Tam
EskidenYeniye
 

Böcekçilerin tümü serbest

Başbakan Erdoğan'ın ofis ve konutuna dinleme cihazı konulmasıyla ilgili operasyonlarda gözaltına alınan 11 emniyet mensubu, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanması sonrası Ankara Adliyesi'ne getirildi. Zanlıların sorgusu cumhuriyet savcılarınca yapılacak. Zanlılardan bazılarının poliste ifade vermeyi reddettiği öğrenildi. Öte yandan savcılığın Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan böceği yerleştiren kişileri tespit ettiği ileri sürülüyor. İlerleyen saatlerde savcılık sorgusundan detaylar da gelmeye başladı. Savcıya ilk ifade veren polis memuru Hurşit Gölbaşı oldu. Akşam saatlerinde 11 zanlıdan 5'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken aralarında emniyet müdürleri Zeki Bulut ve Mehmet Yüksel'in de bulunduğu 6 şüpheli ise serbest bırakıldı. Mahkeme diğer 5 şüpheliyi de serbest bıraktı. Bu şahıslar tutuksuz yargılanacaklar.

Önceki haber title=Sonraki haber

20.06.2014 14:42 Başbakan Erdoğan’ın ofisine ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazlarından koydukları iddiasıyla Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Yozgat ve Karabük’te yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 emniyet mensubunun emniyet sorguları tamamlandı. Zanlılar sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na sağlık kontrolü için çıkarılmalarının ardından Ankara Adliyesi’ne getirildi. Zanlıların ilerleyen saatlerde savcılık sorgularının yapılması bekleniyor.

SORUŞTURMA KRİZİ

Böcek soruşturmasında zanlı konumundaki 11 koruma polisinin adliyeye sevki öncesi emniyette sorgu krizi yaşandığı iddia ediliyor. Bazı korumaların polise ifade vermeyi reddettiği belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan “böcek” ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve TEM’de 4 gün sorgulanan aralarında eski Koruma Müdüre Zeki Bulut ile eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’in de bulunduğu 11 koruma polisi Adliye’ye sevk edildi.

“Casusluk” suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye getirilen şüpheliler, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verecek.

Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) 4 gün sorgulanan şüphelilerden Koruma Müdürü Zeki Bulut ile eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’e “böceklerin konulmasında haberiniz var mıydı?”, “Böcek bulunmasının ardından nasıl bir işlem yaptınız?” şeklinde sorular yöneltilirken, diğer 9 korumaya ise “böceği siz mi koydunuz” şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi.

Ancak sorgulama yapan TEM polisi soruşturma dosyasını şüpheli korumalar ve avukatlarıyla paylaşmayınca kriz çıktı. Bazı avukatlar ve müvekkilleri ifade vermeyi reddederek emniyette susma haklarını kullandı. TEM’de susma hakkını kullanıp ifade vermeyen üç koruma polisinin savcılığa ifade vereceği öğrenildi. Müvekkil avukatları TEM’de müvekkillerinin terör örgütü üyesi muamalesi gördüğünü iddia ederek “Kendileri de ne soracağını bilmiyor. Dosyanın içeriğini bizimle paylaşmıyorlar. Psikolojik baskı uygulanarak bir nevi itirafçı bulmaya çalışıyorlar” iddiasında bulundu.

İŞTE SAVCIYA VERİLEN İLK İFADE

Saat: 16.54 - Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında savcıya ilk ifade veren polis memuru Hurşit Gölbaşı oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’deki konutu ve Başbakanlık çalışma ofisinde 2011 yılında bulunan böcekle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi sabah saat 9.30’da (20 Haziran 2014) adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görev yapan savcılar tarafından ortak bir şekilde ifadeler alınmaya başlandı. Şüphelilerin büyük bir kısmının emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. Sabah adliyede savcıya ilk ifade veren ise polis memuru Hurşit Gölbaşı oldu.

