Tam
EskidenYeniye
 

Akıncı Üssü Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

28.04.2018 15:54 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

25.04.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanık eski üsteğmen Hüseyin Arı savunma yaptı.

Olay tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) Harekat Merkezinde nöbetçi olduğunu belirten Arı, akşam saatlerinde hava sahasının kapatıldığına ilişkin gelen emrin, Eskişehir Birleşik Hava Harekat Merkezine iletildiğini ifade etti.

Eşiyle telefonla görüşmek için dışarı çıktığını, geri geldiğinde kartının harekat merkezinin kapıları açmadığını anlatan Arı, bu durumun nedenini sorduğunda kırmızı alarm verildiği bilgisini aldığını belirtti.

Sanık eski tuğgeneral Kemal Mutlum'un harekat merkezinin dışarıyla irtibatının kesilmesi emrini verdiğini bildiren Arı, bir zaman sonra Genelkurmay Başkanlığı karargahında silah seslerinin geldiğini aktardı.

Sabah saatlerine kadar uyumuş

Hava sahasının kapatılasını terör saldırısına yönelik bir tedbir, Genelkurmay Başkanlığındaki silah seslerinin ise terör saldırısı olduğunu düşündüğünü iddia eden Arı, ilerleyen saatlerde Tümgeneral Cevat Yazgılı'nın birkaç uzman çavuşla harekat merkezine ateş ettiğini kaydetti.

Yazgılı'nın bu eylemine anlam veremediğini öne süren Arı, 'Cevat Yazgılı ile telefonla irtibat kuruldu ancak ne konuşulduğunu bilmiyorum. Televizyonda neler olduğunu anlamaya çalıştık ancak gece 12.00'de ağ ve televizyon bağlantıları kesildi. İlerleyen saatlerde uyudum. Sabah Yazgılı'nın emriyle dışarı çıkamayacağımız söylendi. Daha sonra polise teslim edildik.' savunmasını yaptı.

Babası ve ağabeyinin FETÖ'nün finans kurumu Bank Asya'da hesaplarının bulunduğuna ilişkin iddianamedeki tespiti hatırlatan Arı, hesapların örgütsel bir amaç doğrultusunda açılmadığını iddia etti.

'Uçak sesi olduğunu düşünmedim'

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Arı, olay gecesi nöbetçi olmadığı halde neden karargahta bulunduğuna ilişkin soruya, 'Üsteğmen Ersin Öztürk özel bir durumu olduğunu söyleyerek nöbet değiştirmek istedi. Benim de bir sonraki hafta nöbetim vardı. Bunun üzerine Öztürk'ün talebiyle nöbet değişikliği yaptık.' açıklamasını yaptı.

Hava sahasının kapatılmasına rağmen darbecilerin kontrolündeki F-16'ların alçak uçuşlarını duymadığını öne süren Arı, 'Bir ses duyuluyordu ama ben onları uçak sesi olmadığını düşündüm. Daha çok top sesi falan geliyor gibiydi.' dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, 'Bir darbe girişimi oluyor, bulunduğun yerin darbe tarafı mı yoksa karşıtı mı olduğuna ilişkin bir konuşma olmadı mı?' sorusuna Arı, 'Yok konuşulmadı, darbeye yönelik bir görüntü yoktu.' şeklinde cevap verdi.

Başbakanlık avukatı İskender Minar da 'Uçuşların iptal edildiğini, Genelkurmay'dan silah seslerinin geldiğini, bunları terör saldırısına ilişkin olabileceğini düşündüğünü söyledin. Hava sahasının yasak olmasına rağmen radarda tanker ve diğer uçakları görüyorsun. Buna ne anlam verdin?' sorusunu yöneltti.

Radar hareketlerini yorumlamak gibi bir görevinin olmadığını savunan Arı, 'Benim görevim radarın çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir. Bunun dışında oradaki uçaklar beni ilgilendirmiyor.' cevabını verdi.

Sanık Arı, benzer bir soruya da yasağa rağmen jetlerin uçmasını garipsemediğini söyledi.

Avukat Minnar, 'Harekat merkezinde televizyon var, emniyet bombalanıyor, Başbakanın darbe karşıtı açıklamaları ile darbe girişimine ilişkin birçok gelişme var. O haber ve görüntüleri birleştirdiğin zaman da 'Beni ilgilendiren bir şey yok mu' dedin. Bir şeye yorumlamadın mı bu gelişmeleri?' sorusuna sanık Arı, 'Hayır yorumlamadım.' demekle yetindi.

