Tam
EskidenYeniye
 

MİT Kanunu Meclis´te kabul edildi

MİT mensupları ile ´başbakanın özel görevlendirdiği kamu görevlilerinin´ başbakanın izniyle soruşturulabileceğine dair kanun teklifi, Meclis´te kabul edildi. Böylece MİT krizini başlatanların siyasetin alanını daraltma girişimi, yine siyaset yoluyla durdurulmuş oldu. Bu arada, Cemaat ile MİT arasında kavga yaşandığı iddialarına tepki gösteren Zaman yazarları, krizin ardında yabancı istihbarat servislerinin olabileceğini, hazırladıkları evrakları savcının önüne koyarak, onu operasyonu başlatmak zorunda bırakmış olabileceklerini ileri sürdüler. Tepkiler üzerine savcılık Oslo görüşmelerinin soruşturma kapsamında olmadığını savunmuştu. Bunun da doğru olmadığı ileri sürülüyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

17.02.2012 10:10 TBMM Genel Kurulunda, MİT Kanunu´nda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi. Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak. Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasında da Başbakanın izni aranacak. Kanun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden soruşturma ve kovuşturmalarda da Başbakanın iznine bağlı olma hükmü uygulanacak.

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu´nda değişiklik yapan teklif, 12,5 saat süren görüşmelerin ardından 63 ret oyuna karşın, 266 oyla kabul edilerek yasalaştı. TBMM Genel Kurulu, dün saat 13.00´da başlayan çalışmasını bugün 05.50´de tamamlayarak, yaklaşık 17 saat mesai yaptı. MİT Kanununda değişiklik yapan teklifin görüşmelerine ise dün saat 17.30´da başladı. Teklifin kanunlaşmasından sonra Meclisin bugün çalışmamasını içeren Danışma Kurulu önerisi de Genel Kurulda kabul edildi. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, 21 Şubat Salı günü saat 15.00´de toplanmak üzere birleşimi kapattı. ( AA)

MİT Kanunu, Köşk´e gönderildi

17.02.2012 14:29 MİT Kanunu´nda değişiklik yapan kanun, Çankaya Köşküne gönderildi.Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu´nda değişiklik yapan yasa, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığındaki son okumadan sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından imzalandı. Yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşküne gönderildi. Anayasa uyarınca, Cumhurbaşkanı Gül´ün TBMM tarafından kabul edilen kanunları 15 gün inceleme süresi bulunuyor.

YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ SAVCININ ÖNÜNE EVRAKLARI KOYMUŞ OLABİLİR

17.02.2012 11:23 MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte 5 MİT yöneticisinin ifadeye çağrılmasının yankıları sürerken Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce´den ilginç bir iddia geldi. Mehtap TV´de yayınlanan ?Düşünce Günlüğü? adlı programda süreci değerlendiren Gülerce, Fidan´ı ifadeye çağıran İstanbul Özel Yetkili Savcının yabancı istihbarat servisleri tarafından önüne konulan malzeme ile düğmeye basmak zorunda kalmış olabileceğini iddia etti. Gülerce, ?Kimse o sızanlar devlet içinde, öyle bir malzeme hazırlar getirirler ki sizin önünüze, siz bir düğmeye basmak zorunda kalırsınız? dedi. ?Savcı böyle bir istihbarat ajanı olabilir mi?? sorusunu da yönelten Gülerce, ifade daveti yapan savcının Başsavcı ve vekili ile görüşmemesini hata olarak değerlendirdi. Gülerce´nin yazarlar Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan ile birlikte katıldığı programda şunlar konuşuldu:

GÜLERCE: Dışarının parmağı olabilir mi bu işte?

ALKAN: Sanki olması gerektiği gibi duruyor.

GÜLERCE: Şöyle bir soru soralım. Dışarının parmağı olabilir mi bu işte? Yabancı istihbarat teşkilatları diyelim ki İsrail, İran, Suriye, Alman, İngiliz, Amerikan istihbaratı bizim devlet kurumlarına ve istihbarat kurumlarına kesinlikle sızabilir mi? Yoksa kesinlikle sızamaz mı?

ALKAN: Sızabilir.

BULAÇ: En etkili sızdığı iddia edilen CIA ve Mossad.

