Hükümeti yıpratmak ve devirmek amacıyla 17 Aralık 2013 yolsuzluk kumpasından daha önce tezgahlandığı ortaya çıkan ve Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun adının da karıştığı Mersin GDO kumpası davasına Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahil oldu. Birkaç gün önce de Başbakan Davutoğlu müdahil olmuştu. Dava, Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı bugüne kadar açılmış 'en kapsamlı ilk dava' özelliğini taşıyor.
17.03.2016 18:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasına avukatı aracılığı ile dilekçe vererek müdahil olduğu bildirildi.
Müşteki avukatlarından Murat Altındere, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, Cumhurbaşkanına hakaret' gibi suçlamalarla yargılanan sanıklar hakkında, geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da avukatı aracılığıyla dosya için müdahillik dilekçesi verdiğini hatırlatarak, "Mersin, FETÖ/PDY'nin emniyet ve adliye içerisinde çok etkin olduğu illerden biri. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Davutoğlu'nun bu davaya müdahil olması da çok önemli" dedi.
“Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonun ardından 66 kişi hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, bir başka dosyanın da dahil edilmesiyle davada yargılanan sanık sayısı 70’e yükselmişti.
İLK DARBE GİRİŞİMİ 17 ARALIK DEĞİL 30 NİSAN!
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde halen görülmekte olan "GDO kumpası" davasında 70 sanık yargılanıyor. Dava, Fetullah Gülen Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na karşı bugüne kadar açılmış "en kapsamlı ilk dava" özelliğini taşıyor. 432 sayfalık iddianamede örgütle ilgili çarpıcı tespitler yer alıyor. Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kendi yönetimini hakim kılma hazırlığı yaptığı, 17-25 Aralık darbe girişmeleri ile ülkede kaos ortamı yaratmayı, ardından Fetullah Gülen önderliğinde yeni bir yönetime geçmeye hazırlandıkları belirtiliyor.
BARANSU VE 10 KİŞİYE MÜEBBET...
İddianamede, FETÖ-PDY'nin diğer terör örgütlerinden farklı olarak silahlı mücadele yerine, yetiştirdikleri elemanlarla devlet kadrolarını ele geçirerek, paralel bir yapılanma oluşturup, devletin anayasal düzenini değiştirme amacı güttüğü belirtiliyor.
Eski emniyet müdür ve amirleri ile gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulunuluyor. 70 sanık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma, cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisinin resmi belgelerde sahteciliği, görevi kötüye kullanma, terör örgütü propagandası yapmak, iftira, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, açıklanması yasaklı gizli bilgileri temin etme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" gibi suçlardan 50'şer yıl hapis cezası isteniyor.
GDO'LU OPERASYON
Örgütün, amaçlarına ulaşmak için izlediği yöntemlerin de ayrıntılı olarak yer aldığı iddianamede, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yöneticileri de dahil kamu çalışanlarının yasa dışı izlendiği, bazı bilgilerin şu anda tutuklu olan gazeteci Mehmet Baransu'ya servis edildiği belirtiliyor.
İddianamede, FETÖ üyelerinin, servis ettikleri belgeler için Baransu'ya "GDO dosyası da devreye sokularak sansasyonel bir operasyon yapılabilir. Sağlık yönünden vurgu yapılarak insanların kanser olması, kısırlaştırılması, neslin ömrünün kısalması, yerli üreticilere sahip çıkılmaması, tarım topraklarının yok edilmesi gibi konularda müthiş bir PR yapılabilir..." şeklinde yönlendirmede bulundukları belirtiliyor.
Paralel yapı-01 Haziran (2015) 'Mersin/Gülen'in GDO kumpası' soruşturması manşetlerimiz
(17 Mart 2016, 18:44)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: