Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yargısı AYM'de Yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) ve AYİM gibi yargı kurumlarındaki üyelerinin görev yönünden Anayasa Mahkemesi Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Danıştay eski üyeleri Galip Tuncay Tutar, Vahit Bektaş ve Bülent Olcay ile Yargıtay eski üyeleri Necati Meran, Mehmet Ali Demirezici, Esabil Saylak, firari sanık Kenan Karabeyeser'in yargılanmasına devam edildi. Bu ikinci davaya tanık olarak katılan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, "Yıllardır idari görevdeyim, benim gördüğümü bu arkadaşların görmemiş olması mümkün değil" dedi ve Meran, Demirezici, Saylak ve Karabeyeser'in de onayladığı kararın Albay Kurtoğlu'na yönelik bir kumpas olduğunu belirtti. Öte yandan eski Yargıtay tetkik hakimi Fazıl Ahmet E. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Fazıl Ahmet E'nin 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, tanık beyanına göre şüphelinin 15 Temmuz darbe girişiminden haberinin olduğunun ve örgütle aktif bağını devam ettirdiğinin belirlendiği aktarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

23.02.2021 10:57 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) ve AYİM gibi yargı kurumlarındaki üyelerinin görev yönünden Anayasa Mahkemesi Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi.

Danıştay eski üyeleri Galip Tuncay Tutar, Vahit Bektaş, Bülent Olcay

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliği ve üyeliği suçlarından hapis cezası alan eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar, Vahit Bektaş ve Bülent Olcay'ın, "görevi kötüye kullanma" suçundan Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde (AYM) yargılanmasına devam edildi.

16 Şubat'taki duruşmada, tutuksuz sanık Vahit Bektaş ve başka suçtan tutuklu Galip Tuncay Tutar ile avukatları hazır bulunurken, başka suçtan tutuklu Bülent Olcay ile bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlantı kuruldu.

Duruşmada, FETÖ'nün "Danıştay abisi" olduğu belirtilen ve "terör örgütü yöneticiliği" suçundan Yargıtayda yargılanarak 16 yıl hapse mahkum edilen Galip Tuncay Tutar, savunma yaptı.

Tutar, "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan soruşturma esnasında soruşturmanın yeterince açık olmadığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ilgili belgelerin tarafına gönderilmesi ve sözlü savunma yapma isteği yönünde talepte bulunduğunu ancak bu taleplerinin kabul görmediğini söyledi.

Sanıklardan Bektaş'ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere verdiği beyanlarda kendisi aleyhindeki hususları kabul etmediğini bildiren Tutar, "Vahit Bey bu sözleri neden söylemiştir? Tutuklanmaktan, ceza mahkumiyetinden kurtulmak ve mesleğine geri dönmek için." dedi.

Bektaş'ın soruşturma aşamasında birden fazla kez ifadesinin alındığını, ilk ifadelerinde kendisinden bahsetmediğini ileri süren Tutar, Bektaş'ın tahliye olmadan hemen önceki ifadelerinde kendi adının geçtiğini iddia etti.

"Olmayan bir suçtan dolayı 5 yıla yakındır hücrede kalıyorum." diyen Tutar, Bektaş'ın kendisi hakkındaki sözleri nedeniyle, takipsizlik kararı verilebilecekken, Yüce Divan'da yargılama konusu yapıldığını söyledi.

Tutar, "Ortada suç oluşturabilecek bir eylem bile yoktur. Davanın reddini, mahkeme aksi kanaatteyse yargılama sonucu beraatimi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

Savunmanın ardından AYM Başkanı Zühtü Arslan, sanık Tutar'a, "Bektaş ve Hamza Eyidemir sizin Danıştayda 'FETÖ'nün temsilcisi, abisi' olduğunuzu söylüyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Tutar, "Kesinlikle reddediyorum." karşılığını verdi.

Eski Danıştay üyesinden FETÖ itirafı

Sanık eski Danıştay üyesi Vahit Bektaş, FETÖ üyeliğinden yargılandığı esnada neden etkin pişmanlıktan yararlandığını anlatarak savunmasına başladı.

Dini saiklerle "cemaat" olarak anılan dönemde FETÖ yapılanmasında yer aldığını, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Bektaş, tutuklandıktan sonra cezaevinde görüştüğü eski yüksek yargı mensuplarının örgütsel tutum sergilemeleri nedeniyle onlardan ayrıştığını söyledi.

Tutuklanmadan önce de etkin pişmanlıktan yararlanmayı düşündüğünü belirten Bektaş, şöyle devam etti:

"Cezaevinde 5 ay kaldım. Bu süreçte eski yüksek yargı mahkeme üyeleriyle iletişim kurma imkanımız vardı. Bu görüşmelerimiz, etkin pişmanlıkta bulunmamı hızlandırdı çünkü orada da safsataya dayalı bir süreç işliyordu. Rüya görmeler, sürekli 'Buradan kurtulacağız' telkinleri tabloyu daha da netleştirdi. Bunu fark ettikten sonra insan çelişkilerin farkına varıyor. Aldatıldığınızı, dini duygularınızın istismar edildiğini anlıyorsunuz. Cemaate itaatsizlik ettiğinizde sanki dinden çıkmışsınız gibi davranılıyordu. 'Darbeyi şunlar yaptı, bunlar yaptı' deniliyordu. 'Cemaatin darbeyle ilişkisi yok, her şey kumpastı' savunmasını yapıyorlardı. Ne ilginçtir darbede olmayan tek kesim vardı, o da cemaat. Bunları görüyorsunuz, cezaevindeki bu yalanlara 'Yeter artık yeter, kandırıldık, bizi kandırmaya çalışıyorsunuz, ben artık kanmak istemiyorum' dedim. O zaman da sert tartışmalar yaşayarak bu durumu izah ettim."

Darbe girişiminden önce de içinde olmasına rağmen FETÖ ile ayrıştığı konular bulunduğunu, bunu da her seferinde dile getirdiğini iddia eden Bektaş, "15 Temmuz'dan önce de aykırı fikirlerim olmuştu ama bağım tam olarak kesilmemişti. İnsan Allah rızası için baktığı, sevgi ve saygıyla bağlandığı bir yapının yanlış işlere girdiğini, bunların da dini bir yapı olmadığını kolay kolay kabul edemiyor. Buna bilişsel çelişki deniliyor. Çocuğunun hatası söylendiğinde anne ve baba bunu kolay kolay kabul edemez, bizdeki de böyleydi. Senelerce bağlılıktan, sevgiden dolayı kabullenemiyorsunuz. Ancak zamanla çizginin dışına çıktığında nasıl bir bataklık içinde olduğunuzu idrak ediyorsunuz. Geç oldu, ama oldu." ifadelerini kullandı.

Zühtü Arslan'ın, ifade aşamasında kendisine baskı yapılıp yapılmadığına yönelik sorusuna Bektaş, "Etkin pişmanlıkta bulunmak için ben dilekçe verdim. Oradaki (cezaevi) yüksek yargı üyelerinin adanmışlık ruhuyla yaptıkları konuşmalar, en büyük psikolojik baskıydı. Etkin pişmanlığa gittiğimi arkadaşlarıma da söyledim." cevabını verdi.

Yargıtayda FETÖ üyeliği suçundan 13 yıl 6 ay hapse mahkum edilen sanık Bülent Olcay, önceki savunmasını tekrarladığını bildirdi. Görevi kötüye kullandığına dair somut delil olmadığını savunan Olcay, beraat talebinde bulundu.

"Muhalefet şerhi yazmanız yönünde ya da imzayı bekletmeniz konusunda telkinde bulunan oldu mu?" sorusu yöneltilen Olcay, "Böyle bir şey olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim." dedi.

Eyidemir tanık sıfatıyla dinlendi

Sanıkların ardından Yargıtayda yargılanarak FETÖ üyeliği suçundan 9 yıl hapse mahkum edilen eski Danıştay üyesi Hamza Eyidemir, tanık sıfatıyla dinlenildi.

Davanın sanıklarının bazı yargısal süreçlerde FETÖ talimatıyla karar verdikleri iddiası hakkında bilgisi ve görgüsü sorulan Eyidemir, konuyla ilgili net bir bilgisinin olmadığını aktardı.

Örgüt adına Danıştay üyelerine sanık Tutar'ın talimat ilettiği yönündeki beyanları sorulan Eyidemir, verdiği ifadelerin çarpıtıldığını ileri sürerek ceza yargılamasına konu edildiğini söyledi.

AYM Başkanı Arslan'ın, "Danıştayın bir numarası olarak belirtilen Tutar, görev yaparken size emir ya da talimat verdi mi?" sorusuna Eyidemir, FETÖ'cü olmadığını, bu sebeple kendisine herhangi bir talimat gelmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Ara kararlar

Beyanların alınmasından sonra savcılık makamından görüşü soruldu.

Dava dosyasına gelen belgeler ve savunmalar hakkında bir taleplerinin bulunmadığını bildiren savcılık, Gülay Tezcan'ın tanık sıfatıyla dinlenilmesini istedi.

