Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat´ta 58. duruşma

28 Şubat davasında 58. duruşma başladı. Duruşmada sanıkların savunmalarına devam ediliyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.01.2014 12:35 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davanın 58. duruşması başaldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile müşteki ve avukatları katılıyor.

Üye Hakim Süleyman Köksaldı, sanık yoklamalarını aldı.

SANIK ABDULLAH KILIÇARSLAN'IN SAVUNMASI

Duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor. Sanıklardan emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, savunmasında, hakkında öne sürülenlerin hiçbirinin doğru olmadığını, suç tarihi olarak ifade edilen dönemde Özel Harekat Kuvvetlerinde görevli olduğunu söyledi.

İkametgahında ele geçirilen belgelerin atılı suçlarla ilgisinin olmadığını belirten Kılıçarslan, iddianamenin eksiklerle dolu olduğunu ileri sürdü.

Kılıçarslan, "Hükümete bir darbe yapılmamıştır. Protokol gereği Sayın Erbakan görevden ayrılmıştır. Savcı, Genelkurmay Adli Müşavirliğine gönderdiği belgede, 'Sanıkların istedikleri belgeleri vermeyin, doğrudan savcılığa gönderin' diye emretmiştir. Bu adil yargılamaya müdahaledir. Savcılık ve Genelkurmay adli makamı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum. Devletin temeli adalettir, adalet olmazsa devlet çöker. Kanunların ruhu, adaletin vicdanı vardır. Adaletin intikam aracı olarak kullanılmasına izin verilmemelidir" diye konuştu.

-"BÇG hiyerarşi dışı gizli bir grup değildir"-

Daha önce ifade veren sanıkların, kendisinin BÇG'de çalışmadığını ve orada görmediklerini söylediğine dikkati çeken Kılıçarslan şöyle konuştu: "BÇG'de hiçbir şekilde çalışmadım. Hiçbir belgede imzama rastlanılmamıştır. BÇG, sadece irticayla mücadele amacıyla kurulmuştur. İddia makamı, 'BÇG, hükümetin bilgisi dışında kurulmuştur' diyor. Bu doğru değil. MGK'da alınan kararların takibine özgü bir çalışma yöntemidir. Karadayı ve rahmetli Erbakan, BÇG'den haberdardır. MGK aynı zamanda başbakanın da bir karargahıdır. Yaptıkları çalışmaları başbakana sunuyorlar. BÇG hiyerarşi dışı, gizli bir grup değildir. Herkes tarafından bilinen açık bir yapıdır. BÇG hukuki denetimden de geçmiştir. O dönem Hasan Celal Güzel'in şikayet ve ihbar dilekçesi Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından incelenmiştir. Dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin tarafından BÇG'nin yasal bir çalışma grubu olduğu bildirilmiştir."

SANIK CELALETTİN BACANLI'NIN SAVUNMASI

Duruşmada savunmasını yapan sanık Muvazzaf Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, 1996'da binbaşı rütbesiyle Genelkurmay Karargahı'na atandığını, 4 yıl süreyle çeşitli birimlerde plan ve proje subayı olarak görev yaptığını söyledi.

Karargahtaki iş yoğunluğu ve yedeğinin olmaması nedeniyle kendisine "ikiz görev" verilmediğini belirten Bacanlı, şöyle konuştu: "Şahsıma isnat edilen suçlamayı şiddetle reddediyorum. Şerefli bir Türk subayı olarak hangi şartlarda olursa olsun yalan söylemem mümkün değil. BÇG'de görev verilseydi ben de bunu diğer arkadaşlarım gibi beyan ederdim. BÇG'nin toplantısına katılmadım, bir görev verilmedi. Sadece 45 kişilik bir listede ismim geçiyor. Bu listede BÇG'ye giriş yetkisi olanların isimleri var. Bu belgeyi ilk kez savcılık sorgusunda gördüm. Bunu kimse bana tebliğ etmedi. Bunun Genelkurmayda ıslak imzalı bir örneği yoktur. Evrakın giriş-çıkış kaydı ve imha tutanağı bulunmuyor."

