İşçi Partisi'nin Hava Kuvvetleri'nde gizlice yapılandığı iddiasıyla 2008'de başlatılan ve 6 yıldır sürmekte olan Karargah Evleri'ne yönelik soruşturma delil yetersizliği nedeniyle kapatıldı. 91 şüpheli hakkında da takipsizlik kararı verildi. Soruşturma Savcı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon kapsamında başlatılmıştı. Ardından askeri savcılık da aynı konuda bir soruşturma başlatmıştı. Dosyanın kapatılması şok etkisi yaptı. Çünkü Ergenekon davasını sonuçlandıran İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında yapılanmanın varlığının delilleriyle birlikte ortaya çıktığını belirtmişti.
11.09.2014 20:34 TSK içerisinde görevli bazı asker kişilerle İşçi Partisi yöneticileri arasında yasa dışı bir yapılanma olduğu iddialarına yönelik olarak 2008'de açılan soruşturmada 91 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Hürriyet'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Suçları Soruşturma Savcısı Mesut Erdinç Bayhan, aralarında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve çok sayıda askeri personelin de olduğu şüpheliler hakkındaki takipsizlik kararında şunları kaydetti:
SOMUT DELİL YOK
'Ergenekon Terör örgüt üyesi oldukları ve bu örgüt çerçevesinde eylemlere iştirak ettiklerine, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ayrıca devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme ve sızdırdıklarına dair kamu davasının açılmasına gerektirecek mahiyette somut delil elde edilemediği anlaşılmıştır.'
DOSYA 3 YIL BEKLEDİ
2008 yılında başlayan soruşturmada askeri savcılık görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. 3 yıl boyunca dönemin Özel Yetkili Savcıları tarafından işlem yapılmadan bekletilen soruşturma 17 Aralık'tan sonra savcı Mesut Erdinç Bayhan'a verilmişti.
Darbe planlarına yetkisizlik
Ayışığı, Yakamoz, Sarıkız ve Eldiven darbe planlarına ilişkin 6 yıldır yürütülmekte olan soruşturma, 'Hükümet Ankara'da' gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
PARALEL TARTIŞMALARA KURBAN MI EDİLİYOR?
Dosyanın kapatılması şok etkisi yaptı. Çünkü Ergenekon davasını sonuçlandıran İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında; 'Örgüt'ün 'Karargah Evleri' ismi altında Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlendiği anlaşılmış, bazı sivil sanıkların Harp Okulu'nda okuyan askeri öğrencileri buralardaki örgüt mensubu öğrenciler aracılığıyla kazanma amaçlı çalışmalar yaptıkları ve bu öğrencileri üstlerine hatta o tarihteki mevcut Genelkurmay başkanı aleyhine kışkırttıkları görülmüştür' diyerek 'Karargah Evleri'nin Ergenekon terör örgütüne bağlı bir hücre olarak varlığının sabit olduğunu belirtmekteydi.
Mahkemenin kararında o satırlar şu şekilde yer almaktaydı: "Yine Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Başkanlığı'na ait Mahkememizce getirtilip incelen bilgisayarlar içinde de AKP Hükümeti aleyhine ve Ergenekon Terör Örgütü'nü destekler mahiyetinde çok sayıda belgeler elde edilmiştir. Bu belgeler incelendiğinde" İrtica İle Mücadele Eylem Planı" içeriği ile birebir örtüşen birçok çalışmalara ulaşılmıştır. Tüm bu süreçte Ergenekon Terör Örgütü'ne ait muhtelif yerlere gizlenmiş nitelik ve nicelik olarak vahamet arz eden silah, bomba, mühimmat ele geçirilmiş, Örgüt'ün "Karargah Evleri" ismi altında Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlendiği anlaşılmış, bazı sivil sanıkların Harp Okulu'nda okuyan askeri öğrencileri buralardaki örgüt mensubu öğrenciler aracılığıyla kazanma amaçlı çalışmalar yaptıkları ve bu öğrencileri üstlerine hatta o tarihteki mevcut Genelkurmay başkanı aleyhine kışkırttıkları görülmüştür."
İşte bu şekilde, delilleriyle birlikte varılan bu karara ve yapılanmanın lideri İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek'in Ergenekon yöneticisi olarak müebbet ağır hapis cezası almasına karşın savcı Mesut Bayhan'ın dosyayı delil olmadığı gerekçesiyle kapatması şok etkisi yapmış bulunuyor. Bu sonucun, geçtiğimiz günlerde Malatya Zirve davası vesilesiyle tartışma konusu olan Paralel Yapı tartışmalarına kurban gittiği ileri sürülüyor. Zirve davasının seyri 17 Aralık sonrası başlayan Paralel Yapı tartışmalarıyla birlikte bariz bir değişiklik gösterdi. Vahşi cinayete dair ses kayıtlarına varıncaya kadar çok sayıda delil söz konusu iken sanıklar paralel kumpasa uğradıklarını iddia etmeye başladılar. Aynı şekilde Ergenekon ve benzer diğer davaların sanıkları da kendilerine kumpas kurulduğunu, kendilerinin masum olduğunu, herşeyin paralel yapının işi olduğunu iddia etmekteler. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(11 Eylül 2014, 20:34)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
TSK´da Perinçek yapılanması
TSK´da Karargah Evleri sessizliği
Özal suikastinde Perinçek´in izi sürülüyor
Üsteğmen: PKK vuruluyor, düşürün Heronu
Flaş!!! İşte Heron ihanetinin kayıtları
Heron ihaneti manşetlerimiz
PKK´nın bitirilememesi gücünden değil ihanetten
Karargah Evleri soruşturması nihayet sivillerde
Karargah Evleri´yle ilgili bilgiler.. Soruşturmanın askerlerce savsaklanması
İşte Karargah Evleri soruşturması böyle örtbas edildi
Karargah Evleri gibi diğer soruşturmaları da karartmak istediler
Asker de Suç Örtme Makinesini gördü
Savcılar suçu aydınlatır.. Ya kendileri de karışmışsa?..
Bazı savcılar suçu aydınlatır, bazıları karartır
Ergenekon mütalaasına ulaşmak ve arama yapmak için tıklayın
Ergenekon mütalaasını 2771 sayfa word (2010) olarak indir/oku (4,05 MB)
Flaş!!! Mütalaa: Ergenekon var
Ergenekon, Balyoz ve benzer davaları engelleme girişimleri
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap