakkında o dönemde, Balyoz gibi davalarda, eski tetkik hakimi ve eski daire üyesi Ahmet Toker'in etkisinde kaldığı yorumlarının yapıldığını aktaran Hamsici, bir soru üzerine dairenin tetkik hakimi Ahmet Toker'in Yargıtay üyesi seçilmesi için Ekrem Ertuğrul'un değil, daha önceki daire başkanı Mahmut Acar'ın referans olduğunu anlattı.

-'Sofralarına bir kez bile oturmadım'

Tanık anlatımlarına karşı söz verilen Ekrem Ertuğrul ise bu örgütün cemaat, hizmet hareketi olduğu dönemde de terör örgütü olduğu dönemde de hiçbir ilgisi, iltisakı, sempatisi olmadığını savundu.

Örgütün hiçbir toplantısına katılmadığını, yemeklerine gitmediğini, sofralarına bir kez bile oturmadığını, hastanelerinde tedavi olmadığını belirten Ertuğrul, yorum ve kanaatlere dayanılarak 2 yıl 8 gündür tutuklu olduğunu öne sürdü.

Ekrem Ertuğrul, 'Ben bunu kaderim olarak kabul ettim. Artık hukuku bıraktım, vicdani bir talepte bulunuyorum.' diyerek tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanık Ertuğrul, bir üyenin, 'Aynı dairede çalıştığınız üyelerin bu yapı mensubu olduklarının farkına varmadınız mı?' sorusu üzerine, 'Onun farkında olamadım. Bu kadar saflık olabilir mi? Bunların toplantılar yaptıklarından, bunları yaptıklarından hiç haberim yoktu. Çok hatam var, yalnızca işimi yaptım. Çalışmakla, tarafsız olmakla, düzgün olmakla bir yere varılamıyormuş. Bu ülkede, bu Yargıtayda uyanık olmak lazımmış.' diye konuştu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, Ekrem Ertuğrul'un tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma 20 Kasım'a bırakıldı.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(29 Temmuz 2018, 12:44)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=13326    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.507.979