Müzakere arasından sonra mahkeme heyetinin kararını açıklayan AYM Başkanı Arslan, sanık Tutar'a dosyaya sunulan belgelere karşı savunması için süre verilmesine, Gülay Tezcan'ın tanık sıfatıyla dinlenilmesi için gerekli yazışmaların yapılmasına hükmedildiğini bildirdi.

Davanın görülmesine 6 Nisan'da devam edilecek.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ihraç edilen Tutar, Bektaş ve Olcay'ın, Danıştay üyeliği görevleri sırasında, alınan bazı kararlar ve imza süreçlerinde örgüt lehine hareket ettikleri iddia ediliyor.

Yargıtay eski üyeleri Necati Meran, Mehmet Ali Demirezici, Esabil Saylak, firari sanık Kenan Karabeyeser

Ankara'da, eski İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Kurtoğlu ile 5 subayın, "bir tutuklunun hürriyetini kısıtladıkları" iddiasıyla mahkum edilmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onayan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hapis cezası verilen eski Yargıtay üyeleri Necati Meran, Mehmet Ali Demirezici, Esabil Saylak ile firari sanık Kenan Karabeyeser'in "görevi kötüye kullanma" suçundan "Yüce Divan" sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Sanıklar hakkında; dönemin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Kurtoğlu ile 5 subayın mahkum edilmesine ilişkin kararı onadıkları ve "Kurtoğlu hakkında mahkumiyet kararı verilmesini sağladıkları" iddia ediliyor.

18 Şubat'taki duruşmaya FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Demirezici ile taraf avukatları katıldı. Diğer sanıklar Saylak ve Meran ile bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Duruşmada dönemin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı olan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Kurtoğlu da müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Yargılamada iddia makamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Rıdvan Gündoğdu ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Çiftçi yer aldı.

Yüce Divan heyetine başkanlık eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, savunma yapmak üzere sanık Demirezici'ye söz verdi.

Kurtoğlu ile 5 subayın, "bir tutuklunun hürriyetini kısıtladıkları" iddiasıyla mahkum edilmesine ilişkin yerel mahkeme hükmünün onandığı kararda imzası bulunan Demirezici, yasalara aykırı bir karar vermediklerini ileri sürdü.

Onama kararının doğru olduğunu savunan Demirezici, temyiz incelemesinde değerlendirdikleri dava konusu olayda kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunun tüm unsurlarıyla oluştuğunu iddia etti.

Sanık Mehmet Ali Demirezici, onama kararıyla Kurtoğlu'nun terfisine engel olunduğuna yönelik de delil bulunmadığını öne sürdü.

"FETÖ'nün talimatları sonrasında açılan soruşturmanın ve kovuşturmanın amacına ulaşabilmesi için görev gereklerine uygun hareket etmedikleri" suçlamasını kabul etmeyen Demirezici, "27 yıllık meslek hayatımda kimseden emir ve talimat almadım, birilerinin yönlendirmesiyle de karar vermedim. Bu durum Kurtoğlu davası için de geçerlidir." dedi.

Tanık HSYK Bşk. İbrahim Okur: Albay Kurtoğlu'na kumpas kuruldu

FETÖ yöneticiliğinden hapis cezasına çarptırılan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, tanık sıfatıyla verdiği ifadede sanıkların talimatla karar verdiklerine dair bilgisinin olmadığını belirtti.

Karar sonrasında görüştüğü Hüseyin Kurtoğlu'nun kendisine haksızlık yapıldığını söylediğini kaydeden Okur, daha sonra onama kararını incelediğinde bazı hatalar tespit ettiğini dile getirdi.

Okur, HSYK'da da sürecin yanlış olduğunu belirttiğini, FETÖ'den mahkum edilenlerin de kararın hukuki olduğunu savunduklarını söyledi.

Sanık Demirezici'yle de görüştüğünü ifade eden Okur, Demirezici'nin kararı savunduğunu dile getirdi.

Yaşananlar nedeniyle Kurtoğlu'nun terfisinin iki yıl geciktiğini hatırlatan Okur, o dönemde "Yıllardır idari görevdeyim, benim gördüğümü bu arkadaşların görmemiş olması mümkün değil." dediğini aktardı.

İbrahim Okur, verilen karar nedeniyle kumpas kurulduğunu düşündüğünü belirtti.

Duruşmada Yüce Divan heyetine başkanlık yapan AYM Başkanı Zühtü Arslan, tanık Fevzi Elmas'a söz verdi.