Sanık Arı, soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının nereden olduğuna ilişkin harekat merkezinde geçen diyalogları duymadığını iddia etti.

Arı, tutuksuz bir sanığın, 'Birçok şey söylediniz ancak kimsenin ismini vermediniz. Muhabere sistemlerinin açılmasını kimler istedi?' sorusuna ise harekat merkezindeki birçok kişiyi tanımadığını öne sürdü.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, olay tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) Harekat Merkezi Amiri olan sanık eski kurmay albay Devrim Orhan savunma yaptı.

Suçlamaları kabul etmeyen Orhan, komutanlarının emirlerini yerine getirdiğini, darbe girişimine yönelik bir eylemde bulunmadığını öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığından hava sahasının kapatılması emri geldiğini, daha sonra kırmızı alarma geçildiğini belirten Orhan, bunun üzerine karargahtan ayrılmaktan vazgeçtiğini ifade etti.

Terör saldırısına karşı önlem alındığını düşündüğünü iddia eden Orhan, sanık eski Hava Savunma ve Komuta Kontrol Daire Başkanı tuğgeneral Kemal Mutlum'un, harekat merkezinin dış bağlantısının kesilmesi emrini verdiğini aktardı.

Terörle mücadele kapsamında bu emrin verildiğini, o an için darbeye yönelik bir girişim olabileceğine inanmadığını ifade eden sanık Orhan, 'Bu emre saygı duydum.' dedi.

Orhan, darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra da harekat kontrol merkezinde kalmaya devam ettiğini ve suçsuz olduğunu iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

- 'Darbeci pozisyonuna koyamadım'

Savunmasının ardından sanık Orhan'ın çapraz sorgusuna geçildi.

Soru üzerine, ilerleyen saatlerde Tümgeneral Cevat Yazgılı'nın bir grup askerle harekat kontrol merkezinin kapısına ateş ettiğini, bu duruma anlam veremediğini dile getiren Orhan, Mutlum'un kontrolün kendisinde olduğunu söylemesi üzerine yaşanılanların üzerinde durmadığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanığa 'Yasağa rağmen uçaklar uçuyor, olağan dışı gelişmeler var. Bununla birlikte HKK mensubu askerler karargahta birbirine ateş ediyor. Bu durumda iki şey ortaya çıkıyor, ya ateş edenler ya da ateş edilenler darbecidir. Bunu sorgulamadınız mı?' sorusunu yöneltti.

Yazgılı'nın neden ateş ettiğini sorguladığını ancak ne yapmaya çalıştığı konusunda bir çıkarımda bulanamadığını belirten Orhan, 'Bunu hep kendime sordum. Yazgılı ateş ediyor, ne yapmaya çalışıyor? Kemal Mutlum'u darbeci pozisyona koyamadım. Mutlum generalle Yazgılı'nın görüşüp konuyu halledeceklerini düşündüm.' cevabını verdi.

Başkan Giray, sanığa, Genelkurmay Başkanlığınca hava sahasının uçuşlara yasaklanmasına rağmen saat 21.00'den sonra uçakların bu emri ihlal etmesi karşısında ne yaptığını sordu.

Orhan, söz konusu saatten sonra yapılan alçak uçuşlara ilişkin bilgi verdiği Mutlum'un konuyla ilgileneceğini söylediğini, Mutlum'un bu şekilde olayın sorumluluğu üstlendiğini ifade etti.

Mahkeme Başkanı Giray'ın, 'Uçuş yasağı kapsamından terörle mücadele için Tunceli'ye operasyona giden uçaklar geri çağrılıyor. Mutlum'un da kırmızı alarm verdiğini söylüyorsunuz. 'Dışarıyla bağlantı olmayacak' diyor. Sonra uçuşlar başlıyor. Bir gariplik olduğunu da söylüyorsunuz. Buna rağmen bir durum tespiti yapmadınız mı Ankara üzerindeki uçaklar için?' sorusuna Orhan, 'Tespit yapılacak bir durum olmadı.' cevabını vermekle yetindi.

Bunun üzerine Giray, 'HKK Hareket Kontrol Merkezinin bir varlık sebebi olması gerekiyor. Olağanüstü bir durumda iki general ve altındaki 11 amir hiçbir şey yapmayacak, kimseye bilgi vermeyecek. Bir terör saldırısı varsa, bir savaş olursa her yerden bilgi alması, arı gibi çalışması gerekmiyor mu? Kırmızı alarm verilmiş, çok önemli olaylar oluyor, ülkede de karışıklık var ama hiç kimse hiçbir şey yapmayacak, olacak iş değil.' ifadelerini kullanarak sanığın cevabına tepki gösterdi.

Tuğgeneral Sami Özatak'ın karargaha gelerek sanık Mutlum ile görüştüğünü, bir kalkışma olduğunu ancak durumu tam olarak anlamaya çalıştıklarını iddia eden Orhan, darbe girişimini kimin yaptığına ilişkin aralarında değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

- Sanık avukatı da tepki gösterdi

Sanık avukatlarından Serdar Öztürk'ün sorusu üzerine, sıkıyönetim emrini gördüğünü ancak yeteri kadar incelemediğini iddia eden Orhan, buna ilişkin amiri olduğu askerlere bilgilendirme yapmadığını açıkladı.

Bu cevap üzerine sanığa tepki gösteren avukat Öztürk, 'Darbe girişimi oluyor, bir kurmay subay olarak amirinize buna ilişkin bir açıklama yapmanız gerekmiyor muydu? Kaldı ki onun da gırtlağına kadar darbenin içinde olduğunu düşünüyorum. Akademiyi bitiren bir subay, astlarını toplar 'Arkadaşlar darbe yapılıyor, biz bunun içinde değiliz' diye açıklama yapar.' ifadelerini kullandı.

Sanık Orhan'ın avukatının müdahalesinin ardından sorularına devam eden Öztürk, 'Personele mail ya da mesaj atılarak darbe girişimine karşı bilgi verilebileceğini söylediniz. Peki, siz personelinize bu şeklide bilgilendirme yaptınız mı?' diye sordu.

Personeline darbe girişimi olduğuna ilişkin bilgilendirme yapmadığını tekrarlayan Orhan, Mutlum'un dışarıyla irtibat kurulmayacağına dair verdiği emri yerine getirdiğini savundu.

Orhan, tutuksuz sanık Yarbay Recep Baykal'ın da 'Sanık, 'Evimi dahi aramadım' diyor ancak o gece telefon görüşme kayıtlarına göre inişlerin koordinesini, kapıların açılmasını, nöbetçi personelin telefonlarının yasaklanmasına kadar birçok işi koordine etmişsiniz. Bu sizin göreviniz mi? O gece olağan dışı gelişmeler yaşandı, amir olarak dolaşıyordunuz ortalıkta, bizim saf dışı edilmemize neden izin verdiniz?' sorusuna, 'Siz, o gece bunu bana sordunuz mu?' karşılığını verdi.

Tutuklu sanık, eski Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve Müşterek Kuvvet Hava Komutanı tuğgeneral Recep Ünal ise Orhan'ın bazı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Ben anlayamadım, daha önce kendisini güzelce ikaz ettim. Birleşmiş harekat merkezine yönelik neyin ahkamı kesiyor, oturduğu yerden? Eli kolu bağlanmış ama mesaj çekmiş. Sonra da kalkmış ahkam kesiyor. Elma ile armudu topluyor. Ünal, birilerine karşı personelini koruduysa sen niye personelini koruyamadın?' beyanında bulundu.

- 'Generalin tabancasını aldım'

Savunma yapan sanık eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği İcra Astsubayı Gökmen Tarhan da olay günü birliğinden aranması üzerine görev yerine gittiğini söyledi.

Genelkurmaya saldırı yapıldığı bilgisini aldığını ileri süren Tarhan, Hava Kuvvetlerinde de güvenlik amaçlı tedbirlerin alınması emrinin verildiğini anlattı.

Tümgeneral Yazgılı'ya müdahale ettiği iddialarını kabul etmeyen Tarhan, Yazgılı'nın bu konuyu ilk ifadesinde söylemediğini ancak üçüncü ifadesinde dile getirdiğini belirtti.

Genel sekreterliğe silahla gelen Yazgılı'dan tabancasını aldığını anlatan Tarhan, kanunsuz bir eylemde bulunmadığını iddia etti.

