Tam
EskidenYeniye
 

Ankara 185 sanıklı VIP Dinleme

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, 'Örgüt üyeliği ve yöneticiliğiyle suçlandığım dönem itibarıyla böyle bir örgüt söz konusu değildi. Tam aksine terör örgütlerinin hedefinde olan Gülen ve grubu söz konusuydu.' dedi.

Önceki haber title=Sonraki haber

13.05.2017 12:04 Akyürek ve eski EGM İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak'ın da aralarında bulunduğu 185 sanığın, FETÖ adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılandığı 'VIP dinleme' davasına devam edildi.

08.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık Ramazan Akyürek, ses ve görüntülü bağlanarak savunmasını yaptı. Akyürek, 1977 yılında başladığı mesleğinde Mart 2014 tarihinde açığa alındığını, bu süreçte hiçbir adli ve idari soruşturma geçirmediğini, açığa alındıktan sonra ise çok sayıda soruşturmaya muhatap olduğunu belirtti.

Memuriyeti döneminde görevi gereği yaptığı işlemlerin kasıtlı olarak suç gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri süren Akyürek, iddianamede üzerine atılı suçlamalara ilişkin somut deliler ortaya konulmadığını savundu.

Akyürek, şunları söyledi:

'Bugün yıllarca namus ve şerefimle mücadele ettiğim, meslek hayatım boyunca mücadele verdiğim suçlarla itham ediliyorum. Ülkemizdeki adaletsizliği resmetmesi bakımından bugünler ibretliktir. Ben iddia edilen suçların hiçbirini işlemedim, kanunlara aykırı hiçbir işlem yapmadım, kimseye iftira atmadım, sahte belge düzenlemedim, kanunlara aykırı düzenlenmiş hiçbir belgeye imza atmadım, hiçbir belgeyi gizlemedim, yok etmedim, hiç kimsenin konuşmasını kaydetmedim, hiçbir örgütün üyesi ya da yöneticisi olmadım, kimseye kanunsun emir vermedim.'

Ramazan Akyürek, istihbarat daire başkanlığı görevinde bulunduğu 3 yıl 5 aylık dönemde, iş nedeniyle makamında bulunmadığı zamanlarda 35 kez yardımcılarına vekalet verdiğini anımsatarak, istihbarat daire başkanlığının dinleme mevzuatı ve uygulama kıstaslarının açık ve net olduğunu, mevzuatın dışına hiçbir zaman çıkmadıklarını savundu.

İddianamede görev yaptığı dönemdeki tüm hukuka aykırı dinlemelerden, imzası olmamasına rağmen sorumlu tutulduğunu, bunun hukuka aykırı olduğunu ileri süren Akyürek, 'Sırf daire başkanı olmam nedeniyle ilgili personel tarafından mevzuata uygun düzenlenen evraklara görevim gereği attığım imzalardan dolayı cezalandırılmak istenmem Anayasa'nın 38'nci maddesine ve suçun şahsiliği ilkesine aykırıdır.' dedi.

Jandarma, MİT ve Genelkurmay Başkanlığı istihbarat birimlerince yapılan dinlemeler nedeniyle Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ya da Jandarma Genel Komutanı'nın sorumlu tutulmadığını, bu görevleri yapan kişiler hakkında açılmış bir dava bulunmadığını ifade eden Akyürek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığının yaptığı dinlemeler nedeniyle, neden kendisinin sorumlu tutulduğunu da anlamadığını kaydetti.

İstihbarat Daire Başkanı olarak acil durumlarda 24 saatlik teknik takip emirlerini imzaladığını, dava konusu mahkeme üst yazılarına ilişkin imzaların da görevli başkan yardımcısının izinli olması nedeniyle iş aksamasın diye kendisine imzalatılmış olabileceğini öne süren Akyürek, gazeteci Muharrem Sarıkaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ve Mustafa Gül, Mustafa Dokumacı isimlerine ilişkin yazılı emirleri imzaladığını da hatırlamadığını savundu.

