Tam
EskidenYeniye
 

Flaş!!! Başsavcı İlhan Cihaner tutuklandı

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü´ne üye olmak, bilgi belge saklamak suçlarından mahkemeye çıkartılan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner Erzurum 2. Ağır Ceza tarafından tutuklandı. Bu karar çok kritik. İlk kez bir başsavcı makamından alınarak terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanıyor. Bu karar yargıda kontrgerillanın varlığına somut bir delil teşkil ediyor. Başsavcı Cihaner henüz yargılanıp hüküm giymiş değil, o zamana kadar da masum sayılır. Ancak suçluluğunu gösteren bulgular ve deliller mahkeme kararında etkili oldu. Suçlamalar korkunç: Hukuku uygulamakla yükümlü olan bir başsavcı, Albay Dursun Çiçek´e ait ´Islak İmzalı Kontrgerilla Belgesi´ni Erzincan´da uygulamak ve masum insanları silahlı teröristler olarak göstermeye çalışmakla suçlanıyor. Bu suçlamaların ardından gelen tutuklamayla birlikte bugüne kadar başsavcı da dahil, 7´si asker 11 kişi tutuklanmış oldu.

Önceki haber title=Sonraki haber

FLAŞ!!! Başsavcı İlhan Cihaner tutuklandı

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü´ne üye olmak, bilgi belge saklamak suçlarından mahkemeye çıkartılan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner Erzurum 2. Ağır Ceza tarafından tutuklandı. Bu karar çok kritik. İlk kez bir başsavcı makamından alınarak terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanıyor. Bu karar yargıda kontrgerillanın varlığına somut bir delil teşkil ediyor. Başsavcı Cihaner henüz yargılanıp hüküm giymiş değil, o zamana kadar da masum sayılır. Ancak suçluluğunu gösteren bulgular ve deliller mahkeme kararında etkili oldu. Suçlamalar korkunç: Hukuku uygulamakla yükümlü olan bir başsavcı, Albay Dursun Çiçek´e ait ´Islak İmzalı Kontrgerilla Belgesi´ni Erzincan´da uygulamak ve masum insanları silahlı teröristler olarak göstermeye çalışmakla suçlanıyor. Bu suçlamaların ardından gelen tutuklamayla birlikte bugüne kadar başsavcı da dahil, 7´si asker 11 kişi tutuklanmış oldu.

Erzincan´da dün gözaltına alınan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzurum´da çıkarıldığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nce tutuklandı. Başsavcı Cihaner´in Erzurum Adliyesi´nden çıkarılarak H Tipi Cezaevi´ne götürüleceği öğrenildi. Başsavcı´nın avukatı Hamit Sekman, kararı sürpriz olarak değerlendirerek, Bize göre bu uygulanan, hukuka uygun olmayan, hukuka aykırı bir karardır diye konuştu. Başsavcı, İrtica ile Mücadele Planını Erzincan´da uygulamakla suçlanıyor. Erzincan´da İsmailağa cemaatine yaptığı operasyonların ardından soruşturması elinden alınan ve hakkında 26 yıl hapis istemiyle dava açılan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün makam odası ve evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınmıştı. Operasyonun, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal´ın yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında yürütüldüğü öne sürülürken, Cihaner´in, altında Albay Dursun Çiçek´in ıslak imzası bulunduğu öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planını Erzincan´da uygulamakla suçlandığı belirtildi. Erzincan´daki Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner´in evinde ve makamında dün arama yapmıştı. Cihaner, dün makam odası ve evindeki arama sonrası gözaltına alınmıştı. Dün gece 11.00 sıralarında Erzurum´a getirilen Başsavcı Cihaner´in soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Osman Şanal tarafından yapılan sorgusu saat 06.00 sıralarında sona erdi. Sorgusunun ardından tutuklama talebiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ne sevkedilen Başsavcı Cihaner´in buradaki duruşması da yaklaşık 4 saat sürdü. Duruşma sonunda Cihaner, Ergenekon örgütü üyesi olmak, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla tutuklanarak Erzurum H tipi Cezavi´ne gönderildi. Başsavcı Cihaner´in Erzurum Adliyesi´nden çıkarılışı sırasında kargaşa yaşandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü özel timleri bina çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, Cihaner yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak H tipi cezaevine götürüldü. Cihaner´in avukatı Hamit Sekman, kararı üzüntü verici olarak değerlendirdiklerini, kararla ilgili bir üst mahkemeye müracaat edeceklerini söyledi.

