Tam
EskidenYeniye
 

Danıştay soruşturması yargıya uzanır mı?

Ankara´da dün gerçekleşen Danıştay saldırısı operasyonları dikkatleri bir kez daha saldırıdaki ayrıntılara çevirdi. Ergenekon soruşturmasında ele geçen bilgilerle birlikte baştan sonra çok planlı yapıldığı anlaşılan saldırıda, kameraların karartılması saldırının önemli sacayaklarından biriydi. Diğer bir ayak ise saldırının Ankara´daki mahkeme tarafından adeta örtülmesi olmuştu. Dün başlayan operasyonların davaya Ankara´da bakan mahkeme üyeleriyle soruşturma savcılarına da uzanabileceği ileri sürülüyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

04.01.2012 11:54 Danıştay saldırısına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Orhan Karadeniz, kameraların o gün çalışmaması ve diğer bir çok ayrıntıyla ilgilenmedi. Bu dava sürerken İstanbul´da Ergenekon soruşturması başladı. Savcı Zekeriya Öz, saldırının Ergenekon´la bağlantısına dair elde ettiği delil ve bulguları bir mektupla mahkemeye bildirdi. Ancak mahkeme bu mektubu hiç dikkate almadı ve davayı dinci kalkışma hükmüyle adeta apar topar kapattı. Dolayısıyla Hakim Orhan Karadeniz´in yaptığı eksik bir yargılama. Hakim Karadeniz, kamera arızasının üzerine niçin gitmedikleriyle ilgili skandal bir açıklama yapmış ve ´Oyak Güvenlik, kameraların arızalı olduğunu bildirdi, hem katil de yakalanmıştı. Niçin üzerine gidecektik ki; lüzumsuz bir iş olurdu´ demişti. Ergenekon mahkemesinin ortaya çıkardığı birçok şeyin Ankara´da eksik ve adil olmayan bir yargılama yapıldığını ortaya koyduğu zaten biliniyordu. Yargılama sürecinde kamera arızasına ve Ergenekon savcısınca mahkemeye iletilen çok sayıda somut delil ve bulgulara bu mahkemenin ilgisiz kalması olayda kasıt olabileceği şüphesini de doğurdu. Hukukçulara göre soruşturmanın Ankara 11. Ağır Ceza´nın başkan ve üyeleri ile soruşturma savcılarına sıçraması kaçınılmaz bir gereklilik.

Danıştay soruşturması 11. Ağır Ceza üyelerine uzanabilir

Danıştay saldırısının planlamasından örtülmesine kadar birbiriyle uyumlu gerçekleşen gelişmeler, ´Biri emretmiş, biri planlamış, biri vurmuş, biri karartmış, biri de örtmüş..´ iddiasını güçlendiriyor. Soruşturmada şu an OYAK hedefte. Ancak Ankara´daki ilgili yargıç ve savcıların da soruşturma kapsamında olduğu ileri sürülüyor. Bu ayrıntı aslında yeni de değil. Ankara Emniyeti´nin saldırı günü gönderdiği yazıya, 5 gün sonra cevap vererek bozuk harddiskin OYAK güvenlikte olduğunu yazan Danıştay Savcısı Mehmet Engin Çakmak´ın, Ergenekon örgütünün yargıya sızma faaliyetleri kapsamında ve sanıklarla ilişkisi olduğu şüphesiyle 4 hafta boyunca izlendiği ortaya çıkmıştı.

Savcıdan şüphe çeken ayrıntı: Polise 5 gün sonra bilgi verdi

Ankara Emniyeti Müdürlüğü saldırı günü, 17 Mayıs 2006´da Danıştay´a yazı yazarak, görüntü kayıtlarını istedi. Danıştay Savcısı Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak, emniyetin yazısına tam 5 gün sonra, 22 Mayıs 2006´da cevap verdi. Çakmak yazısında kamera sisteminin daha önce Mayıs ayı içerisinde 3 kez arıza yaptığını belirterek ´Görüntülerin kaydedildiği harddiskin arızalı olması nedeniyle kayıtlara ulaşılamadığı şirket yetkililerince ifade edilmiş olup, kayıt cihazı halen OYAK Savunma ve Güvenlik A.Ş´de bulunmaktadır´ dedi. 274 sayılı yazıda Çakmak, polis ve savcıdan önce şirketin ´görüntülere ulaşılamadı´ bilgisinin alındığını belirtirken, olaydan 5 gün sonra polise harddiskin OYAK Güvenlik´te olduğunu bildirmesi şüphelere neden oldu. Çakmak yazısına, daha önce OYAK Güvenlik´e kamera sisteminde meydana gelen 3 arızayla ilgili gönderdiği 8 Mayıs 2006 tarihli belgeyi de ekledi.