Duruşma sırasında olay tarihindeki telefon görüşmeleri dinletilen Tarhan, darbe girişimi faaliyetlerine destek veren konuşmaların geçtiği görüşmedeki kişinin kendisi olmadığını savundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

26.04.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanık eski astsubay Abdullah Emre Sandık savunma yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada Binbaşı Günay Köroğlu'nun, görev yaptığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelmesi için emir verdiğini söyleyen Sandık, bunun üzerine karargaha gitmek için hazırlık yaptığını ifade etti.

Bu esnada Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimi karşıtı açıklaması ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığına ilişkin haberleri gördüğünü aktaran Sandık, darbecilerin kontrolündeki alçaktan uçan uçakların sesini de duyduğunu bildirdi.

Karargaha giriş yaptığı sırada Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına vekalet eden Tümgeneral Cevat Yazgılı ile karşılaştığını ifade eden Sandık, 'Tümgeneral Yazgılı beni yanına çağırdı. Telaşlı bir hali vardı. Bana, 'Beni tutuklamaya çalışan sen miydin?' diye sordu. Ben de kendimi tanıttım, Köroğlu'nun emriyle geldiğimi söyledim. Bunun üzerine beni gönderdi.' dedi.

Odasına gittiği sanık eski Binbaşı Köroğlu'na uçakların neden alçaktan uçtuğunu sorduğunu belirten Sandık, Köroğlu'nun gelişmelerden haberinin olmadığını söylediğini iddia etti.

Köroğlu ile odasında sabah saatlerine kadar televizyon izlediğini, bir ara uyuyakaldığını öne süren Sandık, karargahta bulunduğu süre boyunca darbe girişimine yönelik bir eylemle karşılaşmadığını öne sürdü.

FETÖ ile irtibatının olduğuna ilişkin bir itirafçının dava dosyasına giren beyanını kabul etmeyen Sandık, iddia edildiği gibi örgütle ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

Çapraz sorgu sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sanığa 'Başbakanın açıklamalarını izlemişsin, uçakların alçaktan uçtuğunu da biliyorsun, geldiğin saat itibarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığının da içinde olduğu bir darbe girişimi var. Amirin seni çağırıyor ve sabah saatlerine kadar odada oturduğunu söylüyorsun. Seni, sırf oturman için mi çağırdılar karargaha?' sorusunu yöneltti.

Olay tarihinde astsubay olduğunu, emirleri sorgulama konumunda bulunmadığını söyleyen Sandık, gelişmelere ilişkin komutanlarına soru soramayacağını öne sürdü.

Duruşmaya, verilen aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanık eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e Erdoğan'ın kaldığı yerin koordinatlarını vermekle suçlanan sanık eski Yarbay Veli Bilgin'in savunmasıyla devam edildi.

Bilgin, olay tarihinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Müşterek Hedef Üretim Analiz Üretim Merkezinde, hedef analiz subayı olarak görev yaptığını, Sönmezateş'in bu birimin amiri olduğunu söyledi.

Bilgin, 15 Temmuz'da Sönmezateş'in kendisine PKK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu terörist gurubuna ilişkin istihbarat aldıklarını söylediğini aktardı.

Bu bilgiyi ilgili yerlere ilettikten sonra rutin çalışmalarına devam ettiğini belirten Bilgin, akşam saatlerinde televizyondaki haberlerden darbe girişimi olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Şehir dışındaki birliklerinde darbe girişimine yönelik herhangi bir eylem olmadığını iddia eden Bilgin, buna rağmen kendilerini burada güvende hissetmediklerini dile getirdi.

İlerleyen saatlerde Sönmezateş'in kendisini arayarak gelişmeleri televizyondan takip edip etmediğini sorduğunu belirten Bilgin, 'Sömezateş, bana 'Dikkatli olun, gerekirse kışla dışına çıkmayın.' dedi.' ifadesini kullandı.

Sanık Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin Sönmezateş ve timiyle görüşmediğini, Coğrafi Analiz Sistemi üzerinde yer bildirim gösteren haritalar oluşturmadığını iddia etti.

Herhangi bir bina ve tesise ait konum bilgisi hazırlamadığını iddia eden Bilgin, Akıncı Üssü'nde ele geçirilen bazı haritalarda çıkan parmak izinin kendisine ait olmadığını savundu.