Cihaner´e Dursun Çiçek ile irtibatı soruldu

Erzurum Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından göz altına alındıktan sonra tutuklanarak ceza evine gönderilen Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner´e duruşmada Dursun Çiçek´le buluşup buluşmadıkları soruldu. Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi´nde sabah saatlerinde hâkim karşısına çıkan İlhan Cihaner´e, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek´i tanıyıp tanımadığı soruldu. Cihaner´e ayrıca İsmailağa Cemaati´ne yönelik başlatılan soruşturmayı neden Erzurum Cumhuriyet Savcılığı´na bildirilmediği ve gizli tanıklarla buluşup onları yönlendirdiği iddiaları soru olarak yöneltildi. Başsavcı Cihaner´in ise Deniz Kurmay Albay Çiçek´i tanımadığı, kendisiyle görüşmediğini öne sürdüğü belirtildi. Mahkeme´de Cihaner´e ayrıca iddia edilen Ergenekon terör örgütüne yönelik çok sayıda soru yöneltildiği ve bunların çoğunu bilmediğini söylediği öne sürüldü. ( Cihan)

Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya heyecanlandı: Habur, Erzurum ve Erzincan inceleniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman ´Yalçınkaya, Habur, Erzincan ve Erzurum´daki adli tahkikatlar incelemeye alındı.´ dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ´Yargının siyasi güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tespiti için Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatların incelemeye alındığını´ bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, demokrasi ve hukuk devletinin korunmasının; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ve temel insan hak ve özgürlüklerinin güvencesi olan yargı bağımsızlığına bağlı olduğunun altı çizilerek, şunlar kaydedildi: ´Yargının siyasi güçlerin etkisi altında bulunup bulunmadığının, bireyi kamu gücünden koruyan hukuk kurallarının uygulanıp uygulanmadığının tespiti, dolayısıyla demokrasi ve hukuk devletinin korunup yerine getirilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Habur, Erzincan ve Erzurum adli yargı çevrelerinde yargıyı yıpratan, yargıya olan güveni sarsan adli tahkikatlar incelemeye alınmıştır. Yüce Atatürk´ün gerçekleştirdiği laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını ve kuruluş felsefesini, Cumhuriyet savcılarının hiçbir etki altında kalmadan, suç ayrımı yapılmadan ve suçlunun siyasi görüşleri gözetilmeden etkin bir biçimde korumaya devam edeceği, kamu düzeni ve güvenliğini sağlayacağı Türk halkına saygı ile duyurulur.´ ( AA)

Adalet Bakanlığı´ndan uyarı: Başsavcının soruşturulması yasaya uygundur

Adalet Bakanlığı, İlhan Cihaner´in gözaltına alınması sonrası başlatılan tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı, ´soruşturma ve yargılamaların mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı çerçevesinde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, tüm kişi, kurum ve kuruluşlara düşen görevin, yargıyı gereksiz tartışmaların dışında tutmak olduğunu´ bildirdi. Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, ´yazılı ve görsel basında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak kamuoyunu yanıltıcı ve bilgi kirliliğine neden olabilecek boyutta yayınlar yapıldığı´ belirtildi. Tartışılan konuların hakim kararlarına dayanan yargısal faaliyetlere ilişkin olduğu dikkate alınarak, bu görevlerini yerine getirmekte olan yargı mensuplarının haksız eleştiriye maruz bırakılmaması için bazı hususların kamuoyunun bilgisine sunulmasında fayda görüldüğü kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ´Anayasanın 138. maddesinde ´Mahkemelerin bağımsızlığı´ başlığı altında ´Hakimler bağımsızdırlar. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez...´ hükmü yer almaktadır. Ayrıca, bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hakim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak TCK´nun 288. maddesinde adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçu olarak düzenlenmiştir. Bu hükümler karşısında, yargısal denetime tabi olan işlemlerle ilgili olarak tüm kişi, kurum ve kuruluşların özenli davranması gerekmektedir.´