71 yargı mensubu arasında

Polise 5 gün gecikmeyle bilgi vererek ´delil karartmaya zaman kazandırma´ kuşkusuna neden olan Danıştay Savcısı Genel Sekreter Yardımcısı Çakmak, Ergenekon sanıklarıyla ilişki şüphesiyle nedeniyle takibe alınan savcı ve hakimler arasında yer alıyor. Ergenekon savcılarının tespitleri ile Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişleri 71 hakim ve savcının takip edilmesi için iki kez mahkeme kararı çıkardı. Müfettişler 14 Ekim 2008´de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ne, 3 Kasım 2008´de de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´ne başvurdu. ´Ergenekon örgütünün yargıya sızma faaliyetleri kapsamında, sanıklarla ilişkisi olduğu´ iddiasıyla aynı gün takip edilmeleri yönünde karar verilen hakim ve savcılar arasında Danıştay Tetkik Hakimi Mehmet Engin Çakmak da yer aldı.

Ergenekon sanıklarıyla bağlantılar

Mahkemelere sunulan belgede söz konusu yargı mensuplarının, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Fikri Karadağ ve avukat Kemal Kerinçsiz´in de aralarında bulunduğu sanıklarla irtibatlarının tespit edildiği belirtildi. Bazı hakim ve savcıların Ergenekon sanıklarına yönelik ´Bir emrin var mı?´ şeklindeki soruları, Küçük´ün birçok hakim ve savcı ile irtibatlı olduğu ve bazı yargı mensupları hakkında ´bizim çocuklardan, arkadaşlardan´ dediği bilgisine yer verildi.

4 hafta teknik takip

Çakmak ile İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ankara Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu´nun da bulunduğu yargı mensupları, Ergenekon bağlantısı şüphesiyle 4 hafta süreyle telefonları dinlendi ve gittikleri yerlerde izlendi. Tetkik Hakimi Çakmak, izlendiği dönemde Danıştay 4. Dairesi´nde görev yapıyordu.

Hurşit Tolon ve diğer sanıkların M.E.Ç ile telefon görüşmeleri

Öte yandan ikinci Ergenekon iddianamesinde emekli Orgeneral Hurşit Tolon´un da aralarında bulunduğu bazı sanıkların ´M.E.Ç´ şeklinde kodlanmış bir kişiyle telefon konuşmaları yeralıyor. Konuşmaların bazılarında Danıştay´da karara bağlanacak bir dosyayla ilgili olması da dikkat çekti.

Saldırıda örgüt bağlantısına karşı çıkan Savcı da izlendi

Kanlı Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci´nin de Ergenekon şüphesiyle takip edildiği ortaya çıktı. Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 4 hafta boyunca teknik takibe alınan 71 hakim ve savcılar arasında yer alan Salim Demirci, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırı davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada örgüt bağlantısının araştırılmasına karşı çıkmıştı.

Cumhuriyet gazetesi örgüt var mı araştırılsın dedi Savcı karşı çıktı

Davaya müdahil olan Cumhuriyet gazetesi avukatları saldırının çok daha büyük bir oluşum tarafından organize edilmesi ihtimali bulunduğunu belirterek soruşturmanın genişletilmesini istemişti. Savcı Demirci ise, ´soruşturmanın genişletilmesine gerek yok´ diyerek karşı çıkmıştı. Mahkeme de bu talebi geri çevirmişti. Son duruşmada ise Ümraniye´de bulunan el bombalarının Cumhuriyet´e atılanlarla aynı seriden olduğunun ortaya çıkması üzerine Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, dosyanın genişletilmesine karar verdi. Demirci yine önceki mütalaasını tekrarladı.

Hakim Orhan Karadeniz için yargı yolu açılabilir

Mahkeme sürecinde Danıştay baskınını aydınlatacak birçok noktayı araştırmadığı ortaya çıkan davanın hakimi Orhan Karadeniz için de yargı yolu açılabilir. Danıştay´daki kanlı baskının ardından soruşturmayı yürüten savcılık ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nin yargılama sürecinde olayı aydınlatacak birçok noktayı araştırmadığı belirlendi. TÜBİTAK´ın raporundan sonra Taraf ´a konuşan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, Güvenlik şirketi kameraların kayıtta olmadığı yönünde bir yazı gönderdi. Arslan da yakalandığı için kayıtların akıbeti üzerinde çok durmadık diyerek kendisini savunmuştu. Ancak soruşturma sırasında karanlıkta bırakılan noktalar, Hakim Karadeniz´in görevini ihmal ettiği yönündeki iddiaları da beraberinde getirdi. Bu durum, Hakim Karadeniz için de yargı yolunun açılacağı şeklinde yorumlanıyor.

İşte kuşkulara yol açan noktalar:

1) Alparslan Arslan´ın saldırıdan bir gün önce keşif yaptığını gösteren OYAK Güvenlik´e ait Danıştay binasındaki kamera kayıtları incelenmedi. Mahkeme, OYAK Güvenlik Şirketi´nin kameraların kayıt yaptığı harddisk bozuk yazısıyla yetindi.

2) Danıştay binasının yanındaki Sıhhiye Orduevi ile bir bankanın kameralarına ait görüntüler dava sürecinde inceletilmedi. Genelkurmay Başkanlığı´nın Ankara Emniyet Müdürlüğü´ne gönderdiği kamera kayıtlarının açılamadığı belirtildi. Fakat Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay´da olduğu gibi, Orduevi´ne ait kamera görüntülerini de incelenmesi için TÜBİTAK´a gönderme gereği duymadı.

3) Danıştay Davası´na bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tetikçi Arslan´ın saldırıdan önceki 48 saatte gönderdiği 14 mesajın kime gönderildiğini de araştırmadı. Arslan, saldırıdan bir gün önce Bir eksiğin var mı, İçeride mi dışarıda mı, Uygun yer mi, Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim? şeklinde gönderdiği mesajları Elif adlı kızkardeşine attığını söyledi. Ancak, kızkardeşi Elif´in ifadesi alınmadı ve telefonu inceletilmedi.

4) Olaydan önce Arslan´ı Danıştay önünde iki kişiyle birlikte gördüğünü söyleyen tanık Aysel Sağlam, olaya karışan şüphelilerle yüzleştirilmedi.

5) Danıştay Davası sürerken, Ergenekon soruşturmasında, saldırının bireysel eylem olmadığını ortaya koyan bilgiler ortaya çıktı. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin´in, Alparslan Arslan´la bağlantısı tespit edildi. Danıştay sanığı Osman Yıldırım, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ün Cumhuriyet´e saldırıyı organize ettiğini itiraf etti. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, çok sayıdaki ayrıntıları bir mektupla mahkemeye bildirdi. Bunlara rağmen mahkeme ve savcılık saldırıdaki örgütsel bağlantıyı araştırma gereği duymadı.

BEYİN TAKIMI MI GİZLENİYOR?

Danıştay güvenlik kamera sisteminin kayıtlarının tutulduğu hard diskler saldırıdan önceki bir haftada üç kez arızalanması ve iki kez değiştirilmesi, ?Saldırıyı asıl planlayanların bina ve çevresinde yaptıkları keşfin görüntüleri mi yok edildi? sorusunu da gündeme getirmişti.

Bunlar tesadüf olabilir mi?

Saldırgan silahla Danıştay´a giriyor, güvenlikçiler müdahale etmiyor. Güvenlik kamera sistemi saldırıdan önce arızalanıyor. Sıhhiye Orduevi´nde olduğu gibi çevredeki kameraların kayıtları da yok oluyor. TÜBİTAK´ın bomba raporu, akıllara Danıştay saldırısı ve sonrasında yaşananlarla ilgili ?Bu kadarı da tesadüf olabilir mi? sorusunu getirmişti. Olayları tesadüf olarak görmeyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise dün yeni operasyonlara başvurdu. Operasyonların operasyonları doğuracağı ileri sürülüyor. İşte mahkemeyi de harekete geçiren ve ´korumalı ve planlı cinayet´ tezini güçlendiren tesadüfler!

1) Alparslan Arslan saldırıdan bir gün önce Danıştay binasına girip keşif yapıyor. Kimse fark etmiyor.

2) Katil avukat 17 Mayıs sabahı Danıştay binasına giriyor. Kapıdaki x-ray cihazı alarm veriyor ancak güvenlikçiler avukat kimliğini gösterince üst araması yapmaya gerek duymuyor.

3) Arslan toplantı sırasında koridorda dolanıyor ama kimseler fark etmiyor.

4) Saldırının ardından Arslan kaçarken Danıştay´da görevli OYAK Özel Güvenlik Şirketi çalışanları saldırganı farketmiyor ve yakalayamıyor.