Bilgin, 'Parmak izinin nasıl çıktığını bilmiyorum. Buna dair tetkiklerin uluslararası bağımsız bir kurum tarafından yeniden incelenmesini, bilirkişi raporu hazırlanmasını istiyorum.' dedi.

- Mesai arkadaşı Bilgin'i yalanlamıştı

Darbe girişimi gecesi Bilgin ile hareket eden sanık Ali Pehlivan, savcılık ifadesinde, Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı konutunun koordinatlarını istediğini belirterek, şu bilgiyi vermişti:

'Sönmezateş, 'Marmaris'te Okluk koyunda Cumhurbaşkanlığının binası var, oranın koordinatını verin, biraz sonra arayacağım.' dedi. Ben de bilgisayarımdan Okluk yazdım, koy karşıma çıktı, üzerinde biraz dolaşınca binanın üzerinde Cumhurbaşkanlığı Resmi Konutu yazıyordu. Ben de bu binanın koordinatlarını not aldım. Veli Bilgin yarbayla karşılaştım, Sönmezateş'in aradığını, bu koordinatı istediğini söyledim. Notu, Veli Bilgin'e verdim. Bu sırada Sönmezateş tekrar aramış, Veli Bilgin bu koordinatı kendisine vermiş.'

Duruşmaya yarın devam edilecek.

27.04.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi'yi alıkoyan sanık eski Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş savunma yaptı.

Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra TEM polislerince sorgusunun yapıldığını, yönlendirildiği gerekçesiyle hazırlık aşamasında verdiği ifadeleri kabul etmediğini belirten Ermiş, mahkeme huzurundaki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Ermiş, olay tarihinde yıllık izinde olduğunu, helikopter kazasında yaralanan askerleri ziyaret etmek ve bazı özel işlerini yapabilmek için görev yeri Konya'dan Ankara'ya geçtiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Harekat Merkezinden arandığını kaydeden Ermiş, telefondaki kişinin, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının Akıncı Üssü'ne geçeceklerini, kendisinin de Orgeneral Mendi'yi güvenli bir şekilde buraya götürmesi için görevlendirildiğini söylediğini iddia etti.

İzinli olduğunu, birçok kişinin olmasına rağmen bu görevin neden kendisine verildiğini sorduğunda, 'Kesin emir var.' cevabını aldığını ileri süren Ermiş, 'Jandarma Genel Komutanlığından görüştüğüm Albay Hilmi de Mendi'nin benim Ankara'da olup olmadığımı kendisine sorduğunu söyledi. Bunun üzerine komutanın da bilgisinin olduğunu düşündüm.' ifadelerini kullandı.

Anıttepe tarafından akşam saatlerinde silah sesi geldiğini, bunun üzerine arabasında bulundurduğu üniformasını giyerek Mendi'nin emir subayını aradığını bildiren Ermiş, Mendi'nin Gazi Orduevi'ndeki bir düğüne katıldığının bilgisini aldığını kaydetti.

Makam aracıyla buraya geçtiğini, orduevinden çıkmak üzereyken Mendi'ye ulaştığını dile getiren Ermiş, savunmasını şöyle sürdürdü:

'Galip Mendi, beni görünce 'Ne haber.' diyerek kolumu sıkıca tuttu. 'Genelkurmay Başkanlığı karargahından silah sesi geliyor, sizi emniyetli bir şekilde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bulunduğu yere götürmekle görevliyim.' dedim. O da beni aracına davet ederek 'Hadi gidelim.' dedi. Yola çıktığımızda Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Akıncı Üssü'nde harekat merkezi oluşturacaklarını söyledim. Beni onaylayarak, Genelkurmay Başkanının Akıncı'ya geçip geçmediğini sordu.'

- 'Dışarıda bekledim'

Akıncı Üssü'ne geldiklerinde etraftaki güvenlik önlemlerinin dikkatini çektiğini ifade eden Ermiş, karşılaştığı askerlerin tamamının silahlı ve teçhizatlı olduklarını bildirdi.

Nizamiyeden geçtikten sonra bir subayın Mendi'ye 'Komutanımız sizi bekliyor.' dediğini öne süren Ermiş, Mendi'nin kendisini beklemesini isteyerek, bu askerin eşliğinde karargaha geçtiğini belirtti.

Terör saldırısına karşı operasyon hazırlığı yapıldığını düşündüğünü savunan Ermiş, gecenin büyük kısmını emir verilir diye dışarıda beklediğini söyledi.

- 'Kullanıldım'

İlerleyen saatlerde darbe girişimine ilişkin haberleri okuduğunu belirten Ermiş, bunun bir cunta faaliyeti olduğunu ancak sözde darbe bildirisinin TRT'de okunmasıyla darbenin emir komuta zinciri içinde yapıldığına dair bir görüntü olduğunu dile getirdi.

Gelişmeler hakkında bilgi alabilecek kimsenin yanında olmadığını ileri süren Ermiş, şöyle devam etti:

'Mendi ile görüşmek istedim ancak girişteki silahlı askerler, emir olduğunu belirterek beni görüştürmediler. Verilen emirler, yaşananların emir komuta zinciri içinde olduğunu gösterir nitelikteydi. Darbe faaliyeti içinde yer almadım, kullanıldığım için komutanı bırakıp gitmeyi düşündüm fakat etrafta onca tedbir alınmışken, tanımadığım bir kışlada gece vakti karşıma ne çıkacağını kestiremedim. Kim darbeyi destekliyor, kim emniyet tedbiri alıyor belli değildi, onun için beklemeye karar verdim. Sabah saatlerinde polislerin yanına gittim.'

- Mendi'nin beyanları, Ermiş'i yalanlıyor

Galip Mendi'nin müşteki sıfatıyla savcılıkta verdiği ifadesinde, Ermiş'in başında bulunduğu bir grup asker tarafından nasıl kaçırıldığını şöyle anlatmıştı:

'Düğüne geldiğim arabama bindikten hemen sonra birden aracın sol arka kapısı açıldı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş arabaya bindi. Üzerinde eğitim elbisesi ve tabancası vardı, tabanca da elindeydi. Kendisine 'Benden habersiz Konya'dan niye buraya geldin?' diye sordum. 'Akıncı kışlasında size tebliğ edilecek.' diye bana cevap verdi. Arabanın ön tarafında da emir subayım Yarbay Murat Yılmaz vardı. İşin içinde başka bir iş olduğunu anladım ve kendilerine bağırarak, 'Siz eşkıya mısınız, çete misiniz?' diye bağırdım. Bunun üzerine Ermiş bana, 'Sizi de aramızda görmek istiyoruz.' dedi. Buna şiddetle karşı cevap verdim ve ben de 'Sizin gibi adamların yanında niye olayım, Allah hepinizin belasını versin.' dedim.'

Verilen aranın ardından duruşmaya Ermiş'in çapraz sorgusuyla devam edilecek.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi'yi alıkoyan sanık eski Konya Jandarma Bölge Komutanı tuğgeneral Timurcan Ermiş'in çapraz sorgusuna geçildi.

Savunmasının bu bölümünde de Mendi'yi alıkoymadığını öne süren Ermiş, Mendi'nin isteğiyle darbecilerin kontrolündeki Akıncı Üssü'ne gittiğini iddia etti.

Ermiş, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Merkezi'nden arandığını, telefondaki kişinin Orgeneral Mendi'yi güvenli bir şekilde Akıncı Üssü'ne götürmesi için görevlendirildiğini söylediğini, Harekat Merkezinden kendisini arayan kişinin görüşme sırasında ismini verdiğini ancak şu an hatırlayamadığını belirtti.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Konya'da görevli olmasına rağmen Ankara'da verilen görev kapsamında kendisine eşlik edecek koruma görevlilerine ilişkin bilgi verilip verilmediğini sordu.

Buna ilişkin detaylı bilgi verilmediğini ifade eden Ermiş, Başkan Giray'ın 'Görev yeriniz Konya olmasına rağmen izin kullanmak için geldiğiniz Ankara'da size böyle bir emrin verilmesi normal midir?' sorusunu, 'Emir Harekat Merkezinden gelmiştir. Emir verilir, yerine getirilir. Hatta bu görev için sitem ettim, çünkü izindeyim.' diye yanıtladı.

Ermiş, Konya'daki makam aracını sonradan Ankara'ya getirtmesine ilişkin soruya, Ankara'da bulunduğu sırada generallere yapacağı ziyaretlerde kullanmak için aracını istediği karşılığını verdi.

Başkan Giray, 'Konya'dan aracı getirenler aracı bırakıp dönmüşler. Bu durumda aracı kim kullanacaktı?' sorusuna karşı, kendisine verilen gizli görevi bilmelerini istemediği için aracı getirenleri gönderdiğini, kendisine yardımcı olması için Ankara'da görev yapan eski emir astsubayını aradığını savundu.