Mevzuata göre 1997'de giriş kartı verme yetkisinin Genelkurmay Genel Sekreterliğinde olduğunu, ancak söz konusu listenin Merkez Daire Başkanlığına hitaben yazıldığını ileri süren Bacanlı, listenin 1997'de değil, sonraki yıllarda oluşturulduğunu savundu.

Bacanlı, "Benim BÇG'de çalıştığımı söyleyen kimse yok. Çünkü çalışmadım. İfade verenler de bunu belirtmiştir. Böyle bir emir almadım. Görevlendirilenler de ortadadır. Gösterilen hiçbir belge veya evrakla ilgim yok. Bu nedenle atılı suçtan beraatimi talep ediyorum. Resmi görevim devam ettiği için duruşmalardan vareste tutulmayı talep ediyorum" diye konuştu.

Bacanlı'nın avukatı Dilek Bacanlı da müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatini talep etti.

SANIK MEHMET CUMHUR YATIKKAYA'NIN SAVUNMASI

Duruşmada savunmasını yapan sanık muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya, 1994-2004 arasında Genelkurmay Karargahında görev yapmadığını, ziyaretçi olarak bile gitmediğini söyledi.

Atılı suç tarihlerinde kendisine 9 kez geçici görev verildiğini, bunlardan birinin Bosna-Hersek, diğerinin ise olağanüstü hal bölgeleri olduğunu bildiren Yatıkkaya, BÇG'ye giriş kartı verildiği iddiasının "mantık dışı olduğunu" savundu.

Yatıkkaya, "BÇG'de görev yapmadım. Listede ismi bulunan 44 kişiyi tanımıyorum. Hiçbir faaliyete katılmadım. Sözlü ya da yazılı görevlendirilmedim. Delil olarak sunulan belgeleri ben hazırlamadım, imzam bulunmuyor. İsmi geçenlerle hiçbir şekilde aynı ortamda çalışmadım. Halen görevime devam ettiğim için adli kontrol şartının kaldırılmasını ve duruşmalardan vareste tutulmamı talep ediyorum" dedi.

Yatıkkaya'nın avukatı Ali Rıza Bingöl de savunmasında, "Müvekkilim BÇG'de görev almamıştır. Bununla ilgili iddianamede bir şey yok. Sadece listede isminin olması bunu ispatlamaya yetmez" dedi.

Duruşmaya ara verildi.

SANIK ABDULLAH KILIÇARSLAN'IN SAVUNMASI-2

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın öğleden sonraki bölümünde savunmasına devam eden emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, BÇG'de çalışmadığını, bu kapsamda yapılan toplantılara katılmadığını söyledi.

Evinde yapılan aramada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'e yazdığı bir mektubun kopyasının bulunduğunu hatırlatan Kılıçarslan, "Bunu internetten temin ettim. 2011'de bana Ak Parti İstanbul milletvekilliği teklif edilmiştir" dedi.

Savunmasının ardından Kılıçarslan'ın sorgusuna geçildi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "Evinizde bulunan ajandanızda 'BÇG grubu toplantısı' başlıklı bir yazı var. Bu BÇG toplantısı mı?" sorusu üzerine, Kılıçarslan, "Ben bu toplantıya katılmadım. Ancak Özel Kuvvetler komutan yardımcısı katılmış olabilir. O şekilde not almış olabilir" dedi.

Kılıçarslan, Çetin'in, "Notlarınızda simgesel başörtüsü deniliyor. Bunu biraz açabilir misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Özel Kuvvetler kurmay başkanı olduğumda, annem ve babamın sağlık karnesi vardı. Bunları değiştirmek istedim. Annemin fotoğrafı başörtülü, babamınki sakallı. Kabul etmediler, 'bu şekilde olmaz komutanım' dediler. Çağırdım, babamı sakal tıraşı yaptırdım. 80 yaşındaki annemin başını açtırdım. Ne yapsaydım savcım, yönetmelik böyle."

-"Ben Sokrates değilim"-

Müşteki avukatı Muhammed Emin Özkan'ın, "Savunmanızda sık sık Sokrates'e atıflar yaptınız. Siz de Sokrates gibi, suçları bilerek ve isteyerek mi işlediniz?" sorusuna Kılıçarslan, "Ben Sokrates değilim. Bildiğim doğrular içerisinde, vicdanımın sesini dinleyerek askerlik yeminine bağlı kalarak insan hak ve hürriyetlerinin ile adaletin gelişmesi için dile getirdim" yanıtını verdi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Siz BÇG içinde yer almadığınızı söylediniz ancak evinizde yapılan aramada ele geçirilen ajandada, el yazısıyla 'irticai faaliyetlerle ilgili bir çalışma başlatacağız' şeklinde yazı var. Bu cümlenin Özel Kuvvetler Komutanlığıyla ilgisi nedir?" sorusunu Kılıçarslan, "Özel Kuvvetler komutanlığının BÇG ile ilgisi yoktur, BÇG'yle ortak bir çalışması olmamıştır" diye yanıtladı.

Beytar'ın, "Mütedeyyin subayların özel kuvvetlerden atılıp atılmadığını" sorması üzerine Kılıçarslan, "Özel Kuvvetler Komutanlığından irtica nedeniyle hiçbir personel atılmamıştır" yanıtını verdi.

-"Şövalye ruhlu subayım"-

Beytar'ın, "Ajandanızda şifreli cümleler var. Sizin gibi özel kuvvetlerde görev yapan bir kişinin ajandasında şifreler bulunması BÇG ile alakalı olduğunuz izlenimi uyandırmaktadır. Bu şifreli yazılarınızdaki amaç nedir" sorusunu, Kılıçarslan, "Demek ki siz şifre uzmanıymışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Bir istihbarat kuruluşuna başvurmanızı tavsiye ediyorum" diye yanıtladı.

Müşteki avukatı Namık Kemal Urhan'ın, Kılıçarslan'ın evinde geçirilen CD'lerde yer alan BÇG belgelerine değinip, "Siz BÇG'yi savunuyorsunuz" demesi üzerine Kılıçarslan, "Ben vicdan sahibiyim, Allah'ım, kitabım, vicdanım var. TSK'nın şövalye ruhlu bir subayıyım, savunurum" karşılığını verdi.

Sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan da Kılıçarslan'a bazı sorular yönelterek "Özel Kuvvetler Komutanlığı benim emrim dışında hareket etmemiştir. Bunu zaman zaman kontrol etmişimdir. Eğer özel kuvvetler suç işlediyse cezasını bana verin" diye konuştu.

DURUŞMA SONA ERDİ

Savunması alınan sanıkların, duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı, 20 Ocak Pazartesi saat 09.30'a erteledi.

------------------------------------------------------------------------------

28 ŞUBAT TANK YÜRÜYÜŞÜ İDDİALARINI ÇÜRÜTEN BELGE

16.01.2014 10:21 28 Şubat mahkemesine ulaşan belgeler, Sincan’da caddelere çıkan tanklar için ‘Planlı tatbikattı” savunmasını çürütüyor. Askeri literatürde "ceride" olarak nitelenen tutanaklarda emir ve uygulamalar dakika dakika belirtilirken, tankların Sincan caddelerinde yürüdüğü saatlerde Tümen Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun izinli olması da dikkat çekiyor.

Tarihe "Post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde Ankara'nın Sincan İlçesi’nden yürütülen tanklar, hafızalardaki yerini koruyor. Sincan’ın RP'li Belediye Başkanı Bekir Yıldız tarafından düzenlenen Kudüs Gecesi’nden beş gün sonra gerçekleşen bu olay, 28 Şubat iddianamesinde, "darbe suçunun" en önemli eylemleri arasında sayıldı.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında, Sincan'dan tankların yürütülmesi emrini veren komutanların da aralarında yer aldığı tüm sanıklar üç ay içinde tahliye edildi. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Hikmet Köksal, KKK Kurmay Başkanı Doğu Aktulga, dönemin Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı İzzettin İyigün ve tankların yürüdüğü dönemde Ankara Zırhlı Birlikler Tümeni'nin Komutanı olan Erdal Ceylanoğlu, yaptıkları savunmalarda "tankların planlı tatbikat çerçevesinde yürütüldüğünü" ileri sürdüler. Ancak Genelkurmay Başkanlığı kanalıyla mahkemeye ulaşan, 17 yıl öncesinin emir ve uygulama tutanakları, dönemin komutanlarının bu tezlerini çürüttü. Askeri literatürde "ceride" olarak nitelenen tutanaklarda, tankların yürütülmesine ilişkin emir ve uygulamalar dakika dakika belirtiliyor.

EMİRLER ŞİFAİ VERİLDİ

El yazısı ile kaleme alınan tutanaklarda, tankların Sincan'dan yürütülmesi emrinin "yazılı" olarak değil, "şifai" emir yoluyla verildiği vurgulanıyor. Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı tarafından düzenlenen üç sayfalık cedirelere göre tanklara ilişkin ilk emri, 3 Şubat 1997 saat 19.45'te KKK Kurmay Başkanı Doğu Aktulga veriyor. İkinci emir ise ilk emirden 15 dakika sonra saat 20.00'de EDOK Komutanlığı'ndan geliyor. Ceridelerde, her iki emrin de yazılı değil, "şifai" olarak verildiği not düşülmüş. 3 Şubat 1997 tarihli ceridede, "Kırmızı Tb'nin 4 Şubat 07.30'da tatbikat için Akıncılar GSP bölgesine hareketi şifai emirle alındı" ifadesi de yer alıyor.

Ceridelerde dikkat çeken bir diğer husus ise tankların yürüdüğü 4 Şubat 1997 tarihinde, Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun izinde bulunması. Tankların bağlı bulunduğu birliğin komutanının tatbikat günü birliğinin başında bulunmaması ve tatbikatın başlamasından 6 saat sonra izinden dönerek komutayı devralması da çok
rastlanan bir durum değil.

KOMUTAN İZİNDE

Yerleşik uygulamalarda, planlı tatbikatların emirleri ilgili birliklere daha önceden yazılı olarak veriliyor. Sincan'dan tankların yürütülmesinde ise bu yol izlenmemiş. Tümen Komutanlığının 4 Şubat tarihli ceridesinde ise 18 tank, 4 ZMA (zırhlı muharebe aracı) ve 10 ZPT (zırhlı personel taşıyıcı) ile 209 personelden oluşan birliğin, saat 07.30'da Etimesgut-Sincan-Yenikent-Akıncılar istikametine hareket ettiği vurgulanıyor. Aynı ceridenin devamında Tümen Komutanı'nın saat 13.30'da izinden dönerek göreve başladığı ve saat 14.00'te de Akıncılar Bölgesi'ne ulaşmış olan birliği denetlediği belirtiliyor. Bu iki ayrıntı, sanıkların "tankların yürümesi planlı tatbikattı" savunmasıyla çelişiyor.

'TANKLARIN TAŞINMASI MÜKÜNDÜ'

Genelkurmay'ın gönderdiği ceride ve inceleme raporunda, mahkemenin, tankların Sincan'dan yürütülmesine ilişkin sorularına da cevap verildi. "Tanklar taşıyıcılarla götürülemez miydi?" sorusuna verilen yanıtta, "1996-1997 yıllarının envanterinde bulunan tank taşıyıcıların sayısına göre, tankların taşıyıcılarla götürülmesinin mümkün olduğu değerlendirilmiştir" denildi. İnceleme raporunda, tankların “Paletlerle intikalinin daha kısa sürede gerçekleşmesi, personelin motorlu intikal eğitimi” gibi gerekçeler yüzünden paletleri üzerinde gitmiş olabileceği belirtildi. Raporda, bayram törenlerine iştirak edecek tankların Atatürk Kültür Merkezi'ne intikalinin de paletler üzerinde yürüyerek yapıldığı hatırlatıldı. (Göksel Çağlav/Akşam)

(15 Ocak 2014, 12:35), son güncel.: (16 Ocak 2014, 10:21)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Darbe kaydına tekzip talebi

Darbe kaydına suç duyurusu

28 Şubat davasında mahkeme heyeti ile ilgili tartışmalar

28 Şubat´a Balyoz etkisi

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5795    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
65.613.679