Hakimler ve savcıların ifa ettikleri görevlerinin özelliği göz önüne alınarak, özel soruşturma ve yargılama usulüne tabi tutuldukları hatırlatılan açıklamada, ´Bu bağlamda, 2802 sayılı Kanun´a göre hakim ve savcıların görevden doğan veya görev sırasında işledikleri suçların Bakanlık izni ile soruşturulduğu´ kaydedildi. Hakim ve savcıların kişisel suçlarının soruşturulmasının ise Bakanlık iznine gerek duyulmaksızın en yakın ağır ceza mahkemesi cumhuriyet başsavcısınca doğrudan yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ´CMK´nun 251/1. maddesinde ise 250. maddede sayılan suçların görev sırasında veya görevden dolayı işlenmiş olması ayrımı yapılmaksızın özel yetkili Cumhuriyet savcılarınca doğrudan soruşturulması hükme bağlanmıştır. Yapılan bir kısım açıklamalarda CMK´nun 250/3. maddesindeki, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay´da yargılanması öngörülen kişilere ilişkin istisnadan bahsedilerek, bu hükmün ihlal edildiği belirtilmektedir. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının mülahazaları bilinmemekle birlikte CMK´nun 250/3. maddesindeki düzenleme kovuşturma evresine ilişkin olup, yargılama merciini göstermektedir. Soruşturma evresi ise CMK 251. maddesinde düzenlenmiş ve soruşturulacak kişiler bakımından bir istisna getirilmemiştir. Nitekim benzer olaylarda Yargıtayın verdiği kararlar da bu doğrultudadır.´ Soruşturma sürecindeki işlemlerin hukuka aykırılık iddialarının itiraz ve temyiz müessesesi ile yargısal denetime tabi olduğu belirtilen açıklamada, ´Sürecin işleyişine ilişkin suç isnatlarının bulunması durumunda da ayrıca yetkili mercilerce gereğine tevessül olunacağı kuşkusuzdur. Soruşturma ve yargılamaların mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı çerçevesinde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, tüm kişi, kurum ve kuruluşlara düşen görev yargıyı gereksiz tartışmaların dışında tutmaktır´ ifadesine yer verildi. (AA)

İtalyan Savcı Casson: Bizdeki Ergenekon´u soruştururken en büyük engellemeyi yargı mensuplarından gördüm

1990 yılı sonunda İtalyan Gladio örgütüne yönelik başlatılan soruşturma boyunca İtalya´da yaşanan gelişmeler, şaşırtıcı bir şekilde Ergenekon süreciyle benzerlik gösteriyor. Türkiye´deki davayı uzaktan da olsa takip eden İtalyan Savcı Felice Casson, on yıl süren Gladio araştırması sırasında en büyük engellemeyi yargı mensuplarından gördüğünü vurguluyor. 26 yaşında olduğundan ´tecrübesiz´ diye davayı elinden almak için büyük gayret sarf edildiğini belirtirken, şu tespitte bulunuyor: Başka bir mahkemeye tayinimi çıkarıp davayı engellemek istediler. Operasyonlar üst düzey yetkililere uzanınca, ´devlete hizmet etmiş kişilere bu nasıl yapılır?´ diye kıyamet koptu. Fakat sonunda generaller ve üst düzey görevliler suçlu bulunarak mahkum oldu. Dava boyunca İtalyan kamuoyunun adeta ikiye bölündüğünü belirten Felice Casson, ordunun olayın dışında kaldığını ve müdahil olmadığının altını çiziyor: Çünkü problem ordunun geneliyle değil, jandarma ve gizli servisin generalleri ile ilgiliydi.

HSYK´daki Kontrgerillacılar soruşturmayı baltalamayı deneyecek

Erzincan´da gözaltı işlemleri sürerken, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) haftalık olağan toplantısını yapıyordu. İlhan Cihaner´le ilgili haberi öğrenir öğrenmez HSYK konuyu bugün olağanüstü gündemle görüşme kararı aldı. Yapılacak bu görüşmede HSYK´nın Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal ve arama kararını veren hakimi görevden alacağı iddia edildi. HSYK´nın böylece hem İlhan Cihaner´i kurtarmayı hem de ifade vermek için Erzurum Savcılığına gitmek istemeyen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk´i rahatlatmayı istediği ileri sürüldü. Ancak kurulun Adalet Bakanı olmadan karar alması mümkün değil. Ergenekon savcı ve hakimlerini görevden almak için ısrarla direnen kuruldaki Kontrgerillacı üyeler Adalet Bakanını aşamayınca direnmekten vazgeçmek zorunda kalmışlardı.