5) Saldırgan girdiği kapıya değil de devamlı polis bulunmayan arka kapıya yöneliyor. Arslan nasıl biliyorsa orada güvenlik zaafiyeti olduğunu bilebiliyor. Allah´tan o sırada orada kahraman bir polis var da yakayı ele veriyor.

6) Saldırı günü kameralar kayıt dışı bırakılıyor ve mahkemeye ´Harddisk bozuktu´ yazısı gönderiliyor.

7) Danıştay çevresindeki özel işyerlerinin kamera kayıtları ´polisiz´ diyen kişilerce gerçek polislerden önce tek tek toplanıp yok ediliyor.

8) Danıştay´ın karşısındaki Sıhhiye Orduevi´nin kamera sistemi değiştiği için görüntüler izlenemiyor.

9) Yargılamayı yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ?bozuk da olsa o hard diski bir inceleteyim? deme gereği duymadan ´türban için´ kararı veriyor.

10) Saldırı sonrası Alparslan Arslan´la bağlantısı tespit edilen Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin, intihar girişiminde bulunuyor. Gözaltına alınıp sorgulanıyor ancak hakkında dava açılmasına gerek duyulmuyor.

11) OYAK´ın ´Harddisk bozuk´ iddiasının yalan olduğu, hard diskin temizlendiği ortaya çıkıyor.

12) Ve Türk halkından tüm bunların bir tesadüf olduğuna inanması bekleniyor.

OYAK: Devleti korumak ayıp değil

Kanlı Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün İstanbul, Ankara ve Zonguldak´ta 21 adreste arama yapıldı. Danıştay saldırısı olduğunda OYAK Güvenlik Müdürü olan Orhan Çoban ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Halen Oyak Genel Müdürü olan Coşkun Ulusoy ise gözaltına alınmadı. Sadece evi ve ofisi arandı. Coşkun Ulusoy´un, Danıştay saldırısında kameraların karartıldığı iddialarında adının geçmesinden şikayetçi olan MİT´çi Kaşif Kozinoğlu´na, ´Devleti korumak ayıp değil günah değil´ dediği dinlemeye takılmıştı. Bu cümle aslında Danıştay saldırı sürecini ve olayın örtbas edilmesini bir anlamda açıklıyor. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve bağlantılı kişiler hakkında ´Ergenekon davasını engelleme girişimleri´ konulu iddianame tamamlanarak mahkemeye sunuldu. Ergenekon davasını engelleme amacıyla Seyfi Oktay ve ekibinin görüştüğü iddia edilen kişilerden biri de Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün idi. Şengün´ün bu baskılara direndiği ve çeteye hizmet etmediği biliniyor. Ancak kesin olan birşey varsa o da kendisine Ergenekon davasında Oktay ve ekibi tarafından baskı yapıldığı. Telefon görüşmeleri bunu ispatlıyor. Oktay ve ekibi arasında geçen bir telefon görüşmesinde Şengün´e baskı yapılması isteniyor ve onun gibi Atatürkçü insanlara bu ülkenin ihtiyacı olduğu belirtiliyordu. Yani Oktay ve ekibinin, diğer bir deyişle Ergenekon örgütünün Ergenekon davasını engelleme girişimlerindeki amaçları, rejimi korumak. Bunun için provokatif saldırılar yapmak hakimleri öldürmek kameraları karartmak davayı dincilere yıkarak örtbas etmek ayıp değil günah değil!..

(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)

(04 Ocak 2012, 10:54)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Flaş!!! Danıştay saldırısında 9 gözaltı

Danıştay´ın silinen kayıtlarına soruşturma başlatılmış

Flaş!!! Danıştay kayıtlarına suç duyurusu

Flaş!!! TÜBİTAK: Kayıtlar silinmiş, bir kısmını kurtardık

Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´le ilgili tüm manşetlerimiz

Mahkeme tüm ayrıntılara iniyor: Orduevi kameraları da incelenecek

Flaş!!! Sıhhiye kameraları da karartılmış

Biri emretmiş biri planlamış biri vurmuş biri karartmış biri de örtmüş

Ergenekon´un kökleri ve Menemen

Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz

Danıştay soruşturması sil baştan

İşte adım adım Danıştay saldırısı

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap

Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi

Ankara´daki Danıştay davasında skandal

Danıştay, 11. Ağır Ceza´ya uzanabilir

Danıştay hakiminden skandal sözler

´Danıştay kararında vicdanım hala rahat´

Danıştay hakimi: Görüntüleri istememişlerse ben ne yapayım?

Birden niçin susuyor?

O gün çok konuşan hatta tekbir getirtenler(!) şimdi suskun

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=4060    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.518.207