Kamuoyunda "Hüseyin Kurtoğlu davası" olarak bilinen davada yerel mahkeme kararını onayan dönemin Yargıtay 14. Ceza Dairesinin Başkanı Elmas, sanık konumunda bulunan heyetteki diğer üyelerin yerel mahkeme kararının doğru olduğu kanaatiyle onanmasını istediklerini, kendisinin ise usul eksikliği bulunduğu ve suçun unsurlarının gerçekleşmediği gerekçesiyle muhalefet şerhi yazdığını anlattı.

Kurtoğlu davasına ilişkin, "Kanunun zorlanarak dava açıldığını gördüm" diyen Elmas, dava dosyasındaki evraklardaki bilgilerle iddianamedeki bilgilerin çeliştiğini kaydetti.

- Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı tanık sıfatıyla dinlendi

Tanık sıfatıyla ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Kurtoğlu davasıyla ilgili ilk bilgiyi İstanbul'da bulunduğu sırada öğrendiğini, bunun üzerine görüştüğü müşteki Kurtoğlu'nun kendisine kasıtlı bir dava açıldığını söylediğini aktardı.

Ankara'ya dönüşünün ardından eski Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur ile konuya ilişkin görüştüklerini anlatan Erdem, görüşmenin üzerinden çok geçmeden Yargıtay 14. Ceza Dairesince kararın onandığını öğrendiğini ifade etti.

Dairenin gerekçesini okuduktan sonra kararda sıkıntı olduğunu düşündüğünü bildiren Erdem, daha sonra Yargıtay Ceza Genel Kurulunca karara itiraz edildiğini, dosyayı tekrar görüşen dairenin onama kararını kaldırdığını beyan etti.

Soru üzerine Erdem, sanıkların talimat üzerine karar verdikleri yönünde somut bilgisinin olmadığını söyledi.

Eski HSYK üyesi ve FETÖ itirafçısı Mustafa Kemal Özçelik ise tanık sıfatıyla alınan ifadesinde, onama kararının ardından sanıklar hakkında FETÖ talimatıyla hareket ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu ve dosyalarının HSYK'ya geldiğini aktardı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kendisiyle aynı cezaevinde bulunan sanık Meran'ın doğru karar verdiklerini söylediğini bildiren Özçelik, Kurtoğlu davasının içeriğinden haberdar olmadığını dile getirdi.

- Ara kararlar

Beyanların alınmasının ardından görüşü sorulan savcılık makamı, sanık Karabeyeser hakkında yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu.

Müzakere arasından sonra AYM Başkanı Arslan, heyetin ara kararlarını açıkladı.

Buna göre, hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Karabeyeser hakkında mevcut davada da yakalama emri düzenlenmesine, HSK'ya yazı yazılarak Hüseyin Kurtoğlu davasında görev alan yargı mensupları hakkında soruşturma ya da kovuşturma olup olmadığının sorulmasına hükmetti.

Dava 8 Nisan'a ertelendi.

- Hüseyin Kurtoğlu davası

Silivri Cezaevi'nde bulunan bir tutukluya babasının ölümü üzerine verilen izni kullandırmadıkları gerekçesiyle o dönem Kurmay Albay olan Hüseyin Kurtoğlu ile görevi sırasında birlikte çalıştığı beş personel hakkında 2011'de dava açılmıştı.

Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi "kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan sanıkları mahkum etmiş, Yargıtay 14. Ceza Dairesi de kararı onamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca eski yüksek yargı mensupları hakkında hazırlanan fezlekelerde Hüseyin Kurtoğlu davası, FETÖ'nün kumpas davaları arasında gösterilmişti.

Fezlekelerde, FETÖ mensuplarının, Adana Jandarma Bölge Komutanlığı döneminde MİT tırlarını durduran ve 2019'da "FETÖ üyeliği"nden mahkum olan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun generalliğe terfi etmesi için Kurtoğlu'nun terfisine engel olmak istedikleri, bu nedenle Kurtoğlu hakkında suç uydurdukları ve mahkumiyet kararı verilmesini sağladıkları kaydedilmişti.

YENİ DAVA: YARGITAY HAKİMİ DARBEDEN HABERDARDI

Öte yandan eski Yargıtay tetkik hakimi Fazıl Ahmet E. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı. Fazıl Ahmet E'nin 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, tanık beyanına göre şüphelinin 15 Temmuz darbe girişiminden haberinin olduğunun ve örgütle aktif bağını devam ettirdiğinin belirlendiği aktarıldı. Yargıtay tetkik hakimi olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen ve tutuklanan şüpheli hakkında ifade veren tanık, darbe girişiminden birkaç hafta önce Fazıl Ahmet E. ile bağlı oldukları örgüt yöneticisinin evine gittiklerini, orada "Salih" kod adlı mahrem imamın darbe girişimi olacağını kendilerine söylediğini anlattı

17 Şubat'taki gelişmeye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay tetkik hakimi olarak görev yaparken Hakimler ve Savcılar Kurulunun 21 Ocak'ta aldığı kararla meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Fazıl Ahmet E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırladı.