GÜLERCE: Altını çizmek lazım, sızabilir. Sızarsa savcı böyle bir istihbarat ajanı olabilir mi? Ben direk olmaz, olamazdır diyorum. Peki, bir yanlışlık yapılmışsa nasıl olabilir? Kimse o sızanlar devlet içinde, öyle bir malzeme hazırlar getirirler ki sizin önünüze, siz bir düğmeye basmak zorunda kalırsınız. (...) Savcının da yapabileceği bir şey yok. Vazifesi gereği önüne bir belge gelmiş. Savcı bu işi tek başına yapacak. Bu şeyleri de düşünmek suretiyle. Zincirleme bir reaksiyon ilk halkası başlayabilir düşüncesiyle savcı vekili ve başsavcı ile görüşmesi lazımdı. İlk adımı atma noktasında yanlışı yapmayabilirdi. Ayıkla pirincin taşını noktasına geldik. (...) MİT Kanunu´nda değişikliğe gidiyor hükümet. Başka bir sıkıntıya gitti. Türkiye Suriye´ye girer mi girmez mi, Dışişleri Bakanı ABD´de döndü mü bilmiyorum. Türkiye dışında önemli bir olay cereyan ediyor. Türkiye içinde konular birbirine girmiş. Bu bir zaaf. Bütün dikkatini moralini buraya tekzip etmesi gerekirdi.?

BULAÇ: Sanki birileri girdi araya ve hepsini karmakarışık etti. ( Star)

SİYASETİN ALANINI DARALTMA TEŞEBBÜSÜ, SİYASET YOLUYLA DURDURULDU

17.02.2012 11:38 Mustafa Karaalioğlu (Star): Yanlış ilikli kalan bir düğme.. Ne zaman yargı konuşuluyorsa, ne zaman yargı işlemlerini, kararları dışında anlatmak ihtiyacı hissediyorsa, bu iyiye işaret değildir. En hafifinden ortada izah edilmesi zor bir durum var demektir. Şimdi de böyle şeyler oluyor. Yargı adına yapılan açıklamalar yürütmenin yetki alanının sınırlarına gidip geliyor. Bu tür tartışmalı hallerin hepsinde olduğu gibi izah da edilemiyor. Sanki yargı, yürütmenin işlemlerini yargılayabilirmiş de bunu yapmamak alicenaplığını gösteriyormuş gibi bir manzara ortaya çıkıyor. Hukukçular, yorumcular yeniden Türkiye´nin bıkıp usandığı bir tartışmanın tarafı olarak pozisyon alıyor. Alıyor ama çelişkiler de giderilemiyor. Giderilemez de... Birinci düğme yanlış iliklendiği için sonrası da kaçınılmaz olarak yanlış ilerleyecektir.

Önce kanunun verdiği yetki aşılarak MİT Müsteşarı´na yönelik bir girişim başlatılmıştır. Ardından, gizli kalması gereken soruşturmayla ilgili bilgiler gazetelerde yayınlanmıştır. Ve ardından soruşturma hükümeti hedef alıyor mu, almıyor mu gibi bir hukuk devletinde tahayyülü dahi düşünülemeyecek yargı eksenli bir tartışma başlamıştır. Neyin nasıl tartışıldığı da ortada... Bir yandan yatıştırıcı iyi niyet girişimleri de var. Çünkü kimse böylesi bir noktaya gelindiğine inanamıyor, inanmak istemiyor. Ancak, kamuoyunun alarm hali, tartışmaların giderek derinleşmesi, soruların sertleşmesi o yanlış iliklenen düğme çözülmeden sahici bir yatışmanın mümkün olmadığını gösteriyor.

Öte yandan, geçen hafta Çarşamba gününden MİT Kanunu´nda değişiklik yapılacağı düne kadar yanlışın giderilmesi için yeterince zaman ve sayısız fırsat da vardı. Yani, Başbakan´ın zaten 30 yıldır sahip olduğu bir yetkiyi yeniden almak için Meclis´e gitmesi gerekmeyebilirdi. Hükümet böylesine zor ve sıkıntılı bir yola mecbur edilmeyebilirdi. Hukuki bir hatada umursamazca ısrar etmek yerine, yine hukukun imkanları dahilinde bir tashihle, sorun Türkiye´ye zarar vermeden de hal yoluna konulabilirdi. Ne var ki, herkes durumdan müteessir olmasına rağmen, herkes gelinen noktanın kabul edilemezliğini kabul etmesine rağmen ve herkes çatışmanın daha fazla büyümemesinden yana görünmesine rağmen yaprak kımıldamadı. Hükümet, Başbakan, Meclis zaten açık olan yasayı bir kez daha açmaya inatla ve keyifle mecbur edildi. Yargı hatadan dönebilecekken ve böylelikle bir hukuk ayıbı kendi içinde hallolabilecekken, fatura Meclis´e ödetildi.