Ermiş'in, eski emir astsubayına Mendi'nin Akıncı'ya götürülmesinde kendisine yardımcı olması için yanında güvendiği birkaç askeri getirmesini istediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Giray, 'Neden kendi birliğinizdeki askerleri istemediniz de maiyetinizde olmayanları çağırıyorsunuz? Kendi askerlerinize güvenmediğinizi söyleyerek geri gönderiyorsunuz ancak tanımadığınız askerlerle gizli dediğiniz göreve gidiyorsunuz. Bunu nasıl açıklayacaksanız? Elinde resmi birlikleri olan birisiniz, birliğinizden kimseyi getirmiyorsunuz ama eski emir astsubayınıza 'Güvendiğin birkaç adamı getir.' diyorsunuz ve Jandarma Genel Komutanına eşlik ediyorsunuz. Bu garip bir durum değil mi sizce?' diye sordu.

Ermiş, 'Garip ama o gece her şey garipti.' cevabını vermekle yetindi.

- 'Neden özel olarak siz seçildiniz?'

Sanık Ermiş, Mahkeme Başkanı Giray'ın, 'Neden özel olarak siz seçildiniz, bir komutana refakat etmek özel maharet isteyen bir işe benzemiyor. Araca binilecek, Akıncı'ya gidilecek. Bunun için neden siz seçildiniz?' sorusuna, 'İlk günden beri ben de bunu düşünüyorum.' dedi.

Başkan Giray, 'Sabaha kadar hiçbir şey yapmadan Akıncı'da beklediniz demek, bu da garip değil mi? Kimse size neden orada beklediğinizi sormadı mı?' sorusuna Ermiş, kendisine neden orada bulunduğuna dair soru sorulmadığını ifade etti.

- ByLock kullanıcısı çıktı

Duruşma Savcısı Adnan Gümüş, sanığa örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanıp kullanmadığını sordu.

Söz konusu programı kesinlikle kullanmadığını savunan Ermiş, buna ilişkin bir bilginin bulunmadığını iddia etti.

Savcı Gümüş'ün, 'Tuğgeneral rütbesindesiniz. Akıncı'daki personele darbecilere karşı mücadele etmeleri için emir verebilirdiniz.' sözlerine karşılık Ermiş, 'Kimin darbeci olduğunu bilemiyorum ki alınlarında mı yazıyor?' ifadelerini kullandı.

Duruşmaya verilen aranın ardından Savcı Gümüş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yaptırdığı sorgulama sonucunda Ermiş'in ByLock kullanıcısı olduğuna dair tespitin bulunduğunu bildirdi.

Savcı Gümüş, 'Hakkınızda ByLock kullandığınıza dair tespit var. Buna göre programa 27 kez giriş yaptığınız, 55 mesaj ve bir mail aldığınız belirlenmiş. Program üzerinde Yunus Zeytin'in oluşturduğu grupta, yüzbaşılar İsa Acar, Salih Ergün ile yarbaylar Mehmet Bingöl, Hacı Akyel, Halil İbrahim Yıldırım, Cemal İyigün ve Ertuğrul Özdemir bulunuyor.' bilgisini paylaşarak, buna ilişkin belgeleri mahkemeye sundu.

Bu arada, duruşmanın sabahki bölümünde Mendi'nin derdest edilmesine ilişkin savunma yapan Ermiş, 'Galip Mendi, beni görünce 'Ne haber?' diyerek kolumu sıkıca tuttu. Genelkurmay Başkanlığı karargahından silah sesi geliyor, sizi korumakla, emniyetli bir şekilde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bulunduğunu yere götürmekle görevliyim dedim. O da beni aracına davet ederek 'Hadi gidelim.' dedi. Yola çıktığımızda Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Akıncı Üssü'nde Harekat Merkezi oluşturacaklarını söyledim. Beni onaylayarak, Genelkurmay Başkanının Akıncı'ya geçip geçmediğini sordu.' ifadelerini kullanmıştı.

Duruşmaya, 30 Nisan Pazartesi günü sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-29 Mart (2017) 'Ankara 473 sanık (ilk 486) Darbe/Akıncı Hava Üssü' davası

(28 Nisan 2018, 15:54)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12878    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.547.800