Muharrem Sarıkaya'ya ait olduğu iddia edilen mahkeme üst yazısında ' Ali Ünlü' isminin yer aldığını belirten Akyürek, söz konusu mahkeme üst yazılarında dinleme taleplerinin 'halkı kin ve düşmanlığa sevk eden şahıslara' yönelik alındığının ifade edildiğini kaydetti.

Sanık Akyürek, usulsüz dinlendiği iddia edilen mağdur ve müştekilerin kimlik bilgilerini bildiğine dair hiçbir somut delil bulunmadığını vurgulayarak, varsayımlar üzerinden suçlandığını, dinlendiği iddia edilen kişilerin kimlik bilgilerini bilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İddianamede müşteki ve mağdurlara iftira attığı yönündeki suçlamayı da kabul etmeyen Akyürek, istihbarat birimlerince bir kişi hakkında dinleme talebinde bulunulmasının o kişiye terörist iftirası olarak değerlendirilemeyeceğini öne sürdü.

Akyürek, FBI ya da başka bir yabancı istihbarat biriminden gelen belgeleri imha ettiği yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu, bu tarz belge ve bilgilerin doğrudan daire başkanına değil, ilgili başkan yardımcısı ya da şube müdürüne geldiğini, bu yolla gelen evrakları da kendisinin imha etmesinin mümkün ve hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savundu.

FETÖ'nün finans kuruluşu BankAsya'da hesabı bulunduğunu kabul eden Akyürek, faizsiz bankacılık yaptığı için bu kurumu tercih ettiğini, banka ile ilgili çıkan haberler ve daha sonra yaşanan süreçte bu hesabını kapattığını bildirdi.

Akyürek, 1985-1987 yıllarında yurt dışında görev yaptığı dönemde biriktirdiği parayla memleketi Adana'da aldığı tarlanın imar geçerek değerlendiğini ve değişik dönemlerde burayı parseller halinde sattığını, MASAK raporunda geçen paranın da buradan elde ettiği gelir olduğunu anlattı.

'ByLock' kullandığı iddialarını da reddeden Akyürek, 'Bugüne kadar ByLock olduğu iddia edilen telefonuma el konulmadı, imajı alınmadı, bilirkişi raporu hazırlanmadı. Benim adıma kayıtlı telefonda herhangi bir ByLock programından söz edilmemiştir.' dedi.

İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden ayrılmadan 6 gün önce bazı proje ve personele ait evrakları imha ettirdiği suçlamasını da kabul etmeyen Akyürek, imha işlemlerinin hepsinin üst makamların onayı dahilinde yapıldığını, bir yıldan eski belgelerin imha edildiğini, tayin olacağını bilmesinin mümkün olmadığını o yüzden 'tayin olacağını bildiği için imha işlemi yaptı' iddiasının da doğru olmadığını önü sürdü.

Sanık Akyürek, daire başkanı olduğu dönemde 18 yıldır aralıksız istihbarat birimlerinde çalışan Vedat Yavuz'a, personeli ve işleyişi bildiği için en aktif birim olan personel ve haber alma şubelerinin sorumluluğunu verdiğini belirterek, yoğun olan bu birimleri aynı kişiye vererek, bu kişiyi hata yapmaya zorlamak gibi bir iddiayı kabul edemeyeceğini bildirdi.

İstihbarattaki tüm personelin Vedat Yavuz'u ön planda tuttuğuna şahit olduğunu aktaran Akyürek, 'İddiaları kabul edersek beni Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden çok daha yoğun ve stresli görev olan istihbarat daire başkanlığına atayan amirlerim ve siyasi otorite bana da kumpas kurmuş demektir. Böyle bir yaklaşım akla uygun değildir. Vedat Yavuz'u tanıyor ve güveniyordum. Onun bugünkü ifadeleri karşısında kendisi adına üzüldüm.' diye konuştu.

