Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat´ta 17. duruşma

28 Şubat davasında 17. duruşma başladı. Çevik Bir, dün başladığı savunmasına bugün de devam ediyor. Çevik Bir, hakim ve gazetecilere bilgilendirme amaçlı irtica brifingi verildiğini söyledi.

Önceki haber title=Sonraki haber

24.09.2013 11:42 28 Şubat darbe sürecine ilişkin 27´si tutuklu 103 sanığın ´Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak´ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılandığı davanın 17. duruşması başladı. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve avukatlar katılıyor.

SANIK ÇEVİK BİR´İN SAVUNMASI

Duruşmaya dün savunması yarım kalan Çevik Bir´in savunması ile devam ediliyor. Sanık avukatlarının ´BÇG kurulması ve faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundunuz. J başkanlarınca belirlenerek bu göreve getirildiğini iddia ettiniz? BÇG görev alan personel kartı çıkarılmış mıdır? Ailelerine özel kartlar çıkarıldı mı? sorularına Çevik Bir, ?BÇG göreve gelince personele ikinci görev verilmiş oldu. Personeller daire başkanları ve J başkanları tarafından seçilerek gönderildi. Kimlerin girebileceği konusu bellidir. Kontrollü giriş çıkış mevcuttur. Kartsız giriş sağlanamıyor. Proje subaylarına sorun soruyu.? şeklinde cevap verdi.

Müşteki avukatlarından Mustafa Akyol da ?İç Hizmet Kanunun 35. Madde çerçevesinde hükümet irticaya göz yumarsa askerin müdahalesi meşru mudur?? sorusunu üzerine Hakim Tayyar Köksal araya girerek kanaat sormayın, olaya ilişkin soru sorun diyerek avukatı uyardı.

Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı´nın basın yayın kuruluşlarına veya hakimlere brifing verilmiş midir?? sorusuna ise Çevik Bir, ?Bu brifingin verilmesi tamamen bilgilendirme maksatlıdır. Genel bir brifinglerdir. Bilgilendirme maksatlıdır.? cevabını verdi. (Cihan)

Çevik Bir, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller´in, ?Şerefsiz onbaşı? sözüne karşı suç duyurusunda bulunulması ve bir kampanya yürütülmesi emri verip vermediği sorusu üzerine, ?Katiyen hatırlamıyorum. Böyle bir kampanya konusunda herhangi bir emir vermediğim gibi yapılmış çalışmadan da haberdar değilim? dedi.

Bir, 28 Şubat dönemindeki irtica brifinglerini duyulan ihtiyaç ve istek üzerine ve bilgilendirme amacıyla verdiklerini belirterek, ?Bu brifingler TSK´nın görevidir? dedi.

Bir, savunmasında avukatların sorularını yanıtladı. Bir, üzerinden 16 yıl geçtiği için bazı toplantıları ve somut olayları hatırlamadığını, sorgu sırasında da BÇG´nin ıslak imzalı belgelerinin gösterilmediğini söyledi. Bir´e yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Soru: İrtica brifingleri TSK´nın görevi midir?

Bir: İrtica brifingleri TSK´nin görevidir. TSK herhangi bir tehdit gündeme geldiğinde bu tehdide karşı harekete geçer ve herkesin tehdidin anlaması ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç duyularak bu brifingler yapılmıştır. Böyle bir brifingin verilmesinin maksadı bilgilendirme maksadıdır. Bir irtica tehdidi gündeme gelmiştir. Bu konu şahıslar tarafından bizden bilgi verilmesi istenmiştir sadece bilgilendirme amaçlı yapılmıştır. Genel bir bilgilendirme brifingleridir ve istek üzerine yapılmıştır bu brifingler.

Soru: Sayın Bir, ?TSK personeli hiçbir fişleme faaliyetinde bulunmamıştır? demiştir. Adıyaman Kahta´da bir köyün girişinde jandarma tarafından kurulan bir barakada beyefendinin görev süresi içinde dört yıl bu köye giren herkes 7/24 ve 365 gün kayıt yapıldı. Bu konuda bir bilgisi ve talimatı var mıdır?

Bir: Bu konuda hiçbir talimatım bilgim yoktur, taburun alayı vardır, komutanları vardır. Genelkurmay 2. başkanının böyle spesifik olayları duyması bilmesi imkansızdır.

Soru: BÇG´de görevlendirilen proje subaylarından örneğin Ahmet Dağcı emre karşı gelebilir miydi?

Bir: Bir askeri şahıs böyle bir şey yapmaz. Onun emriyle yapar. Arkadaşımız ihtiyacı temsil etmiştir. Bu arkadaşlarımız görev yapmıştır. Benim bunun dışındaki detayları bilmem imkansızdır. Bu konuda görev yapmazsa sıralı komutanlar tarafından değerlendirilir, ona göre mahkemeye verilir. Komutanın ve genelkurmay başkanının müsaadesi ile olur. Hiç böyle bir mahkemeye verme olayını hatırlamıyorum.