En az MİT Müsteşarı´nı hedef alan girişim kadar, sürecin böyle gelişmesi de vahimdir. Artık kim maksadının yasama alanına müdahale olmadığını, hükümet icraatlarını sorgulamak niyeti taşımadığını söylerse söylesin, ortaya çıkan manzara sadece budur. Siyasetin alanını daraltma teşebbüsü sergilenmiş ve bu da ancak siyaset yoluyla durdurulabilmiştir. Böyle şeyler ancak eski Türkiye´de olur demiştik. Bunu derken görünürde MİT´i hedef alan son teşebbüsün aslında değişime direnme temayülü içerdiğinin de altını çiziyoruz. Eskiden o görüntüleri yaşatanların tarih ve kamu vicdanındaki hatırası ise ayrıca malum. Yargı, uzun yıllar unutulmayacak bir yanlışa imza atarak Türkiye´ye hiç hatırlamak istemediği bir devrin nostaljisini yaşatmış, ülkeyi de kendisini de yıpratmıştır. Başka kimleri yıprattığını tekrarlamaya bilmem gerek var mı? ( Star)

OSLO GÖRÜŞMELERİ SORUŞTURMA DIŞIYDI İDDİASI DOĞRU MU?

17.02.2012 11:50 Ahmet Kekeç (Star): Siz kimi kandırıyorsunuz? Bu iş kabak tadı verdi ama tartışmanın aldığı biçim, dönüp dönüp yazmayı icbar ediyor. Hakan Fidan, başlangıçta, ?şüpheli? sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Konu, ?Oslo görüşmeleri?ydi. Bunu, hem savcılık yazısından, hem de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı´nın ?teyiden? yaptığı açıklamadan biliyoruz. Çolakkadı hani, gazetecilerin sorusu üzerine önce ?yok böyle bir şey? demiş, ertesi gün olanları kabullenmek zorunda kalmıştı ya... Bir de ?ince sitem? yollamıştı soruşturma savcılarına. Hakan Fidan ve ?mensuplar?, şüpheli sıfatıyla, hem Oslo görüşmelerinin, hem de ?KCK içindeki MİT faaliyetlerinin? hesabını vereceklerdi. Kamuoyunun tepkisi üzerine durum değişti ve bir ?yanlış anlama? olduğu bildirildi. Hem yargı kanalları, hem de soruşturmayı destekleyen kalemler, ?Oslo görüşmelerinin asla muhakeme konusu edilmediği? yönünde açıklamalar yaptılar. Fakat, Hakan Fidan ve Oslo görüşmeleri, tartışmanın mihverinde kalmaya devam etti.

Bu durumu izale etmek amacıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen (aynı zamanda özel yetkili savcıları sevk ve idareden sorumludur), bir açıklama yapmak zorunda kaldı... Ve aynen şunları söyledi: ?Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcıvekilliğimizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerinin gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlilerin eylemlerine yöneliktir...´

Bitti mi? Hayır, bitmedi. Hakan Fidan ve Oslo görüşmeleri üzerindeki tezvirat artarak devam etti. Hatta, Hakan Fidan´ın öğrenim durumunu tartışmaya açanlar, astsubay kökenli oluşunu ?nakısa? sayanlar, eski MİT eylemlerini ?yeni döneme? fatura edenler, hükümetin bir vesayet sistemi kurmaya çalıştığını ve ?devlet içinde çeteleştiğini? öne sürenler bile çıktı. Her defasında, ?Hayır, konu Hakan Fidan ve Oslo görüşmeleri değil? deniyor ama karşımıza hep bu ikili çıkarılıyor.Konu Oslo görüşmeleri değilse, neden ?şüpheli? ilan edilenler arasında Oslo´daki heyet dışında bir tek isim yok? Konu Oslo görüşmeleri değilse, neden Oslo´da verildiği söylenen ?tavizler? sürekli gündemde tutuluyor?

-Mehmet Ali Birand´ın savcılıkça ikna edilmesi-

Konu Oslo görüşmeleri değilse, neden seçilmiş gazeteciler apar topar ikna odalarına alınıp, birtakım Oslo belgeleriyle ?ikna terapisine? tabi tutuluyor ve biz de ?Hah, şimdi ikna oldum işte... Savcılar çok ciddi belgeler gösterdiler, şaşırdım? türünden yazılara maruz kalıyoruz? Savcılar niçin ?çok ciddi belgeleri? gazetecilerle paylaşırlar? Niçin Oslo´nun ?masuniyetini? yıkmaya çalışırlar? Niçin kamuoyunda oluşmuş, ?Müzakere doğaldır... Hem de haktır...? yönündeki kanaati değiştirmeye seferber olurlar? Bütün faaliyet kalemlerine bakarak, ?Hani konu Oslo görüşmeleri değildi?? şeklinde bir itiraz cümlesi kurabiliriz. Fakat asıl kurmamız gereken cümle şu bence: Hani soruşturmanın gizliliği esastı? Niçin gazetecileri ikna odalarına alıp, birtakım ?çok ciddi belgelerle? bu gizliliği kendi ellerinizle ortadan kaldırıyorsunuz? Bu yaptığınız suç değil mi? ( Star)

-Özgürel´den Birand´a MİT eleştirisi-

Savcılığın gazetecileri ikna görüşmesine bir tepki de gazeteci Avni Özgürel´den geldi. Kanal 24 canlı yayınına bağlanan Radikal Gazetesi Yazarı Avni Özgürel, Kanal D Anchorman´i Mehmet Ali Birand´ın Önce twitter´da sonra da köşe yazısında yaptığı İkna Oldum açıklamasını eleştirdi. Mehmet Ali Birand´ın savcılıkta bir ikna odasına alındığını vurgulayan Özgürel; Birand´ın deneyiminde ve birikiminde bir gazeteci açısından bu olayı bir meslek hatası olarak görüyorum. Bu durum Başsavcılık açısından da büyük bir hata. Hala basınla dirsek teması yaparak siyaseti yönlendirmeye ülke yönetiminin tercihlerini etkilemeye çalışıyorlar. Bu yargıya hiç bir şekilde yakışmaz. Biz Ergenekon´da askerlerin, savcıların Eski Anayasa Mahkemesi yargıçlarının bazı gazetecileri çağırıp konuşmalarını tartışıyorduk. Şu anda yapılan ne? ( Star)

CUMHURBAŞKANI AYNI GÜN ONAY VERDİ

17.02.2012 19:11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT mensupları veya kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında başbakan izni şartını yeniden düzenleyen Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu´nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´u onayladı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında başbakan izni şartını yeniden düzenleyen Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu´nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´u onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, 6278 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu´nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

YEŞİL´İN ARAMA KARARI DA HÜKÜMSÜZ KALDI

22.02.2012 11:01 MİT Kanunu´nda yapılan değişiklikle birlikte çok sayıda faili meçhul cinayetten aranan Yeşil hakkındaki yakalama kararı da düştü. Savcılık, soruşturma için izin talebinde bulunacak. MİT yöneticilerine yönelik KCK soruşturması nedeniyle MİT Kanunu´nda yapılan değişiklikle soruşturmaların Başbakan´ın iznine bağlanması üzerine, çok sayıda faili meçhul cinayetle ilgili aranan Yeşil kod adlı eski MİT mensubu Mahmut Yıldırım hakkındaki yakalama kararları düştü. Soruşturma için Başbakan´dan izin istenecek. Bir başka davanın şüphelileri Mehmet Eymür, Yavuz Ataç ve Müfit Sement için de izin gerekli. Başbakanlık kaynakları, ?Talep gelirse izin verilecek? dedi.

Taraf ´ın edindiği bilgilere göre, yeni MİT düzenlemesinden Yeşil de yararlanacak. Tunceli Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığı´nın talebiyle Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nin çıkardığı yakalama kararının yeni düzenleme üzerine düştüğü belirtildi. Yine faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Diyarbakır ve Ankara´da sürmekte olan dava ve soruşturmalarda da Yeşil ile ilgili cezai takibat yapılabilmesi için Başbakanlık´tan izin istenmesi gereğinin ortaya çıktığı kaydedildi. Yeşil hakkındaki yakalama kararının hükümsüz olarak işlem göreceği ifade edildi. Savcılıklar, soruşturmaya devam edebilmek için dosyaları Başbakanlığa gönderecek.

Şüpheli MİT´çiler için de izin

Yeni düzenlemeden eski MİT´çiler Mehmet Eymür, Yavuz Ataç ve Müfit Sement´in de yararlanacağı belirtildi. Ankara Özel Yetkili Savcıları Mehmet Özgür ve Hakan Yüksek tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren Eymür ile o dönemde MİT´te aktif görev yapan ve şüpheli olarak ifade veren Sement ve Ataç hakkındaki iddiaları araştırmak için savcılar, dosyayı Başbakan Erdoğan´a göndererek, izin isteyecek. Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, verdiği ifadelerde Yeşil´in MİT adına çalıştığını doğrulamış ve ?Biz Yeşil´den memnunduk? demişti.

Başbakan´dan ´Yeşil´ ışık

MİT Kanunu´nda yapılan düzenlemeyle ilgili ortaya çıkan durum hakkında Taraf ´a açıklamalarda bulunan Başbakanlık kaynakları, şunları dile getirdi: ?Yasa hazırlanırken geriye dönük bu gibi sonuçlar doğurabileceği elbette düşünüldü. Bu nedenle geçici düzenleme yapıldı. Ancak adı geçen şahıslara soruşturma izninin verilmemesi gibi durumun söz konusu olması düşünülemez.?

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü de, ?Bu kişilere isnat edilen suçlar yıllar öncesine ait. Yeni yasayla bu kişilerin korunması gibi bir durum söz konusu değil? dedi.

CHP´li Öztürk: Bumerang gibi olacak

Eski Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek soruşturma izni için hiyerarşik bir ayrım olmadığını belirterek, ?Pratikte doğabilecek bu gibi sıkıntıları yasa tartışılırken de dile getirmiştik. 2005 yılından beri CMK 250 ve 251 ilk kez delinmiş oldu? derken TBMM Adalet Komisyonu´nun CHP´li Üyesi Ali Rıza Öztürk ise şunları söyledi: ?Yasanın ta hazırlanış aşamasından beri komisyonda bu uyarıları yapıyorum. Ama hükümet o kadar acemice ve aceleci bir tavırla hareket ettik ki ortaya bu garabet çıktı. Başbakanın kimin soruşturulup soruşturulmayacağına neye göre izin vereceği muğlak. Mehmet Ağar ya da başka isimler hakkındaki soruşturmalarda Başbakan´ın izin vereceğinin garantisi mi var. Kaldı ki bu ülke, ´Memleket için kurşun atan da yiyen de şereflidir´ diyen başbakanlar gördü. Bu yasa bumerang gibi. Önce onu hazırlayanları vuracak, acısını da hepimiz çekeceğiz. Çok açık söylüyorum bu yasa Sayın Kılıçdaroğlu´nun başbakanlığı döneminde çıksaydı da onay vermezdim. Tüm hukukçular da farkında ama kimse sesini çıkartmıyor.? ( Taraf)

YEŞİL´İN YAKALAMA KARARI DÜŞMEDİ, SÜRÜYOR

23.02.2012 16:35 ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ´Bozo´ kod adlı Yusuf Geyik hakkında mahkeme tarafından çıkarılan arama-yakalama kararının düşmediği öğrenildi. Yeşil ve Bozo, lojmanında ölü bulunan eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun şüpheli ölümüyle ilgili olarak aranıyor.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün onayının ardından Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında başbakan izni şartını yeniden düzenleyen kanun, Yeşil için çıkarılan arama kararını etkilemedi. Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturmada Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nden Yıldırım ve Geyik için verdiği arama ve yakalama kararının sürdüğü belirtildi. Mahmut Yıldırım´ın MİT için çalıştığına ilişkin resmi kayıtlara geçen bir bilgi olmadığı, bu yüzden arama-yakalama kararı için izin alma gereğinin doğmadığı belirlendi.

Ayrıca savcılık, Yeşil ile Bozo´nun İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkartılarak aranması için Adalet Bakanlığı´na başvurdu. Bu başvurunun onaylandığı öğrenildi. Karar çerçevesinde Mahmut Yıldırım ve Yusuf Geyik, İnterpol aracılığıyla aranmaya başlandı. Yeşil ve Bozo yurt dışında yakalandıkları takdirde Türkiye´ye iade edilecek. Eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu´nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ´Bozo´ kod adlı Yusuf Geyik için Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı. ( Cihan)

(17 Şubat 2012), son güncel.: (23 Şubat 2012)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

MİT BAŞKAN VE GÖREVLİLERİNİN İFADEYE ÇAĞRILMASI KRİZİYLE İLGİLİ MANŞETLERİMİZ

Başsavcılık: İstihbaratçılar suç işledi

Cemaat-MİT çatışması mı yaşanıyor?

Hükümet sivil darbeyi engelledi

KCK savcısı görevden alındı

MİT kanunu Perşembe çıkıyor

MİT´çilere yakalama kararı

MİT müsteşarı Fidan hedefte

Odatv-Aydınlık-İsrail´in hedefi: Fidan

´Mesaja mesaj´ ses kaydı

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=4255    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.615.604