Terör örgütü üyesi ve yöneticisi iddialarını da reddeden Akyürek, şöyle devam etti:

'İstihbarat Daire Başkanı olduğum 2006-2009 döneminde Fetullah Gülen ve grubu, terörle ilgisi olmayan dini tarikatlar ve cemaatler başlığı altında değerlendiriliyordu. Bu değerlendirme şahsıma ait değildir, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma istihbarat birimleri ve MGK değerlendirmesi de bu çerçevedeydi. Aksine bir değerlendirme söz konusu olsa, düzenli olarak Genelkurmay Başkanı, MİT müsteşarı ile görüşen başbakanlar, hükümet üyeleri Fetullah Gülen ile ilgili övücü konuşmalar yapmaz, ziyaretine gitmezlerdi.

Devletin yaklaşımı ve siyasilerin tutumu da yakın zamana kadar böyleydi. Örgüt üyeliği ve yöneticiliğiyle suçlandığım dönem itibariyle böyle bir örgüt söz konusu değildi. Tam aksine terör örgütlerinin hedefinde olan Gülen ve grubu söz konusuydu. Gülen ve faaliyetlerini hem uluslararası alanda hem de kamuoyuna hitaben yaptıkları yazılı ve sözlü açıklamalarla destekleyen, bu kişiyi ziyaret eden kişiler video ve resimleriyle delillidir. Örgüt üyeliği veya yöneticiliğiyle suçlanması gerekiyorsa benim değil bu kişilerin suçlanması gerekiyor.'

Akyürek, görev hayatı boyunca illegal hiçbir hiyerarşik yapılanmanın içinde olmadığını, sıralı amirlerinin yasalara uygun emirlerini yerine getirdiğini savundu.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, duruşmayı bazı sanıkların savunmalarını yapmak üzere, yarına erteledi.

09.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, yakalandığı dönemde emniyette verdiği 'arandığı dönemde Ankara-Sincan'da bir evde kaldığı ve kendisine düzenli olarak maaş gibi nakdi yardımda bulunulduğu' yönündeki ifadesini reddederek, o dönem psikolojik sorunlar yaşadığını, nasıl ifade verdiğini hatırlamadığını öne sürdü. Aktepe, siyasi ve dünya görüşünün FETÖ ile zıt olduğunu savundu.

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyi usulsüz dinledikleri gerekçesiyle eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 185 kişinin yargılandığı FETÖ 'VIP dinleme' davasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Bugünkü duruşmada savunmasını yapan eski EGM İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmasının hukuken ispat edilemeyeceğini öne sürerek, 'En üst düzeydeki devlet mensuplarının bile 2016'da fark ettikleri bir yapıya bilerek ve isteyerek dahil olduğum iddiası kabul edilemez. Terör örgütü olduğunu bilmediğim, bilsem yanından bile geçmeyeceğim bir gruba dahil olduğumu iddia etmek doğru değildir.' dedi.

FETÖ ile ilgili hiçbir kurum, banka, dernek, okul ya da bir eğitim kurumuyla ilişkisi olmadığını vurgulayan Aktepe, açığa alındıktan hemen sonra üzerine kayıtlı 2 silahı emniyete teslim ettiğini, silahlı terör örgütü üyesi olsa silahlarını teslim etmeyeceğini savundu.

Sanık Aktepe, meslekteyken ve açığa alındığı dönemde hakkında dinleme talebi olup olmadığının adli ve idari olarak soruşturulmasını talep ederek, 'Üyesi olduğum iddia edilen örgütün yöneticilerinin kimler olduğu, bu yöneticilerle irtibatlı olup olmadığım, bunlardan emir ve talimat alıp almadığım konularının araştırılmasını, bu durumların somut delillerle tespit edilmesini istiyorum. Telefonumda ByLock programının olup olmadığının, varsa bu programla kimlerle irtibat kurduğum konularının aydınlığa kavuşturulmasını istiyorum.' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, emniyette verdiği ifadesinde, hakkında yakalama kararı olduğu dönemde Ankara-Sincan'da bir evde kaldığı ve kendisine düzenli olarak maaş gibi nakdi yardımda bulunulduğu yönünde ifade verdiğini anımsatması üzerine sanık Aktepe, yakalandığı dönemde psikolojik durumunun iyi olmadığını, nasıl ifade verdiğini bilmediğini, emniyetteki ifadesini kabul etmediğini söyledi.