Yargıdaki tüm Kontrgerillacılar hareketli: HSYK´ya baskı yapıyorlar

Yine Ergenekon sanıkları ile irtibatları basına yansıyan bazı Yargıtay üyelerinin de HSYK´na devreye girmesi ve Savcı Şanal´ı görevden alması için baskı yaptığı ileri sürüldü. CHP Grubu adına Erzincan´a giderek soruşturmayı izleyen CHP´li Ahmet Ersin´in de dün girişimde bulunduğu öğrenildi. HSYK Başkan vekili Kadir Özbek´in İlhan Cihaner ile ileri derecede samimiyeti olduğu da iddia edildi. Bilindiği gibi HSYK üyesi Ali Suat Ertosun un bazı ergenekon sanıkları ile fotoğrafları ve ilişkileri ortaya çıkmış, Ertosun da bunu doğrulamıştı.

Cihaner sık sık HSYK ile görüşüyordu

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir haberde, Erzincan Başsavcısı Cihaner HSYK´na bir yazı yazarak, soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek şekilde bilgileri iletmiş ve Savcı Şanal´ın görevden alınması gerektiğini belirtmiş, aksi halde kurumlararası çatışma çıkacağı tehdidinde bulunmuştu. Cihaner in göreve geldiğinden itibaren HSYK ile koordineli olarak hareket ettiği sık sık Ankara´ya gelerek kurulla görüştüğü iddia edilmişti.

HSYK, Adalet Bakanı olmadan toplantı yapamaz, yaparsa korsan olur

HSYK üyelerinin Başsavcı Cihaner´in gözaltına alınmasından sonra toplanması kamuoyunun dikkatini çekti. HSYK´nın Adalet Bakanı olmadan, bakandan izinsiz toplanmasının yanlış olduğuna vurgu yapan eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, HSYK´nın Başkanı Adalet Bakanı´dır. HSYK adına açıklama yetkisi de başkana aittir. HSYK´yı bakan toplantıya çağırmamışsa, bakanın gündemini tayin etmediği toplantıya çağırmadığı bir toplantı bir defa HSYK toplantısı olarak adlandırılamaz. Kurul üyelerinin bir araya gelerek görüş beyan etmesidir. HSYK Kanunu´na da muhalefet teşkil eder. Her kurulun bir başkanı olur. HSYK adına açıklama yetkisi de Adalet Bakanı´na aittir. HSYK´nın bakandan izinsiz ve habersiz böyle bir toplantı düzenleyip kamuoyuna açıklama yapma yetkisi yoktur. Buna rağmen 2009 Yaz Kararnamesi´nde yaptıkları gibi kamuoyuna bir açıklama yaparlarsa yargılama sürecine hukuk dışı müdahale etmiş olurlar. Sanıyorum bunun bilincinde olarak hareket edeceklerdir. Yoksa yargısal faaliyetlere doğrudan müdahale olur. ifadelerini kullandı. ( Cihan)

HSYK Adalet Bakanı olmadan karar alamaz

Bülent Korucu, (Zaman): Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner´in gözaltına alınması üzerine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu´nun yüksek yargıdan gelen üyelerinin bugün toplanacağı bildiriliyor. Toplantı ve sonrasında yapılacağı ileri sürülen açıklamanın ´Adil Yargılamayı alenen etkileme´ suçu kapsamında olmaması için azami özen gösterilmesi gerekiyor. Malum demokrasilerde mutlak günahsız hiçbir kişi ve zümre yok. Hâkim ve savcılar da bütün beşer gibi suç işleyebilir ve yargılanabilir. Hâkim ve savcıların hazırlık soruşturmalarıyla ilgili yetki Adalet Bakanlığı müfettişlerinde. Ağır ceza mahkemelerinin yetki alanına giren suçlarda suçüstü hallerinde özel yetkili savcılar soruşturmayı yürütebiliyor. Hâkim ve Savcılar kanunu, 94. Madde bu yetkiyi açık biçimde verdiği gibi 88. Madde de Yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez şeklindeki sınırlamalara ´ağır cezanın görevine giren suçüstü halleri dışında´ şeklinde istisna getiriyor. Yani ilk soruşturmayla ilgili yetki tartışması yok. Bu açık hükümlere rağmen HSYK´nın birilerinin beklediği türden açıklama yapması zor. Ayrıca müfettişler soruşturunca karşı çıkanlar, yetkili savcılar soruşturunca da aynı tavrı takınıyor ve HSYK´yı konumlandırmaya çalışıyor. HSYK bu tuzağa düşmeyecektir. Yargının dokunamadığı yargı olabilir mi?Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Osman Şanal hakkında İlhan Cihaner´in HSYK´ya yaptığı şikayetler de kurulun elini kolunu bağlıyor. Zira Şanal´la ilgili söyleyecekleri her şey ihsası reye girecek ve verecekleri son kararı sakatlayacaktır. Adli yargılamaların tek temyiz makamı olan Yargıtay, birinci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcıların aynı zamanda ikinci soruşturma (kovuşturma) mercii. Yani usul ve esasa ait eksikler varsa kovuşturma aşamasında Yargıtay´ın ilgili ceza dairesi tarafından tespit edilir. Son olarak şunu kayıtlara geçirmek lazım: Kararı veren Erzurum ikinci Ağır ceza mahkemesi ve yetkili savcının elindeki delilleri hiç kimse bilmiyor. HSYK da dosyaya vakıf değil. Bugün yapılacak açıklamalar daha sonra mahcubiyete sebep olabilir. Bu arada HSYK´nın savcı ve mahkeme heyetini görevden alacağı iddiaları da gerçeği yansıtmıyor. Zira bu işlemin prosedürü belli. Adalet Bakanlığı´nın görevlendirmesi üzerine müfettişlerin yapacağı soruşturma gerekiyor. Soruşturma sonunda idari cezayı gerektiren bulgular elde edilirse HSYK´ya sevkediliyor. Bakan ve müsteşarın katılmadığı toplantıda rutin işlemleri bile yapamayan bir kurulun resen görevden alma kararı vermesi imkânsız. ( Bülent Korucu, Zaman)