Gölbaşı ifadesinde şunları anlattı:

“15 Haziran 2014 tarihinde Emniyette vermiş olduğum savunmayı aynen tekrar ediyorum. Ben 2010 yılı Temmuz ayından bugüne kadar Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında polis memuru olarak görev yapıyorum. Buraya atanmadan 15 gün kadar önce İstanbul Çevik Kuvvette görev yapmıştım. Ben polis okulunda öğrenciyken koruma daire başkanlığında görev yapmak üzere seçilmiştim. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışmaya başlayınca ilk önce kısa bir süre Ak Parti Genel Merkezinde resmi üniformalı nöbetçi olarak görev yaptım. Daha sonra güvenlik sistemleri büro amirliğinde görev yapmaya başladım. Bu büroda 2011 Temmuz ayından kadar 2012 Mayıs ayının başına kadar teknik kısımda görev yaptım. Teknik kısımda çalışırken Başbakanlıkta bilgisayarların bakımı, jammer cihazların arızalarının giderilmesi için firma ile görüşülmesi hususunda görev yaptım. Ben bu görev sırasında amirim Serhat Demir’in talimatı doğrultusunda jammer cihazların bakım ve onarımı,

'Firmalarla görüşme yaptım'

Başbakan otobüsünün zırhlanması , Başbakanın kalacağı otellerin çevresinin güvenliği için kamera temini hususlarında, ÜLKEM , ATI firmaları ile görüşmeler yaptım. O dönemde böcek tarama faaliyetlerinde büromuz personelleri Harun Yavuz ve Seyit Saydam görevliydiler, çalışmalarında MS300 ve HAWK cihazlarını kullanıyorlardı. Bu cihazların tamiri ile ilgili görev bu kişilere aitti. Arama tarama faaliyetlerinde çoğunlukla Harun Yavuz ve Seyit Saydam gidiyorlardı. Bu iki arkadaştan birinin mazeretinin olduğu dönemlerde Serhat Demir’in talimatıyla ben ve büroda çalışan diğer arkadaşlarda arama tarama faaliyetlerine katıldılar.

'Resmi konuta az gittim'

Ben şu an net hatırlamıyorum ancak 2011 Kasım ayı ile 2012 yılı Ocak ayı arasında Başbakanın özel ikametindeki ve resmi konutundaki aramalara katıldım. Her iki yere kaç kez gittiğimi hatırlamıyorum. Çünkü özel ikamete zaman zaman yeni mobilyalar alınıyordu ve teras kat inşaatı vardı. Bu yüzden defalarca arama tarama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Ben bu nedenle özel konuta kaç kez gittiğimi hatırlamıyorum. Resmi konuta ise daha az gittim.

'Amirimin sözlü talimatı ile aramalara katıldım'

Dolmabahçe’deki çalışma ofisine jammer ile alakalı çalışma yapmak için diğer ekip arkadaşlarımızla gittim, ancak orada arama çalışmalarına katılmadım. Ben asıl görevim arama tarama çalışmaları olmadığından, Serhat Demir amirimin sözlü talimatı gereğince arama faaliyetlerine katılmıştım. Katıldığım aramalarda ben HAWK cihazını tutuyordum. Bu cihaz basit bir cihazdır. Elektrik metal gibi şeylere dahi tepki vermektedir. Ben sinyal aldığımda diğer arkadaşı çağırıyordum o da MS300 ile kontrol yapardı. 2012 yılı Ocak ayı öncesindeki aramalarda düzenli olarak tutanak tutulmazdı.

Arama tarama faaliyetleri bittikten sonra ek bir tutanak tutulduğunu görmedim. Sorumluların tutup tutmadığını da bilmiyorum. 2012 yılı Ocak ayından itibaren ise, arama tarama faaliyetlerinde mutlaka ne zaman, nereye ve kim tarafından gidildiğine dair tutanak tutuldu.

'Çanta jammerları nizamiyeye bıraktım'

Ben Başbakanlık Resmi Konuttaki ve Özel Konuttaki 2011 yılı Kasım ayı ile 2011 Ocak ayı arasındaki arama tarama faaliyetlerinde Harun Yavuz, Seyit Saydam ve İbrahim Sarı ile görev aldık. 4 kişi birlikte arama yapmadık Harun Yavuz ve Seyit Saydam’dan biri bulunmazsa biz aramaya katılıyorduk. Araç şoförü olarak Harun Yavuz ve Seyit Saydam’ın arama tarama faaliyetlerine götürdüğüm olmuştur. Ancak bu arama tarama faaliyetlerine bizzat katılmadım. Ben Ekrem Türkmenoğlu isimli polis memuru ile hiçbir zaman yüz yüze görüşmedim. Ekrem Türkmenoğlu çanta jammer cihazlarının bakımı ile ilgili görev yapıyordu. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile bağlantıyı Serhat Demir sağlıyordu ve bana Ali abi olarak belirttiği bir kişi ile görüştüğünü, çanta jammerları İstihbarat Daire Başkanlığına bırakmam gerektiğini söylüyordu. Ben de bunun üzerine Ekrem Türkmenoğlu’nu arayarak, cihazları ne zaman getirebileceğimi soruyor ve onun dediği zaman diliminde cihazları İstihbarat Daire Başkanlığına götürerek, nizamiyeye bırakıyordum.

'Katıldığım arama tarihlerini hatırlamıyorum'

Ekrem Türkmenoğlu’nu orada bile görmedim. Kendisi ile hiç yüz yüze görüşmedim. Telefonda da çanta jammer arızası dışında görüşme yapmadım. Ben Başbakanlık Resmi ve Özel konuttaki aramalara katıldığım net tarihi hatırlayamadığımdan 2.12.2011 tarihinde arama tarama faaliyetlerinde görev alıp almadığımı hatırlamıyorum.

'Serhat amirim beni sevmiyordu'

Ben THOR, İNCA, OMEGA, LOKE marka frekans alıcısı temin etmedim. Bu cihazların başkaları tarafından alınıp alınmadığına dair herhangi bir ilgim yoktur. Bu cihazların isimlerini ilk kez duyuyorum. Başbakanın Resmi ve Özel Konutuna böcek konulması olaylarını yazılı ve görsel basından öğrendim. Kurum içerisinde bu konuda hiçbir kimseden herhangi bir şey duymadım. Serhat Demir isimli büro amiri nedenini bilmediğim bir şekilde beni sevmediğinden 2012 yılı Mayıs ayında beni bürodan bakan ikametine resmi nöbete göndermişti. Serhat Demir’in bu bürodan gönderilmesinden sonra 2013 yılı Ocak ayında yeniden güvenlik sistemleri ve teknik şube müdürlüğünde kamera izleme görevlisi olarak görev yapmaktayım. Benim olayla herhangi bir ilgim yoktur. Herhangi bir örgütle de ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Emniyette kötü muamele iddiası

Şüphelilerin gözaltında bulunduğu 3 gün süre içerisinde kötü muameleye maruz kaldıkları iddia edildi. Şüphelilerin avukatı Mehmet Sürer, “gözaltında bulundukları sürede tutuldukları nezarethanede kendilerine 1,2,3 gibi rakamlar verildi. İsimleri ile hitap etmek yerine kendilerine “5 numara, 6 numara” gibi seslendi. Tuvalet ihtiyaçları dahi sıralama ve saatlerle yapıldı. Yemek sadece sabah akşam verilirken, doktor muayenesine dahi kelepçe ile götürüldüler. Biz bu durum hakkında yargı mercilerine başvurarak gerekli şikayetleri yapacağız” dedi.