Soru: BÇG´deki raporlama sistemi belgesinde tarikat, dergah, Kuran kursları, imam hatip okullarının sayıları sorulmuş. Buna neden gerek duyulmuş?

Bir: Bunu okuduğumuz zaman altında ismini geçen kişilere sorun. Ben Genelkurmay 2. Başkanı olarak bilemem.

Soru: Hakim ve savcılar brifinglerde yönlendirildi mi? Örneğin Danıştay´ın başörtüsü ile ilgili kararları konusunda.

Bir: Brifingler sadece bilgilendirme maksadıyla yapılmıştır, spesifik sorularla ilgisi yoktur. Sizinle bu konuları tartışma niyetinde değilim.

Bir, duruşmada sanık avukatları ve mahkeme heyetinin sorularını yanıtlamaya devam etti. Savunma avukatlarından Levent Özçelik, Bir´e, Dünkü savunmanızda, ´Batı Çalışma Grubu´nda (BÇG) görev alan personelin, seçilmiş, özel görevli olmadığını ifade ettiniz. Bunların özel bir iletişim ağının olmadığını´ söylediniz. BÇG´de görev alan personel için özel bir tanıtım kartı çıkarılmış mıdır? sorusunu yöneltti.

Çevik Bir, BÇG´nin çalışma alanına güvenlik kapsamında herkesin giremediğini belirterek, bu soruyu personelde görev yapmış çalışma arkadaşlarının daha iyi bileceğini söyledi.

Sanık avukatlarından Müşteba Aydın´ın, Müvekkilim Cengiz Çetinkaya´yı, Sincan Cezaevi´ne gelmeden önce tanıyormuydunuz? Müvekkilim size herhangi bir evrak getirdi mi yada verdiniz mi? sorusuna Bir, Bu arkadaşı, burada tanıdım. Soyadını bile hatırlamıyorum. Bizim kişilerle muhatap olmamız, özel emir vermemiz imkansızdır cevabını verdi.

Avukat Aydın´ın, Tansu Çiller´in ´şerefsiz onbaşı´ lafı üzerine Genelkurmay Adli Müşavirliği, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Bunu hatırlıyormusunuz? Bu emri siz mi verdiniz? Çiller´in bu sözüne karşı bir kampanya yürütülmesi emriniz var mı? sorusu üzerine de Bir, Ben böyle bir emir verdiğimi hatırlamıyorum. Böyle birşeyden haberdar değilim karşılığını verdi.

Müşteki avukatlarından Yunus Akyol´un, 28 Şubat döneminde, Malatya´da bir köyde fişleme yapıldığından haberdar olup olmadığı sorusu üzerine Bir, Genelkurmay ikinci başkanının böyle bir sipesifik olayı duyması imkansızdır. Bir belge gösterilmeden bu olayın söylenmesi doğru değil şeklinde yanıtladı.

Sanık avukatlarından Mustafa Öztürk´ün, Sanık Ahmet Dağcı, emirler doğrultusunda BÇG´de görevlendiriliyor. Ahmet Dağcı bu emre itaat etmezse bu kişiyi emre itaatsizlikten mahkemeye sevk edebilir misiniz? sorusunu Bir, şöyle cevapladı:

Böyle birşeyin yaşanacağını düşünmüyorum. BÇG´deki görevin nasıl kişiler tarafından yapılacağını en iyi bilen arkadaşlarımızdır. Burada görev yapmayacak olurlarsa, bu sıralı komutanlar tarafından değerlendirilir ve gereği yapılır. Sıralı komutanları tarafından bilgi verilir, üst komutanın da izni alınarak dava açılır.

Bir, bu süreçte emre itaatsizlikten bir dava açılıp açılmadığını hatırlamadığını söyledi.

Müşteki avukatlarından Enis Günay, iddianamedeki bir belgeyi örnek göstererek, değişik mezhep ve tarikatlara ilişkin bilgi ve isimler toplandığını, bunun BÇG´nin görevi olup olmadığını sordu.

İddianamedeki belgeye bakan Çevik Bir, soruyu, belgenin altında isimleri bulunan arkadaşlarına sormasını istedi.

Avukat Günay´ın, 28 Şubat döneminde başı kapalı olanlarla ilgili işlem yapılması telkininde bulundunuz mu? Milli Eğitim Bakanlığı´na bir brifinginiz var mı? Böyle bir göreviniz var mı? sorusuna Bir, Brifingler bilgilendirme maksadıyla yapılmıştır. Böyle sipesifik konularla ilgisi yok. Türk Silahlı Kuvvetleri eğer ülkede bir tehdit varsa bunu anlatır. Bu dönemde de irtica tehdidi vardı karşılığını verdi.

Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı´nın, Refah Partisi´ne psikolojik harekat yapıldığı, kamuouyunun etkilenmeye çalışıldığı söylenmiştir. Bunun için altyapı ve bilgi bankası oluşturulmuş mudur? Basın yayın kuruluşları, hakim ve savcılar brifinglerle yönlendirilmiş midir? sorusunu Bir, Brifing bilgilenidirme amaçlıdır, ortada bir irtica tehdidi var. Bu brifinglerin metinlerinde sormuş olduğunuz soruların sipesifik konuları yok diye yanıtladı.

´Daha önceki ifadelerinizi tekrarlıyor musunuz?´

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal´ın, Daha önceki ifadelerinizi tekrarlıyor musunuz? sorusuna Bir, şu yanıtı verdi:

Aradan 15 sene geçmiş aklımızdan geçmeyen bir olayla aniden karşılaştık. Rahmetli bir gazetecinin yazdıklarını görünce ´bu olacak´ dedik. Savcılıkta bize sorulan sorular açık açık gösterilmedi. Hiçbir dökümanın, BÇG tarafından hazırlanan ıslak imzalısı gösterilmedi. İran konusu soruldu? İran irticanın geliştiği bir yer ve irtica ihraç ediyor. Aklıma gelmeyen konularda öylesine cevapladıklarım oldu. 15 sene geçtikten sonra aklımızda kalanları söyledik. Kendimizi eğittik, hazırlandık. 15 sene geçmiş kişileri hatırlamıyorsunuz. İddianamenin abartılmış olduğunu düşünüyoruz, ama doğru kısımlarını da alarak hazırlandık ve çıktık.

SANIK ÇETİN DOĞAN´IN ORAK-ÇEKİÇ´Lİ SAVUNMASI

Çevik Bir´in savunmasının ardından sıra dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Çetin Doğan´a geldi. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal´ın, Savunmanızı yaparken rahatsızlanırsanız bize haber verin demesi üzerine Doğan, Çevik Paşa savunma yaparken, ben hastayım demem ayıp olur dedi ve savunmasına başladı.

10 Nisan 1997´de hazırlanan BÇG konulu belgeyi kendisinin hazırladığını aktaran Doğan, Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´ne inanarak bu belgeyi kalem aldım. Belgenin yasalara aykırı olduğunu kimse söyleyemez. Bugün de altına imza atmak gerekirse bugün yine imzalarım. dedi.

Doğan, ayrıca dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı´nın 10 Nisan 1997´de hazırlanan belgeyi verdiği ifadesinde hatırlamadığını beyan ettiğini, hatırlamamasının normal olduğunu, ama kendisinin gayet iyi hatırladığını belirtti. Doğan, 10 Nisan 1997´de kendisi tarafından hazırlanan belgede Genelkurmay Başkanı´na ?Kibrit kutusunun üzerinde orak çekiçler aranıyordu. Birçok kişi tahribata uğratılmıştır. Türkiye´de ulusun yüzde 99 Müslümandır. Özen göstermemiz gerek. Konu inançlı insanları tedirgin etmemeli. Biz hazırladığımız konu siyasal İslami, dini bayrak olarak kullananlara karşı olmalıdır? şeklinde uyarılarda bulunduğunu iddia etti. (Cihan)

İşlemediği suça karşı, kendimi savunmak için hazır değilim demenin, iddianın altında ezilmek anlamını taşıyacağını ifade eden Doğan, Tutuklu bulunduğum Sincan F Tipi Cezaevinde bilgisayar kullanma imkanı bulamadım. Avukatım aracılığıyla bir kısım belgeleri inceleme imkanı buldum. Kısa sürede yaptığım inceleme, atılı suça ilişKin fiil ve fail bulmaya yönelik yapılan sahtekarlığı bulmaya yeterlidir diye konuştu.

Özel bir amaçla kurgulanan davada hiçbir gerçeklik payının bulunmadığını savunan Doğan, dava konusu delillerin, yasal nitelik taşımadığını, sahte ve uydurma olduğunu, belgelerin tahrif edildiğini öne sürdü.

Türk ulusuna gerçekleri anlatabilmek ve tarihe not düşmek istediğini ifade eden Doğan, 3,5 yıldır, haksız ve hukuksuz yargılama ile tutuklu bulunduğunu iddia etti.