Sanık Aktepe, 'Siyasi ve dünya görüşüm FETÖ ile taban tabana zıttır, üzerime atılı terör örgütü üyeliğini suçlamasını kabul etmiyorum.' dedi.

Sanık Mehmet Karatekin de yasalara uygun görev yaptığını öne sürerek, çalıştığı dönemde, kişilerin iletişimine müdahale talep formundaki evrakların mahkemeye sevkinden sorumlu olduğunu, işlemleri de genel prosedüre ve mevzuata uygun yaptığını savundu.

Yargılanmasına konu evrakların hepsinin şube veya büro amirlerince hukuka uygun hazırlandığını, kendisinin sadece bu evrakları ilgili mahkemeye sevkle görevli olduğunu ifade eden sanık Karatekin, 'Evrakların mahkemeye sevkiyle ara bir işlemle görevliydim, benim konuyla ilgili bir kusurum yoktur. Yasal mevzuata uygun şekilde mahkemelerin istediği belgeleri hazırlayarak görevimi yerine getirdim.' dedi.

Yıllarca terörle mücadele eden biri olarak terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmeyen Karatekin, bulunduğu görevleri de sınavlara girerek kazandığını, meslek hayatının hiçbir döneminde amirlerinden başka kimseden talimat almadığını savundu.

Sanık Karatekin, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında görevinin başında olduğunu, bulunduğu ilde darbe teşebbüsünü önlemek için tedbirler aldığını, il emniyet müdürünün yargılandığı davalardan dolayı kendisine yönelik ön yargısı nedeniyle tutuklandığını öne sürdü.

Sanık Latif Harun Pişkin de emniyette çalıştığı dönemde iletişim takip talep formlarına üst yazı yazarak, mahkemeye sevkiyle görevli olduğunu belirtti, mevzuata uygun hareket ettiği için yargılandığını, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini kaydetti.

Mahkeme Başkanı Giray'ın, adına kayıtlı 2 hat üzerinden 'ByLock'a girildiğinin tespit edildiğini söylemesi üzerine sanık Pişkin, bu programı kullanmadığını savundu.

Giray, sanık savunmalarına yarın devam edileceğini belirterek, duruşmayı erteledi.

12.05.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da aralarında bulunduğu eski emniyet mensuplarının yargılandığı 'VIP dinleme' davasında, 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar hakkında önceki celse dosyaya eklenen 'ByLock kullanım listesi' ve celse arasında gelen diğer belgelere ilişkin sanık avukatlarının beyanları alındı.

Duruşmada, iddianamede usulsüz olarak dinlenildikleri belirtilen bazı müştekiler de dilekçe ile davaya katılma talebinde bulundu.

Taleplerin ardından verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, katılma taleplerinin kabulü, sanıklardan Bedri Ünal hakkında kırmızı bülten çıkarılması yönünde Adalet Bakanlığına müzekkere yazılması, ByLock kullanıcısı sanıklar yönünden kullanım içeriklerinin ilgili makamlardan beklenilmesi ile değişen delil durumu ve uzun tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak 3 sanığın tahliyesine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı ile firari sanıkların yakalama emrinin infazının beklenilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 4 Temmuz'a erteledi.

-Dava-

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu çoğunluğu polis olan sanıklar, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alan çok sayıda kişiyi usulsüz biçimde dinlemeye almakla suçlanıyor.

Sanıklar, 'terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve 'iftira' gibi suçlardan yargılanıyor.

Hem Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine hem de başka bazı mahkemelere, usulsüz dinleme suçlamalarıyla açılan 7 davanın da bu davayla birleşmesinin ardından sanık sayısı 185'e yükselmişti.

Paralel yapı-11 Mayıs (2015) 'Ankara yasadışı dinleme-VIP dinleme 185 sanık' davası

(13 Mayıs 2017, 12:04)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10377    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
63.533.765