Sorguda fenalaştı

Öte yandan, avukat Sürer gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan Ahmet Türer ile ilgili olarak “Kendisinin Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda ismi dahi yok. İfadesine başvurulmamış. Olayla alakası yok. Daha öncede savcılığın kendisine yönelik bir suçlama olmadığı konusundaki açıklaması basına yansımıştı. Nasıl olaya dahil edildiğini anlamadık” dedi. Ahmet Türer’in dün gece emniyetteki sorgusu sırasında özgeçmişini anlattıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, döndüğünde de ifadeye devam edemeyeceği için susma hakkını kullandığı belirtildi. Emniyetteki sorgular sırasında tartışmalar yaşandığı da aktarıldı.

------------------------------------------------------------------------------

6 KİŞİ SERBEST, 5 TUTUKLAMA TALEBİ

Saat: 19.15 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça sorgulanan 11 Emniyet mensubu şüpheliden 5'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 6'sı serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah adliyeye getirilen zanlıların savcılık ifadeleri tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin, şüphelilerden Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'yı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ve Başbakan Erdoğan'ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut ile İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Harun Yavuz ve Seyit Saydam ise serbest bırakıldı.

Şüphelilerin ifadelerini, Savcı Çetin'in yanı sıra Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli diğer savcılar da aldı. (AA)

O 5 KİŞİ DE SERBEST

Mahkeme sorguladığı diğer 5 kişi ise denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kişiler Pazartesi ve Cuma günleri kayıtlı bulundukları karakollara giderek imza verecekler.

3 GİZLİ TANIK

Soruşturmada ayrıca 3 gizli tanık bulunduğu öğrenildi. Gizli tanıkların, frekansların satın alındığı şirketlerin sahipleri olduğu bildirildi. Şirket sahiplerinin, Başbakanlık adına kendileri ile irtibata geçen kişilerin isimlerini Savcılığa verdikleri belirtildi.

------------------------------------------------------------------------------

BÖCEĞİ KOYAN İSİM TESPİT EDİLDİ

Öte yandan savcılığın Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan böceği yerleştiren kişileri tespit ettiği ileri sürülüyor. Başsavcılık kaynakları, 'Böceği gözaltına alınan 11 kişiden biri yerleştirdi' bilgisini verdi, ancak ismi açıklamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün operasyon düğmesine basmıştı. Soruşturma kapsamında eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ve eski Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut'un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre operasyon dinleme cihazını ofise koyan kişinin tespit edilmesinden sonra başlatıldı. Başsavcılık kaynakları, 'Böceği gözaltına alınan 11 kişiden biri yerleştirdi' bilgisini verdi, ancak ismi açıklamadı.

Bu arada, yurtdışında bulunduğu için gözaltına alınamayan Emniyet Müdürü Serhat Demir'in yurtdışına görevli olarak gittiği ancak görev süresinin sona ermesinin ardından Türkiye'ye dönmediği belirtildi. Görev süresinin sonunda rapor alan, ancak rapor süresinden sonra da 10 gün mazeretsiz işe gelmeyen Demir'in istifa etmiş sayıldığı kaydedildi.

İFADE İŞLEMİ SÜRÜYOR

Şüphelilerin Ankara Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifade işlemleri devam ediyor. İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilecek şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'e ifade verecek.

CEP SİNYALLERİ DE DOSYADA

Böcek soruşturması kapsamında gözaltına alınanların cep telefonu sinyallerinin de dosyada yer aldığı belirtildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da raporunda yer alan HTS kaydı ile (cep telefonu sinyal kayıtları ve arama bilgisi) polislerin irtibatlarının tespit edildiği öne sürüldü.

'KORUMALARDAN HABERSİZ KUŞ UÇMAZ'

Merhum Bülent Ecevit'in koruması olan eski milletvekili Recai Birgün, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan böcekle ilgili ve koruma sistemi hakkında konuştu. Birgün şöyle dedi: 'Bazı insanların bağlı olduğu kişiler olabilir. Bağlı oldukları kişiler bu tarz insanlara ülkeye hizmet bilincini aşılar. Milli değerlerle motive ederler. Böcek yerleştirme tarzı işleri en yakınınızdakiler yapar. Korumalardan habersiz hiçbir şey olamaz. Herkes her şeyi bilmek zorunda değildir ama bir ya da iki kişiden habersiz kuş uçmaz. İşi yaptıracağın kişiyi iki şeyle motive edersin; birincisi ülkeye hizmet, ikincisi de mal ve mülk.'

İŞTE BAŞBAKAN'IN OFİSİNDEN ÇIKAN BÖCEK

Diğer taraftan Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazı da (böcek) ilk kez görüntülendi. Dinleme cihazının bugüne kadar görülen cihazlardan oldukça farklı olduğu ifade edildi.

Ankara'daki konutu ve çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazına ilişkin soruşturma kapsamında Başbakan Erdoğan'ın koruma müdürlüğünü yapan isimler de dahil 11 kişi gözaltına alınırken, soruşturmayı yürüten Savcı Durak Çetin'in dosyasında yer alan en önemli delil de ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın ofisinden çıkan böcek bugüne kadar basında yer alan cihazlardan çok farklı. MİT'in bulduğu ve savcılığın talebi üzerine Adli Emanet'e gönderdiği böcek, çok girişli prizlerden çıkarıldı. Cihazda mikrofon, sesin dışarı yansıtılmasını sağlayan verici ve enerji kaynağı için adaptör bulunuyor. Adaptör bölümünde cihazın menşei ve kimliğini açıklayan bir çip yer alıyor. Uzaktan kumanda ile yönetilebilen böceklerle yapılan dinlemenin nereye düştüğü ve kaydedildiği ise belirlenemedi. Böceğin üstünde yer alan silikonun "yaşlanma süresi"nden cihazların 1 ay boyunca dinleme amaçlı olarak aktif tutulduğu tespit edildi.

'FIRSAT OPERASYONU'

Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna göre; Erdoğan'ın evindeki çalışma odasında ve Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki odada yapılan taramalarda tespit edilen böceklerin ikisi de aynı özelliklere sahip. Raporda, cihazların son operasyonda gözaltına alınan korumalardan bazıları tarafından konulduğu şüphesine yer vermişti. Raporda "Keçiören ikametgâhta 25 Kasım 2011 tarihinde ve 7-8 Aralık 2011 tarihleri arasında; Resmi Konut'ta ise 24 Kasım, 14 Aralık ve 20 Aralık 2011 tarihlerinde arama/tarama faaliyeti ve jammer testi esnasında bir ‘fırsat operasyonu' şeklinde dinleme cihazlarını yerleştirdikleri, bilerek ve isteyerek bu faaliyet içerisinde yer aldıkları düşünülmektedir" denilmişti.

'Dinlenemez'

Mete Yarar-Güvenlik Politikaları Uzmanı: Başbakanlık gibi yüksek korunaklı yerler bu kadar basit bir aparatla dinlenemez. Başbakanlık gibi yerler sabah akşam mühürlenir ve tarama yapılır. Bu taramalarda frekans yayan bu tarz cihazların bulunması gerekirdi. Bu cihazda bir mantık hatası var. Prize monte edildiyse verici konulması gerekmez. Ancak bunda verici de var. Başbakanlık gibi yüksek korunaklı yerlerde jammerlar, sinyal kesiciler devreye girdiğinde bu cihaz dinleme yapamaz. Bu cihazın sinyal çıkışı varsa sinyal girişinin de bulunması ve dinlemenin nerede yapıldığının tespiti gerekirdi.

'Böyle değildi'

Mahir Kaynak-Eski MİT personeli: Biz görevdeyken dinlemede geri bir teknoloji kullanılıyordu. Dinleme yaptığımız yerden radyo frekansıyla dinlemeyi dışarıdaki bir otomobile gönderirdik. Evde otururken kapıdaki araba alıcı durumunda olurdu. O zaman küçük böcek yoktu. El kadar alet vardı.

(20 Haziran 2014, 14:42), son güncel.: (20 Haziran 2014, 16:54)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=6042    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.506.055