İddianamede, Fazıl Ahmet E'nin FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü hatlardan örgütsel ardışık arama yöntemiyle haberleştiği, ayrıca örgütün mahrem yapılanması içerisinde yer alan N.S. ve İ.E. arasında geçen ByLock yazışmalarında Fazıl Ahmet E'nin örgüt üyesi olduğuna dair beyanların olduğu belirtildi.

Tanık olarak iddianamede ifadesine yer verilen Cihangir D, hakim adayı olduğu dönemde "Salih" kod adlı mahrem imamın kendisini Fazıl Ahmet E. ile tanıştırdığını, ev arkadaşlığı yaptıklarını söyledi.

Şüpheli ile kitap okuma ve sohbet şeklinde örgütsel faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Cihangir D, şunları anlattı:

"Salih, bizim eve gelirken bazen tablet bazen de dizüstü bilgisayar getirir, oradan bize örgütsel içerikli Fetullah Gülen vaaz videoları izletirdi. Bize daha sonra Gülen'in kitaplarını getirerek 'Bunları kimseye göstermeden okursunuz, işiniz bitince de iç çamaşırlarınızın olduğu yere saklarsınız' demişti. Salih ve Ahmet Fazıl E'nin örgüt dışında da tanışıp arkadaş olduklarını kendilerinden öğrendim. Bir de bu sohbetlere ara sıra gelen Salih'in getirdiği, kendini Halit diye tanıtan bir kişi bulunuyordu. Bu şahıs elinde laptop ile gelmekteydi. Bana evlilik konusundaki düşüncemi ve nasıl birini düşündüğümü sormuştu."

"Bize bilgi geliyor, orduda hareketlenme var"

Fazıl Ahmet E. ile belirli periyotlarla Yenimahalle ilçesi Demetevler Mahallesi'nde bulunan Salih'in evine gittiklerini belirten Cihangir T, "Demetevler'deki eve bir keresinde dolmuşla gittik, bu yüzden Salih bize 'Keşke böyle yapmasaydınız, dolmuşta kamera olur sıkıntı olur, mümkünse kendi arabanızla gelin' dedi. Uzunca bir süre kendi arabamla gidip geldik." ifadelerini kullandı.

Cihangir D, beyanlarına şöyle devam etti:

"Salih'in Demetevler'deki evine Ahmet Fazıl E. ile 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç hafta önce gittik. Orada bana dönerek ciddi bir tavırla 'Bize bilgi geliyor. Orduda hareketlenme var. Bunları sabaha karşı sıcak yataklarından alacaklar' dedi. Ben de 'Bu devirde darbe mi olur? Doğru değildir büyük ihtimalle' diyerek tepki verdim. Özellikle bana dikkatli olmamı söyledi. Salih, bir darbe girişimi olursa bunun sorumlusunun cemaat üyeleri olmadığını düşünmemi istiyordu. Bu konuyu bizzat Ahmet Fazıl E. ile de görüşmüş, ona bu darbeyi kendilerinin yapacağını söylemiş olabilir. Çünkü araları benden daha iyiydi ve bulunduğumuz ortamda bu sözü direkt bana hitaben söylemişti."

15 yıla kadar hapsi istendi

Fazıl Ahmet E'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede şu tespitlere yere verildi:

"Şüphelinin, örgütün evlerinde kaldığı, 2014 yılında hakimlik sınavı çalışma evinde kalarak sınava hazırlandığı, örgütsel toplantılara süreklilik arz edecek şekilde katıldığı, hakim adayı olduğu dönemde örgütün gizliliği, faaliyetleri, amaçları gibi konulardaki örgütsel görüşmelerine de katıldığı tespit edilmiştir. Şüphelinin örgütün mahrem imamlarıyla irtibatlı olduğu, 2012, 2013 ve 2015 yıllarında ankesörlü telefon üzerinden örgütsel gizliliği sağlamak amacıyla örgüt mensuplarınca arandığı, Cihangir D'nin beyanına göre, 15 Temmuz darbe girişiminden haberinin olduğu, örgütle hem meslek öncesi hem de meslekteyken aktif bağını devam ettirdiği belirlenmiştir."

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar

(23 Şubat 2021, 10:57)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=14976    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
65.223.150