Yarsav´dan ayrılanların kurduğu Demokrat Yargı derneği: Acilen hukuk reformu

Demokrat Yargı Derneği, Erzurum ve Erzincan´da yaşanan son gelişmeler ışığında bir açıklama yayınladı. Demokrat Yargı Derneği Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi: Türkiye de yargıç ve savcılar üzerinde yürütülen soruşturmaların bugün geldiği aşama yargının kendi içi dünyasını sarsacak bir hal almış durumda. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner´in çalışma odası ve evinin aranması ve ardından gözaltına alınması, bir çok kesimi haklı olarak kaygıya sürüklemektedir. Bu kaygı kuskusuz ki yargı mensupları suç işleyemez biçiminde asla kabul edilemeyecek bir yaklaşımdan değil, maalesef Türkiye´deki hukuk ve yargı geleneğinin, bizzat kendi mensupları bakımından dahi öngörülebilir bir gelecek üretememesinden kaynaklanmaktadır. Bu huzursuzluk ve kaygının sebebi, toplumun ve kamuoyu denetiminin daima dışında kalmayı esas alan Türk yargı geleneğinin ve bu geleneği süreklileştiren hiyerarşik ve demokrasiden uzak yapısının bizzat kendisidir. Şemdinli olayını soruşturan Savcı Ferhat Sarıkaya´nın meslekten atılması, bu yapının yıkıcılığını tüm açıklığıyla gözler önüne sermektedir. Bu gelenek, yargının her tür iktidar odaklarıyla ilişkisini görünmez ve denetlenemez bir süreç olarak bugüne kadar sürdürmesine ve toplumun da devam ede gelen soruşturmaları şaşkınlık ve huzursuzluk içinde takip etmesine yol açmıştır. Bundan en fazla zarar görenlerin kürsü yargıçları ve savcıların olması ise şaşırtıcı olmamalıdır. Hukuk ve yargı topluma öngörülebilir bir gelecek sunan, toplumun huzursuzluk ve kaygılarını en aza indiren temel araçlardır. Oysa Türkiye de yargı ve hukuk asli işlevinin tam tersine bir belirsizliğin kaynağı olarak kendi geleneğini sürdürmekte, toplumun bilgilenme hakkı elinden alınmaktadır. Bugün bu geleneğin yargının kendi mensupları açısından dahi travma yaratacak hale gelmesi hepimiz açısından öğretici olmalıdır. Türkiye bu geleneğe son vermeli ve belirsizlik duygusu önlenmelidir. Demokrat Yargı Derneği, yargı sisteminin çağdaş standartlara göre yeniden yapılandırılmasının ortak aklın gereği olduğuna yönelik inancını toplum ile paylaşmayı görev bilmektedir. Saygılarımızla, 16.02.2010 Demokrat Yargı Yönetim Kurulu

Abdullah Harun

(17 Şubat 2010, 10:21)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Erzincan´da savcı İlhan Cihaner ve Jandarma´nın ´ıslak imza´ operasyonları

Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi

Ergenekon soruşturmasını/davasını akamete uğratma girişimleri

HSYK üzerinden Ergenekon davasını akamete uğratma çabaları

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=1502    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.452.285