28 Şubat Davasının, Ergenekon ve Balyoz´dan farklı olmadığını ileri süren Doğan, şunları kaydetti:

Tezgahlanan davalara fırsat veren ve kesintisiz güç kaynağı sağlayan hep aynı merkez olmuştur. Bunun kaynakları çırılçıplak ortada. ´Ben Ergenekon Davasının savcısıyım´ diyen, soruşturma sırasında baş iş göreninin arabası arızalanınca, başbakanlığın arabasını vererek yüreklendiren kimdir?

Balyoz ile ilgili iddialar ortaya atıldığında davet üzerine televizyonlara çıktım. Bu sırada ´Bir Emekli Orgeneral çıkmış televizyon televizyon dolaşıyor, sanmayın ki biz olanlardan haberdar değildik, onlar işlerine baktılar biz de işimize baktık´ diyen kimdir?

Balyoz darbe planından, MİT´in, İçişleri Bakanlığı´nın, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü´nün haberinin olmadığının resmi belgelerle ortaya konulduğunu kaydeden Doğan, şunları ifade etti:

Demek ki sayın Başbakanın başka kaynakları var. 28 Şubat soruşturması kapsamında bazı medya patronlarının ve köşe yazarlarının ifadelerinin alınmak üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığına çağrılmasının ardından ´çağrılmayanlar da var, onların da çağrılması gerekir, patronların gerçekleri açıklaması lazım´ diyerek yargıya açıkça talimat veren kimdir?

Ülkemizde son 11 yılda, çağdaş demokrasi ve insan haklarına taban tabana zıt uygulamalarla var olan adalet, mülkün temeli olmaktan çıkmış, zulmün aracı olmuştur. Siyasi davaların görüldüğü özel yetkili mahkemeler, hukuk cinayeti işlemektedir.

28 Şubat Davasında yasal niteliği olmayan uydurma delillerin kabul gördüğünü, yalın gerçeklerin gözardı edildiğini öne süren Doğan, iddianameyi eleştirerek, İrtica denilince akla hükümet geliyorsa, bu bir düşünce hastalığıdır. Bizim iktidarlarla hiçbir sorunumuz yok dedi.

Duruşma savcısının, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesinde kuvvetli suç şüphesini öne sürdüğünü belirten Doğan, Bu belgelerde suç unsuru yok. Atılı suçla ilişkilendirilmesi mümkün değil. Asılları yoktur, fotokopidir ve tahrif edildiklerine dair güçlü şeyler vardır diye konuştu.

Genelkurmay´da birçok konuda, çok sayıda toplantı yapıldığını, bunlardan birisinin de irtica tehdidi olduğunu ifade eden Doğan, toplantı kapsamında bu tehdide yönelik bir çalışma grubu oluşturulduğunu anlattı.

Genelkurmay binasının altında geçici harp karargahı olarak kullanılan, kriz masasının kurulduğu bir yerde çalışma mekanı bulunduğunu kaydeden Doğan, BÇG´nin burada faaliyet göstermesinin mümkün olabileceği yönünde teklifte bulunduklarını söyledi.

Dava dosyasındaki, BÇG´nin kurulmasına ilişkin emrin bulunduğu belgenin ekinin sahte olduğunu savunan Doğan, Bu ekteki belge el yazması ve üzerinde tarih yok. Ana belge 4 Nisan tarihli, belgenin üzerinde herhangi bir atıf yok ek olduğuna dair dedi.

Doğan, söz konusu emrin ekinde yer alan el yazısı belgenin inceletilmesini, el yazısının kime ait olduğunun belirlenmesini istedi.

SAVCI, DOĞAN´IN İDDİASINI YALANLADI

Duruşmada Çetin Doğan ile savcı Kemal Çetin arasında sahte tartışması yaşandı. Çetin Doğan, 28 Şubat 1997 kararlarından sonra 7 Nisan 1997 günü Genelkurmay´da, Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir´in başkanlığında general ve amiraller zirvesinin düzenlendiğine dair Genelkurmay Başkanlığı´ndan mahkemeye gönderilen belgenin imzasız olduğunu iddia etti. Doğan, belgenin Tamer Tatar tarafından gönderildiğini ve Genelkurmay Başkanlığı´ndan gönderilmiş izlenimi verildiğini öne sürdü. Doğan´ın bu ifadelerinin ardından savcı Kemal Çetin araya girdi. Savcı Çetin, belgenin Genelkurmay Başkanlığı´ndan gönderildiğini ve belgenin altında imzanın bulunduğunu söyledi. Genelkurmay tarafından gönderilen bu belge davanın en önemli delilleri arasında yer alıyor.

Duruşmaya yarın Çetin Doğan´ın savunması ile devam edilecek. Hazırlamış olduğu 6 bölümlük savunmasının 2. bölümünü tamamlayan Doğan, savunmasını yarın öğleye kadar bitirmeyi düşündüğünü belirtti.

(24 Eylül 2013, 11:42)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5597    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.450.152